Inne

Świniobicie

Started by danielsalatek 42 posts last post 10 months ago Page 1 of 3

hej, dla imia tegoto watku, tu mame mozliwosć pogadać sie o swinobiciu, o specialitach, ja lubilam salceson, kiszku i smalec.
hamas must be destroyed

#2 1 like

ja lubie smolec i leberę

hm, tesz bardzo fajne, kaszdy ma swoje gusto... i kolano grilowane jest bardzo smakowe, jestem mial przepis na specjalny sos k temu kolanu, ale jusz nimam.
hamas must be destroyed

#4 6 likes

Wątek "Świniobicie". I kto się jako pierwszy wypowiedział... :P

czesc wszystkim, zuzlerku, kdzie jest problem teras jest sezona swiniobicii.
hamas must be destroyed

Dla mnie z wieprzowiny najbardziej smakuje domowa kiełbasa wędzona, lecz karkówka, szynka czy schab na początku jest również bardzo dobry.
Pozdrawiam

#7 2 likes

Spod serca kap, kap, słonina i schab, salceson i dwa balerony... :D

hm, bardzo fajne zarelko, zuzlerku, zuzlerku, chciesz tesz?
hamas must be destroyed

#9 2 likes

Zmusiłem go xDDDD dostał taką piękną wzmiankę, że go wołają to co miał się nie wypowiedziećhahahahhaha.
-- (Zuzler):
Wątek "Świniobicie". I kto się jako pierwszy wypowiedział... :P

--
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

no dobrze, a kdo mial mozliwosć być na swiniobiciu, ja tu mozliwosć mial w 13 latach a bylo to ciekawe.
hamas must be destroyed

Ja jakoś podobnie.

u nas w czesku mame supu, ciesky nazew jest prdelačka to jest supa z kaszanky, tesz tam su ziemniaky, czasnek , cebula etc., k temu chleb, tesz bardzo fajne zarelko.
hamas must be destroyed

Ooo, jadłbym to
Senter San

#15 1 like

Właśnie sobie wesoło stygnie smalczyk z jabłkiem i cebulką.

smalczyk s jabŁkiem, mysle, sze to jest bardzo dzyvne, bo kombinacia smalece i slodkiego jest dzywna.
hamas must be destroyed

#17 1 like Edited

Smalec na typowej pajdzie chleba takiej grubej w zimowe popołudnie na starym rynku w Poznaniu czy jarmarku świątecznym too jest tooo. A kaszanka z grila mmmm, niech się zacznie już wiosna.

Mój tata też robi podobny smalczyk z jabłkiem, ale on dodaje też jeszcze do tego trochę papryki.
Pozdrawiam

#19 2 likes

Tylko smalec na tej pajdzie to musi być grubo smarowany, żeby się dobrze komponował z tym chlebem, no i wiadomo jakiś oguras kiszony do tego i bangla.
Senter San

No raczej ;).