EltenLink

Android 9 a nagrywanie rozmów

Back to android

#41 magmar Archived

Rozumiem i znowu kolejne pytanie co to jest pipka z ADB do ffmpeg.

2019-02-04 20:26

#42 nuno69

Przekierowanie surowego sygnału audio z wyjścia konsoli do FFMPEG, czyli takiego niskopoziomowego programu do nagrywania dźwięku. Gra moim zdaniem nie warta świeczki.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-02-04 20:30

#43 tomecki

Ale znaczy za każdym razem? a nie dałoby się za pomocą ADB coś pogrzebać w tym całym Alsa Mixer aby przekierowywał czy odblokował coś gdzieś?

2019-02-05 12:28

#44 nuno69

No daloby sie, ale tak czy tak wymaga to roota.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-02-05 12:32

#45 gadzio

Nokia 5, Android 9 i ACR Pro i problemu brak. Nagrywanie rozmów działa. Jakość nagrania jest bardzo dobra.

NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
2019-02-14 11:27

#46 Lowca_Androidow

Nagrywanie rozmów nie jest zabronione, ale rozmówca musi zostać o tym poinformowany.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-14 11:35

#47 tomecki

Chyba nie. Nagrywanie jest dozwolone tylko rozpowszechnianie jakiekolwiek, gdziekolwiek już nie. Innymi słowy możesz sobie nagrać do szuflady ewentualnie policji pokazać, jednak puszczanie znajomym, Youtube i inne takie już mogą sprawić, że ktoś się doczepi i będzie miał słuszność.

2019-02-14 11:55

#48 Lowca_Androidow

Nagrywanie rozmów telefonicznych musi być za zgodą drugiej osoby, dlatego wszelkie instytucje informują nas o nagwywanej rozmowie i w razie nie wyrażenia zgody proszą o rozłączenie się, programy do nagrywania powinny wysyłać sygnał informujący o nagrywaniu rozmowy.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-14 12:04

#49 nuno69

O tym Łowco mówiłem wyżej...

2019-02-14 12:45

#50 Lowca_Androidow

"Nagrywanie rozmowy bez zgody rozmówcy może być rozpatrywane pod kątem naruszenia dóbr osobistych określonych w art. 23 k.c.
Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U.2014.121 j.t.)
Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
Kodeks cywilny nie wskazuje wprost prawa do tajemnicy rozmowy (a ściśle rzecz biorąc prawa do nierejestrowania rozmowy na trwałym nośniku) jako dobra osobistego, "

źródło:
https://maszprawo.org.pl/2015/02/czy-mozna-nagrywac-rozmowy-bez-zgody-rozmowcy/

2019-02-14 13:08

#51 cinkciarzpl

Instytucje informują w związku z przetwarzaniem tego nagrania a nie samym faktem nagrywania. Nigdzie wprost nie ma przepisu zakazującego rejestracji rozmowy której stroną jest osoba rejestrująca. Co innego jeśli nagrywasz rozmowę której stroną nie jesteś.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-02-14 13:09

#52 Lowca_Androidow

Cinkciarz, to o czym piszesz to Przepis art. 267 k.k.
ale art. 23 k.c.
Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 mówi, że nagrywanie rozmowy bez zgody rozmówcy może być rozpatrywane pod kątem naruszenia dóbr osobistych
To o czym wspomniałem wyżej i przytoczyłem cytat podając źródło.
Ja bym nieryzykował włóczeniem się po sądach bo mnie ktoś pozwie właśnie na podstawie tegoż właśnie artykułu.

2019-02-14 13:16

#53 cinkciarzpl

Ale żeby doszło do naruszenia musisz nagranie upublicznić.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-02-14 14:11

#54 Lowca_Androidow

Nieprawda, przeczytaj ten paragraf dokładnie
art. 23 k.c.
Ustawa z dnia 23 kwietnia nic nie mówi o upublicznianiu, a jedynie o nagrywaniu bez wiedzy rozmówcy.
Ten artykuł nie mówi wprost o tym, że jest to zabronione, ale o tym, że może zostać rozpatrywane pod kątem naruszenia dóbr osobistych, a dla mnie to wystarczy, aby się powstrzymać przed nagrywaniem rozmów.

2019-02-14 14:52

#55 misiek

Stare telefony Sony Ericssona miały w opcjach rozmowy centralnie wrzuconą opcję nagraj i nie było żadnego sygnału dźwiękowego w trakcie połączenia.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-02-14 16:52