Integracja Eltenowiczów

Kanały na Youtube, które oglądamy

Założony przez Dorian1234 71 wpisów ostatni wpis 9 godzin temu Strona 2 z 4

Wydaje mi się, że już kiedyś wypowiadałem się w podobnym wątku.
Ktoś pamięta gdzie to mogło być? Bo wpisując w wyszukiwarkę youtube nie znajduje nic takiego.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Polecam kanał Jachu produkcja. Poruszane są tam tematy muzyczne, np jakieś jaka to melodie z konkretnego nurtu, a także zastosowanie ai w muzyce, wszelkiego rodzaju bardziej lub mniej świadome plagiaty, był np film, w którym zrobili za pomocą sztucznej inteligencji płytę Taconafide.

Moja w miarę też, ale w sumie wrzucę na razie to co mi się pokaże na głównej, pomijając kanał 0, bo tego nie trzeba nikomu przedstawiać
Komputer Świat - głównie oglądam szpany i dzbany, czyli serię podsumowującą wydarzenia w techu w krótkiej formie, te filmy mają koło 10 minut
Copernicus - głównie oglądam serię Czytamy Naturę, gdzie Łukasz Lamża omawia newsy ze świata nauki oraz artykuły publikowane w cenionych czasopismach naukowych, ale są tam też bardzo fajnie zrealizowane filmy dokumentalne, popularno-naukowe, rozmowy itp.
Kolega Ignacy - ostatnio się zepsuł chyba trochę, ale potrafił mieć naprawdę fajne, rozkminowe filmy
This Is IT - Maciej Kawecki - rozmowy z mózgami technicznymi, naprawdę mocno inspirujące
jaroslawgibas.com - miniwykłady nt. zjawisk społecznych oraz seria niewidzialne książki, w której gość czyta fragmenty książek, które nie ukazały się w języku polskim ale tłumaczy te fragmenty i je omawia, głównie psychologia/socjologia/rozwój osobisty
KAROL MODZELEWSKI - kanał oficjalny - seria newsy bez wirusa, czyli podsumowanie tygodnia podane z humorem. Nie to co dawniej, ale oglądam bo już się przyzwyczaiłam i dobrze mi się zasypia przy znanym głosie
BadzmyPowazni - omawianie memicznych zjawisk/osób i opisywanie memów na ich temat, spoko opcja żeby uzupełnić swoją wiedzę popkulturową jak komuś się nie chce zanadto angażować w śledzenie tego całego tałatajstwa
Super Express - playlista komentery, Adam Feder łazi po placah i pyta starszych ludzi o politykę, no beka w luj xD
RMF FM - seria historia dla dorosłych, czyli wydarzenia historyczne podane w śmiesznej formie
przy okazji Radiowcy bez cenzury czyli ta sama trójca omawia tydzień w humorystyczny sposób
Bunkier Nauki - inicjatywa AGH, głównie wywiady o tematyce szeroko naukowej
podobny kanał Radio Naukowe
Praktycznie o pieniądzach podsumowania tygodnia z branży finansów/geopolityki oraz analizy krajów/spółek/zjawisk finansowych
Wojna idei i Szymon mówi, kanały Szymona Pękali, dużo rozkmin społecznych, politycznych, analiz popkulturowych i rozmowy z ciekawymi ludźmi
ORB - lekko podany skrót z najważniejszych wydarzeń politycznych
Nagrania z Call-TV - transmisje jedynej telegry prowadzonej w Polsce na kanale Polonia1 co sobotę o 21, a także fragmenty archiwalnych telegier
i wiele innych
Happy hacking

Zdarzyło mi się oglądać kanał Historia bez cenzury, bo śmieszny.
Give me a sign.

#25 Edytowano

Kanały, które oglądam regularnie:
Rozrywkowe: Waksy (kiedyś oglądałam Reżyser życia).
Językowe: Mówiąc inaczej, podcast Innymi słowy.
Pogodowe: Łowcy Burz Paweł i Marta.
Katastroficzne: Prawdziwy horror, Czarna Seria (podcast katastroficzny), Nad horyzontem zdarzeń.
Kryminalne: Sonder - Nieznane historie, Kryminatorium, Karolina Anna, Historie na faktach - Podcast kryminalny, Stanowo, czasami kanał Szkic Kryminalny.
Śledzę jeszcze kanał Strachstorry, to kanał prowadzony przez Marcina Myszkę, twórcę podcastu Kryminatorium, gdzie autor opowiada straszne historie z życia słuchaczy.
Give me a sign.

