Zabawne sytuacje związane z naszą dysfunkcją wzroku
Back to Środowisko niewidomych#141 daszekmdn
Co do słoika ja to gdzieś opisywałem, krążył taki dowcip chyba kiedyś.
#142 Zuzler
Że co, że trafił niewidomy w kuchni na tarkę, maca, maca i stwierdza i się dziwi: Kto tu takie głupoty nawypisywał. Tak?
#143 daszekmdn
Ze słoikiem też gdzieś czytałem :D
#144 Zuzler
A tak właściwie, to skąd pewność, że to był y akurat te punkty, to mogły być równie dobrze przecinek i piąty albo nawet kropa i szósty ;)
#145 Kasia
Hej!
Sytuacja sprzed tygodnia.
Chciałam koledze zrobić filmik kamerką, raz robiłam tylnią, a raz przednią. No i wysyłałam na messengerze. Treść była taka:
No cześć. Teraz robię ci filmik przednią kamerką ... Nie wiem, czy tu coś widać, czy nie. Czy widać mnie całą, czy tylko cycki, albo twarz. Byłam wtedy z Ninką, a że ona troche widzi, to się pytam: Monia świeci się tu coś? Kameruje? Nieee nic nie świeci. Aha, no dobra, to wysyłam.
Pytanie tylko, gdzie to poszło, bo mi się rymsło z czatów, które miałam na samej górze? Do aktora z na sygnale, który w serialu od niedawna gra Miśka i czasem tam coś piszemy :D :D :D :D :D
Dał mi like, xddd, więc się wytłumaczyłam, że to nie miało być do niego, tylko do kolegi. :D Bo z nim nie przeszłam na ty! xddddd
#146 hryniek
Oo nie, zniszczyłaś mi system.
#147 biedrona333
hahaha uśmiałam się
#148 lwica
Padłam! :D
#149 kacper
Dzwonię do kumpla: siema, co u ciebie?
Odpowiedź a nic, postaremu.
Ja: Pewnie jak zwykle naj***** o tej porze, w domu czy w plenerze?
W garażu, samochód naprawiam
Co kur**, to ty masz samochód?
Kacperku, a tywiesz z kim ty rozmawiasz?
to ty, kuba?
NIe to ja, pan maciek
ups....
#150 grzegorzm
dobre.
#151 Monia01
Nie rozumiem, nie wiedziałeś, do kogo dzwonisz?
🇺🇦 🇵🇱
#152 Lowca_Androidow
Przecież można pomylić numer
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#153 Monia01
No tak, jasne, ale jaki ma to związek z niewidzeniemczy jakąś inną wadą wzroku? Przecież mnóstwo ludzi myli numery
🇺🇦 🇵🇱
#154 Lowca_Androidow
Niewidomy ma zwiększony poziom ryzyka :)
Widzący pomyli nr raczej z roztargnienia, niewidomy z omyłowego wyboru kogoś z listy, wysłucha nazwę, przesunie palcem kliknie 2 razy i dzwoni nie tam gdzie trzeba.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#155 balteam
Pewnie po prostu Kacper napisał zabawną sytuację.
#156 Nowik
Zabawne jest? jest, związane z niewidzeniem jest? jest. Nie ma się czego czepiać :D
#157 biedrona333
no właśnie :)
#158 kacper
W sumie to twój komentarz spowodował większe odejście od tematu niewidzenia
niżmoja sytuacja.
#159 marcysia
to teraz moja kolej. miałam ja kiedyś zajęcia z orientacji i szłam z przystanku do szkoły. a tu nagle idę, idę i czuję jakąś przeszkodę zamachnęłam się laską i nie wiedziałam, że to jakiś człowiek stoi ja myślałam, że to słup.
#160 Kasia
Hahahahahahaa. Ja też kiedyś idę z laską, zapiernikam jak te pszczoły w ulu przy plastrze miodu, ktoś dostał po nogach, jakiś facet i takie:
Auuuuuuaaa, opieczętowane, siarczystym, przedłużonym: kurrrrrrrrrrrrwwwwwwa mmmmaaaaaać! - Takim na pół ulicy, potem owy pan się odwraca i: O jezu, Jezusieńku przepraszam. Na co ja: Nie nie, to ja przepraszam. I tak się przepraszaliśmy minutę hahahaha