Fajne kanały na YouTube.
Back to Inne#21 mustafa
Wydaje mi się, że już kiedyś wypowiadałem się w podobnym wątku.
Ktoś pamięta gdzie to mogło być? Bo wpisując w wyszukiwarkę youtube nie znajduje nic takiego.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#22 wojtas
Polecam kanał Jachu produkcja. Poruszane są tam tematy muzyczne, np jakieś jaka to melodie z konkretnego nurtu, a także zastosowanie ai w muzyce, wszelkiego rodzaju bardziej lub mniej świadome plagiaty, był np film, w którym zrobili za pomocą sztucznej inteligencji płytę Taconafide.
#23 Monte
Jak szukacie kanałów katastroficznych to polecam podcast Czarna Seria albo Prawdziwy Horror, gdzie facet opowiada o gwałtownych zjawiskach pogodowych takich jak burze czy huragany i jak chronić się przed nimi, a jak szukacie kanałów takich związanych z historiami ludzi i ich strasznymi przygodami w terenie to jest taki kanał jak Nad Horyzontem Zdarzeń. Ten kanał może uczyć, jakich błędów nie popełniać w trakcie wycieczek w terenie i jak radzić sobie z zagrożeniami na takich wyprawach. Chłopak przedstawia historie z gór, lasów, wysp, jaskiń i innych takich miejsc.
Polecam jeszcze Strachstory, to jest kanał gościa od Kryminatorium.
#24 Monte
Jak lubicie historie i sprawy kryminalne, to mogę sporo polecić takich kanałów na YouTube, bo interesuję się takimi sprawami.
#25 DJGraco
No to lecimy po liście.
W sumie jakieś kilka miesięcy temu youtube bez powodu zablokował mi konto, hehe korporacje to musiałem nowe zakładać i na nowo subskrybować kanały. Konta mi całkowicie nie zablokował, tylko sam youtube, bo np Dysk Google i inne usługi mi działają.
No ale to jest właśnie przykład że algorytm yt jest głupi i nie ma opcji (jest bardzo bardzo cieżko) skontaktować się z faktycznym człowiekiem.
Dobra, ale miało być o kanałach a ja jojczę tera jaki ten yt zły.
0dB.pl : kanało szeroko rozumianym audio, produkcji muzycznej itd. Znajdziemy tu prezentacje sprzętów audio, recenzje (choć wiadomo sponsorowane), dekonstrukcje muzyczne, felietony "bez kompresji" gdzie autor kanału (Tomasz Wróblewski) opowiada o swoich różnych spostrzerzeniach na pewne rzeczy, wszystko to co nie pasuje do końca do kontentu kanału, ale jednak gdzieś tam w tematyce audio.
bigbluebananabread: Gradka dla osób, którzy interesują się dyskami twardymi HDD. Nagrania i prezentacje dysków
BinaryBlade: jak wyżej. Opisy też warto czytać w przypadku obu kanałów bo bardzo ciekawie opowiadają o dyskach.
Cała Prawda: Gościu opowiada o różnych rzeczach, głównie firmach, instytucjach, czy innych sprawach. Materiały pojawiają się rzaadko ale nie są tworzone na styl ilość.
ChilloutJr's - CVR & ATC Audio Archive: autentyczne nagrania z czarnych skrzynek/ATC samolotów, zazwyczaj przed katastrofą.
Anatomia Zbrodni - Kanał Kryminalny, no to tutaj kanały true crime, skupiają się na opisach różnych zbrodni. Tego to nie będę wyjaśniać, przy każdym kanale bo takich jest multum, więc dopiszę ewentualnie jakby nazwa nie sugerowała.
Azergothil1: klasyka jeśli chodzi o creepypasty. Gościu już bardzo rzadko nagrywa ale warto wiedzieć o tym kanale lub słuchać archiwalnych nagrań jak ktoś jeszcze nie zna.
Cierpnąca Skóra: kolejny creepypastowy kontent
Click and Thock: Gradka dla fanów i entuzjastów klawiatur mechanicznych. Prezentacje audio różnych switchy.
CyberŁącze: o szerokopojętym cyberbezpieczeństwie w krótki zwięzły sposób
David Klein: tego Pana to chyba nie trzeba przedstawiać, klasyka na polskim YT, obecnie wrzuca bardzo bardzo rzadko ale mimo wszystko warto zapoznać się z tym kanałem. Są tam prezentowane różne nowinki technologiczne.
De-Kompozytor: Pisałem wcześniej o tym kanale, gościu w bardzo ciekawy i przystępny sposób opowiada o elektronice. No i jest to Pan o wielu talentach także, bo nie dość że elektronik to i tworzy muzykę, choć amatorsko. Jego drugi kanałto SzaryJelon.
Detektyw Crime, kolejny kanał true crime
Diodek: tego Pana chyba też nie trzeba przedstawiać, kompendium wiedzy o bakteriach (takich elektronicznych :D :D :D).
DirectVinyl: gościu miksuje z vinyli, robi transmisje na żywo. Kanałów muzycznych subskrybuję troszkę, ale nie wymieniam wszystkich, wszak każdy ma inne gusta, ale ten zasługuje na uwagę z racji jego wyjątkowości.
DJ Durda. Kolejny vinylovy man.
DJ Goro: Tego Pana to nie trzeba przedstawiać (jeśli ktoś interesuje się muzyką klubową to kanał dla niego). Goro miksuje najlepsze i mniej znane hity klubowe na vinylach. DJ Durda to jego syn.
Euro Adrenaline: kanał dawnego forum Euro Adrenaline są tam wrzucane klasyki muzyczne z tegoż forum, polecam, dużo dużo perełek i mało znanych trackó.
Globalista - Oskar Bednarski:kanał o tematyce finansowej i nie tylko.
Grzegorz Rycko: kanał z recenzjami klawiatur mechanicznych, słuchawek, mysz, gamingowych akcesoriów ale nie tylko. Choć sama klawiatura mechaniczna już dawno przestała się kojarzyć (przynajmniej mi) ze sprzętem do grania.
HardbaseUnited: kolejny kanałmuzyczny. Aktywności od kilku lat brak, ale jest tam dużo ciekawych perełek.
HEX SERWIS: kanało tematyce odzyskiwania danych.
Historia bez cenzury: No tego kanału to chyba nie muszę przedstawiać. Wojtek Drezniak opowiada o różnych ciekawych zagadnieniach historyczny w swój nie powtarzalny sposób.
HISTORIE - ludzie i wydarzenia. Kolejny kanałz historiami, na różne tematy. Katastroficzne, sportowe, obyczajowe itd. Materiały pojawiają się rzadko ale warto na nie czekać bo ten kanałnie idzie na ilosć.
Jakim cudem? - Bartosz Orzewski: Gościu w prosty i konkretny sposób wyjaśnia, np działanie pewnych firm czy mechanizmy finansowe. Np dlaczego kupujemy popcorn w kinach i takie tam.
