Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 3 of 137

Transcription

Przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale teraz mam wiadomość z ostatniej chwili. W niedalekiej przyszłości, na pewno to będzie za rok, bo na pewno nie w tym roku, SK zagra w Kraśniku na częstotliwości 92,8. Obecnie ta częstotliwość jest wolna.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Jakiś nowy prowadzący się pojawił w Esce. Imienia za bardzo nie kojarzę, bo w czasie, kiedy słuchałem Eski, to on się tak za bardzo nie przedstawiał. No taki chyba na luzie jestem prowadzący, więc nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Druga informacja jest tego typu, że Marcin Dworak oraz Agnieszka Konieczny prawdopodobnie odeszli z Eski Śląsk. I teraz popołudniowe pasmo, wrzuć na luz prowadzi DJ Wikar i Wąska z Eski Wrocław, w której była chyba, podejrzej, jeśli się nie mylę, dziennikarką. Więc troszkę się pozmieniało. A tak, to jeśli chodzi o resztę, no to bez zmian. Tylko no nie wiem, gdzie Marcin Dworak odszedł, bo nigdzie o tym nie piszę. I też nie wiem, co się stało z Agnieszką Konieczną. Także miłej nocki. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Ja osobiście wolę RMF Max, a Eska mi się jakoś nie podoba. Nie wiem, bo co mi się jakoś nie podoba. Na początku słuchałem Eski, ale później, kiedy przesłuchałem się RMF Max, to stwierdziłem nie, Eska nie, RMF Max i koniec.

Transcription

Ja też uważam, że RMF Max jest w porządku. Osobiście porównywałem te dwie stacje jakoś, no, obie grają ten sam format muzyczny, jedynie czym się różnią, to tylko tym, że RMF Max w nocy daje hip-hop, przepuszcza hip-hop czasami, bo nie ma takiej sprecyzowanej audycji typu hip-hop czy coś, tylko po prostu w nocy tam sobie czasami jakieś piosenki hip-hopowe polecą. Także pozdrawiam.

Transcription

Ja się odniosę do wpisu Łukasza, a propos nowego prowadzącego. Więc wydaje mi się, że chodzi o Bartosza Kanitocha, który to kiedyś robił w Radiu Hobby. Prowadził audycję z Adamem Cygańskim i to było Radio Hobby nocą i tam chyba jeszcze coś było. To dokładnie Łukaszenka pamięta, więc może się powie, a może nie.

Transcription

Tak, faktycznie. To o niego chodzi.

Transcription

Przeglądając ten wątek zauważyłem, że jeszcze raz muszę to postawić na nogi, po prostu mi to spokojnie nie daje. Time sobie stwierdził... Time chce, żebyśmy słuchali ich stacji poprzez aplikację mobilną albo przez stronę internetową, bo wtedy mają większy ruch na stronie i kasa zarabiają i generalnie dlatego ten token wprowadzili.

Transcription

No, to chyba masz rację, a mogę śmiało rzec, że masz całkowitą rację, bo faktycznie to jest prawda, a bynajmniej wszystko na to wskazuje. Nie znam żadnych, znaczy powiem może inaczej, chyba to samo chyba mniej więcej wprowadziła grupa radiowa Agory, aczkolwiek nie orientuję się za bardzo w tej kwestii, ponieważ nie tak średnio się interesuję stacjami z tejże grupy, ale też na stronie Ensoftu linki do tych strumieni, czyli na przykład... Radia Pogoda, czy Radia Złote Przeboje, czy Rokroty zostały usunięte właśnie na wniosek grupy radiowej Agory, więc można byłoby rzec śmiało, że w podobnym kierunku mogli pójść. No niestety grupa radiowa Time tak zrobiła, a co najbardziej wkurzające w tym wszystkim jest? Już tłumaczę. Najbardziej wkurzające w tym wszystkim jest... To, że już dobra, no od biedy puści się tą eskę przez stronę internetową, ale niestety trzeba przeczekać jakieś 8 czy 10 reklam, także niestety pozdrawiam.

