Forum

poradzi ktoś coś na www.messenger com w komputerze?

Sieci społecznościowe

adelcia

#1 ·

hejwam,
Na komputerze użiwam:
www.messenger.com
i ostatnimi czasi przy coraz większej liczbie konwewrsacji mam tak, że ją otwieram, i zamiast pola edycyjnego dopisania wiadomości widzę coś takiego:
"Te wiadomości zostały wysłane przed zabezpieczeniem tego czatu za pomocą pełnego szyfrowania. Nie możesz odpowiedzieć, zareagować ani przekazać wiadomości dalej."
a pod tym przycisk znaczy link
Kontynuuj
który jednak jak naciskam, to nic nie robi .
jediny sposób w jaki do tych osób mogę napisać czy nagrać wiadomość to zrobić to s tleefonu, tam narazie w apce Messenger takich jazd nie ma.
ktoś ma jakiś pomysł na ten www.messenger.com s poziomu komputera?
dziękuję.

DJGraco

#2 ·

Nie mam pomysłu co zrobić, ale wiem z jakiego powodu to się dzieje. Meta ostatnio zaczęło powolutku wdrażać szyfrowanie end to end odnośnie wiadomoci. Jest jakaś możliwość, że klucz szyfrowania np z telefonu się nie połączył z tym w kompie i stąd takie jazdy. U mnie tego problemu nie ma, ale jeszcze chyba u mnie tego szyfrowania włączyli, bo oni to chyba stopniowo będą robić. Ja co bym próbował zrobić to wylogować się całkowicie z kompa i zalogować ponownie.

adelcia

#3 ·

Edited
hejka,
raczej to się połączyło, bo tel mi podał kod, który mam podać i w przeglądarce, więc go tam przepisałam, i zatwierdziłam, że chce żeby ta pzreglądarka została zapamiętana.
no i nie dzieję mi się to teś u każdego i z każdym.
w końcu się wkur .... i narazie jestem na messenger desktop, co akurat nie sprawia mi radość, ale tam przynajmniej mogę do ludzi normalnie pisać.

wrzos33

#4 ·

Witajcie.
Mam podobny problem, z tym, że u mnie wyświetla się imię i nazwisko, wchodzę w czat, a tu brak wiadomości. Podejrzewam jednak, że znajomi wysyłali życzenia świąteczne.
Czy spotkaliście się z podobnym problemem i jak go rozwiązaliście? Dzięki za wszystkie podpowiedzi.

DJGraco

#5 ·

Do mnie zawsze dochodziły wiadomości na messenger.com.
Byćmoże nie masz połączonego konta z szyfrowaniem.

misiek

#6 ·

Ja już korzystam tylko mobilnie, bo na kompie samo logowanie na facezbuka to jest komedia. Jakieś kody pin by w ogóle wiadomości odczytać, a jak zbukowi nie dasz tego co chce a co mu w rzeczywistości niepotrzebne to w ogóle hartcore.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

wrzos33

#7 ·

Małe sprostowanie: ja korzystam z messengera z poziomu FB.

DJGraco

#8 ·

No kody pin są potrzebne do synchronizowania szyfrowanych wiadomości. Zależy dla jednych to wada dla innych zaleta. Jak ktoś się włamie na konto i nie będzie znał kodu pin nie podejrzy naszych starych wiadomości.

balteam

#9 ·

Kod ustawiasz i działa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

wrzos33

#10 ·

OK, ale skąd wziąć ten kod i gdzie wprowadzić- proszę o bardziej szczegółową informację.

-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--

misiek

#11 ·

Dobrze niech i sobie będzie, ale nie przy każdorazowym wejściu w Messengera, gdzie mobilnie tego nie ma, a na kompie trzeba za każdym razem.
-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#12 ·

Mi sam z automatu kazał.
-- (wrzos33):
OK, ale skąd wziąć ten kod i gdzie wprowadzić- proszę o bardziej szczegółową informację.

-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--

--

Numernabis

#13 ·

Nie mam nic konstruktywnego do napisania, ale jst to chore, że logując się na FB musimy jeszcze do messengera podawać jakieś kody, kogoś pojebało i to zdrowo.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Zuzler

#14 ·

1 likes
Niemniej warto odnotować, że wystarczy wysilić się na to raz, zaznaczając przy logowaniu przycisk "zapamiętaj mnie".

misiek

#15 ·

Nie działa.

DJGraco

#16 ·

Tylko zauważcie że od pewnego czasu FBi Messenger znowu został rozdzielony, tj możn założyć osobne konto ms bez FB. I nie ważne czy jest podpięte do FB czy nie jest szyfrowanie i tak działa.
Z resztą niczego nie będziemy mogli być pewni jak wejdzie ta nieszczęsna ustawa chatcontrol

misiek

#17 ·

To mogę normalnie usunąć konto ze zbuka a na Messengerze zostanie?

DJGraco

#18 ·

Jedynie możesz zdezaktywować FB, zostawiając samego Messengera.
Można stworzyć od podstaw nowe konto, które nie będzie zależne od facebooka tylko że no wiadomo historia czatów zniknie.
Owszem to nie jest w 100 procent satysfakcjonujące rozwiązanie, ale znam ludzi, którzy tak właśnie robili, że zdezaktywowali FB zostawiając tylko samego messengera.

adelcia

#19 ·

1 likes
dokładnie tak ja sobie kod ustawiłam razz, i już go odemnie nie chce. no chyba że na jakimś nowym sprzęciorze będę się logować to wtedy tak ale wpisze go raz, zaznacze żeby to urządzenie pamiętał,i mam problem z głowy.
-- (Zuzler):
Niemniej warto odnotować, że wystarczy wysilić się na to raz, zaznaczając przy logowaniu przycisk "zapamiętaj mnie".

--