Jarosław Juszkiewicz - Kieruj się na południe: kanałlektora o tychże personaliach. Znajdziemy tam różne rzeczy związane z lektorstwem, ale nie tylko.
Justyna Mazur-Kudelska: kanał kryminalny, ale nie tylko.
Kacper Szurek. Gość przerzucił się prawie całkowicie na płatne kursy, ale coś tam jeszcze wrzuca. Kanał o cyberbezpieczeństwie i tematach pokrewnych.
KANAŁ KRYMINALNY EXTRA i KanałKryminalny
Katastrofy morskie: jak sama nazwa wskazuje gościu opowiada o różnych tychże katastrofach. Materiały bardzo opszerne i dobrze zrobione.
kkxx1000: kanałopowiadający historię Windowsów i officeów.
Kryminalne Historie
KOT: kolejny kryminalny
Księga Grozy: kanałz creepypastami, ale odróżniający się na tle innych. Autor tłumaczy pasty z angielskiego i wrzuca na swój kanał, plus czyta niektóre polskie. Materiały ukazują się rzadko, ale znowóż, tutaj autor stawia na jakość a nie ilość.
KomputronikTV: kanał technologiczny
Kuba Klawiter: Tego kanału chyba też nie trzeba przedstawiać. Jak ktośnie wie, to kanałtechnologiczny, klasyk wśród polskich kanałów na YT.
Kurtyna - historie zza sceny: kanało muzycznej tematyce, historie osób i zespołów.
Mateusz Chrobok: kolejny kanało cybersecurity
MusicaTNT: Kolejny kanał muzyczny, wrzucający głównie Italodance.
MysteryTV: kolejny klasyk z pastami.
Neostradamus 2000: Kanałczłowieka odpowiedzialny za Kurtynę, opowiadający historię rzeczy i technologii z początku XXI wieku i końca XX wieku.
Niebezpiecznik: kolejny kanało cyberbezpieczeństwie.
niedlascamu - nie daj się oszukać: kanał grupy osób, która zajmuje się zabieraniem czasu osobom, które są odpowiedzialne za oszustwa inwestycyjne oraz publikująca także materiały edukacyjne jak nie dać się oszukać
Niewyjaśnione: Kanał Daniela Dyka i Kamila Barnowskiego o różnych historiach nie wyjaśnionych jak w tytule.
NightPurrer
NightPurrer FM archives
Nightpurrer FM DX
Dash's Radio Recordings
A to kanały naszego tu kolegi, który publikuje archiwalne nagrania ze stacji radiowych.
Numbers Stations Archive: jak sama nazwa wskazuje, nagrania ze stacji numerycznych
Opowiem Ci historię: Kanał Kamila Barnowskiego z jego historiami. Głównie kryminalnymi, ale nie tylko.
Opowieści Siaka: Kanał z creepypastami, ale pisanymi własnoręcznie. Nie tylko są tam pasty, ale również inne opowieści z gatunków podchodzących pod Fantasy i kryminały.
Planeta Faktów: kolejny klasyczek, top 10.
Pod Powierzchnią: kanałzajmujący się publikowaniem icebergów na różne tematy
Polish Creepypasta - Straszne Historie z Lektorem: kolejna klasyka creepypast
Polish Power Dance: kanał publikujący tak jak w jego nazwie powerdance
Poszukiwacze Okazji: kanał zajmujący się publikowaniem ostrzeżeń na temat różnych oszustw internetowych.
Quadrotes - Opowieści Grozy: kolejna klasyka CP
RECOVERYPRO.PL_ODZYSKIWANIE DANYCH: nazwa mówi sama za siebie. Gościu wrzuca głównie shortsy.
RMF Sceny Zbrodni: kanał kryminalny RMFu ale prowadzony głównie przez Daniela Dykai Kamila Barnowskiego.
SGdata: kolejny kanało odzyskiwaniu danych
Shelter: Kanał sklepu Shelter, który publikuje soundtesty, recenzje, opisy z z ich asortymentu. Głównie klawiatur mechanicznych i switchy.
Signal Phantom: nagrania radiowe SW
Smartgasm: tego kanału chyba nie muszę przedstawiać, ale jak ktoś nie wie to kanał popularno naukowy wyjaśniający wiele rzeczy, nieoczywistych. Np co dzieje się w czasie jednej sekundy.
Sonder. Nieznane historie: kanałz różnymi historiami, nie tylko kryminalnymi.
#stoczwarty: kanałdla osób, które interesują się Radiem UKF FM,
SzopDemaskuje: kanałprowadzi mój imiennik,. Tematyka jest bardzo różna, w zasadzie nie ma jednego stałego kontentu. Głównie przedstawia fenomeny internetowe lub technologiczne rzeczy.
Technologicznie: kanał technologiczny, ale nie taki jak Klawiter czy Technostrefa, bardziej skupiający się na tym jak technologia wpływa na nasze życie
TechnoStrefa: ten kanał można lubić lub nie, ale jest to kanałtechnologiczny.
TECHNOWINKI: kolejny o podobnej tematyce
TheMyśliciel: kanał obecnie publikuje icebergi i raczej na tym temacie się skupia. Polecam go szczególnie, zwłaszcza że człowiek bardzo fajnie robi materiały i są one znowóż jakościowe nie ilościowe.
TOP10Wszystkiego
Topowa Dycha
Uwaga! Naukowy Bełkot
Wyłącznie naukowy bełkot
WavePC: kolejny kanał technologiczny
XL Tech: kolejny kanałz dźwiękami dysków
Zaczytany: creepypastowy kontent
ZMASLO: kanałtechnologiczny skupiający się na testowaniu różnych komputerów, ciekaawostkach o firmach itd
Łącze: kanał o Graphene OSie. Troszkę słabo dla nas dostępny, ale wrzucam jako ciekawostkę.
#26 Pitef
Z komputerowych to jeszcze Blackwhite tv. Różnego rodzaju testy procków, chłodzeń, kart graficznych, zasilaczy, obudów i tp. Reduktor Szumu - stara dobra szkoła serwisowania wzmacniaczy, magnetofonów i innych audio bawideł. Spox2, Wielki Elektronik, Pola Masowe, to chyba 3 kanały tego samego gościa. Serwisant laptopów i konsol do gier. Jego filmy mają zwykle ponad godzinę i gość bez cięć opowiada, pokazuje i serwisuje wszelkie elektroniczne graty. Znajdziemy tam różne metody lutowania, podmianek procesorów, rezystorów, kondensatorów i tp.
#27 DJGraco
No zapomniałem o reduktorze szumów. To jak o nim mowa to jeszcze RS Elektronika, kanał tego samego gościa, skupiający się bardziej na innych zagadnieniach które nie pasują stricte do samego głównego reduktora.
