Forum

Księga pochwał

Integracja Eltenowiczów

Previous 55 / 60 Next

Kuba12565

#1081 ·

2 likes
No i sprawdzian z matmy napisany. Piąteczka wleciała.
"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!

zywek

#1082 ·

Ja nie potwierdzę, a może jestem za malo zaawansowany.

Monte

#1083 ·

Kurczę, pomyliłam wątki.
Give me a sign.

DJGraco

#1084 ·

Z tym AI jest tak że trzeba mu dawać maksymalnie precyzyjne komendy. Trzeba znać podstawy programowania, frameworków, etc.
Wiem to sam na przykładzie swojego stream recordera. On tak jak tutaj Julitka wspomniała lubi robić na okrętkę wiele rzeczy. Jak się mu nie powie żeby aplikacja była na net4 to zrobi na net8 itd. A do takich zastosowań jak nagrywanie streamów to najlepiej jak by to było kompatybilne z największą ilością Windowsów. No ale dobra, nie o tym tu XD

Monte

#1085 ·

W nocy i dzisiaj sporo u mnie popadało. Deszcz potrzebny.
Give me a sign.

daszekmdn

#1086 ·

No! Widzę, że Graco zrozumiał Vibecoding xD.
@Julitka: Jeśli była by to aplikacja do transferu pieniędzy / prywatnych wiadomości? Zlecił bym zewnętrznej firmie.
Jeśli jest to mała appka pisana dla zabicia czasu po to aby odpalić ją na przystanku, w aucie w oczekiwaniu na kogoś itd tylko po to by się czymś zająć? Niech sobie pisze i 5000 linii kodu na około tym bardziej, że na razie nie mam nawet ochoty jej wydawać na świat.
Nie twierdzę broń boże, że Codex zrobi super zaawansowaną aplikację z kodem idealnym, ale daleko mi również do twierdzenia, że Codex zrobi zawsze syf.
Wszystko to dobry agents.md, dobry prompt, znajomość chociażby podstaw programowania i zatrzymywanie go, gdy przesadza.
Sam Pajper wspomaga się Codexem o czym pisał ostatnio ;).
Nie takie AI złe jak je malują i nie takie dobre jak je chwalą.
@Natalia: Projekt chwilowo stanął, bo czekam aż się zgadam z kimś, kto chciał bardzo konkretną funkcję tej appki i później ruszam z portem na Androida. Dobrze też, że piszę różne testowe głupoty, bo poznaję gdzie może być błąd w Codexie dzięki czemu będę mógł mu zasugerować czego użyć do przepisywania tej appki miast błądzenia we mgle.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Julitka

#1087 ·

Oczywiście, wiadomo, dla siebie to jest naprawdę dobre i fajne narzędzie. Mnie alarmują te wszystkie alerty, że teraz to już AI zabierze programistom pracę i dlaczego oni się tak grzebią z projektami, skoro przecie AI odwala za nich całą robotę. Ja już to przerabiam w swojej działce, tłumaczeniowej i krew mnie, prawdę mówiąc, zalewa. Nie lubię bylejakości.
-- (daszekmdn):
No! Widzę, że Graco zrozumiał Vibecoding xD.
@Julitka: Jeśli była by to aplikacja do transferu pieniędzy / prywatnych wiadomości? Zlecił bym zewnętrznej firmie.
Jeśli jest to mała appka pisana dla zabicia czasu po to aby odpalić ją na przystanku, w aucie w oczekiwaniu na kogoś itd tylko po to by się czymś zająć? Niech sobie pisze i 5000 linii kodu na około tym bardziej, że na razie nie mam nawet ochoty jej wydawać na świat.
Nie twierdzę broń boże, że Codex zrobi super zaawansowaną aplikację z kodem idealnym, ale daleko mi również do twierdzenia, że Codex zrobi zawsze syf.
Wszystko to dobry agents.md, dobry prompt, znajomość chociażby podstaw programowania i zatrzymywanie go, gdy przesadza.
Sam Pajper wspomaga się Codexem o czym pisał ostatnio ;).
Nie takie AI złe jak je malują i nie takie dobre jak je chwalą.
@Natalia: Projekt chwilowo stanął, bo czekam aż się zgadam z kimś, kto chciał bardzo konkretną funkcję tej appki i później ruszam z portem na Androida. Dobrze też, że piszę różne testowe głupoty, bo poznaję gdzie może być błąd w Codexie dzięki czemu będę mógł mu zasugerować czego użyć do przepisywania tej appki miast błądzenia we mgle.
--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

zywek

#1088 ·

Znam sam takie zastosowania AI na któych polega totalnie i się kręci w kółko. Tylko problem jest taki, że ja też poległem totalnie, bo to totalnie nie moja bajka, wiec jak dla mne umie coś napisać, nawet reverse engineering jakiegoś routera umie zrobić i napisać soft który zwalnia sporo miejsca, sporo pamięci, a przy okazji dodaje nowe możliwości, któych oryginalny soft nie miał, także sory, nie zgodzę się z tym, że tylko syf, syf i syf. Jest jakoś, raz lepiej, raz gorzej, ale nie jest tak, że ciągle wsystko źle.

