PSE Forum mieszane

Jaką najdziwniejszą potrawę jedliście?

Started by Mimi 35 posts last post 5 years ago Page 2 of 2

Transcription

Powiem szczerze uczciwie, że po raz pierwszy o czymś takim słyszę jak parmezan, ale... Ale w porządku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#22 1 like

Lukasz, parmezan to rodzaj sera włoskiego
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

a no to teraz już wiem, dzięki.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Wczoraj jadłem pulpety ze szpinakiem.

#25 1 like

Jadłam kiedyś w restauracji indyjskiej kulki z ziemniaków z "twarogiem" w orientalnym sosie. Samo w sobie nie brzmi jakoś egzotycznie, ale "twaróg" jest otrzymywany poprzez dodanie do mleka soku z cytryny a nie poprzez fermentację mleka.
Miarą miłości jest miłość bez miary

pulpety ze szpinakiem?, bżmi zahęcająco

#27 1 like

Puszek, pulpety ze szpinakiem są dziwne? :O

#28 1 like

@Zuzler, ja jadłem pierwszy raz i dla mnie one były dziwne, choć muszę przyznać, że mi smakowały.

#29 1 like

Węgry, gdzie Eger i Tokaj to piękne miasta, i gdzie podają kogucie jądra w gulaszu. Serdecznie polecam...
ENFP

#30 1 like

Ślimaczki po burguncku, mięso z bizona na pizzy i jajecznica ze strusich jaj. :) Wszystko u nas w kraju.
Camila przypomniała mi jeszcze ciekawą rzecz z Węgier. Z 15 lat temu byłem tam z muzyczną szkołą i dostaliśmy na talerzu babeczki. No babeczki jak babeczki, kształt jak z foremki. Ale ale: one były z ziemniaków, co się okazało dopiero po nadgryzieniu. :) Teraz to się stało bardziej popularne, wtedy to był hiciorek.
INFP

#31 1 like

Najdziwniejsza potrawa, jaką jadłam nie jest zbyt oryginalna, bo są to cukierki. Wszystko ładnie, pięknie, zapakowane w kolorowe papierki, lecz zamiast być słodkie, jak na cukierki przystało te były słone.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

oooooo no to za pewne były smaczne hehe

Nie były złe.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

być morze kiedyś skosztuje

#35 1 like

No być może, jeśli ktoś ci ze Szwecji takie cukierki przywiezie. Ja dostałam je od szwagra, który tam wyjechał z pracy na kilka miesięcy.