#28 mustafa
Eh, tak powtarzasz, że tego nie trzeba przedstawiać i tamtego też nie a znam tylko Globalistę i historię bez cenzury xd.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#29 tomecki
W sumie dziwne, że jeszcze nikt nie wspomniał o Scifunie, bo ciekawe treści siedzą u tego pana.
Do roboty, czyli jak się pracuje jako maszynista, zegarmistrz, śmiecaz itd. Wnioskując z komentarzy zdarza się, że przyjmuje za dobrą monetę to, co powiedzą z działu marketingu firmy, w której się aktualnie znajduje, ale podejrzewam, że czegoś tam można się dowiedzieć.
Wytwórnia Filmów Oświatowych - wrzucają stare, jeszcze z PRL filmy szkoleniowe, często też propagandowe, ale mimo wszystko bywa, że ciekawe.
Romek zaklinacz byków. Pojęcia nie mam czemu akurat algorytm podsunął mi coś takiego. Starszy pan pokazuje jak mieszka sobie na wsi i faktycznie byka posiada.
Pierogi z kimchi - jedna taka zamieszkała w Korei i pokazuje różności. Nie wszystko dla nas dostępne, ale sporo jest gadania głównie o życiu codziennym.
Odwrócona lekcja - takie różne ciekawostki, głównie psychologiczno biologiczne
magia natury - opowieści głównie o zwierzętach
typehype - dwoje takich, co lubią typowanie osobowości. Nie wiem, na ile jest to zgodne z naukowym konsensusem.
Psychiatra plus - głównie dość długie wykłady na temat ADHD i lub autyzmu.
Borkoś - ostatnio mało się dzieje, ale swego czasu sporo filmików z interwencji ratowniczych.
Syntezatorownia - pan ma dużo syntezatorów, ale mało czasu na tworzenie filmów.
Awizonosz - Jeśli uda Ci się obejrzeć wszystko, żadne zamknięcie ulicy w Warszawie, przebudowa dworca nie będzie zaskoczeniem. Największym problemem wg mnie jest dość niestaranna wymowa prowadzącego, ale dla Warszawiaków mimo wszystko przydatna rzecz.
Wojciech Żołnierczyk - ciekawostki o Warszawie w tym seria "Dziwne warszawskie nazwy"
Good Times Bad Times - przygotowywane z dużą dbałością filmy na temat sytuacji geopolitycznej, raczej wywarzone i bez szukania sensacji.
Proper Sound - kulisy teatrów, centrów kultury itd. Technika, akustyka, zaplecze i ogólnie, jak to wygląda od tzw. kuchni.
#30 balteam
Good times bad times jest też po angielsku, nawet jeszcze przynajmniej w jakimś jednym języku są, także się rozwijają.
#31 djdenismusic
U mnie to głównie deliverka, nie wiem czemu uwielbiam oglądać w tle jak jeżdżą na rowerkach, i pierdzielą od rzeczy :D. W każdym razie z tej kategorii jest kilka tworów wartych polecenia: Dexterowski (chyba taki najbardziej znany krakowski dostawca, oprócz tego darexin, kolejny z krakowa. Do tego kilka pomniejszych z innych miast: deliverka, miczu, gruby kurier, etc.
Wychodząc poza deliverkę no to czywiście książulo, którego serio chyba nie trzeba przedstawiać ;)
Oprócz tego saper elektrozłomiarz - głównnie testowanie/amatorskie naprawianie różnych retrosprzetów, a do tego genialne poczucie humoru. Z tego typu kanałów no to oczywiście pola masowe, wielki elektronik, no i zmaslo.
Pewnie ktoś tam jeszcze się w tych moich subskrybcjach znajdzie, ale to są takie pierwsze propozycje, które przyszły mi do głowy.
#32 DJGraco
Kamilu tak tak, to zależy od tego kto się czym interesuje i tak dalej. Oczywista oczywistość, nie każdy zna wszystkie kanały świata, dlatego wstawiałem opis przy nim. Bardziej miałem na myśli że są to kanały znane przez dużą ilość osób interesujących się daną tematyką no ale nie wszyscy mają prawo znać dany kanał.
Oo patrz Scifuna nie znałem :D i tu dowód że nie wszysccy znają wszystkich. Także spróbuję sobie posłuchać i jak mi się spodoba to zasubuję.
Do roboty znam, ale nie polecam za sponsorowane materiały, celowo pominąłem ten kanał w opisie i było to celowe działanie. Nie mniej oczywiście, czegoś tam można się dowiedziec. Najbardziej razi w uszy film o inpoście, gdzie owszem jest pokazanych kilka ciekawych rzeczy, ale nie ma wspomnianych o ciemnych stronach kurierki a to jest temat bardzo szeroki.
#33 daszekmdn
Stworzyłem drugi wątek zapominając o tym :D Dobra, to robimy wielką listę. Jest tu wszystko i nie wszystko mi się chce opisywać ale jednak to zrobiłem.
Lista losowa głównie tak jak wyświetlił YT, a i tak wiele pominąłem, bo nie było aż na tyle ciekawe by rozpisywać.
Radiowcy bez cenzury:
Wiadomo. Puls tygodnia i Puls plus. W tym pierwszym dawka newsów często podana na śmieszno i w ogóle, w tym drugim różne dziwne popieprzone rzeczy, ale polecam, ja supportuję i nie żałuję :D.
RMF FM:
Podcasty RMF. Najlepsze Misja specjalna, historia dla dorosłych no i oczywiście felietony Tomasza Olbratowskiego na tematy bieżące.
Nonsens News:
Najgłupsze rzeczy, które wydarzają się w Polsce i na świecie. :D
Pod Powierzchnią:
Długie, fajne Icebergi o różnościach.
Sierżant Bagieta:
Policja, służby, zarówno newsy nt wydarzeń w temacie, jak i różne filmy opisujące jak coś dokładnie wygląda od wewnątrz, i trochę luźnych treści. Gość sam był kiedyś policjantem.
Ciapciong:
Kompiutery, wydziwione systemy i podobne, trochę na śmieszno, trochę amatorsko, ale jest klimacik.
BlejtramTV:
Beka z madek, Januszy biznesu, Tindera, zrzutek internetowych i takie tam. Najlepsze historie od widzów. Zajebiście się to ogląda na odmóżdżenie.
SzopDemaskuje:
Różne internetowe i nie tylko historie. O Deebwebie, o hackerach, o ai, obecnych czasach, starych czasach, ogólnie warto sprawdzić.
Planeta Faktów:
Obecnie to głównie 10 newsów tygodnia. Też fajnie się ogląda. Nie polityczne, a jeśli nawet bywają, to raczej jajcarskie, sporo absurdu.
Arhn.eu:
Gry, konsole, z dużym naciskiem na retro. Gość ma wiedzę, nawet książkę wydał. Świetny kanał.
Arhn2eu - arhn.eu po godzinach:
Drugi kanał, bardziej luzacki.
