EltenLink

Coś wygodnego do pdf-ów?

Back to Oprogramowanie

#1 Zuzler

Chrome i Firefox pozostawiają trochę do życzenia w kwestii poprawnego wyświetlania plików .pdf. Acrobat niby lepiej sobie radzi z pokazywaniem pliku jak pliku, wyświetlaniem tabel itd, ale używanie go na dłuższą metę... Noe nie, kur dwanaście, zlitujcie się nade mną.
Jednym słowem przyszłam tu spytać o program darmowe, pokazywało pliki normalnie z całym formatowaniem, tabelami nie udawało, ze to jest prezentacja ani strona. Ładowanie w Acrobacie za każdym razem każdego pliku, zatwierdzanie mu, że tak, chcę dla cztnika ekranu i inne zabawy z nim wcale mnie nie pociągają. Marzy mi się program, za pomocą którego otworzę dowolny pdf, a następnie przeczytam go jak każdy inny plik. Kojarzy może ktoś coś takiego?

2024-09-25 21:33

#2 Adasadula

A może tak microsoft Edge :D

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-09-25 22:39

#3 balteam

ale chyba w acrobacie da się ustawić na stałe aby to było dla niewidomych itd, wejdź już w otworzonym pliku w ustawienia i popatrz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-09-25 23:02

#4 midzi

QRead, jeśli chodzi o szybkość działania to niczego lepszego nie znam, jeśli zaś o interpretację formatowania chodzi no cóż, wszystkiego chyba nie da się mieć:
https://q-continuum.net/qread/buy
edit: Teraz dopiero doczytałem, że ma być darmowe, to ja bym też spróbował Edge i ewentualnie dostrojenia ustawień Acrobata, ale i tak bym uzbierał na QReada. :-D

Edited 2024-09-25 23:21

#5 Zuzler

Ale on jest powolny, dziadowski i, z tego co rozumiem, czasem to dostosowywanie dla niewidomych jest szkodliwe albo nie takie i trzeba w tym grzebać. A ja nie chcę grzebać, ja ahcę po prostu otworzyć i czytać, do diabła.

2024-09-26 00:08

#6 zywek

Mi też czegoś takiego brakowało, odpuściłem sobie, bo nic nie ma chyba.

2024-09-26 00:18

#7 cinkciarzpl

No tu niestety się nie da.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-09-26 11:22

#8 DJGraco

Czasami używam Microsoft Edge, bo faktycznie nie raz sensownie potrafi wyświetlić formatowanie. QRead usuwa całe formatowanie z pliku po wczytaniu.

2024-09-29 21:15

#9 Paulinux

Na pewno wiem że edge z tabelami w pdfach sobie radzi, bo nawet raz zobaczyłam. Ale nie wiem czy na pewno ze wszystkimi i zawsze. Na pewno jest lepsze niż wszystkie inne przeglądarki

Happy hacking
2024-09-30 23:22

#10 patricus

nextcloud PDF viewer. :p
jeśli znajdziesz jakąś instancję dla siebie.

an error occurred, please press the meow button to continue.
2024-10-09 18:16