Nośniki danych, jakich uużywacie
Back to Komputery i akcesoria#61 DJGraco
Do mojej listy nośników pamięci dołączają:
Pendrive AData uv150 32gb.
Dysk zewnętrzny Również Adata durable HD650 2 tb.
#62 DJGraco
Tak wgl proponuję zmienić nazwę tego wątku na nośniki danych, bo o wszystkim tu.
Ten dysk Adata jest fajny, ma trójwarstwową ochronę, fajnie wygląda i działa.
#63 Lowca_Androidow
Ten ADATA Durable fajowy dysk, ciężki, ale wytrzymały :) Też mam ten model.
Cały zaszyfrowałem sobie Veracryptem, teraz wiem, że jakby w podróży ktoś mi podwędził to nie dokopie się do danych :)
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#64 DJGraco
Jaki ciężki?
Ty masz na pewno hd650?
On wcale ciężki nie jest.
#65 Lowca_Androidow
OK, nie 650 tylko 830, mam i dlatego mam ciężki :),
Kupowałem rok temu i czytając Twój post byłem pewny, że mam to samo, a jednak nie,
ja mam A-DATA DURABLE HD830,
https://www.morele.net/dysk-zewnetrzny-adata-durable-hd830-2tb-usb-3-0-czarny-ahd830-2tu31-cbk-5327153/
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#66 pates
@Łowca mini usb to nie jest kabel stosowany w dyskach, tylko złącze używane wcześniej w np aparatach, radiach akumulatorowych etc.
#67 pajper
Łowca dobrze pisze. Mini-USB to jedno, Mini-USB3 i Micro-USB3 drugie.
Kable Mini-USB3 lub Micro-USB3 rzeczywiście są najczęściej używane w dyskach. Wyglądają jak wydłużenie odpowiednio wtyczek Mini-USB i Micro-USB z lekką wklęsłością na jednej dłuższej ściance.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#68 Lowca_Androidow
Pates, teraz tak jest, ale dyski 2.0 mają wtyczki miniUSB, aparaty fotograficze, z tym bywa różnie bo producenci stosują podobne wtyki, ale różniące się minimalnie, są specjalnie z innymi końcówkami żeby takowe kupować, żeby inne nie pasowały.
#69 misiek
Tak
--Cytat (DJGraco):
A ma ono te dwie wypustki?
--Koniec cytatu
#70 pates
To prawda, mi chodziło o te mini usb zwykłe.
--Cytat (pajper):
Łowca dobrze pisze. Mini-USB to jedno, Mini-USB3 i Micro-USB3 drugie.
Kable Mini-USB3 lub Micro-USB3 rzeczywiście są najczęściej używane w dyskach. Wyglądają jak wydłużenie odpowiednio wtyczek Mini-USB i Micro-USB z lekką wklęsłością na jednej dłuższej ściance.
--Koniec cytatu
#71 iskierka1983 Archived
Hej!
Nie przeglądałam wszystkich wpisów, ale...
Co do pendrive, to czy słyszał ktoś o pendrive firmy Fresh pen?
Jest w metalowej obudowie, ale ma korek, który lubi się zgubić i szybko potrafią się wyrabiać złącza na USB.
Osobiście nie lubię pendriwe-ów z tymi korkami jak od długopisu, że zdejmujesz korek żeby się dostać do USB, bo te korki giną, szczególnie, jak daję pendrive na jakimś koncercie, czy festiwalu, to często oddają mi puźniej bez tych zatyczek.
Mam 2 peny sandisca, ale nie wiem dlaczego, ale jak biorę pendrive-y tej firmy do ręki, to mam wrażenie, że one za chwilę się rozsypią w palcach.
Mam takiego z sandisca właśnie, przy którym jest doczepiony korek, więc sę nie zgubi, ale co z tego, jak złącze na USB ma z plastiku, które potrafi pękać i wtedy jest po ptokach.
#72 iskierka1983 Archived
Jeszcze jedno pytanko.
Czy pendrivy Adata mają te odpinane zatyczki, które mogą sie zgubić, czy jakoś inaczej jest to zrobione?
#73 DJGraco
No niestety mam jednego adata i on ma odpinaną wtyczkę taki korek.
Ale w moich sandiscach jest wszystko wporządku, mocna obudowa itd. Może ty masz jakieś słabe modele? Co do pendriveów metalowych to ja polecił bym ci Kingstona SE g2 (pojemność można sobie wybrać wg uznania) kawał porządnej roboty, usb 3.0.
#74 daszekmdn
Ja miałem kiedyś najlepszego pendrivea, ale zapomniałem go dawno temu zabrać z sali informatycznej chyba albo wypadł gdzieś, bo po prostu przepadł.
Był cały metalowy, nie miał żadnych zamykanych wejść, bo wtyczka również była metalowa. Masywny, mały, wygodny i dobry, bo szybki. Nie pamiętam tylko modelu :( a kupił bym se jeszcze raz.
#75 DJGraco
No to pewnie był ten kingston. Rozejrzyj się za tymi z serii se g2
#76 misiek
No właśnie i dlatego nie lubię Sandisców.
-- (iskierka1983):
Hej!
Nie przeglądałam wszystkich wpisów, ale...
Co do pendrive, to czy słyszał ktoś o pendrive firmy Fresh pen?
Jest w metalowej obudowie, ale ma korek, który lubi się zgubić i szybko potrafią się wyrabiać złącza na USB.
Osobiście nie lubię pendriwe-ów z tymi korkami jak od długopisu, że zdejmujesz korek żeby się dostać do USB, bo te korki giną, szczególnie, jak daję pendrive na jakimś koncercie, czy festiwalu, to często oddają mi puźniej bez tych zatyczek.
Mam 2 peny sandisca, ale nie wiem dlaczego, ale jak biorę pendrive-y tej firmy do ręki, to mam wrażenie, że one za chwilę się rozsypią w palcach.
Mam takiego z sandisca właśnie, przy którym jest doczepiony korek, więc sę nie zgubi, ale co z tego, jak złącze na USB ma z plastiku, które potrafi pękać i wtedy jest po ptokach.
--
#77 misiek
Pewnie w zależności od modelu. Nie kupuj żadnego Kingstona, psują się jak holera. Bierz pod uwagę: Sony, Goodram, Toshiba, czy Patriot, chociaż te ostatnie to już droższe zabawki. Sony są w cenie Kingstonów. Ja mam mojego trzy lata po dużych przejściach i nic mu nie dolega. Jak Kingston wytrzyma rok to jest dobrze.
#78 DJGraco
E tam. Mój kingston działa już puki co 2 lata.
#79 misiek
Dosłownie każdy jeden Kingston mi się popsuł, a miałem tego z dziesięć: od bardzo starych modeli przykładowo tego czerwonego Data travel 512 mb, przez te niby lepsze z metalowym spinnerem, po ostatnie modele z usb 3.0 i usb c. Ta sama sytuacja tyczy się kart pamięci, a nawet jak chodzi o to to było gorzej. Kupiłem jeszcze od nich dysk ssd, bo był najtańszy i wiedziałem, że za chwilę lapka się pozbędę.
#80 DJGraco
Ja mam całego metalowego dosłownie, calusieńki z metalu zrobiony i działa bez zarzutu.