Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 32 of 137

Transcription

Cześć, słuchajcie, zauważyłem od jakiegoś czasu, nie dłuższego, ale od dwóch, trzech tygodni mam taki problem z Eską, że ja łączę ją na dwie, trzy piosenki i dłużej nie mogę. Jak u Was jest teraz z zesłaniem radia Eska? W ogóle to za tydzień, 2 września i ciekawe, czy jakieś zmiany wprowadzą, czy wszystko będzie po staremu. No, jeśli będzie wszystko po staremu, no to cóż, Eska nadal nie będzie przeze mnie już tak często słuchana, stąd też pewne decyzje, ale pożyjemy, zobaczymy jak to mówią. Na razie się nic nie zmienia, poza tym, że Mikołaj Kujawiński jest już na stałe w sieci, z tego co wiem, i sobie tam prężnie działa, mówi do słuchaczy, nie tylko on zresztą. No i ciekawe, czy Albert z urlopu wróci, bo też tam jak czasem włączę, to słyszę, że sam Pawelec jest, ale dziś nowy tydzień i może coś się zmieni. A swoją drogą też dzisiaj miałem sen, że Pawelec prowadził chyba z Albertem imprezkę, a Pirołowski wrzucił się na luz.

Transcription

Cześć, witajcie. Mam smutnego newsa dla fanów Pawła Paweleca. Otóż Paweł Pawelec po 25 latach, jeśli dobrze pamiętam, jeśli się nie mylę, jeśli dobrze gdzieś czytałem, zostaje się z Radiem Eska. Podobno ma być w innej stacji grupy radiowej Time. Pytanie, co z Albertem? Czy Albert zostaje? Czy Albert wróci od poniedziałku? Czy też go nie ma już? Bo faktem jest, że już jakoś dawno Pawelec z Albertem mieli urlop chyba z pięć tygodni czy cztery. No i jeszcze Pawelec mówił, że Albert na urlopie. Pytanie, czy ty, Łukasz, masz jakieś nagranie, może z wczorajszego wrzuć na luz? Jeżeli nie, to ja oczywiście zrozumiem, bo wiadoma sprawa, że są ludzie, spędzać czas lepiej z ludźmi niż na nagrywaniu jakichś tam eser. Jestem ciekaw, czy Pawelec coś powiedział wczoraj. O, o tym. Z powrotem odchodzą ikony. Odszedł Płotek, odszedł Celeda, teraz Pawelec i wiadomość na WhatsAppie przyszła. Także, cóż, zobaczymy jeszcze. Może tu zwiastuje jakieś zmiany personalne i weszce, to na pewno jakieś będą. I może w całej grupie Time. Ciekawe, do której stacji Pawelec przejdzie. Chociaż pewnie podejrzewa Nescaronka. Tam najczęściej lądują ludzie z Eski. Pożyjemy i zobaczymy.