Transcription

Nie, z Agorą jest inaczej, Agora nie zablokowała strumieni, Agora wysyłała do pana Michała mail z pogróżkami, no wysłała maila z pogróżkami, że jak będziesz dalej linkować te strumienie, to zrobimy to, tamto, siamto, zgłosimy cię, ble, ble, ble, ble. Ja tam nie wiem dokładnie na czym polegają te pogróżki, ale z tego co mi pan Michał pisał, to po prostu Agora się nie zgodziła, żeby linkowano ich strumienia, ale ona nie ma zahasłowanych strumieni, ona ma strumienie otwarte, więc nie poszła w podobnym kierunku.

Transcription

Szczerze Ci powiem w tym kierunku, że gdyby grupie radiowej Agory zależało na tym, żeby ich stacje były najczęściej słuchane, to by w ogóle się nie przejmowała tym, że ktoś linkuje, tylko by wręcz przeciwnie, cieszyliby się, że coraz więcej użytkowników słucha tychże stacji. Bo na przykład nie każdy lubi sobie przez stronkę internetową słuchać. Tak samo niestety Eska zrobiła. Szkoda trochę, ale no cóż. Najwidoczniej grupa radiowa Agory ma najwidoczniej za dużo słuchaczy. Tyle w tym temacie. Proponuję powrócić do tematu tego wątku, czyli o radiu Eska. Jest ten wątek. Także polecam jednak. Do wrócenia do tematu tego wątku.

Transcription

Hmm, pogruczki, to mi zabrzmiała jak jakaś sprawa kryminalna. Nie wiem, akurat strumienie Agory można słuchać, kto umie się bawić w różne wyciąganie i tak dalej, ten posłucha. Także, da się słuchać Agory. Ze Ską też, tutaj są ludzie, którzy kombinują z różnymi skryptami, więc też się da to jakoś zrobić. Zatem nie ma co płakać, jak komuś zależy, to zawsze będzie słuchał i tyle.

Transcription

A Eski w Krasniku i w Broniewie jak nie było, tak dalej nie ma.

Transcription

Panie drogi, do eski w Kraśniku to my pewnie ze wzrok jeszcze poczekamy, nie tak hop siup niestety, a zresztą Kraśnik Kraśnikiem w Bronie Wieteszewskiej jeszcze nie ma, jak na razie, żeby nie powiedzieć niepoprawnie póki co.

Transcription

No nie ma jeszcze w Braniewie, ale koncesje na nadawanie w Braniewie dostali, jeśli się nie mylę, gdzieś rok temu, więc jak dla mnie powinno być już to dawno załatwione. Mam teraz jeszcze ciekawszego newsa. Zapewne, pewnie ktoś z Was skojarzy Eskę Bartoszycę, która nadawała z jakiś rok temu, bo wtedy, kiedy zmarł ten właściciel tej stacji, wiadomo, że Eska Bartoszycę nie nadaje, ale, że tak powiem, wyczytałem z pewnych źródeł, że prawdopodobnie ta częstotliwość 99,9% będzie z powrotem przyznana Radiu Bartoszyce, więc wszystko na to wskazuje, że Radio Bartoszyce będzie z powrotem nadawało na tej częstotliwości.

