Zastępnik najnowszego klienta poczty na Win11, czyli Outlook New
Back to Systemy (Windows)#1 Julitka
Witajcie,
Stary i bardzo dobry Windows Mail, czyli Poczta systemu Windows lub po prostu Poczta, zostaje wypierany przez Outlook New, a Poczta już nie obsługuje np. kont Gmaila. Outlook New to zło w czystej postaci. Jakie klienty poczty polecacie prócz Thunderbirda? Nie mogę się jakoś do niego przekonać, więc jeśli Wam się uda, to też posłucham. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#2 DJGraco
Spróbuj Becky.
Dużo dobrego o nim słyszałem, aczkolwiek mi się w nim nie udało ogarnąć widoku html. Jednak responsywność tego jest niebo lepsza niż tb.
Ja aktualnie nadal korzystam z TB, ale jak mnie jeszcze najdzie ochota na kombinowanie to spróbuję sobie beckiego ustawić raz a dobrze.
#3 zvonimirek222
Ja używam Outlooka z pakietu Microsoft. Jeżeli masz licencję studencką, rekomenduję spróbować.
#4 Monia01
O, też można. Ja jakoś nie przepadam, ale działa
🇺🇦 🇵🇱
#5 Numernabis
Nowy Outlook to olbrzymie zagrożenie dla prywatności:
https://antyweb.pl/nowy-outlook-to-olbrzymie-zagrozenie-dla-prywatnosci-uwazajcie-przy-instalacji
#6 Julitka
Ale który outlook? Bo problem jest taki, że ja tu mam domyślnie tego właśnie Outlook New i nawet nie wiem, czy to jest z pakietu Office, czy to jest samodzielne, czy jeszcze co innego?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#7 cinkciarzpl
Najlepszy jest jednak niestety ten z office. Ten new to po prostu strona trochę podrasowana, czyli fajnie, fajnie, ale na dłuższą metę szału nima
#8 Numernabis
No właśnie artykuł dotyczy tego z office
#9 balteam
witajcie, mam sobie durnego outlooka, tak muli, że szkoda gadać, chcę coś gdzie podłączę 4 skrzynki pocztowe, najlepiej za darmo, thunderbird jakoś z rok temu jak raz go nie mogłem połączyć ze skrzynką, to potem już mi się nie chciał łączyć i nie mogłemnawet konta usunąć, dalej ten becky polecacie? jak tak to co warto o nim wiedzieć więcej
#10 Julitka
@Balteam od kilku dni mam nową wersję TB i jestem w szoku, jak ją poprawili, więc popróbuj.
#11 cinkciarzpl
Ok, korekta. Outlook classic.
#12 balteam
TB faktycznie dużo lepszy, da się w końcu szybko przeskakować między skrzynkami? takie o2 ma dużo folderów, nie widzę jak je pokasować, wgl muszę w końcu wywalić tą skrzynkę :D
#13 balteam
ktoś korzysta z wtyczki thunderberd plus czy jakoś tak? zainstalowałem, ale nie widzę żeby działała, może muszę 102 instalnąć, an ie 115, tak czy tak żadnych jej ustawień nie widzę.
#14 Numernabis
Ona spowalnia TB i tak naprawdę niewiele daje.
#15 balteam
a to szkoda, reklamują się ładnie :D