Transcription

No to mnie teraz zszokowałeś. Nie nagrywałem wczoraj w ogóle nic z wrzutki na luz, ale pytanie jest faktycznie, gdzie Paweł Pawelec wyląduje. No wydaje mi się, że do Eski Rok, tak jak Ty mówisz, albo do Vox FM. Takie pytanie jest jedno, a konkretne trzy. Czy do piątku jeszcze Pawelec będzie we wrzutce na luz? Jeżeli będzie, no to będzie to zwiastowało tym, że będę musiał nagrać w piątek wrzutkę na luz i zobaczyć, co Paweł Pawelec będzie nam miał na sam koniec do powiedzenia. Jeżeli chodzi o zmiany personalne, no to, że tak powiem, jakby to ująć w słowo. Wydaje mi się, że, ale taka może być moja hipoteza, że coś mi mówi, że pirowskiego chyba przeniosą na popołudniowe wrzucie na luz. A nie zdziwię się, jeżeli prowadzącą imprezki będzie Kaśka Węsiarska albo Mikołaj. Niestety znowu nazwiska nie pamiętam. Może być taka sytuacja, a nie musi być. Ja zaraz spróbuję. Poczytać i dowiedzieć się, czy to, co właśnie przed chwilą usłyszałem, jest prawdą. Co do Alberta, no to nie wiadomo. Może być tak, że też faktycznie odszedł, bo go już sporo nie było. Więc tutaj trzeba będzie to obserwować. Dzięki za informację. I nawiasem mówiąc, mamy dzisiaj, proszę Państwa, 28 sierpnia 2019 roku. Koniec wakacji. Zapasem właściwie to już tylko pozostała kwestia dwóch dni. Ostatni weekend. Eskabra niebo do tej pory nie wystartowała. No cóż, zobaczymy, jak to dalej będzie się, że tak powiem, wszystko ukształtowało. No to jak na razie tyle z mojej strony. Pozdrawiam. Życzę miłej nocy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Słuchajcie, teraz sytuacja jest tego typu, że teraz Wam będę coś czytać i generalnie Radio SK od września zmienia dwóch prezenterów i zmienia oprawę dźwiękową dla zainteresowanych i teraz po części spróbuję Wam wyjaśnić jak to będzie wyglądało. Radio SK od września zmienia dwóch prowadzących pasm, dwóch poraz programowych, odświeża pasm, oprawę muzyczną oraz wprowadza nowe akcje antenowe. Gospodarzami popołudniowego programu wrzuć na luz będą, tak jak mówiłem, Jan Pirowski i Paweł Karpiński, tak jak przepuszczałem to się sprawdziło. Proszę bardzo i czytajmy dalej. Katarzyna Węsierska będzie w imprezce, chyba, zaraz zobaczymy. Tak jak przepuszczałem, nową prowadzącą wieczornego programu imprezka będzie Kaśka Węsierska. Brawo Ty! Czyli słuchajcie, Paweł Pawelec i Adam Deczkowski. Otwórzmy. Odchodzą już definitywnie z Radia SK i no tak to wygląda. Czytajmy jeszcze co tutaj mają nam do powiedzenia. Kasia Węsierska ogólnie kończy pracę w Newsroom. Chcieli, iż nie będzie prowadziła newsów. Czytajmy dalej. Katarzyna Węsierska, która dotychczas prezentowała wiadomości w związku z obęciem roli prowadzącej imprezki, kończy pracę w Newsroom. Paweł Karpiński odpowiada za muzykę w sieci Radia SK i nadal będzie pełnił tę funkcję. I... Paweł Pawelec otrzymał nową propozycję współpracy w ramach grupy radiowej Time. Wraz z początek... O! No i teraz słuchajcie. Od września Radia SK odświeża oprawę dźwiękową. Nowe dżingle powstały w oparciu o amerykańskim studium oraz studia produkcyjne Radia... jakimś amerykańskim oraz coś tam Radia SK. Yyy... W połowie września wystartuje nowa akcja... nowa akcja antynowa poszukiwana i poszukiwana. Słuchajcie... Czyli wygląda na to, że Radio SK zmienia, tak jak już tutaj było wspomniane, zmiany, zmiany, zmiany. Zobaczymy jakie będą te nowe oprawy. Ta nowa oprawa dźwiękowa. Zobaczymy czy się lektor zmieni przede wszystkim. Cóż... Pożyjemy. Zobaczymy. Wszystko w poniedziałek. Powinno się wyjaśnić, moi państwo. Do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A teraz słuchajcie, wygląda na to, że jeszcze Pawła, Pawełca uświadczymy przez te dwa ostatnie dni, które mamy, więc mamy teraz właśnie przyjemność, że tak powiem, pożegnać się z Pawełcem. Co następuje? W piątek będę starał się o 18.45 nagrywać jednocześnie z Eski Warszawa i z Eski jakiejkolwiek innej. Bo chcę zobaczyć, co Paweł, Pawelec nam będzie miał do przekazania na ten ostatni już moment. Ci, którzy słuchali, wrzuć na luz z Pawełcem i Albertem, niech się jeszcze tymi dwoma dnami nacieszą. I jeszcze zobaczymy, co w piątek będzie miał do powiedzenia pan Jampirowski. Pozostaje nam tylko teraz obserwować i sprawdzać, jak sytuacja będzie wyglądała. Jak się przedstawiła w piątek, również nagram, co Jampirowski będzie nam miał do powiedzenia pewnie. Coś będzie o nowych zmianach, ale powiem Wam szczerze, że te dżingle mnie bardzo ciekawią. Aż zobaczę, czy na YouTubie czegoś nie ma nowego. Może coś tam ktoś coś wrzucił? I w ogóle zaraz zaczynam streamowanie Radia Eskala, czy streamowanie, buforowanie, może już jakieś tam zmiany są gdzieś. Coś zobaczymy, ale chyba raczej jeszcze nie ma.