Transcription

Słuchajcie, jakoś tak naszło mnie na różne wspominki, sentymenty, a więc tak, na sam początek informuję tych zainteresowanych i tych mniej zainteresowanych, że od dzisiejszego dnia jest z powrotem zabawa pod tytułem Kto jest Twoim Mikołajem, która już się odbywa któryś raz z rzędu, już nawet nie liczę, który to raz w roku jest ta zabawa. Druga sprawa jest tego typu, że... Tak sobie zacząłem... Zacząłem wspominać te zabawy, co były kiedyś, nie wiem czy ktoś z Was jeszcze pamięta, na przykład coś takiego jak Eskomat, to było chyba na przełomie 2004 albo i nawet 2005 roku, była taka zabawa i to bardzo dobrze pamiętam. I ta edycja tej zabawy, podejrzewam, że niestety odbyła się teraz. Tylko raz, bo niestety już potem ani razu o tej zabawie nie słyszałem. Pamiętam, że chyba przez parę ładnych lat były organizowane hity na czasie przez Telewizyjną Dwójkę i Radio Eska. Pamiętam, że co wakacje to było organizowane. Tak właśnie i jakoś tak powiem szczerze, że trochę, a właściwie to nawet bardzo żałuję, że już zaprzestali, że tak powiem, dawać te koncerty. Żałuję, tylko bo to były fajne koncerty i niestety, no jest co żałować, bo... Pamiętam, że co wakacje było sporo tych koncertów, więc tak troszkę byłem zdziwiony. Że oni się tak wycofali z tego po prostu, nie wiadomo w ogóle dlaczego i tak dalej. Bo wiem, że potem już na samym końcu właśnie te hity na czasie były organizowane w TVP1, jeśli się teraz nie mylę. Ale przejdźmy dalej. No niby jest ta letnia scena Eski, ale to nie to samo. Co mi po letniej scenie Eski, jak tego nie ma ani emitowane w jakiejś telewizji, ani tego nie ma w radiu emitowane. A zawsze jak były te hity na czasie, to człowiek tak czuł, jakoś tak fajnie było, tak sobie na przykład co niedzielę wieczorkiem tak muzyczkę podgłośnić. Czy to w dwójce, czy to w Esce, bo na szczęście i tam i tam można było oglądać. No i tak wyglądało to. Teraz co do Eska Music Awards. No to... Jakby się tutaj może powiedzieć w taki oto sposób. Jakby to powiedzieć, no. Przez parę ładnych lat Eska Music Awards była nadawana w Polsacie i ona była organizowana co roku w jednym miejscu. I to była Łódzka Arena, jeśli się nie mylę, pamiętam. I ona była zazwyczaj organizowana gdzieś w kwietniu, pamiętam. Tylko potem tak już chyba ostatni raz taka gala Eska Music Awards była w Łodzi organizowana w 2009 roku. Potem w 2010 albo w 2011 już nie pamiętam, raz było w katowickim Spodku organizowana, raz było w Warszawie. I chyba od 2012 roku po teraz jest co rok organizowane w Szczecinie. Tylko co mnie trochę dziwi to, że to w wakacje jest organizowane, więc tak trochę... No w tym roku był wyjątek. Bo w tym roku gala Eska Music Awards po raz pierwszy odbyła się przed wakacjami 17 czerwca. Zawsze się śmiałem z tego, że jak się gala zbliżała, a były wakacje, to już wiedziałem, że wakacje się kończą i niedługo będzie szara, nudna rzeczywistość. Więc tak to wyglądało. Zawsze mnie to tak jakoś trochę smuciło. Trochę... Cieszyło. To tak różnie to bywało. Co to jeszcze? Mocne rzeczy były w Esce, pamiętam. O! A najbardziej taka zabawa, która mi się bardzo podobała i naprawdę na punkcie tej zabawy to swego czasu no jakoś tam lekkiego fioła miałem. Pamiętam. To się nazywało... Chyba podejrzeć 3-bit in verso. Że puszczali 3 piosenki od tyłu i trzeba było odgadnąć. Jeśli się odgadło 3 piosenki, no to dostawało