Klepsydra:
Kanał trochę commentary, trochę icebergowy, trochę historii, dziwnych zjawisk internetowych. W przeciwieństwie do większości commentary, materiały są raczej rzetelne, nie ma pi*rdolenia o niczym, śmieszkowania z idiotycznych influencerów a raczej ich punktowanie. Wszystko w stylu nawet z modulacji głosu ala reporterskim. Ten pan ma również kanał muzyczny Klepsydra Records ale ostatnio tam cicho.
GRANDE CONNECTION:
Punktowanie głównie ulicznych raperów czyli dna z dna. Miód na moje serce, i mental, który nie znosi hipokryzji.
Kurtyna - historie zza sceny:
Historie zespołów muzycznych, utworów, płyt etc. Kanał tego samego autora co Nostradamus.
Neostradamus 2000:
To co minęło, a szkoda, albo czasem nie szkoda. Historie programów tv, programów komputerowych, wydarzeń, ikon popkultury lat 00.
Cesarz Lodów Bakaliowych:
Tego pana też nie mogło zabraknąć. Analizy tekstów piosenek, historie zespołów, i dużo fajnego kontentu bez wodotrysków, ciągłych przeskoków, hypeu. Kanał jak spokojny podcast gościa, co przyszedł by Ci na chatę i po prostu tłumaczył czemu jest tak i skąd się to wzięło.
Jacek Tomkowicz:
Gdzieś to już słyszałem (Czyli o coverach coverów i kradzeniu muzyczki od innych), Piosenki, które ryją banię (Czyli najbardziej popieprzone dzieła sztuki osób, które myślą, że to jest fajne), Newsy, które ryją banię. Ogólnie kolejny kanał w stylu wejdź, odpłyń i zapomnij, że miałeś kiepski dzień.
Rap Story Podcast:
Mało znany, ale wart zasubowania kanał o historii Polskiego i nie tylko hip hopu. Biografie wykonawców, historie płyt, czasem analizy tekstów. Dla mnie, wiele oczywistości, i trochę pomijanych wątków, ale fajnie się gościa słucha i często jednak odkopie coś dziwnego.
Tvgry:
Nazwa mówi sama za siebie.
Tvfilmy:
Kanał o filmach redakcji TV Gry.
Tvtech
Trzeci kanał z tej samej stajni co TV Gry. Sami się opisują: Kanał tvtech poświęcony jest szeroko rozumianym technologiom, sprzętowi.
Fanggotten:
Tego pana chyba nie trzeba przedstawiać. Przy serii Internetowi handlarze można znowu kompletnie odlecieć. Seria najbardziej rozpoznawalna, w której internauci podsyłają różne dziwne oferty znalezione w necie, albo różne pieprznięte konwersacje ze sprzedającymi lub kupującymi.
Szymon Hed Liebert:
M.in. Rzeczy w stylu najgorzej oceniane miejsca z Googlea, najdziwniejsze opinie z Googlea itd. Sam pisze o sobie: Absurdy codzienności.
To Znowu Oni:
Dawna ekipa TV gry ogrywająca często crapy.
Wszystkie Sample Wyczyszczone:
Gość robi gigantycznie zajawkową i zajebistą robotę. Nie do końca dostępne, bo nie ma zapowiedzi, ani opisów, które możemy przeczytać, ale w skrócie bierze na warsztat jakąś rapową płytę i pokazuje sampel po samplu track po tracku co z czego wzięte.
Strefa Wiedzy:
Nowy kanał. Sporo treści niepokojących, lekko drastycznych M.in opis jak wygląda ostatnie 24h skazanego na śmierć USA i podobne treści. Bardzo ciekawe i merytoryczne.
Poszukiwacze Okazji:
Jeśli nie wiecie, na czym i jak mogą Was oszukać przy zakupach w necie, to już będziecie wiedzieć.
Muzyka TV:
Analizy rapowych nowych tracków, beefów itd. Fajne, bo gość rozkłada czasem wersy i tłumaczy do czego się odnoszą. Luzacki kanał, autor gada czasem tak szybko jak był by wiecznie naspeedowany, ale jak jest jakiś beef czy imba w PL rapie, to wiem, gdzie wbić po info i analizę.
SPInka Film Studio:
Produkcje Bartosza Walaszka znanego m.in z Kartony 4 fun TV w przeszłości.
GIMBY NIE ZNAJO:
Znów kanał o czasach minionych. Znany chyba większości. Produkcje tv, popkultura itd.
Prawo Marcina:
Kanał prawnika. Wszystkie niejasności prawne, głównie dla uczniów ale nie tylko.
Poznanskirapcom:
Hip hop z Poznania i głównie wywiady.
Stilgar:
Kiedyś robił letsplaye, później jadł różne dziwne racje żywnościowe, teraz nagrywa o monitorach i nożach, ale mam nadzieję, że kiedyś wróci do tematu racji, dlatego nadal sobie wisi w subach.
KociTata - Blog o kotach:
Nazwa sama za siebie mówi.
Nolyrics.:
Sporo beatów, ale i często live z produkcji tychże, albo czasem wlogi jak świat wygląda od strony producenta muzycznego.
Mad Radio DXer UK / M7EIW:
Głównie AM, głównie UK, ale dużo fajnych nagrań radiowych.
Szuflada Wojtka:
Nazwa mówi za siebie. Wszystko, co autorowi kanału chce się nagrać. Bywają Icebergi.
Drognan:
Losowanie starych filmików z YT? Przeglądanie losowych kont na Chomikuj? Czytanie Wattpada i granie w dziwne gry dla małolatów? Proszę bardzo. :D
VixenMice:
Bardzo fajny kanał. Różne historie z Wikipedią w tle, historie creepy past, i wszystko, na co wpadnie autorka. Polecam :). Zdecydowanie za mało subów tam jest.
Paweł Kieler:
Normalne utwory, ale i różne dziwosy na gitarze czy satyryczne piosenki m.in z pasków TVP, gdyby dany rok był piosenką itd.
Marek "AdBuster" Hoffmann:
Legendarny poskramiacz Telezakupów Mango :D. Generalnie obnażanie kłamstw reklam. Materiałów mniej, i to już nie to samo, ale warto odwiedzić choćby po archiwalne treści.
Ranko Ukulele:
A tu trochę chillowej muzyczki. Byłem na koncercie, na żywo też taki fajny klimat.
VAJS_RAP:
Znów różne rapowe historie wykonawców i płyt.
Rap Tapes by Grędziu:
Rap prosto z kaset? Undergroundowe składanki i albumy? Spotkania z raperami i gadka o przeszłości? Proszę bardzo.
Michał Pisarski Tech:
Technologia, obecnie głównie gry i konsole, ale retro tydzień jest the best.
Nostalgia Nerd:
Informatyczne oldiesy. Po Angielsku.