Kiedyś oglądałam Kanał kryminalny i Kod, ale już nie oglądam z powodu lektorów.
Give me a sign.

Jeszcze polecam "Didaskalia" i "Radio naukowe"

#28 1 polubienie

Jest już sobie wątek fajne kanały na youtube.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Jak szukacie kanałów katastroficznych to polecam podcast Czarna Seria albo Prawdziwy Horror, gdzie facet opowiada o gwałtownych zjawiskach pogodowych takich jak burze czy huragany i jak chronić się przed nimi, a jak szukacie kanałów takich związanych z historiami ludzi i ich strasznymi przygodami w terenie to jest taki kanał jak Nad Horyzontem Zdarzeń. Ten kanał może uczyć, jakich błędów nie popełniać w trakcie wycieczek w terenie i jak radzić sobie z zagrożeniami na takich wyprawach. Chłopak przedstawia historie z gór, lasów, wysp, jaskiń i innych takich miejsc.
Polecam jeszcze Strachstory, to jest kanał gościa od Kryminatorium.
Give me a sign.

Jak lubicie historie i sprawy kryminalne, to mogę sporo polecić takich kanałów na YouTube, bo interesuję się takimi sprawami.
Give me a sign.

Tak, coś podobnego jest na pewno, w każdym razie pozwolę sobie zapytać, czy ktoś z tutaj obecnych kojaży kanał abstrachuje i czy śledzi jeszcze poczynania Czarka? Mi się bardzo podobają te proste formaty jego ostatnich filmików zwłaszcza, że często ich treść jest w punkt.
Senter San

Ło matko, to to jeszcze istnieje? Ten kanał był popularny dobre 10 lat temu, gdy chodziłam do liceum. :D

#33 1 like

No to lecimy po liście.
W sumie jakieś kilka miesięcy temu youtube bez powodu zablokował mi konto, hehe korporacje to musiałem nowe zakładać i na nowo subskrybować kanały. Konta mi całkowicie nie zablokował, tylko sam youtube, bo np Dysk Google i inne usługi mi działają.
No ale to jest właśnie przykład że algorytm yt jest głupi i nie ma opcji (jest bardzo bardzo cieżko) skontaktować się z faktycznym człowiekiem.
Dobra, ale miało być o kanałach a ja jojczę tera jaki ten yt zły.
0dB.pl : kanało szeroko rozumianym audio, produkcji muzycznej itd. Znajdziemy tu prezentacje sprzętów audio, recenzje (choć wiadomo sponsorowane), dekonstrukcje muzyczne, felietony "bez kompresji" gdzie autor kanału (Tomasz Wróblewski) opowiada o swoich różnych spostrzerzeniach na pewne rzeczy, wszystko to co nie pasuje do końca do kontentu kanału, ale jednak gdzieś tam w tematyce audio.
bigbluebananabread: Gradka dla osób, którzy interesują się dyskami twardymi HDD. Nagrania i prezentacje dysków
BinaryBlade: jak wyżej. Opisy też warto czytać w przypadku obu kanałów bo bardzo ciekawie opowiadają o dyskach.
Cała Prawda: Gościu opowiada o różnych rzeczach, głównie firmach, instytucjach, czy innych sprawach. Materiały pojawiają się rzaadko ale nie są tworzone na styl ilość.
ChilloutJr's - CVR & ATC Audio Archive: autentyczne nagrania z czarnych skrzynek/ATC samolotów, zazwyczaj przed katastrofą.
Anatomia Zbrodni - Kanał Kryminalny, no to tutaj kanały true crime, skupiają się na opisach różnych zbrodni. Tego to nie będę wyjaśniać, przy każdym kanale bo takich jest multum, więc dopiszę ewentualnie jakby nazwa nie sugerowała.
Azergothil1: klasyka jeśli chodzi o creepypasty. Gościu już bardzo rzadko nagrywa ale warto wiedzieć o tym kanale lub słuchać archiwalnych nagrań jak ktoś jeszcze nie zna.
Cierpnąca Skóra: kolejny creepypastowy kontent
Click and Thock: Gradka dla fanów i entuzjastów klawiatur mechanicznych. Prezentacje audio różnych switchy.
CyberŁącze: o szerokopojętym cyberbezpieczeństwie w krótki zwięzły sposób
David Klein: tego Pana to chyba nie trzeba przedstawiać, klasyka na polskim YT, obecnie wrzuca bardzo bardzo rzadko ale mimo wszystko warto zapoznać się z tym kanałem. Są tam prezentowane różne nowinki technologiczne.
De-Kompozytor: Pisałem wcześniej o tym kanale, gościu w bardzo ciekawy i przystępny sposób opowiada o elektronice. No i jest to Pan o wielu talentach także, bo nie dość że elektronik to i tworzy muzykę, choć amatorsko. Jego drugi kanałto SzaryJelon.

