Księga zażaleń
Back to Integracja Eltenowiczów#381 Zuzler
A może być tak, że przyznadzą, tylko po prostu później. Nie straszcie człowieka bez sensu, wszystko się i tak okaże. Pitef dobrze powiedział.
#382 skrzypenka
Możecie wziąć urlop. Nauczyciel w ciągu roku szkolnego może wziąć jedynie bezpłatny.
-- (Natalia2000):
Dokładnie, pracuję całDe wakacje.
--
--
#383 skrzypenka
O właśnie, tak jest.
o (Zuzler):
A to nie jest przypadkiem tak, że wy możecie brać płatny urlop w dowolnym terminie, a nauczyciele, czy im się podoba, czy nie, mają wyznaczony na okres wakacji?
-- (mustafa):
Ja pracuję całe wakacje.
--
--
#384 skrzypenka
to załatwiasz sobie w lutym swój urlop, anie w czerwcu, to wtedy jest szansa, że dostaniesz. :)
Są plusy i minusy naszych prac. :)
-- (mustafa):
Tylko, że większość ludzi chciałaby ten urlop we wakacje mieć, a jak chcą wszyscy, to nie każdy dostanie i nie miesiąc, tak jak nauczyciele.
--
#385 markus1234
Kolejna rzecz, która należy do pożalenia się. Otóż dzisiaj mój zegarek z kogutem i melodyjkami z OLX zrobił mi psikusa. Budzik był ustawiony na 06:00, i owszem, zadzwonił, mówiąc godzinę 06:00, ale gdy mama przyszła domojego pokoju, to uświadomiła mnie, że jest godzina 07:00. Nic w ustawieniach alarmu nie było zmieniane, wczoraj normalnie mnie obudził o 06:00, a dzisiaj odwalił mi taką rzecz. Nie wiem, czego to może być wina, bo bateria była zmieniana 18 lipca.
#386 Monte
Jak w dzisiejszych czasach można korzystać jeszcze z zegarka mówiącego? XD
#387 markus1234
Po prostu zegarki mówiące uzbierały mi się przez sporo lat, i przechowuję je w pudełku. Ale częściej używam smartwatcha Galaxy Watch FE, a zegarek mówiący mam ustawiony żeby mnie obudził, bo te mówiące mają dość donośne dźwięki alarmów, niż smartwatch.
-- (Monte):
Jak w dzisiejszych czasach można korzystać jeszcze z zegarka mówiącego? XD
--
#388 Zuzler
Kolega, jak rozumiem, jest pasjonatem. Tego nie wytłumaczysz @Monte.
#389 MarOlk
@Monte, co kto lubi. Ja korzystam z nakręcanych antyków brajlowskich czy też magnetycznokulkowych kwarców. Nawet Apple Watcha się pozbyłem oddając go bratanicy.
#390 djkrissu
A jak w dzisiejszych czasach można jeszcze słuchać nagrań z kaset, że o taśmach szpulowych i winylach nawet nie wspomnę?
#391 djsenter
A jak można nie zjeść baklawy z małym kebsem u Pana Turka? No nie da się, proszę państwa.
#392 daszekmdn
A jak można w dzisiejszych czasach w ogóle żyć?
No nie da się panie, nie da.
Z tym refrenem Was zostawię:
https://www.youtube.com/watch?v=cM7MikA1Ag0
#393 Zuzler
Nie da, kolego, to się parasola w doopie rozłożyć. Podobno. :D
#394 mustafa
Da się, oj da.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#395 daszekmdn
To była ironia.
#396 skrzypenka
Hahahaha, rozbawiliście mnie kochani.
To pochwała, nie zażalenie. :)
#397 Zuzler
No to won do tego drugiego wątku, co mi tu skargi psujesz. :P
#398 MarOlk
Ja się żalę, że inne wątki nie kontynuowane wcale. Tylko zażaleń ta księga to wpisów potęga
#399 Zuzler
Zmienianie świata zacznijmy od siebie. :P
#400 mustafa
A tam, ludzie się coś ostatnio przestali żalić.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.