A może malyna?
Back to Komputery i akcesoria#81 pates
Prubowałeś kiedyś noobsa?
#82 pajper
Ale po co? To tylko zautomatyzowany system instalacji.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#83 pates
No właśnie do instalacji czy prubowałeś. Wiem co to jest.
#84 pajper
Nie, to nie ma sensu. ;)
#85 pates
Czemu?
#86 pajper
Bo zamiast bawić się w niedostępny interfejs, łatwiej wgrać prosty obraz i to skonfigurować.
#87 pates
Zawsze możesz jakimś ocr albo czymś to zrobić, ewentualnie z okiem jak komuś się chce. Tak btw, będziesz robić obudowy z drukarki 3d?
#88 pates
Czy raczej nie warto się w to bawić? Bo tak wsumie możesz zrobić np coś typowo pod nas, żeby dyski się nie plątały.
#89 pates
No dobra, malinka już u mnie. Szkoda, że nie ma jacka. Jest to małe naprawdę małe urządzonko, nawet w klawiaturze jest mała. Pobieram ubuntu na to, zobaczymy jak działa.
#90 Pitef
Odkopuję wątek. Zainstalowałem na 4B razbian os, niby ze wszystkim, 64 bit. Jak sądzisz @Pajper: Czy jeśli uparł bym się przy obsłudze graficznej, to czy można to zrobić przez NVC? Czy bawiłeś się w taki sposób?
#91 zywek
przezjakie nvc?
#92 zywek
przecież tam nie uruchomisz nvda które da Ci dostęp do niczego, c jest poza piaskownicą wine.
#93 pates
Da się zrobić gadacz, ale, jst od groma roboty. Mam zrobioną instancję nawet, ale nie wiem czy warto.
#94 zywek
Nie warto. Config do samby zaciągnąć z gita, wrzucić, odpalić i wsio.
#95 Pitef
hm. Chodzi tutaj o to, że chciał bym zrobić coś na zasadzie media center. Netflix i te sprawy.
#96 zywek
Szybciej sobie odpalisz w przeglądarce na kompie albo w appce na telefonie, bo i tak żęby Netflixy to musisz w przeglądarce odpalać, nic nie wiem, żeby dało się inaczej.
#97 Pitef
Ponoć jest na linucha, ale właśnie chodzi o to, że jak moja sobie ogląda serial, to ja chcę mieć wolnego kompa. Do tej pory puszczam netflixa z lapka po HDMI na tv.
#98 Pitef
Udało mi się także uruchomić orcę, wymagała zainstalowania przez SSH tylko 2 albo 3 pakietów, nie wiem tylko teraz jak zmienić language na polski.
#99 daszekmdn
Insert spacja, później szukasz chyba zakładki voice czy jakoś tak, no to dziwnie było opisane, chyba, że od 2018 się coś zmieniło.
#100 Pitef
ale język całego linucha.