Link znajdziesz jak zwykle u pana świata... oczywiście świata tego screenreadera w jego internationale wersji, a co do dokumentacji, to jest 3 minuty tłumaczenia, więc może i pod choinką./
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
No i teraz przydałoby się na forum zakładanie wątkó, w których może pisać tylko autor. Takich jakby ogłoszeń. Wtedy możnaby stwrzyć np. coś o rozwoju tego gadacza, wraz z info o update itd bez śmieci dodatkowych.
Nowa wersja, i kolejny raz, kiedy czuję podziw i szacunek dla dewelopera. Wczoraj poprosiłem go, żeby dodał możliwość tłumaczenia na języki inne, niż chinski. Powiedział, że zrobi. No dobra, miesiąc, dwa czy pół roku i może będzie. Ale po dzisiejszym updacie pojawiła się ta opcja w ustawieniach.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
oo, przycisk głośności wciśnięty z przyciskiem zasilania i startujemy lub stopujemy timer, albo 2 przyciski głośności albo też górny i zasialnia i przełączamy sięmiędzy trybem 2 puknięcie w ikone aby wejść w apkę, a jedno puknięcie, nie wiem dokładnie kiedy timer się włącza akiedy ten tryb, ale pewnie da się cośswojego na to ustawić.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Nie chcę być bezczelny, ale chyba jest jak zwykle: 1. Kolega podjarał się czymś jak murzyn bateryjką. 2. Wstąpił w niego słomiany zapał, żeby to rozszerzyć na polskę i resztę świata. 3. Udostępnił częściowo zrobione cuś, żeby pokazać, iż coś się w ogóle dzieje. 4......
Witajcie! Długo w sprawie commentary nic się nie działo. Spieszę donieść iż za parę dni tłumaczenie będzie, odzyskałem stały kontakt z Fengiem to też spodziewajcie się. Jeszcze jedno, jeżeli nie chcecie stracić swoich ustawien po updacie do wersji z poprawionym tłumaczeniem o to link do wersji przejściowej: ***Przypis*** Wstawię zaraz, nie mam możliwości teraz.
Co ze spolszczeniem tego screen readera? Teraz bardziej niż przedtem jestem chętny na przesiadkę bo po aktualizacji do androida 9.0 aVoice Asistant to już nie to samo, wsadzili paluchy w coś co działało dobrze i jak zwykle ktoś był mądrzejszy niż ustawa przewiduje i zrypał sprawę.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
np. zlikwidowali gest podgłaśniania i ściszania Voice Asistanta, teraz można jedynie przyciskami, co niestety działa wolniej i nie zawsze zaskoczy bo akurat podgłośnię multimedia. Gesty działają znacznie gorzej, zwłaszcza gesty czterema palcami, gest jedno puknięcie czterema palcami to jest "wstecz", dwa razy to było przejście do ekranu głównego, a trzy razy przejście do ostatnio używanych aplikacji, teraz pukam dwa razy i zamisast przejść do ekranu głównego to mi cofa o jeden ekran, wychodzi z katalogu itp, trzy razy puka niejednokrotnie sześć razy, aby się dostać do ostatnio używanych i nie jest to moja wina bo pod ósemką nie miałem takich problemów. Dodatkowo zamykam klapkę etui i słyszę "ekran zablokowany, obszar powiadomień", sprawdzam, ale nic nie ma w obszarze powiadomień i taki komunikat mam 7 razy na 10 zamknięć klapki co w ósemce nie miało miejsca, taki komunikat otrzymywałem jedynie jak w obszarze powiadomień było jakieś powiadomienie. Aha, po przejściu do ostatnio używanych aplikacji nic nie gada, nie mówi, że jesteśmy w tym oknie, a w ósemce mówiło "ostatnio używane", teraz jest cisza.
To tyle jeśli chodzi o Voice Asistanta, bo sama dziewiątka to jak dla mnie jakieś nieporozumienie, pozmieniali sporo i wcale nie na lepsze, może dla widzących. Przyciski na dole, i tak w przeglądarce otwieramy jakąś stronę, chcemy dodać ją do zakładek i w ósemce flikowałem kilka razy i było "więcej opcji" i tutaj opcja dodawania do zakładek, teraz przycisk "więcej opcji" jest na samym dole więc flikowanie odpada bo pry stronie z dużą ilością odnośników i linków może sporo zająć, trzeba palcem szukać przycisku. Kolejna sprawa - górny pasek narzędzi, obszar powiadomień w ósemce trzy razy filikowanie i mamy wyłącz dźwięk czy włącz wibracje, teraz najpierw ikonki powiadamiające, a dopiero ikonki gdzie możemy włączać wyłączać i tak żeby wyciszyć dźwięk trzeba przeflikować dziesięć razy. Ale nie będę tutaj się rozpisywał o dziewiątce bo to wątek o scren readerze.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.