Transcription

Łukaszu, ja nie chcę Cię martwić, ale obawiam się, że już nie usłyszymy Pawelca, a tym bardziej Alberto, ale dlatego, że wczoraj już we wrzucie na luz byli Pirowski, Pawełek i dzisiaj po pierwsze Hanczek jest w paśmie do 13 i jeszcze ma być od 19, więc wiemy, że imprezki nie będą prowadzili Pirowski z Pawełkiem, a raczej będą prowadzili we wrzucie na luz, więc wydaje mi się, że Pawelec już definitywnie z Eską się musiał pożegnać, no i że jutro też będą Pirowski z Pawełkiem już we wrzucie na luz. Mnie ciekawią bardzo dżingle, też mnie bardzo ciekawią i tak też to wszystko doczytałem i miałem informować, tak i też spodziewałem się, że... że podadzą albo Hanczaka, albo Węsierską do imprezki. Wolałbym, żeby Hanczak był, no ale wiadomo, pomarzyć sobie zawsze można. Czekaj, Albert chyba tam, czyli za dżingle miał odpowiadać, tak? Nie za dżingle, Albert ma odpowiadać za to wszystko co rano i po południu, czyli prawdopodobnie Księga Przypraw będzie, tak jak była, coś mi się wydaje, albo jakaś wkrętarka, albo jakieś coś innego, także nie doczytałeś, Łukaszu, Albert nie odchodzi definitywnie z Eski ani jakkolwiek innego. Jak inaczej nie odchodzi z Eski? Po prostu będzie go mniej, będzie w różnych wkrętarkach, Księgach Przypraw, albo jeszcze czymkolwiek innym co wymyśli, a mają być to ponoć nowe rzeczy, więc może w ogóle coś nowego jeszcze będzie. Zmiany aktora nie podejrzewam, ja podejrzewam, że tylko zmienią te śpiewane dżingle, ale ja jestem jak zawsze bardzo pozytywnie nastawiony do radia Esk. Dobrze, no to pozdrawiam i obserwujmy, obserwujmy. A zmian póki co żadnych jeszcze nie zauważyłem.

Transcription

They're like, yeah.

Transcription

No to już raczej na 99% informacja potwierdzona. Paweł Pawelec przechodzi do radia WXFM w rytmie hitów. Za chwilę Łukaszu też Ci dam linka na wiadomość prywatną. Nie, nie, wiadomości prywatnej. Zanim sobie stąd pójdę.

Transcription

Ja pierdzielę, Vox FM i tam Paweł Paweł S. Ciekawe w jakich godzinach.

Transcription

Słuchajcie, Vox FM w rytmie hitów. Akcent przez te oczy zielone w radiu Vox FM w rytmie hitów. Każda kobieta teraz może poczuć się fajnie, coś tam. Ja sobie jakoś tam nawet trochę wyobrażam Pawelca w Voxie, acz pytanie, w którym paśmie on będzie. Dzisiaj sobie słuchałem ostatniego obudzienia Jankesa w wakacje. Sobie jeszcze tą oprawą staram się podelektować może. Pewnie od poniedziałku i tu będzie nowa. Zobaczymy. Trzeba czekać. Myślę, że o północy już nowa oprawa zleci, ale może się mylę.