Jarosław Juszkiewicz - Kieruj się na południe:
Kanał znanego lektora. Treści zaczął tworzyć, gdy Google chciało podmienić jego głos w nawigacji i już z nami został. Trochę porad lektorskich, trochę kosmosu i ogólnie warto zajrzeć.
HRejterzy:
Beka informatyczna, z devów, corpo itd. Polecam ;) niektóre odcinki na prawdę zacne.
Hans Brando:
Shortsy w stylu Co kelnerzy myślą o klientach, Przychodzisz Do Pracy do Gastro ale... i podobne. Fajne odmóżdżające.
Nieantyfan:
Głównie nowinki technologiczne, i głównie ostatnio telefony.
Cyber Niebezpieczeństwo:
Historie o hackerach, włamach, rozjaśnianie dlaczego coś jest jakie jest itd.
Kacper Szurek:
Cyberbezpieczeństwo i webinary.
RAP SPACE:
Tak jak w przypadku poprzednich analizy płyt, karier, etc.
Rollo:
Internetowe celebrities, historie muzyczne itd.
MIHU JP:
Wbrew nazwie, nie jest to żaden uliczny antypolicyjny kanał xD. Icebergi i podobne historie internetowych popkultur z dawniejszych czasów. Warto sprawdzić.
Historia bez cenzury:
Nie trzeba przedstawiać nikomu. Zajebisty kanał historyczny.
Telewizja z Kartonu:
Najpopularniejszy kanał Icebergowy. Wspaniałą serią jest również Witaj w roku, podsumowującą w przyjemny sposób wydarzenia z danego roku.
Kkxx1000:
Historia Windows w pigółce, dla nie szukających tam technicznego bełkotu. Raczej nieco prześmiewczo, memicznie, i staromodnie, bo filmy mają swoje lata i gada tam głównie Ivona w wersji Demo :D. Kto jeszcze pamięta tego starego dobrego Youtuba gdzie nie robiło się pod algorytm...
WalaszekVerse:
Fanowski kanał zapodający ciekawostki z seriali Bartosza Walaszka.
ELEKTRON:
Nauki ścisłe, elektronika, różne eksperymenty.
The Kiffness:
Piosenki z kotków? Można, a czemu nie? :)
Niedlascamu - nie daj się oszukać:
Byli nawet w Tyflopodcaście, jak sami piszą ukazujemy rozmowy z oszustami, mają one charakter informacyjny i edukacyjny (dla was), w trakcie których przeważnie robimy sobie z oszustów żarty.
HISTORIA RAPU:
No, co tu pisać.
Justyna Mazur-Kudelska:
Kryminalne podcasty, ale nie tylko.
Daniel Midas:
Standuper robiący se jaja ze Sprawy dla reportera :D.
RetroDemoScene:
Jak ktoś lubi Amigowe demka, polecam.
Uszy do góry!:
To projekt edukacyjny mający na celu propagowanie wiedzy o kotach dla poprawy świadomości ich opiekunów w tym zakresie a także podniesienia dobrostanu zwierząt w naszych domach. Kanał niestety niezbyt aktualizowany, ale fajnie się oglądało.
Piotr Witek - Moja Szuflada PL:
Mac, Ios, wszystko okiem niewidomego.
GoUrbex:
Jeden z fajniejszych urbexowych kanałów, bo gość odpala różne sprzęty w opuszczonych miejscach.
RedON:
Stare i Nowe technologie. Komputerowe oczywiście. Niestety nieaktualizowany od dawna.
Planeta Abstrakcja:
Kanał podróżniczy. Wiele mało znanych miejsc, fajnych kultur. Vlogi ale na prawdę ciekawe. Bywali w Polskich wioskach na obczyźnie, miejscach trudnodostępnych etc.
ReduktorSzumu:
Jak ktoś siedzi w audio, a nie zna, niech się wstydzi :D.
Cięty Adrian:
Głównie kultowe już przeróbki 1 z 10.
Pozdro z KRLD:
Kanał o Korei północnej, wycieczki, aktualności, wszystko co powiązane z tym krajem.
Po Japonii:
Emil nagrywający o Korei Północnej i jego drugi kanał o Japonii, gdzie mieszka.
PiotruTV:
Recenzje różnych komputerowych dodatków.
Topowa Dycha:
Top 10 wszystkiego co możliwe ;) ale raczej ciekawych rzeczy.
Niekryty Krytyk:
Ikona YT 2010-2014 ;) beka z filmów, seriali, paradokumentów w stylu tak dziwnego humoru, że do mnie trafia idealnie.
SmiechawaTV:
Szwagry, wideodowcip, Szwagier shot. Humorystyczny kanał tworzący niegdyś kultowe krótkometrażówki z dwoma szwagrami w roli głównej. Projekt padł, ale od dawna mówi się, że są plany na reaktywację czegoś większego. Obecnie same shoty się pojawiają.
Wojtek Szumanski:
Jak by Wam brakło fajnej muzyczki. :) Znam od lat.
Kostka:
Historie internetowe, dawne kanały na YT itd. Niestety od dawna nic nowego nie ma, ale fajnie prowadzone.
ZMASLO:
Komputery, nowe komponenty, stare komponenty, kompy ze śmietnika i takie różne. Polecam.
Tek Testers:
Jak wyżej, tyle, że prowadzi Kamil.
Adam Śmiałek:
Towary modne, to już seria kultowa. W ponad 300 odcinkach zaprezentował masę sprzętu retro. Sporo magnetofonów. Opisuje co umiał dany produkt, pokazuje go od wewnątrz, tłumaczy jak to działa. Dodatkowo Historia komputerów, nowa świetna seria.
Kuba Naprawia:
Domowe naprawy sprzętu elektronicznego, sporo magnetofonów. Polecam, zarówno jako do oglądania, jak i jako serwis, bo dużo mojego badziewia zostało tu zreanimowane. :D
Daniel Rakowiecki:
Naprawy wszelakiej elektroniki.
0dB.pl:
To opisał już Graco, tak więc nie będę dublował a i tak część powtórzyłem.
Retro. exe:
Amiga, Atari i im pokrewne. Testy, gierki, odkrywanie i ratowanie starych komputerów.
MoreleTV:
Nowości z komputerowych podzespołów, testy, recenzje.
Retransmisja:
Baardzo stare nagrania z TV, których często nie ma nawet TVP.
Podcastex - podcast o latach 90. i 00.:
Sami powiedzieli w nazwie kanału.
Saper ElektroZłomiarz:
Też opisywany ;).
Wielki Elektronik:
Też było.
MERA 400:
Serwisy, testy, prezentacje Polskiego komputera Mera.
TECHNOWINKI:
Jak mówi nazwa. Najpopularniejszy film o oszustach z Allegro sprzedających niby komputery gamingowe. Za mało treści, by powiedzieć więcej, ale kanał się rozwija.
