Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 64 of 137

Transcription

Buforu i Łukaszu Buforu I nagrywaj jak znajdziesz jakieś nowe dżingle Wyłowisz to ja potem wszystkie poproszę Także zadanie dla ciebie

Transcription

Nie no, nie ma problemu, mogę zacząć to zbuforować, bo to wiesz, ja mogę sobie coś innego robić, tu się może nagrywać. Na razie to tak sobie buforuję, tak powoli, zobaczymy co będzie dalej. Nie wiem, może się okazać, że coś jeszcze zmienią, chociaż no nie sądzę, żeby coś jeszcze mogli zmienić. Aczkolwiek wiadomo, że tutaj po nich to się można wszystkiego spodziewać tak naprawdę, z tego co ostatnio widziałem. Tylko ciekawi mnie, dlaczego akurat w drugi tydzień wakacji postanowili dopiero tę dżinglę wdrożyć. Trochę to jest takie dziwne moim zdaniem, no ale no co, no widzisz, na Puszkinie czasami jest tak, że jakby to ci powiedzieć, pewnych sytuacji nie zrozumie. Ciekawie, może ktoś napisał na jakimś forum, że coś na temat dżingli albo może nie. Może czytają ten wątek. Postanowili iść po rozum do głowy i wreszcie tę dżinglę dodać, no ciekawie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Wygląda na to, że są dwa jingle na lato hity na czasie w godzinie, w nocy ich pewnie nie będzie.

no to się zobaczy.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

od dzisiaj wruciły reklamy po x 20

Kombinują oni z tym blokiem reklamowym po pięciu hitach. Zastanawiam się po co im to, w ogóle od wczoraj mam wrażenie, że wszystkie eski mają dłuższe bloki reklamowe.

no tak samo to zauważyłem, nawet hm braniewo.

Transcription

No i wygląda na to, proszę Państwa, że w sobotę została wycofana audycja imprezka In The Mix, tylko że to jest trochę bez sensu pomyślane, ponieważ jakby nie patrzeć, to lecą remiksy niektórych piosenek przy normalnych hitech na czasie, które teraz są w tym momencie. Nie ma dżingli śpiewanych z miejscowością, są tylko dżingle typu Eska, Eska i nic więcej, więc nie wiem kto na taki pomysł wpadł, no ale wszystko wskazuje na to, że imprezka In The Mix w pełnej okazałości jest w piątki, tylko od 21 do 2 w nocy, przy czym przez godzinę można tylko pozdrawiać. Także cóż, wygląda na to, że w sobotę... Od 23 do 2 w nocy będą hity na czasie, niektóre w remiksach, tylko tak jak mówię, to wyglądać będzie tak, że po prostu będą hity na czasie i tyle. Nie będzie dżingli lokalnych, tylko tak o, po prostu. No chyba, że coś planują jeszcze tutaj dać, ale szczerze powiedziawszy nie sądzę.

Transcription

No niestety jedna rzecz Łukaszu, którą powiedziałeś jest nieaktualna, a mianowicie wczoraj pozdrowienia były aż do północy. Przy czym do północy taka normalna hitowo na czasie playlista, a od północy taka jak w imprezce Indemix, czyli dużo likarentów, remixy, hitów. No i tak jak to dzisiaj ma miejsce, tylko z dżinglami sieciowymi SK. Wczoraj w ogóle fajna wpadka o 23.00 była. Skończył się Wes Alanę w remixie Robina Schulza. Po czym został wyemitowany dżingiel Jaudycia, zabiera produkty rokowane dla dorosłych, tak jak się zaczyna skrap.pl. Z tym, że potem nie został wyemitowany dżingiel skrap.pl, tylko ten SK taki śpiewany, krótki. Następnie został wyemitowany Tako Hengue. Tutaj polskie tango, bez cenzury. Po czym weszła z powrotem przez Indemix. Nie wiem czy to było celowe, czy to była jakaś wpadka, czy coś. Ale tak wczoraj było. Bardzo to dziwniało, myślałem, że jakieś skrap.pl bez dżingli skrap.pl będzie, tylko z dżinglami sieciowymi SK. Dziwna sytuacja, bardzo. Dzięki za uwagę.