się iPoda Nano. Pamiętam i to było prowadzone w imprezce. Jeszcze jak Płotek prowadził. W ogóle imprezka w wersji płotkowej to fajna była. Fajne były w ogóle zabawy. Jakoś tak lepiej było trochę, niż to co jest teraz. Przede wszystkim ja w tych czasach, kiedy te wszystkie zabawy były... Fajne. Ja jeszcze mieszkałem na Śląsku, więc tam lokalny program był od 6 do 19. Pamiętam. W wersji Śląsk nawet kto prowadził SMS-kę. Na przykład poranny program jajecznica Ala Jankowski prowadził właśnie Krzysztof Jankowski, który jest teraz w centralnej ese. Przedtem był na Śląsku z Alicją Forentarską. Pamiętam jak SMS-kę prowadzili Piotr Wikar, Michał Czernek i Tomek Sadowy. Kiedyś nawet jeszcze prowadził Marcin Janota, obecnie pracuje w Radio Fest. A gorącą dwudziestkę prowadził Dominik Borkowicz, pamiętam. I zanim imprezkę zsieciowali, że tak powiem, bo kiedyś imprezka też była lokalna, więc imprezkę na Śląsku prowadził właśnie Płotek. A w Warszawie Rafał Adamczak. Więc tak to sobie spamiętałem akurat. Chcąc, nie chcąc. Co to jeszcze? Potem w ese Śląsk, jak już Jankowski przeszedł do sieciówki, to z Wrocławia Marcin Dworek przeszedł do eski Śląsk i prowadził poranny program. Więc tak to wyszło. No co, jeśli jeszcze chodzi o takie fajne zabawy, które mi utkwiły w pamięci, no to na przykład... Kurczę, niech ja sobie przypomnę, co to jeszcze mi utkwiło w pamięci. O! Mocny przedmiot pożądania. Ta zabawa odbyła się w zimie 2006 roku. To chyba polegało na zlicytowaniu czegoś czy coś. Więc tak to wyglądało. Więc tak jak mówiłem już, mocne rzeczy też mi to utkwiło w pamięci. Chociaż już zapomniałem, na czym to mniej więcej polegało. Co to jeszcze z takich zabaw fajnych było? Takich bardzo ciekawych. Tak. Więc z takich zabaw to raczej już nie pamiętam, co mogło być takiego wystrzałowego. Ja również. No wesse i śląsk tylko w lokalnych tych programach porannych było pobieźć się na walentynki, czy coś takiego. Ale to już nie pamiętam, jaki strzał zmian było. To wszystko na Wikipedii w dziwnym trafie jest to rozpisane. Co jeżeli chodzi o śląską eskę. A teraz takich dawnych, dawnych, naprawdę dawnych programów, jakie mi się podobały. No to co to było? SMSK była fajna, niż osobiście hity na czasie. To było wszystko lokalne, miało ten swój klimat. No tak jakoś inaczej było. Pamiętam. Co to jeszcze takiego było? O! Pepsi Summer Patrol. Było fajne właśnie. Można sobie powspominać chyba gdzieś na jakiejś, gdzieś widziałem jakieś archiwalne nagranie z eski z 2003 Mikołaju. 2003 roku. A pro, bo teraz mi się przypomniała kolejna zabawa. Która osobiście była trochę lepsza, niż kto jest w Twoim miejscu. Która osobiście była trochę lepsza, niż kto jest Twoim Mikołajem. Nazywała się Otwórz drzwi Mikołajowi. Ta zabawa była bardzo fajna. I bardzo taka 100 razy lepsza, niż to co jest teraz. Troszkę szkoda, że już tego nie ma. Ja Wam mówię, jakoś mnie tak wzięło na takie wspomnienia, z racji tego, że to jest typowo wątek o Radiu Eska. No to czemu Wam sobie nie powspominać, skoro mogę powspominać. Można się wypowiedzieć, wyspominać. Powspominać, nazwita to jak chceta. I tak sobie jeszcze myślę. Czy coś jeszcze. Z takich fajnych audycji. O, Poranne Espresso. Pamiętam, jak Eska Śląsk dopiero powstała. Świeża Eska Śląsk. Jeszcze z przekształcenia z Eski Rezonans na Eskę Śląsk. To też było fajne, bo też już Jankę sprowadził na Śląsku. Tak, miało ten swój jakiś tam klimat. No i co. Eurotop prowadzony przez Michała Buzio, pamiętam. Niedziela, godzina 16. 