EltenLink

#1 Numernabis

Windows 10 Home 64 bit.
Od niedawna kiedy zamykam system to laptop nie chce się wyłączyć, a NVDA wciąż zgada Microsoft News, Microsoft News, Microsoft News...
Musze wymusić zamknięcie poprzez przytrzymanie przycisku zasilania.
W systemie pojawia się coś takiego jak Microsoft wiadomości i tu coś pogada, to tak jakby było na pasku, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć żeby wyłączyć.
Czy w ogóle da się to wyłączyć?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-19 22:50

#2 misiek

Dołączam się do pytania, aczkolwiek u mnie komputer się wyłącza, tylko trzeba dłużej poczekać.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-10-20 01:48

#3 Numernabis

Zauważyłem, że to się pojawia nawet w trakcie pracy na komputerze i fokus automatycznie się na tym polu ustawia, nie idzie z tym niz zrobić, nie mogę tego zlokalizować :/

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-20 09:19

#4 Adasadula

A ja to miałem, ale jakoś z paska odpiąłem, ne pamiętam jak

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-10-20 09:20

#5 Numernabis

No dobra, chyba się udało.
Przechodzimy na pasek zadań,
Klikamy menu kontekstowe, poza obszarem przypiętych ikon, a przed zasobnikiem systemowym,
Z menu wybieramy pozycję:
Wiadomości i zainteresowania rozwijane
Rozwijamy i tutaj zaznaczamy pozycję:
Wyłącz

@Adasadula, dzięki za podpowiedź, to mnie nakierowało.

Edited 2024-10-20 10:00

#6 misiek

Oj, to ja aż tak źle nie mam. Dłużej się wyłącza, ale pracy nie zakłóca.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-10-22 02:05

#7 misiek

No niestety, ja niby mam to wyłączone a jest. Także nie działa.

2024-10-22 02:08