za pewne wpadka

Ta eska rap mi się nie podoba. Dlaczego w tej audycji lecą piosenki bez cenzury, a normalnie w hitach na czasie piosenki są cenzurowane?
Jeśli już, to w esce rap pl moim zdaniem piosenki też powinny mieć cenzurę, bo to jest stacja nadająca na na fm.

Transcription

No nie do końca Markusie, ponieważ na przykład weźmy na tabelę jakąkolwiek telewizję, to wiadomo jest, że telewizja czasami w nocy nada jakiś program, czyli jakiś film nasycony wulgaryzmami, a nie nada go w dzień. Dlaczego? Bo w dzień jest ryzyko, że dzieci będą słuchać, tak? A w nocy no to dzieci śpią, to tak, wiesz, no w nocy teoretycznie nawet bliźniacza stacja Airbus Max swego czasu nadawała hip-hop z cenzurą, znaczy bez cenzury, no to, wiesz, no mogą to zrobić, nie ma jakby do tego jakichkolwiek przeszkód, tak? Tak samo, tak jak mówię, no... Filmy też czasami są w nocy puszczane bez cenzury w telewizji, w dzień nie, no to radio też ma prawo w nocy puszczyć jakiś hip-hop bez cenzury, a w dzień nie puści, no bo wiadomo dlaczego tak jest. No to tak, to wygląda, no. No umówmy się.

Ale na przykład rmf fm czy radio zet, to nawet w nocy puszczają piosenki z cenzurą. I to mnie właśnie zastanawia, że eska, która nadaje na fm, w audycji eska rap puszcza bez cenzury, a inne stacje puszczają z cenzurą.

Transcription

No bo Radio Eske to jest takie młodzieżowe radio, jakby nie patrzeć, no nie, i tam akurat, no wiadomo, że puszczą, będą puszczać hip-hop, a co do innych stacji, no to kiedyś swego czasu RMFFM też dysponowało dżingrem bez cenzury, który brzmiał UJEBAŁA MISIA PRZOŁA.

Ooooooo, to o tej pszczole to nie wiedziałem. A a propo eski rap to jej po prostu nie słucham, bo nie lubię hiphopu.

Transcription

No wiadomo, że każdy słucha to, co lubi, tylko mnie zastanawia, dlaczego w poniedziałek skrap.pl trwa dwie godziny, a w resztę dni trwa tylko godzinę. I założy się, że jutro będzie informacja, że ta audycja zabiera teksty powszechnie uznawane za burgalne. No właśnie. Swego czasu, jak jeszcze skrap.pl była tylko w poniedziałki nadawana, była taka informacja ostrzegająca, że ta audycja zabiera informacje powszechnie uważane za burgalne. Teraz jest prawdopodobnie tak, znaczy na bank jest tak, że w tygodniu, jak leci skrap.pl od wtorku do czwartku, znaczy od niedzieli do czwartku, pomijając poniedziałek, jak leci przez godzinę, to nie ma tej informacji. Zobaczymy, jak będzie jutro.

Rap/HipHop, słowa klucz i tyle w temacie czemu zetki i inne rmfki nie grają piosenek bez cenzury, bo nie mają co grać bez cenzury.

A tym czasem blok reklamowy o x20 w piątek był, ale już się zmył. Dzisiaj go nie ma. :D :D :D

hm nie rozumiem nic z tego

Dzisiaj w nocy zauważyłem, że eska puszcza więcej piosenek polskich, niż zagranicznych. Czy zawsze tak było, bo mi się wydaje, że w roku szkolnym w nocy to było więcej zagranicznych, a teraz jest więcej polskich.