EltenLink

Zastępnik najnowszego klienta poczty na Win11, czyli Outlook New

Back to Systemy (Windows)

#1 Julitka

Witajcie,
Stary i bardzo dobry Windows Mail, czyli Poczta systemu Windows lub po prostu Poczta, zostaje wypierany przez Outlook New, a Poczta już nie obsługuje np. kont Gmaila. Outlook New to zło w czystej postaci. Jakie klienty poczty polecacie prócz Thunderbirda? Nie mogę się jakoś do niego przekonać, więc jeśli Wam się uda, to też posłucham. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-12-12 19:11

#2 DJGraco

Spróbuj Becky.
Dużo dobrego o nim słyszałem, aczkolwiek mi się w nim nie udało ogarnąć widoku html. Jednak responsywność tego jest niebo lepsza niż tb.
Ja aktualnie nadal korzystam z TB, ale jak mnie jeszcze najdzie ochota na kombinowanie to spróbuję sobie beckiego ustawić raz a dobrze.

Edited 2023-12-12 20:49

#3 zvonimirek222

Ja używam Outlooka z pakietu Microsoft. Jeżeli masz licencję studencką, rekomenduję spróbować.

Student studentowi wszystko
2023-12-12 21:49

#4 Monia01

O, też można. Ja jakoś nie przepadam, ale działa

🇺🇦 🇵🇱
2023-12-12 22:27

#5 Numernabis

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-12-12 22:38

#6 Julitka

Ale który outlook? Bo problem jest taki, że ja tu mam domyślnie tego właśnie Outlook New i nawet nie wiem, czy to jest z pakietu Office, czy to jest samodzielne, czy jeszcze co innego?

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-12-13 09:35

#7 cinkciarzpl

Najlepszy jest jednak niestety ten z office. Ten new to po prostu strona trochę podrasowana, czyli fajnie, fajnie, ale na dłuższą metę szału nima

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2023-12-13 12:26

#8 Numernabis

No właśnie artykuł dotyczy tego z office

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-12-13 14:58

#9 balteam

witajcie, mam sobie durnego outlooka, tak muli, że szkoda gadać, chcę coś gdzie podłączę 4 skrzynki pocztowe, najlepiej za darmo, thunderbird jakoś z rok temu jak raz go nie mogłem połączyć ze skrzynką, to potem już mi się nie chciał łączyć i nie mogłemnawet konta usunąć, dalej ten becky polecacie? jak tak to co warto o nim wiedzieć więcej

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-09-27 10:40

#10 Julitka

@Balteam od kilku dni mam nową wersję TB i jestem w szoku, jak ją poprawili, więc popróbuj.

2024-09-27 10:47

#11 cinkciarzpl

Ok, korekta. Outlook classic.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-09-27 14:50

#12 balteam

TB faktycznie dużo lepszy, da się w końcu szybko przeskakować między skrzynkami? takie o2 ma dużo folderów, nie widzę jak je pokasować, wgl muszę w końcu wywalić tą skrzynkę :D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-09-27 15:35

#13 balteam

ktoś korzysta z wtyczki thunderberd plus czy jakoś tak? zainstalowałem, ale nie widzę żeby działała, może muszę 102 instalnąć, an ie 115, tak czy tak żadnych jej ustawień nie widzę.

2024-10-15 22:24

#14 Numernabis

Ona spowalnia TB i tak naprawdę niewiele daje.

2024-10-15 23:43

#15 balteam

a to szkoda, reklamują się ładnie :D

2024-10-16 08:10