Transcription

Spodziewajmy się tego w niedzielę już, stopniowo będzie ta nowa oprawa, mnie bardzo ciekawi, naprawdę mnie bardzo ciekawi, czy będzie nowy rektor, czy nie. A ciekawy też jestem, kto będzie śpiewał tę dżinglę i czy dżingiel reklamowy będzie zmieniony? No właśnie na to pytanie właśnie chciałbym jednoznacznej odpowiedzi. Ja teraz obserwuję Eskę, może Hanczak coś zdradzi częściowo, aczkolwiek na to bym się nie nastawiał, ale miejmy nadzieję, że coś tam gdzieś, to gdzieś, wiadomo co. Co do Pawła Pawelca, sprawdzałem wczoraj na stronie Vox FM, że tam jest coś takiego, jak zamów Pawełce na swoją imprezę. I pytanie tylko, co to jest? Co to ma być? Bardzo mnie to ciekawi, co to jest, nie ukrywam. Chyba, że... no nie wiem. Zobaczymy w ogóle, czy w odpowiedziałku Pawelec będzie prowadził w rytmie hitów, czy Vox FM jeszcze jakiś dodatkowy program typowo imprezowy da, chociaż impreza jest. Ale ciekawi mnie, co to jest to zamów Pawełca na imprezę. Tak. Bardzo mnie to ciekawi. Widać, że Eska jednak chyba ewoluuje do tego, żeby jednak jakieś miękki były. Swoją nową oprawę ma być. To trzeba oczekiwać. Ciekawe tylko, czy w tej nowej oprawie też będzie, to będzie ostatnia reklama. Czy też się wszystko definitywnie zmieni, bo coś gdzieś czytałem, że to będzie prawdziwa rewolucja w Esce. Pytanie jest właśnie, czy wszystko zmienią łącznie z jinglami tymi mówionymi, na przykład Eska piła. Czy będzie tak, że już będą mówić częstotliwości. To też jest bardzo ciekawe. I nic, no pozostaje tylko czekać i sprawdzać. Może Hanczak coś tam zdradzi, bo teraz on jest właśnie w Esce. Oczywiście program będzie się nazywać Wrzuć na luz z Radiem Eska. Nie będzie Wrzuć na luz z Jankiem Karpińskim. I tutaj też jest ciekawe, czy w związku z wprowadzonymi zmianami, czy to się odbije na tych Eskach, gdzie jest lokalny Wrzuć na luz. Czy tam, tam się nie będzie tyczyć. No bo jak tego się tam nie będzie tyczyć, no to Pirowski będzie pozbawiony, raczej nie będzie słyszalny w Esce, Łódź, Poznań, Śląsk, Wrocław i Trójmiasto. Tyle na razie ode mnie. Idę sprawdzać. I jak coś, to będę informował na bieżąco.

Transcription

No to dobrze, informuj, informuj, a wątpię, nie, wątpię, że Huncher coś zdradzi z tej oprawy, nawet podejrzewam, że nie może, natomiast trzeba będzie w niedzielę faktycznie obserwować, ale właśnie chyba nie Warszawę, tylko te inne Eski, tak o 19 myślę trzeba będzie obserwować i zobaczymy, czy coś będzie z tej nowej oprawy. Jeżeli będę zmieniać dźwięk dla te wszystkie Eska, Esko Warszawa, to być może nowe właśnie usłyszymy już w niedzielę w okienkach lokalnych w imprezce. Ja będę słuchał w każdym razie, a jest impreza, to jest pasmo, w którym niejaki Mariusz Wasilewski, czyli Haris, prezenter Wosyfem Gorzów, wcześniej Radio Go, miksuje, no powiedzmy, że miksuje utwory. Jestem ciekaw właśnie, nie wiem, które pasmo pawełek. Teraz przynajmniej, jeżeli przynajmniej, nie no na pewno coś będzie robił, tylko pytanie kiedy. Trzeba będzie poczekać do poniedziałku po prostu ze wszystkim.