Niebezpiecznik:
Chyba wiadomo.
Coleslav:
Znów tematy typowo komputerowe.
De-Kompozytor:
Graco albo ktoś już opisywał.
ARQbyTontechUNITRA:
Sporo prezentacji starego sprzętu głównie Polskiej produkcji.
Roman Zann:
Chyba starszy pan prezentujący to, co akurat wpadnie mu w ręce z elektroniki i nie tylko.
Jak chcecie całą listę fajnych kanałów z archiwaliami radiowymi i TV, to mogę wrzucić w innym poście. Nie chcę Was zanudzić xD.
#34 Adasadula
Tej, jak by mi się chciało wypisywać moje subskrypcje to 90%mamy the same ;)
-- (daszekmdn):
Stworzyłem drugi wątek zapominając o tym :D Dobra, to robimy wielką listę. Jest tu wszystko i nie wszystko mi się chce opisywać ale jednak to zrobiłem.
Lista losowa głównie tak jak wyświetlił YT, a i tak wiele pominąłem, bo nie było aż na tyle ciekawe by rozpisywać.
Radiowcy bez cenzury:
Wiadomo. Puls tygodnia i Puls plus. W tym pierwszym dawka newsów często podana na śmieszno i w ogóle, w tym drugim różne dziwne popieprzone rzeczy, ale polecam, ja supportuję i nie żałuję :D.
RMF FM:
Podcasty RMF. Najlepsze Misja specjalna, historia dla dorosłych no i oczywiście felietony Tomasza Olbratowskiego na tematy bieżące.
Nonsens News:
Najgłupsze rzeczy, które wydarzają się w Polsce i na świecie. :D
Pod Powierzchnią:
Długie, fajne Icebergi o różnościach.
Sierżant Bagieta:
Policja, służby, zarówno newsy nt wydarzeń w temacie, jak i różne filmy opisujące jak coś dokładnie wygląda od wewnątrz, i trochę luźnych treści. Gość sam był kiedyś policjantem.
Ciapciong:
Kompiutery, wydziwione systemy i podobne, trochę na śmieszno, trochę amatorsko, ale jest klimacik.
BlejtramTV:
Beka z madek, Januszy biznesu, Tindera, zrzutek internetowych i takie tam. Najlepsze historie od widzów. Zajebiście się to ogląda na odmóżdżenie.
SzopDemaskuje:
Różne internetowe i nie tylko historie. O Deebwebie, o hackerach, o ai, obecnych czasach, starych czasach, ogólnie warto sprawdzić.
Planeta Faktów:
Obecnie to głównie 10 newsów tygodnia. Też fajnie się ogląda. Nie polityczne, a jeśli nawet bywają, to raczej jajcarskie, sporo absurdu.
Arhn.eu:
Gry, konsole, z dużym naciskiem na retro. Gość ma wiedzę, nawet książkę wydał. Świetny kanał.
Arhn2eu - arhn.eu po godzinach:
Drugi kanał, bardziej luzacki.
Klepsydra:
Kanał trochę commentary, trochę icebergowy, trochę historii, dziwnych zjawisk internetowych. W przeciwieństwie do większości commentary, materiały są raczej rzetelne, nie ma pi*rdolenia o niczym, śmieszkowania z idiotycznych influencerów a raczej ich punktowanie. Wszystko w stylu nawet z modulacji głosu ala reporterskim. Ten pan ma również kanał muzyczny Klepsydra Records ale ostatnio tam cicho.
GRANDE CONNECTION:
Punktowanie głównie ulicznych raperów czyli dna z dna. Miód na moje serce, i mental, który nie znosi hipokryzji.
Kurtyna - historie zza sceny:
Historie zespołów muzycznych, utworów, płyt etc. Kanał tego samego autora co Nostradamus.
Neostradamus 2000:
To co minęło, a szkoda, albo czasem nie szkoda. Historie programów tv, programów komputerowych, wydarzeń, ikon popkultury lat 00.
Cesarz Lodów Bakaliowych:
Tego pana też nie mogło zabraknąć. Analizy tekstów piosenek, historie zespołów, i dużo fajnego kontentu bez wodotrysków, ciągłych przeskoków, hypeu. Kanał jak spokojny podcast gościa, co przyszedł by Ci na chatę i po prostu tłumaczył czemu jest tak i skąd się to wzięło.
Jacek Tomkowicz:
Gdzieś to już słyszałem (Czyli o coverach coverów i kradzeniu muzyczki od innych), Piosenki, które ryją banię (Czyli najbardziej popieprzone dzieła sztuki osób, które myślą, że to jest fajne), Newsy, które ryją banię. Ogólnie kolejny kanał w stylu wejdź, odpłyń i zapomnij, że miałeś kiepski dzień.
Rap Story Podcast:
Mało znany, ale wart zasubowania kanał o historii Polskiego i nie tylko hip hopu. Biografie wykonawców, historie płyt, czasem analizy tekstów. Dla mnie, wiele oczywistości, i trochę pomijanych wątków, ale fajnie się gościa słucha i często jednak odkopie coś dziwnego.
Tvgry:
Nazwa mówi sama za siebie.
Tvfilmy:
Kanał o filmach redakcji TV Gry.
Tvtech
Trzeci kanał z tej samej stajni co TV Gry. Sami się opisują: Kanał tvtech poświęcony jest szeroko rozumianym technologiom, sprzętowi.
Fanggotten:
Tego pana chyba nie trzeba przedstawiać. Przy serii Internetowi handlarze można znowu kompletnie odlecieć. Seria najbardziej rozpoznawalna, w której internauci podsyłają różne dziwne oferty znalezione w necie, albo różne pieprznięte konwersacje ze sprzedającymi lub kupującymi.
Szymon Hed Liebert:
M.in. Rzeczy w stylu najgorzej oceniane miejsca z Googlea, najdziwniejsze opinie z Googlea itd. Sam pisze o sobie: Absurdy codzienności.
To Znowu Oni:
Dawna ekipa TV gry ogrywająca często crapy.
Wszystkie Sample Wyczyszczone:
Gość robi gigantycznie zajawkową i zajebistą robotę. Nie do końca dostępne, bo nie ma zapowiedzi, ani opisów, które możemy przeczytać, ale w skrócie bierze na warsztat jakąś rapową płytę i pokazuje sampel po samplu track po tracku co z czego wzięte.
Strefa Wiedzy:
Nowy kanał. Sporo treści niepokojących, lekko drastycznych M.in opis jak wygląda ostatnie 24h skazanego na śmierć USA i podobne treści. Bardzo ciekawe i merytoryczne.
Poszukiwacze Okazji:
Jeśli nie wiecie, na czym i jak mogą Was oszukać przy zakupach w necie, to już będziecie wiedzieć.