Detektyw Crime, kolejny kanał true crime
Diodek: tego Pana chyba też nie trzeba przedstawiać, kompendium wiedzy o bakteriach (takich elektronicznych :D :D :D).
DirectVinyl: gościu miksuje z vinyli, robi transmisje na żywo. Kanałów muzycznych subskrybuję troszkę, ale nie wymieniam wszystkich, wszak każdy ma inne gusta, ale ten zasługuje na uwagę z racji jego wyjątkowości.
DJ Durda. Kolejny vinylovy man.
DJ Goro: Tego Pana to nie trzeba przedstawiać (jeśli ktoś interesuje się muzyką klubową to kanał dla niego). Goro miksuje najlepsze i mniej znane hity klubowe na vinylach. DJ Durda to jego syn.
Euro Adrenaline: kanał dawnego forum Euro Adrenaline są tam wrzucane klasyki muzyczne z tegoż forum, polecam, dużo dużo perełek i mało znanych trackó.
Globalista - Oskar Bednarski:kanał o tematyce finansowej i nie tylko.
Grzegorz Rycko: kanał z recenzjami klawiatur mechanicznych, słuchawek, mysz, gamingowych akcesoriów ale nie tylko. Choć sama klawiatura mechaniczna już dawno przestała się kojarzyć (przynajmniej mi) ze sprzętem do grania.
HardbaseUnited: kolejny kanałmuzyczny. Aktywności od kilku lat brak, ale jest tam dużo ciekawych perełek.
HEX SERWIS: kanało tematyce odzyskiwania danych.
Historia bez cenzury: No tego kanału to chyba nie muszę przedstawiać. Wojtek Drezniak opowiada o różnych ciekawych zagadnieniach historyczny w swój nie powtarzalny sposób.
HISTORIE - ludzie i wydarzenia. Kolejny kanałz historiami, na różne tematy. Katastroficzne, sportowe, obyczajowe itd. Materiały pojawiają się rzadko ale warto na nie czekać bo ten kanałnie idzie na ilosć.
Jakim cudem? - Bartosz Orzewski: Gościu w prosty i konkretny sposób wyjaśnia, np działanie pewnych firm czy mechanizmy finansowe. Np dlaczego kupujemy popcorn w kinach i takie tam.
Jarosław Juszkiewicz - Kieruj się na południe: kanałlektora o tychże personaliach. Znajdziemy tam różne rzeczy związane z lektorstwem, ale nie tylko.
Justyna Mazur-Kudelska: kanał kryminalny, ale nie tylko.
Kacper Szurek. Gość przerzucił się prawie całkowicie na płatne kursy, ale coś tam jeszcze wrzuca. Kanał o cyberbezpieczeństwie i tematach pokrewnych.
KANAŁ KRYMINALNY EXTRA i KanałKryminalny
Katastrofy morskie: jak sama nazwa wskazuje gościu opowiada o różnych tychże katastrofach. Materiały bardzo opszerne i dobrze zrobione.
kkxx1000: kanałopowiadający historię Windowsów i officeów.
Kryminalne Historie
KOT: kolejny kryminalny
Księga Grozy: kanałz creepypastami, ale odróżniający się na tle innych. Autor tłumaczy pasty z angielskiego i wrzuca na swój kanał, plus czyta niektóre polskie. Materiały ukazują się rzadko, ale znowóż, tutaj autor stawia na jakość a nie ilość.
KomputronikTV: kanał technologiczny
Kuba Klawiter: Tego kanału chyba też nie trzeba przedstawiać. Jak ktośnie wie, to kanałtechnologiczny, klasyk wśród polskich kanałów na YT.
Kurtyna - historie zza sceny: kanało muzycznej tematyce, historie osób i zespołów.
Mateusz Chrobok: kolejny kanało cybersecurity
MusicaTNT: Kolejny kanał muzyczny, wrzucający głównie Italodance.
MysteryTV: kolejny klasyk z pastami.
Neostradamus 2000: Kanałczłowieka odpowiedzialny za Kurtynę, opowiadający historię rzeczy i technologii z początku XXI wieku i końca XX wieku.