Transcription

No, pozostaje tylko czekać, ale ja już się po prostu nie mogę za bardzo doczekać, bo już chciałbym, kurde, żeby choć jakiś znak był, bo naprawdę mnie ciekawi, czy będzie zmiana lektora. Bardzo mnie to ciekawi i nie ukrywam, że mnie to, no bardzo ciekawi, no co tu dużo mówić, no. No, ciekawie się to zapowiada, bo, no, nie pamiętam, żeby była jakakolwiek sytuacja, czy jak się zmieniała oprawa w 2017 roku, czy jak się zmieniała trochę oprawa w 2016 roku, nie pamiętam, żeby aż tak w mediach o tym informowali, więc, no, ciekawie, ciekawie, bardzo ciekawie. Swoją drogą, Jankes często znika, żeby się nie okazało, że też odchodzi za dnia Eska. I swoją drogą też ciekawe, czy od poniedziałku wejdą życie w zmiany, jeżeli chodzi o obudź się na Jankesa, czy to będzie dalej obudź się na Jankesa, czy w ogóle wszystko pozmieniają. Ja tak jak wspomniałem, mnie interesuje przede wszystkim też to, czy ta wrzutka na luz obejmie całą sieć, czy te dalej wybrane będą jednak transmitowały swoją wrzutkę na luz. Czy już po prostu definitywnie ten program będzie całkowicie... ...zszeciowany i chyba tyle, jak na razie. No, pozostaje czekać, teraz napięcie już jakieś tam lekkie jest, bo już mniej więcej wiemy, czego się spodziewać. Chociaż dopóki nie dowiedziałem się o tym, to powiem sobie, że się niczego nie spodziewałem, ale teraz, no, ciekawie, ciekawie, bardzo ciekawie, jak ponoć cała oprawa ma być zmieniona, no. Więc to... trzeba będzie... ...nie, podejrzewam, że od północy, z niedzieli na poniedziałek już będą nowe wejścia. Chyba wszystko będzie nowe. Tylko pytanie, czy nowy też będzie lektor. Tyle.

Transcription

Myślę, że wrzuć na luz tam gdzie lokalne to zostanie lokalne, nie będą zmieniać, tak samo jak nie będą zmieniać nas w PAS. Myślę, że normalnie zostanie obrót się na NKS-a i zostanie też hity na czasie. Czy lektor nowy? Tego nie wiem. Możliwe, że tak. Wiem, że media, jak Ermiak-Mach zmieniał oprawę w 2013, nie, w 2014, to media o tym trąbiły. Tak samo jak w 2019 zmieniali oprawę, to też o tym było. Więc zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać. No niestety, szkoda, że w tym 2017 tak nie zaobserwowałem jak to było właśnie stopniowo, że drażali, ale faktycznie coś w tym może być, bo w 2015 tak było, że w Warszawie jeszcze słyszałem wszystko po starym, a w innych eskach już w lokalnym okienku weszły nowe dzień dla eska, tam eska 166, eska, na przykład. Także pewnie teraz też tak będzie, że w Warszawie będzie jeszcze po starym, a w innych będą powoli wchodzić nowe. Tak. Ale myślę, że ogólnie cała odsłona Radia Eska się jakoś bardzo nie zmieni, tylko właśnie oprawa.