daszekmdn

#1089 ·

Routera z AI już bym nie modował...

zywek

#1090 ·

na tyle na ile sprawdzałem to nawet to przyzwoite.

balteam

#1091 ·

No i z tłumaczeniami prawda, sporo zleceń odpadło, zostały bardziej wyspecjalizowane. W programowaniu pewnie będzie podobnie. Wszyscy nie stracą pracy, ale część, wcale nie mała, pewnie zarobki swoje znacząco zmniejszy.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

DJGraco

#1092 ·

No! W końcu udało mi się skopiować Apolla rhvoice na nowy telefon. ADB królem!

daszekmdn

#1093 ·

Edited
Ja tam nadal tłumaczę ręcznie i w niektórych projektach poprawiam po AI. AI tłumaczy bardzo drewnianie często bez kontekstu. Używam go wsm do pojedynczych słów, gdy chcę się upewnić, że na pewno dobrze rozumiem oryginał a i tak każdą opcję tłumaczoną w danej appce staram się przetestować. Chyba, że tłumaczę na Eng, to już głównie AI, bo nie czuję się na tyle pewnie, by napisać coś długiego od A do Z by było w 100 procent zrozumiane tak jak chcę.

balteam

#1094 ·

Znam ograniczenia ai, ale fakt jest taki, że tłumaczy na tyle dobrze, że część ludzi nie zwraca uwagę na błędy, albo nie są ich świadomi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Julitka

#1095 ·

Ta, tylko popatrz na jakość tych tłumaczeń. Ochyda! Właśnie o to mi chodzi. Pozwalamy sobie obniżyć jakość kosztem... nawet nie efektywności, bo nie o to chodzi.
-- (balteam):
No i z tłumaczeniami prawda, sporo zleceń odpadło, zostały bardziej wyspecjalizowane. W programowaniu pewnie będzie podobnie. Wszyscy nie stracą pracy, ale część, wcale nie mała, pewnie zarobki swoje znacząco zmniejszy.
--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

balteam

#1096 ·

Jeśli ktoś ma do zapłacenia 500 zł za tłumaczenie, nawet 300 zł, no to jednak często wygra cena 0 zł, albo 10 zł z automatyczne tłumaczenie, zwłaszcza jak ktoś nie wie jakie są tam błędy, bo nie zna drugiego języka, na który jest tłumaczona strona czy jakieś menu. To, że potem czasami polska i np. angielska strona piszą o innych produktach, no to inna rzecz.

Kuba12565

#1097 ·

Jestem zadowolony, bo ostatnio mam fazę na Hatsune Miku i czas leci przy niej o wiele szybciej. W środę byłem z ekipą ze szkoły w Muzeum Policji – wycieczka była mega! Przez całą drogę w obie strony katowałem Miku, więc nuda nie wchodziła w grę. A w muzeum było konkretnie, sporo przymierzania kajdanek i dużo fajnych akcji. Polecam!
"Hatsune Miku is simply the best! I'm completely obsessed—listening to her music is my absolute passion!

Kuba12565

#1098 ·

2 likes
Moje nowe pozytywki są poprostu wspaniałe.

Monte

#1099 ·

Cudownie pada deszcz w tym momencie. Cytując Lady Pank "Znowu pada deszcz". :)
Give me a sign.

mustafa

#1100 ·

Julitka, a ten program dla tłumaczy robi to lepiej niż np chat?
I tak musisz poprawiać i tak, a w kodzie programistycznym chodzi chyba o to, żeby działał, a nie żeby był napisany wierszem. Tak jak w tłumaczeniach chodzi o to, żeby były zrozumiałe. Chat jest przynajmniej dostępny, i bawiąc się w tłumaczenia, nie masz problemu jako niewidoma.
Dziwie się, że masz taką opinię. I nie chce mi się wierzyć, że Dawid nie korzysta z codexa. Tym bardziej, że umie programować, więc umie też napisać rewelacyjnego prompta, który wykluczy wiele błędów i działań na okrętkę, a jednak przyspieszy pracę.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Previous 55 / 60 Next