no już a54 to dość stary jest ale jakieś tam wyższe modele to jak najbardziej, z tego co mi się zdaje od S dużo nie odbiegają parametrowo i wsparciem i jest to dobra arternatywa dla kogoś kto nie ma prawie 4000 Na nowy
I jak ci się sprawdza ten drugi? Domyślam się, że w przypadku samsunga każdy telefon będzie w miarę używalny, aczkolwiek podobno seria M jest najbardziej budżetowa z wszystkich smartfonowych odnóg samsunga. Jakie masz porównania z telefonem z serii a?
Smartfon sprawdza się bardzo dobrze, jest podobny do tel. z serii A, aczkolwiek pragnę zaznaczyć, iż nie jestem zbyt zaawansowaną użytkowniczką, w każdym razie na moje potrzeby spokojnie wystarcza, odpowiada.
Tb sam z siebie muli bo on taki już jest, csr i wio, będzie lepiej. -- (sanklip): Od kilku tygodni Pixel 9 pro fold. Sprawdza się, działa. Aczkolwiek tb trochę muli
--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Nie no, chodzi o to, że google coś naknocił z ustawieniami czy czymś, że reakcje na zdarzenia dostępności wynikające z dotyku są albo opóźnione, albo coś innego.
Ja nie używam klawiatury talkback, bo nie da się z CSR więc jestem niejako zmuszony do korzystania z ABK. Co mi się nie podoba w tej klawie napisałem w odpowiednim do tego wątku. Ale może jest to wina Xiaomi. Mój kolega ma Szajsunga i nie ma takich problemów z ABK jakie ja mam.
No niestety działanie ABK jest często związane z telefonem na którym się go używa. Chociaż z drugiej strony, dla jednego jakieś małe problemy które jakaś aplikacja może powodować sprawią że uzna daną aplikację za dziadowską, i nie będzie z niej korzystał, a drugi w ogóle nie zwróci na to uwagi.
-- (DJGraco): Ja nie używam klawiatury talkback, bo nie da się z CSR więc jestem niejako zmuszony do korzystania z ABK. Co mi się nie podoba w tej klawie napisałem w odpowiednim do tego wątku. Ale może jest to wina Xiaomi. Mój kolega ma Szajsunga i nie ma takich problemów z ABK jakie ja mam. I fakt, tu się akurat zgodzę. Nawet nie wiem do jakiej wypowiedzi ten post się odnosi, bo przez ostatnie kilkanaści postów w tym wątków Guliwer się w ogóle nie wypowiadał. Więc mam się domyślać, albo czytać od początku cały wątek?
Jak pisałem na tym forum w innym wątku, jednej osobie na redmi 13 brajl nie działa, bo syntezę zcina i nie da się zrozumieć co mówi podczas wpisywania, więc nie wiem czy tam by abk pomogło, ale fakt, że czasami ludze na abk narzekali, czasami to kwestia złego ustawienia, a czasami pewnie abk ma swoje problemy. Ja jak nie pozmieniałem ustawień gestów, to czasami mi się gdzieś zdarzało przeskoczyć i pisać w połowie tekstu ostatnie słowo
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Co do obecnie używanego telefonu Asus Zenphone 10 i tak, brajlem pisać się da. Nie wiem jak z ABK czy innym programem tego typu, bo używam wbudowanej brajlowskiej w Talkbacku i działa dobrze. Jedynie trzeba powyłączać niektóre zbędne gesty ale to jak w każdym telefonie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Od połowy lipca posiadam iphone 16, w wersji 128 gb, oraz samsunga galaxy a36 5G. Ten drugi na prawdę mocno spełnia swoje zadanie, mimo, iż to taka mocno średnia półka, jeśli chodzi o parametry. No a iphone, to iphone. W końcu lepsza bateria w stosunku do niezbyt wygórowanego rozmiaru telefonu. Na obecny moment jestem zadowolony z obu rozwiązań.
This site uses cookies to enhance your experience.