EltenLink

Rewolucja w polskiej ortografii! Zobacz, co się zmieni od 2026 roku

Back to Wydarzenia i nowiny

#81 Zuzler

No mówię, dla ciebie.

2026-05-04 23:03

#82 Numernabis

W ogóle nie rozumiem całego tego zamieszania, po co te zmiany.
Zaczęło się od feministycznych haseł, że kobiety są pozbawiane kobiecości itp, tylko proszę mi wskazać gdzie były pozbawiane tej kobiecości?
Nikt nigdy nie powiedział, że naszym gościem jest pan minister Kowalski kiedy to była kobieta, tylko naszym gościem jest pani minister Kowalska.
Tak sami nikt do lekarza płci żeńskiej nikt nie mówił panie doktorze, tylko pani doktor, nikt do pani psyholog nie mówił panie psyholog.
Zawsze było podkreślane słowem "Pani" gdzie tu pozbawianie kobiecości?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2026-05-04 23:29

#83 Pitef

Zgadzam się w całej rozciągłości, szerokości, wysokości i logiką Numera i Mustaffy. Świat, a właściwie chyba Europa na łbie prubuje stawać z tymi pierdoletami. Przykład sytuacji hipokryzji: Dziki/ lochy są przed wypluciem świniaka, to są pod ochroną. Jak dla mnie, powinno się do nich strzelać, bo ludzie z bloku wyjść nie mogą. Kobieta w ciąży? Słyszał ktoś z was żeby była pod ochroną? Niestety. O rzeczach ważnych się milczy, ludzie na ulicę w związku z nimi nie wychodzą. Ale jak chodzi o Pipkę czy ptoszka, to parady, marsze, manifestacje i co tam jeszcze. Jak zabrakło pieniędzy na Ostatnie Pier****nie ekhem! Ostatnie Pokolenie, nagle grupa już aktywna nie jest, i planeta już nie płonie. Wymazali farbą Warszawską Syrenkę. Gdzie jest w tym ekologia? Stado gówniaży, którym napchano do łbów bzdurnej ideologii, bo to i młodzierz niestety coraz więcej i częściej bez pomysłu na siebie, wgapieni w tiktoka i rolki na fb/ ig. Żal mi czasów, w jakich żyję.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2026-05-06 08:45