Mój pierwszy pendrive, Kingston 1GB, ma też się dobrze, a liczy sobie lat 14. Choć też przyznać należy, że obecnie używam go, z oczywistych względów, raczej rzadko.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Niestety w mojej adacie jest schowany dysk Seagate. Miałem też go w transcendzie 1tb no i po pienciu latach zaczął się psuć. A western digital, który mamy w rodzinie 500gb od ponad 10 lat sprawuje się dobrze i nawet badsectorów nie ma.
No ni wiem, mój seagate rzucany i deptany i w ogóle prawie wszystko co się dało i właśnie sobie go zamontowałem w stacjonarce jako dodatkowy dysk, wszystko bangla.
Nie no, nie każdy seagate jest be. Może twój im się akurat udał. Raczej chodzi mi oto, że dość duża liczba tych dysków się szybko zużywa i po kilku latach pada.
Hej, na aliexpressie ostatnio zakupiłem za 9 zł metalowego pendrivea 8gb co by na nim jakieś obrazy systemów stawiać, etc. Mam taakie krooowy 32 albo nawet 64 gb i trochę szkoda je na stawianie systemów, a taka pamięć się dłóżej formatuje. Dlatego nie będę już musiał stawiać systemów na 32 gigowym kingstonie, tylko 8 gb cosiu. Jeszcze to nie przyszło. Ma pono metalową obudowę, mój kolega zakupił i sobie chwali, więc ja też skorzystałem.
Do mojej kolekcji dołącza dysk 5tb firmy WD model WDC WD50NDZW-11A8JS1 czyli wd my passport 5tb, ale to tak na prawdę jakiś satowiec wsadzony do jakiejś tam obudowy. Tym czasem rozstaję się z dyskiem ADATA HD830 4tb, w którym był schowany dysk Seagate 4tb.
U mnie w lapku 2 TB pod NVME jakiś, nie mam pojęcia co to. Pendrive Kinkston 32 GB i sony 16 GB, dyski: WD Elements 2 TB oraz kupiłem całkiem nie dawno taką kieszeń na 2 x 2,5 cala, mam tam włożone 2 dyski po 1 tb, a obudowa ma wewnątrz kilka przełączników, które umożliwiają widzialność każdego dysku z osobna albo rajdowanie obydwu. Łącznie przestrzeni dyskowej mam około 6 tb.
Pates. Czy naprawde tak dużym problemem jest wpisać w google Kieszeń 2 x sata? Czy jak kolwiek inaczej? Obserwuję dyskusję nt. Sprzętu i innych pierdół, a ty za każdym razem pytasz ile to kosztuje. Masz google, allegro, olx Lety shops i masę innych miejsc chociażby ceneo. Nie truj ludziom dupy bo to już trochę męczące jest.