Forum

naleśniki, jak to zrobić na patelnii?

W kuchni

Previous 3 / 3

Kat

#41 ·

1 likes
Oczywiście, do tego wysoko przetworzone. A różnica między ciastem naleśnikowym, a takim do tortili jest ogromna. Naleśnikowe = mleko, jajka, mąka pszenna, tortilla - mąka pszenna, masło, gorąca woda, jest to tzw. ciasto parzone, praktycznie takie samo robi się na pierogi.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

JM

#42 ·

a to prawda, że istnieją takie podwójne zamykane patelnie? co by sobie łatwiutko odwrócić tego naleśnika? no bo w sumie to największym problemem się wydaje, a czy sam naleśnik wyjdzie kółkowaty czy kwadratowy to akurat w żołądku wyglądać będzie tak samo

Numernabis

#43 ·

Tak, są takie patelenki, ale mnie się nie udało kupić, była ponoć w Lidlu, znajoma niewidoma takową posiada.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

mustafa

#44 ·

Dla mnie właśnie ma znaczenie jaki ten naleśnik jest, bo nie chodzi też o kształt jak i grubość. Po prostu inaczej to smakuje. Obracanie jest proste jak już jest dobrze rozlane ciasto. Jak się to opanuje to żadna dwustronna patelnia nie będzie potrzebna.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Julitka

#45 ·

Preawda, że takie patelnie są, ale ja trafiłam na taką, która mi się otwierała trochę nazbyt często, bo składała się z dwóch, osobnych części, które spinało się razem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
Previous 3 / 3