Muzyka TV:
Analizy rapowych nowych tracków, beefów itd. Fajne, bo gość rozkłada czasem wersy i tłumaczy do czego się odnoszą. Luzacki kanał, autor gada czasem tak szybko jak był by wiecznie naspeedowany, ale jak jest jakiś beef czy imba w PL rapie, to wiem, gdzie wbić po info i analizę.
SPInka Film Studio:
Produkcje Bartosza Walaszka znanego m.in z Kartony 4 fun TV w przeszłości.
GIMBY NIE ZNAJO:
Znów kanał o czasach minionych. Znany chyba większości. Produkcje tv, popkultura itd.
Prawo Marcina:
Kanał prawnika. Wszystkie niejasności prawne, głównie dla uczniów ale nie tylko.
Poznanskirapcom:
Hip hop z Poznania i głównie wywiady.
Stilgar:
Kiedyś robił letsplaye, później jadł różne dziwne racje żywnościowe, teraz nagrywa o monitorach i nożach, ale mam nadzieję, że kiedyś wróci do tematu racji, dlatego nadal sobie wisi w subach.
KociTata - Blog o kotach:
Nazwa sama za siebie mówi.
Nolyrics.:
Sporo beatów, ale i często live z produkcji tychże, albo czasem wlogi jak świat wygląda od strony producenta muzycznego.
Mad Radio DXer UK / M7EIW:
Głównie AM, głównie UK, ale dużo fajnych nagrań radiowych.
Szuflada Wojtka:
Nazwa mówi za siebie. Wszystko, co autorowi kanału chce się nagrać. Bywają Icebergi.
Drognan:
Losowanie starych filmików z YT? Przeglądanie losowych kont na Chomikuj? Czytanie Wattpada i granie w dziwne gry dla małolatów? Proszę bardzo. :D
VixenMice:
Bardzo fajny kanał. Różne historie z Wikipedią w tle, historie creepy past, i wszystko, na co wpadnie autorka. Polecam :). Zdecydowanie za mało subów tam jest.
Paweł Kieler:
Normalne utwory, ale i różne dziwosy na gitarze czy satyryczne piosenki m.in z pasków TVP, gdyby dany rok był piosenką itd.
Marek "AdBuster" Hoffmann:
Legendarny poskramiacz Telezakupów Mango :D. Generalnie obnażanie kłamstw reklam. Materiałów mniej, i to już nie to samo, ale warto odwiedzić choćby po archiwalne treści.
Ranko Ukulele:
A tu trochę chillowej muzyczki. Byłem na koncercie, na żywo też taki fajny klimat.
VAJS_RAP:
Znów różne rapowe historie wykonawców i płyt.
Rap Tapes by Grędziu:
Rap prosto z kaset? Undergroundowe składanki i albumy? Spotkania z raperami i gadka o przeszłości? Proszę bardzo.
Michał Pisarski Tech:
Technologia, obecnie głównie gry i konsole, ale retro tydzień jest the best.
Nostalgia Nerd:
Informatyczne oldiesy. Po Angielsku.
Jarosław Juszkiewicz - Kieruj się na południe:
Kanał znanego lektora. Treści zaczął tworzyć, gdy Google chciało podmienić jego głos w nawigacji i już z nami został. Trochę porad lektorskich, trochę kosmosu i ogólnie warto zajrzeć.
HRejterzy:
Beka informatyczna, z devów, corpo itd. Polecam ;) niektóre odcinki na prawdę zacne.
Hans Brando:
Shortsy w stylu Co kelnerzy myślą o klientach, Przychodzisz Do Pracy do Gastro ale... i podobne. Fajne odmóżdżające.
Nieantyfan:
Głównie nowinki technologiczne, i głównie ostatnio telefony.
Cyber Niebezpieczeństwo:
Historie o hackerach, włamach, rozjaśnianie dlaczego coś jest jakie jest itd.
Kacper Szurek:
Cyberbezpieczeństwo i webinary.
RAP SPACE:
Tak jak w przypadku poprzednich analizy płyt, karier, etc.
Rollo:
Internetowe celebrities, historie muzyczne itd.
MIHU JP:
Wbrew nazwie, nie jest to żaden uliczny antypolicyjny kanał xD. Icebergi i podobne historie internetowych popkultur z dawniejszych czasów. Warto sprawdzić.
Historia bez cenzury:
Nie trzeba przedstawiać nikomu. Zajebisty kanał historyczny.
Telewizja z Kartonu:
Najpopularniejszy kanał Icebergowy. Wspaniałą serią jest również Witaj w roku, podsumowującą w przyjemny sposób wydarzenia z danego roku.
Kkxx1000:
Historia Windows w pigółce, dla nie szukających tam technicznego bełkotu. Raczej nieco prześmiewczo, memicznie, i staromodnie, bo filmy mają swoje lata i gada tam głównie Ivona w wersji Demo :D. Kto jeszcze pamięta tego starego dobrego Youtuba gdzie nie robiło się pod algorytm...
WalaszekVerse:
Fanowski kanał zapodający ciekawostki z seriali Bartosza Walaszka.
ELEKTRON:
Nauki ścisłe, elektronika, różne eksperymenty.
The Kiffness:
Piosenki z kotków? Można, a czemu nie? :)
Niedlascamu - nie daj się oszukać:
Byli nawet w Tyflopodcaście, jak sami piszą ukazujemy rozmowy z oszustami, mają one charakter informacyjny i edukacyjny (dla was), w trakcie których przeważnie robimy sobie z oszustów żarty.
HISTORIA RAPU:
No, co tu pisać.
Justyna Mazur-Kudelska:
Kryminalne podcasty, ale nie tylko.
Daniel Midas:
Standuper robiący se jaja ze Sprawy dla reportera :D.
RetroDemoScene:
Jak ktoś lubi Amigowe demka, polecam.
Uszy do góry!:
To projekt edukacyjny mający na celu propagowanie wiedzy o kotach dla poprawy świadomości ich opiekunów w tym zakresie a także podniesienia dobrostanu zwierząt w naszych domach. Kanał niestety niezbyt aktualizowany, ale fajnie się oglądało.
Piotr Witek - Moja Szuflada PL:
Mac, Ios, wszystko okiem niewidomego.
GoUrbex:
Jeden z fajniejszych urbexowych kanałów, bo gość odpala różne sprzęty w opuszczonych miejscach.
RedON:
Stare i Nowe technologie. Komputerowe oczywiście. Niestety nieaktualizowany od dawna.
Planeta Abstrakcja:
Kanał podróżniczy. Wiele mało znanych miejsc, fajnych kultur. Vlogi ale na prawdę ciekawe. Bywali w Polskich wioskach na obczyźnie, miejscach trudnodostępnych etc.
ReduktorSzumu:
Jak ktoś siedzi w audio, a nie zna, niech się wstydzi :D.
Cięty Adrian:
Głównie kultowe już przeróbki 1 z 10.
