NVDA 2024.1 - wydane
Back to Powiadomienia o dodatkach i nie tylko#41 Nivellen
Ja długo nie chciałem aktualizować, czekałem na nowe wersje wtyczek i po zainstalowaniu nowej wersji NVDA mam dokładnie taki sam problem jak tu opisany, też mi tak mówi o tych dymkach. Mam Windows 11
#42 matius
Najwyraźniej jest tu grupsza sprawa i już nie jedna osoba tak ma.
#43 Numernabis
I takie podejście rozumiem, a nie zganianie na system operacyjny, który nic tu nie ma do rzeczy, nie w tym przpadku.
#44 zywek
To nie jest kwestia dodatków, kwestia jest tego, żę nvda w jakiś dziwny sposób blokuje przewijanie list systemowych. Wystarczy ustawić schemat dźwiękowy andre i przytrzymać na pulpicie strzałkę w dół. Dźwięki powinny się odtwarzać natychmiast, zamiast tego po puszczeniu strzałki dźwięki zdarzenia przesuwania elementów listy odtwarzają nam się z opóźnieniem.
#45 Numernabis
No i pojawiła się nowa wersja NVDA, a problem nie zniknął, jak mi czytał dymki podczas szybkiego przewijania tak czyta nadal, nie mogę szybko przeskakiwać między dodatkami bo zamiast początku nazwy czyta dymek, dymek, dymek.
#46 daszekmdn
Tak, ja też mam problem z audio ale inny. Po dłuższym czasie bez restartu jak chodzę strzałkami czy czymkolwiek po czymkolwiek to Espeak czyta końcówki tego co poprzednio, robi takie dziwne przeskoki jak w Sansie pod Rockboxem.
#47 Ryba
-hahaha dobre h (daszekmdn):
Tak, ja też mam problem z audio ale inny. Po dłuższym czasie bez restartu jak chodzę strzałkami czy czymkolwiek po czymkolwiek to Espeak czyta końcówki tego co poprzednio, robi takie dziwne przeskoki jak w Sansie pod Rockboxem.
--
#48 Adasadula
Czy tylko ja mam takie wtf po przeczytaniu tego xd? Albo to ze mną jest coś nie tego, albo poprostu nie widzę niczego śmiesznego w poście dacha
-- (Ryba):
-hahaha dobre h (daszekmdn):
--
--
#49 misiek
Inteligętnych inaczej nie zrozumiesz.
#50 Paulinux
Chyba chodziło o sformuowanie czy czymkolwiek po czymkolwiek. Może jakaś pamięć cieknie? Zobacz ile ramu zużywa nvda na początku, a ile jak ten problem zaczyna się pojawiać.