EltenLink

Microsoft News

Back to Systemy (Windows)

#1 Numernabis

Windows 10 Home 64 bit.
Od niedawna kiedy zamykam system to laptop nie chce się wyłączyć, a NVDA wciąż zgada Microsoft News, Microsoft News, Microsoft News...
Musze wymusić zamknięcie poprzez przytrzymanie przycisku zasilania.
W systemie pojawia się coś takiego jak Microsoft wiadomości i tu coś pogada, to tak jakby było na pasku, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć żeby wyłączyć.
Czy w ogóle da się to wyłączyć?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-19 22:50

#2 misiek

Dołączam się do pytania, aczkolwiek u mnie komputer się wyłącza, tylko trzeba dłużej poczekać.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2024-10-20 01:48

#3 Numernabis

Zauważyłem, że to się pojawia nawet w trakcie pracy na komputerze i fokus automatycznie się na tym polu ustawia, nie idzie z tym niz zrobić, nie mogę tego zlokalizować :/

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-20 09:19

#4 Adasadula

A ja to miałem, ale jakoś z paska odpiąłem, ne pamiętam jak

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-10-20 09:20

#5 Numernabis

No dobra, chyba się udało.
Przechodzimy na pasek zadań,
Klikamy menu kontekstowe, poza obszarem przypiętych ikon, a przed zasobnikiem systemowym,
Z menu wybieramy pozycję:
Wiadomości i zainteresowania rozwijane
Rozwijamy i tutaj zaznaczamy pozycję:
Wyłącz

@Adasadula, dzięki za podpowiedź, to mnie nakierowało.

Edited 2024-10-20 10:00

#6 misiek

Oj, to ja aż tak źle nie mam. Dłużej się wyłącza, ale pracy nie zakłóca.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2024-10-22 02:05

#7 misiek

No niestety, ja niby mam to wyłączone a jest. Także nie działa.

2024-10-22 02:08