EltenLink

poradzi ktoś coś na www.messenger com w komputerze?

Wróć do Sieci społecznościowe

#1 adelcia

hejwam,
Na komputerze użiwam:
www.messenger.com
i ostatnimi czasi przy coraz większej liczbie konwewrsacji mam tak, że ją otwieram, i zamiast pola edycyjnego dopisania wiadomości widzę coś takiego:
"Te wiadomości zostały wysłane przed zabezpieczeniem tego czatu za pomocą pełnego szyfrowania. Nie możesz odpowiedzieć, zareagować ani przekazać wiadomości dalej."
a pod tym przycisk znaczy link
Kontynuuj
który jednak jak naciskam, to nic nie robi .
jediny sposób w jaki do tych osób mogę napisać czy nagrać wiadomość to zrobić to s tleefonu, tam narazie w apce Messenger takich jazd nie ma.
ktoś ma jakiś pomysł na ten www.messenger.com s poziomu komputera?
dziękuję.

2024-02-05 16:30

#2 DJGraco

Nie mam pomysłu co zrobić, ale wiem z jakiego powodu to się dzieje. Meta ostatnio zaczęło powolutku wdrażać szyfrowanie end to end odnośnie wiadomoci. Jest jakaś możliwość, że klucz szyfrowania np z telefonu się nie połączył z tym w kompie i stąd takie jazdy. U mnie tego problemu nie ma, ale jeszcze chyba u mnie tego szyfrowania włączyli, bo oni to chyba stopniowo będą robić. Ja co bym próbował zrobić to wylogować się całkowicie z kompa i zalogować ponownie.

2024-02-07 15:12

#3 adelcia

hejka,
raczej to się połączyło, bo tel mi podał kod, który mam podać i w przeglądarce, więc go tam przepisałam, i zatwierdziłam, że chce żeby ta pzreglądarka została zapamiętana.
no i nie dzieję mi się to teś u każdego i z każdym.
w końcu się wkur .... i narazie jestem na messenger desktop, co akurat nie sprawia mi radość, ale tam przynajmniej mogę do ludzi normalnie pisać.

Edytowano 2024-02-07 16:59

#4 wrzos33

Witajcie.
Mam podobny problem, z tym, że u mnie wyświetla się imię i nazwisko, wchodzę w czat, a tu brak wiadomości. Podejrzewam jednak, że znajomi wysyłali życzenia świąteczne.
Czy spotkaliście się z podobnym problemem i jak go rozwiązaliście? Dzięki za wszystkie podpowiedzi.

2025-12-27 14:09

#5 DJGraco

Do mnie zawsze dochodziły wiadomości na messenger.com.
Byćmoże nie masz połączonego konta z szyfrowaniem.

2025-12-27 20:06

#6 misiek

Ja już korzystam tylko mobilnie, bo na kompie samo logowanie na facezbuka to jest komedia. Jakieś kody pin by w ogóle wiadomości odczytać, a jak zbukowi nie dasz tego co chce a co mu w rzeczywistości niepotrzebne to w ogóle hartcore.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-12-28 04:03

#7 wrzos33

Małe sprostowanie: ja korzystam z messengera z poziomu FB.

2025-12-28 09:32

#8 DJGraco

No kody pin są potrzebne do synchronizowania szyfrowanych wiadomości. Zależy dla jednych to wada dla innych zaleta. Jak ktoś się włamie na konto i nie będzie znał kodu pin nie podejrzy naszych starych wiadomości.

2025-12-28 11:40

#9 balteam

Kod ustawiasz i działa.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-12-28 15:43

#10 wrzos33

OK, ale skąd wziąć ten kod i gdzie wprowadzić- proszę o bardziej szczegółową informację.

-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--

2025-12-28 16:38

#11 misiek

Dobrze niech i sobie będzie, ale nie przy każdorazowym wejściu w Messengera, gdzie mobilnie tego nie ma, a na kompie trzeba za każdym razem.
-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-12-28 19:30

#12 misiek

Mi sam z automatu kazał.
-- (wrzos33):
OK, ale skąd wziąć ten kod i gdzie wprowadzić- proszę o bardziej szczegółową informację.

-- (balteam):
Kod ustawiasz i działa.

--

--

2025-12-28 19:30

#13 Numernabis

Nie mam nic konstruktywnego do napisania, ale jst to chore, że logując się na FB musimy jeszcze do messengera podawać jakieś kody, kogoś pojebało i to zdrowo.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-12-28 22:07

#14 Zuzler

Niemniej warto odnotować, że wystarczy wysilić się na to raz, zaznaczając przy logowaniu przycisk "zapamiętaj mnie".

2025-12-29 01:46

#15 misiek

Nie działa.

2025-12-29 04:23

#16 DJGraco

Tylko zauważcie że od pewnego czasu FBi Messenger znowu został rozdzielony, tj możn założyć osobne konto ms bez FB. I nie ważne czy jest podpięte do FB czy nie jest szyfrowanie i tak działa.
Z resztą niczego nie będziemy mogli być pewni jak wejdzie ta nieszczęsna ustawa chatcontrol

2025-12-29 10:36

#17 misiek

To mogę normalnie usunąć konto ze zbuka a na Messengerze zostanie?

2025-12-30 03:56

#18 DJGraco

Jedynie możesz zdezaktywować FB, zostawiając samego Messengera.
Można stworzyć od podstaw nowe konto, które nie będzie zależne od facebooka tylko że no wiadomo historia czatów zniknie.
Owszem to nie jest w 100 procent satysfakcjonujące rozwiązanie, ale znam ludzi, którzy tak właśnie robili, że zdezaktywowali FB zostawiając tylko samego messengera.

2025-12-30 09:05

#19 adelcia

dokładnie tak ja sobie kod ustawiłam razz, i już go odemnie nie chce. no chyba że na jakimś nowym sprzęciorze będę się logować to wtedy tak ale wpisze go raz, zaznacze żeby to urządzenie pamiętał,i mam problem z głowy.
-- (Zuzler):
Niemniej warto odnotować, że wystarczy wysilić się na to raz, zaznaczając przy logowaniu przycisk "zapamiętaj mnie".

--

2025-12-31 01:48