Pozdro z KRLD:
Kanał o Korei północnej, wycieczki, aktualności, wszystko co powiązane z tym krajem.
Po Japonii:
Emil nagrywający o Korei Północnej i jego drugi kanał o Japonii, gdzie mieszka.
PiotruTV:
Recenzje różnych komputerowych dodatków.
Topowa Dycha:
Top 10 wszystkiego co możliwe ;) ale raczej ciekawych rzeczy.
Niekryty Krytyk:
Ikona YT 2010-2014 ;) beka z filmów, seriali, paradokumentów w stylu tak dziwnego humoru, że do mnie trafia idealnie.
SmiechawaTV:
Szwagry, wideodowcip, Szwagier shot. Humorystyczny kanał tworzący niegdyś kultowe krótkometrażówki z dwoma szwagrami w roli głównej. Projekt padł, ale od dawna mówi się, że są plany na reaktywację czegoś większego. Obecnie same shoty się pojawiają.
Wojtek Szumanski:
Jak by Wam brakło fajnej muzyczki. :) Znam od lat.
Kostka:
Historie internetowe, dawne kanały na YT itd. Niestety od dawna nic nowego nie ma, ale fajnie prowadzone.
ZMASLO:
Komputery, nowe komponenty, stare komponenty, kompy ze śmietnika i takie różne. Polecam.
Tek Testers:
Jak wyżej, tyle, że prowadzi Kamil.
Adam Śmiałek:
Towary modne, to już seria kultowa. W ponad 300 odcinkach zaprezentował masę sprzętu retro. Sporo magnetofonów. Opisuje co umiał dany produkt, pokazuje go od wewnątrz, tłumaczy jak to działa. Dodatkowo Historia komputerów, nowa świetna seria.
Kuba Naprawia:
Domowe naprawy sprzętu elektronicznego, sporo magnetofonów. Polecam, zarówno jako do oglądania, jak i jako serwis, bo dużo mojego badziewia zostało tu zreanimowane. :D
Daniel Rakowiecki:
Naprawy wszelakiej elektroniki.
0dB.pl:
To opisał już Graco, tak więc nie będę dublował a i tak część powtórzyłem.
Retro. exe:
Amiga, Atari i im pokrewne. Testy, gierki, odkrywanie i ratowanie starych komputerów.
MoreleTV:
Nowości z komputerowych podzespołów, testy, recenzje.
Retransmisja:
Baardzo stare nagrania z TV, których często nie ma nawet TVP.
Podcastex - podcast o latach 90. i 00.:
Sami powiedzieli w nazwie kanału.
Saper ElektroZłomiarz:
Też opisywany ;).
Wielki Elektronik:
Też było.
MERA 400:
Serwisy, testy, prezentacje Polskiego komputera Mera.
TECHNOWINKI:
Jak mówi nazwa. Najpopularniejszy film o oszustach z Allegro sprzedających niby komputery gamingowe. Za mało treści, by powiedzieć więcej, ale kanał się rozwija.
Niebezpiecznik:
Chyba wiadomo.
Coleslav:
Znów tematy typowo komputerowe.
De-Kompozytor:
Graco albo ktoś już opisywał.
ARQbyTontechUNITRA:
Sporo prezentacji starego sprzętu głównie Polskiej produkcji.
Roman Zann:
Chyba starszy pan prezentujący to, co akurat wpadnie mu w ręce z elektroniki i nie tylko.
Jak chcecie całą listę fajnych kanałów z archiwaliami radiowymi i TV, to mogę wrzucić w innym poście. Nie chcę Was zanudzić xD.
--
#35 djsenter
To ja jeszcze dorzucę Gabriela Hyodo, gościu mieszkający w Polsce, dobrze mówiący po Polsku, ma rodzinę w Japonii, tłumaczący różne dziwne strony Japonii, których często osoby z poza Japonii nie rozumieją z naszym Polskim twistem i poczuciem humoru.
Z tematyki Japońskiej polecam kanał Ja Ci Dam Japonia, babka z podlasia mieszka już od lat w Japonii i też ma sporo ciekawych rzeczy do powiedzenia.
365 DNI O PIŁCE, szczegółowe analizy rankingów, dróżyn, lig, analizy, komentarze na żywo ważnych meczów i inne takie, dla footballowych nerdów.
Pan Tomasz Ćwiąkała też zasługuje na wyróżnienie, głównie La Liga, Real, Barca, ale też Polskie kluby i ekstraklasa od czasu do czasu, tutaj klimat bardziej jakkbyś sobie usiadł/a przy piwku z kumplem i gadał/a o nodze.
Ekstraklasa TV, skruty meczów z Ekstraklasy, wywiady z piłkarzami, etc
PolishFans TV, kanał omawiający oprawy, konflikty i różne inne sytuacje stadionowo kibicowskie, dobrze wszystko jest zazwyczaj opisywane i ciekawie się tego słucha.
Mroczne stólecia są ciekawe, średniowiecze, o karczmach, o chłopach, miastach, błaznach, uwczesnym żarełku, no czego byście nie wymyślili, to tam znajdziecie.
Piotr Giergot, Pan posługujący się starą gwarą Warszawską o przeszłości i bierzących wydarzeniach.
zurnalistapl, nie formalne, ciekawe, długie wywiady w jakości studyjnej z politykami, influencerami, artystami, ze sportowcami, łącznie z tymi bardziej kontrowersyjnymi.
Dużo możnaby wymieniać, coś się jescze później pojawi z pewnością.
#36 Pitef
Z osób pokazujących wiejskie życie, traktory, bizony i inne motorynki, to Jarek Ogarek1986
#37 mustafa
zurnalistapl, Na yt wrzuca tylko ułamek tych wywiadów. Dużo więcej jest na pewno na apple podcast. I można sprawdzić też na spotify jak ktoś woli.
#38 DJGraco
Ja Rakowieckiego jakoś nie lubię drażni mnie troszeczkę to jak on mówi, nie chodzi mi o słownictwo ale sposób mówienia, etc. Jakoś tam za szybko się wszystko dzieje. Bardziej wolę Wielkiego Elektronika czy Dekompozytora. Ale to oczywiście kwestja gustu. Poza tym super zbiorek Dash, i na pewno coś z tego wybiorę i zasubuję. O Ciętym Adrianie zapomniałem a faktycznie miałem go w subach na starym koncie. Ciekawostka, kiedyś ten kanał nazywał się Pęknięty Jeży, nie wiem czy ktoś to pamięta :D
Dorzucę jeszcz e Kuracyja.
Najbardziej lubięz tego kanału serię Czarne dni kolei.
#39 daszekmdn
Ja wolę właśnie jak wszystko dzieje siew formie skondensowanej. :D
#40 djsenter
@Mustafa Jaki ułamek? W sensie, że większości na YT nie ma, czy, że niby są krutkie? Widziałem sporo wywiadów trwających ponad godzinę, więc nie wiem.