Niebezpiecznik: kolejny kanało cyberbezpieczeństwie.
niedlascamu - nie daj się oszukać: kanał grupy osób, która zajmuje się zabieraniem czasu osobom, które są odpowiedzialne za oszustwa inwestycyjne oraz publikująca także materiały edukacyjne jak nie dać się oszukać
Niewyjaśnione: Kanał Daniela Dyka i Kamila Barnowskiego o różnych historiach nie wyjaśnionych jak w tytule.
NightPurrer
NightPurrer FM archives
Nightpurrer FM DX
Dash's Radio Recordings
A to kanały naszego tu kolegi, który publikuje archiwalne nagrania ze stacji radiowych.
Numbers Stations Archive: jak sama nazwa wskazuje, nagrania ze stacji numerycznych
Opowiem Ci historię: Kanał Kamila Barnowskiego z jego historiami. Głównie kryminalnymi, ale nie tylko.
Opowieści Siaka: Kanał z creepypastami, ale pisanymi własnoręcznie. Nie tylko są tam pasty, ale również inne opowieści z gatunków podchodzących pod Fantasy i kryminały.
Planeta Faktów: kolejny klasyczek, top 10.
Pod Powierzchnią: kanałzajmujący się publikowaniem icebergów na różne tematy
Polish Creepypasta - Straszne Historie z Lektorem: kolejna klasyka creepypast
Polish Power Dance: kanał publikujący tak jak w jego nazwie powerdance
Poszukiwacze Okazji: kanał zajmujący się publikowaniem ostrzeżeń na temat różnych oszustw internetowych.
Quadrotes - Opowieści Grozy: kolejna klasyka CP
RECOVERYPRO.PL_ODZYSKIWANIE DANYCH: nazwa mówi sama za siebie. Gościu wrzuca głównie shortsy.
RMF Sceny Zbrodni: kanał kryminalny RMFu ale prowadzony głównie przez Daniela Dykai Kamila Barnowskiego.
SGdata: kolejny kanało odzyskiwaniu danych
Shelter: Kanał sklepu Shelter, który publikuje soundtesty, recenzje, opisy z z ich asortymentu. Głównie klawiatur mechanicznych i switchy.
Signal Phantom: nagrania radiowe SW
Smartgasm: tego kanału chyba nie muszę przedstawiać, ale jak ktoś nie wie to kanał popularno naukowy wyjaśniający wiele rzeczy, nieoczywistych. Np co dzieje się w czasie jednej sekundy.
Sonder. Nieznane historie: kanałz różnymi historiami, nie tylko kryminalnymi.
#stoczwarty: kanałdla osób, które interesują się Radiem UKF FM,
SzopDemaskuje: kanałprowadzi mój imiennik,. Tematyka jest bardzo różna, w zasadzie nie ma jednego stałego kontentu. Głównie przedstawia fenomeny internetowe lub technologiczne rzeczy.
Technologicznie: kanał technologiczny, ale nie taki jak Klawiter czy Technostrefa, bardziej skupiający się na tym jak technologia wpływa na nasze życie
TechnoStrefa: ten kanał można lubić lub nie, ale jest to kanałtechnologiczny.
TECHNOWINKI: kolejny o podobnej tematyce
TheMyśliciel: kanał obecnie publikuje icebergi i raczej na tym temacie się skupia. Polecam go szczególnie, zwłaszcza że człowiek bardzo fajnie robi materiały i są one znowóż jakościowe nie ilościowe.
TOP10Wszystkiego
Topowa Dycha
Uwaga! Naukowy Bełkot
Wyłącznie naukowy bełkot
WavePC: kolejny kanał technologiczny
XL Tech: kolejny kanałz dźwiękami dysków
Zaczytany: creepypastowy kontent
ZMASLO: kanałtechnologiczny skupiający się na testowaniu różnych komputerów, ciekaawostkach o firmach itd
Łącze: kanał o Graphene OSie. Troszkę słabo dla nas dostępny, ale wrzucam jako ciekawostkę.