Transcription

Ja bym się śmiał, gdyby z jakichś przyczyn lektorem Radia Eska został Daniel Orblewski z Vox FM, a w Vox FM byłby ten lektor, co jest w Esce, albo jeszcze inny lektor. To by dopiero były jaja. I to niesamowite jaja. No, ciekawie, no teraz widzisz, Puszkinie, jesteśmy poinformowani na bieżąco, więc tak naprawdę teraz mamy co obserwować, jak obserwować i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej. Więc, no cóż no, trzeba po prostu nadzwyczajnie czekać, czekać i jeszcze raz. Czekać, tyle pozostaje, nic innego nie zostaje. Ale Pirowski chyba troszkę poszkodowany jest po części, bo nie będzie słyszalny w tych paru Eskach, co przedtem były. No cóż, pozostaje jak na razie tylko czekać. Na pewno też się zmieni dżingiel Eska Info, jak ma cała nowa oprawa dźwiękowa wejść. No zobaczymy, co to będzie, jak to będzie wyglądać, bo już wszystko mają chyba przyszykowane, ja nawet szukałem jakichś tam próbek tych dżingli, ale szczerze, nie ma nigdzie. Jak trąbili o Radiowawa, że jak w tamtym roku zmieniali, to jakieś próbki były i można było. Tak. Można było to słuchać. Ciekawie. A w ogóle jakaś, nawiasem mówiąc, nawet, sorry za optopizm, ale nawet w rok radio jakieś zmiany są, w ogóle w tym roku w paru stacjach zmiany są tylko konkretne.

Transcription

Tak sobie teraz pomyślałem trochę i przemyślawszy pewne rzeczy, że tak powiem, doszedłem do wniosku, że częściowo jakby historia trochę lubi się powtarzać. Dlaczego? Ano dlatego, że przecież Płotek kiedyś prowadził imprezkę i potem przeszedł do gorącej dwudziestki, a ten program był bezpośrednio przed imprezką. A teraz, jak gorącej dwudziestki już nie ma, tylko jest wrzuć na luz i zaraz po wrzuć na luz jest imprezka, to tak jakby wiecie o co chodzi. Że teraz jakby Pirożski przeszedł z imprezki na wrzuć na luz, czyli tak jakby Płotek wtedy przeszedł z imprezki na gorącą dwudziestkę. Takie moje spostrzeżenie.

Transcription

I jeszcze jedno, nie zdziwię się jak nagle się okaże, że w poniedziałek równo ze startem nowej ramówki Radia Eska oraz nowych dżingli wystartuje Eska Braniewo.

Transcription

Na eskebraniowo się chyba nie zanosi, natomiast trzeba czekać po prostu, w razie czego informować, jak faktycznie coś będzie się działo. Może przy tym pozostańmy, że jak coś faktycznie będzie dziać, to można informować. A wydaje mi się, że już dzisiaj imprezkę poprowadzi Kasia Bęcierska, bo Hanczar nie mówił nic, kiedy będzie. A wczoraj powiedział, że będę o 10, jeszcze usłyszymy się w imprezce i był. Pirowski z Pawełkiem na pewno będą o 16, a o 19, no właśnie, chyba że Michu, ale akurat w to wątpię. Będzie Kaśka, czyli powolutku przygotowujemy się do zmian.

Transcription

Właśnie teraz, Puszkinie, wróciłem do domu, bo wczoraj wyjechałem w jedno miejsce, byłem w Ząbkach, u Matiego, D25 i wczoraj od godziny 15 sobie SK się buforuje, buforowała, więc teraz sprawdzam wczoraj i czy są jakieś zmiany dzisiaj.

Transcription

Dobrzełem. Mówię, pewnie dopiero w niedzielę wieczorem coś zacznie się dziać, ale może się mylę. No fakt, że czasem dżingla w innej kolejności sobie wczoraj poleciała, a to pani Kasia mogła tak sobie zrobić, że na przykład przed drugim dżinglem było radio SK, czy tam radio SK, a w Łodzi na przykład wczoraj było trochę takiej ciszy między dżinglami a piosenkami, co ciekawe. No, a popołudniówki lokalne na pewno będą wczoraj, Bogdan mówił, że do usłyszenia w poniedziałek, także tak, że będą, popołudniówki lokalne zostaną, w Łodzi to pewnie nawet sobie walczy szmal zostanie, pewnie tam gdzie on jest to zostanie, a pewnie w Warszawie w sieci się tylko wywali, a szkoda, bo coś kultowego znika z anteny. No, teraz sobie Mikołaj Kujawiński sieci i jest elegancko. Pewnie jeszcze Summer City będzie, co trzy godziny, a ciekawe, pewnie w poniedziałek będzie coś nowego na SK City.