Postanowiłam zrobić coś dobrego dla świata. Biercie i jedzcie, bom wściekła jak z tąd do tamtąd...
Zachciało mnie się aktualizować wina i... dźwięki autostartu poszły się ... Co za tym idzie, już nie ma dźwięków zamykania ani uruchamiania systemu Windows. Nie działa to na wszystkich schematach dźwiękowych, na wszystkich, czyli, nie działa na rzadnym, krótko mówiąc...
Grzebię ja więc, grzebię, szukam, czytam, internety głupoty piszą, ale... Co znalazłam? że pole do zaznaczenia "Odtwórz dźwięki autostartu" niegdyś możliwe do zaznaczenia, stało się niedostępne, nie do zaznaczenia...
Co sprawiło, iż grzebałam dalej? A no to, że nie ma go pod klawiszem tab, ani inną strzałką, nie ma, NVDA nie czyta, Narrator takoż...
Próbowałam myszką, nawet tą taką klik, klik, nic... Strach pytać widzących, czy to aby nie wyszarzone, ale może będę mieć okazję, to się podzielę... Oba moje komputery ud*pione, bo mi się aktualizować zachciało, także... Przestrzegam... A jeśli ktoś jednak rzuci się na głęboką wodę i znajdzie rozwiązanie problemu, dawajcie cynka, bo... Tak fajnie działało... :(
I po co było psuć?