1 likes
Trudno mi uwierzyć w to, że współczesna nowo ociemniała osoba lata gdzieś po jakichś stronach internetowych, zwłaszcza, gdy zaczyna przygodę z dostępnymi technologiami od Iphone’a, bo najczęściej tak to wygląda. Nie neguję tego, że być może niektórzy taką ścieżką poszli, ale o samym dzdn trzeba się jakoś dowiedzieć, zapisać tam a śmiem twierdzić, że ma się wtedy jednak większe problemy, i próbuje tego, co już się zna, czyli najczęściej audiobooki, serwisy typu Legimi. Nierozgarnięcie techniczne? Uważam, że to po prostu jest nie prawda. Dzisiaj prędzej ktoś nauczy się obsługi Facebooka czy innej aplikacji niż obsługi komputera, bo one są bardziej skomplikowane od smartfona i niestety wiele osób na tym pozostaje, chyba, że konkretna osoba ma ambicje, myśli już o przyszłej pracy, edukacji itd. ale jeśli je ma, to wypłynie na szeroki internet. Dla mnie, (a mam chyba dość sporo kontaktów z osobami nowoociemniałymi,) po prostu takie rzeczy zdarzają się na tyle nie często, że podnoszenie tego to trochę chwytanie się wszystkiego, byle znaleźć jakieś argumenty choć nie wykluczam, że to ja siedzę w jakiejś bańce. W każdym razie fajnie, że forum zostanie chociaż komunikat jest wyraźny. Było cicho, a jak chcieliśmy zamknąć to się nagle obudziliście, czyli chyba jednak jest potwierdzenie tego, co pisałem w poście wyżej.