19. Pamiętam, że tego czasu, kiedy w 2004 roku pojechałem do Gdyni z rodzicami. A tam było Hit FM zamiast Eski Trójmiasto. I teoretycznie muzyka była ta sama. Wiadomo, hity na czasie. Mówiło numer jeden w Trójmieście, Hit FM. I ten sam lektor. Więc byłem troszkę zszokowany, że nie było Eurotopu w niedzielę o godzinie 16. Tylko były hity na czasie. Czy tam 10 hitów, jeden po drugim. Bo pamiętaj stacji też słuchałem właśnie Hit FM. I tam właśnie nie wiem, czy to już było wspomniane. Bo już tak za bardzo nie chce mi się odsłuchiwać tego wątku od początku do końca. Ale wiadomo, dlaczego była taka sytuacja odnośnie Eski Trójmiasto a Hit FM. Tam po prostu to była ta sama stacja. Grająca tą samą muzykę, tylko pod inną nazwą. Z powodu pewnego sporu, który miał miejsce kiedyś. I tam na przykład Eska Live Remix była zastąpiona Hit Live Remix. Gorąca Dwudziestka Hitlista. A Ipreska Hitparty. I jedyny plus tej stacji to był taki, że ona do 2008 roku. Do chyba 1 sierpnia. Kiedy już Eska Trójmiasto zastąpiła z powrotem Hit FM. Dwudziestoczterogodzinny program z Trójmiasta był nadawany właśnie z Gdańska. Więc to jednak miało swój jakiś tam klimat. Pamiętam. Osobiście szukam jakiś takich nagrań archiwalnych. Ale czy ja je jakiekolwiek znajdę. Obym znalazł, bo trochę to było fajne. Nie ukrywam, że chciałbym sobie trochę poobserwować. Szkoda, że na tej wyszukiwarce jest tak mało tych takich rzeczy dodanych. Takich co naprawdę mogłoby zainteresować. Oj, mogłoby zainteresować. Tak. Coś jeszcze? Tak sobie myślę. Z takich, o tak. W 2006 roku po raz pierwszy. I pamiętam, że to było fajne. Kong Clive Imprezka. Co roku było organizowane Kong Clive Music Festival. Pamiętam w Krakowie w wakacje. Wtedy po raz pierwszy posiedli Kong Clive Remix zamiast Eska Live Remix. Kurczę, w 2007 roku była ostatnia już taka ADL edycja, że tak powiem niestety. No i tak to się niestety skończyło. Niestety ubolewam nad tym. To były bardzo fajne czasy. I tak zastanawiałem się jakiś czas później od kiedy ta Eska zaczęła stopniowo się chrzaniać. No ja już wiem od kiedy. Od momentu kiedy zatrudnili tego bałwana Szymonka Majewskiego. Tutaj się posunęli. To był taki niewypał. Że... Tego się niestety, ale nie da skomentować niestety. Więc moim zdaniem to było posunięcie się po prostu za daleko. Co do Eski odbiorników. To Eski i Nowrocław też już przecież nie ma, bo jest teraz Melo Radio i Nowrocław. No dobra, chyba się już rozgadałem zbytnio. Więc... No więc to tyle. Pozdrawiam. Dzięki za oglądanie.

Transcription

ប្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប់ម្រាប� � ninth៩៩០. ឱ្រាប់ម្រម្រាប់ម្រ hospital បា request តែលដែលៅំនាដឹងែលកម្រ��ោទិត្រដែត ឆ ទីនឹងផ្សាប់ម្រាប់ Shy� uważa ប្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប� ។្រល្នុhanol�ម្រម់អី។ mik seminarម្រុងល់ក្រាប់ក្រłościប់ក្រាប់ក្� JAKE នៅ់យabetes បំយកក្យួកឈទូរលិត� dated9 ប្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប� ប្រាប់កាក់ពីខមាលលដែលប់្រᣨព្លទោះ៌ជាតិតឬកេងអាន�anni diabetes រ�ប់កបរ�икាប់កាហ្រាប់ក់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់ក្រាប់� ស្នុងអ្រីដែលដាបង់ទៅចន្រាប់នៅដែលខ្លិងត្រាប់នៅល្រាប់នៅរាប់នៅលើង្រាប់ន្រាប់នៅនៅកួល។

Transcription

Reklama

Transcription

Reclama

Transcription

Reklama

Transcription

Reklama