Z komputerowych to jeszcze Blackwhite tv. Różnego rodzaju testy procków, chłodzeń, kart graficznych, zasilaczy, obudów i tp. Reduktor Szumu - stara dobra szkoła serwisowania wzmacniaczy, magnetofonów i innych audio bawideł. Spox2, Wielki Elektronik, Pola Masowe, to chyba 3 kanały tego samego gościa. Serwisant laptopów i konsol do gier. Jego filmy mają zwykle ponad godzinę i gość bez cięć opowiada, pokazuje i serwisuje wszelkie elektroniczne graty. Znajdziemy tam różne metody lutowania, podmianek procesorów, rezystorów, kondensatorów i tp.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

No pewnie, chociaż w skromniejszym składzie, właściwie to pozostał Czarek i jacyś jego kumple, którzy występują w jego filmikach gościnnie.
Senter San

No zapomniałem o reduktorze szumów. To jak o nim mowa to jeszcze RS Elektronika, kanał tego samego gościa, skupiający się bardziej na innych zagadnieniach które nie pasują stricte do samego głównego reduktora.

#37 1 like

Eh, tak powtarzasz, że tego nie trzeba przedstawiać i tamtego też nie a znam tylko Globalistę i historię bez cenzury xd.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#38 1 like

W sumie dziwne, że jeszcze nikt nie wspomniał o Scifunie, bo ciekawe treści siedzą u tego pana.
Do roboty, czyli jak się pracuje jako maszynista, zegarmistrz, śmiecaz itd. Wnioskując z komentarzy zdarza się, że przyjmuje za dobrą monetę to, co powiedzą z działu marketingu firmy, w której się aktualnie znajduje, ale podejrzewam, że czegoś tam można się dowiedzieć.
Wytwórnia Filmów Oświatowych - wrzucają stare, jeszcze z PRL filmy szkoleniowe, często też propagandowe, ale mimo wszystko bywa, że ciekawe.
Romek zaklinacz byków. Pojęcia nie mam czemu akurat algorytm podsunął mi coś takiego. Starszy pan pokazuje jak mieszka sobie na wsi i faktycznie byka posiada.
Pierogi z kimchi - jedna taka zamieszkała w Korei i pokazuje różności. Nie wszystko dla nas dostępne, ale sporo jest gadania głównie o życiu codziennym.
Odwrócona lekcja - takie różne ciekawostki, głównie psychologiczno biologiczne
magia natury - opowieści głównie o zwierzętach
typehype - dwoje takich, co lubią typowanie osobowości. Nie wiem, na ile jest to zgodne z naukowym konsensusem.
Psychiatra plus - głównie dość długie wykłady na temat ADHD i lub autyzmu.
Borkoś - ostatnio mało się dzieje, ale swego czasu sporo filmików z interwencji ratowniczych.
Syntezatorownia - pan ma dużo syntezatorów, ale mało czasu na tworzenie filmów.
Awizonosz - Jeśli uda Ci się obejrzeć wszystko, żadne zamknięcie ulicy w Warszawie, przebudowa dworca nie będzie zaskoczeniem. Największym problemem wg mnie jest dość niestaranna wymowa prowadzącego, ale dla Warszawiaków mimo wszystko przydatna rzecz.
Wojciech Żołnierczyk - ciekawostki o Warszawie w tym seria "Dziwne warszawskie nazwy"
Good Times Bad Times - przygotowywane z dużą dbałością filmy na temat sytuacji geopolitycznej, raczej wywarzone i bez szukania sensacji.
Proper Sound - kulisy teatrów, centrów kultury itd. Technika, akustyka, zaplecze i ogólnie, jak to wygląda od tzw. kuchni.

Good times bad times jest też po angielsku, nawet jeszcze przynajmniej w jakimś jednym języku są, także się rozwijają.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

U mnie to głównie deliverka, nie wiem czemu uwielbiam oglądać w tle jak jeżdżą na rowerkach, i pierdzielą od rzeczy :D. W każdym razie z tej kategorii jest kilka tworów wartych polecenia: Dexterowski (chyba taki najbardziej znany krakowski dostawca, oprócz tego darexin, kolejny z krakowa. Do tego kilka pomniejszych z innych miast: deliverka, miczu, gruby kurier, etc.
Wychodząc poza deliverkę no to czywiście książulo, którego serio chyba nie trzeba przedstawiać ;)
Oprócz tego saper elektrozłomiarz - głównnie testowanie/amatorskie naprawianie różnych retrosprzetów, a do tego genialne poczucie humoru. Z tego typu kanałów no to oczywiście pola masowe, wielki elektronik, no i zmaslo.
Pewnie ktoś tam jeszcze się w tych moich subskrybcjach znajdzie, ale to są takie pierwsze propozycje, które przyszły mi do głowy.