Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 23 of 137

Transcription

No, co się stało? Państwu z radyjka się skrypt posypał, może się podniesie, na pewno coś po stronie ich serwera, albo celowe wyłączenie, albo chwilowa awaria i tyle, no po prostu nie odpowiada na zapytanie do tego serwera time'u, nie zwraca tego tokena, tak zwanego, dostępu. I od to, co się stało.

Transcription

Otóż to, dokładnie tak. Albo włącznie z intronizacją i strumieniem, albo 429 to my requests. Czyli właśnie, że on za dużo razy próbował odpowiadać, ale nie odpowiada. Także jest tak jak Kamil powiedział. Także to nie jest dziwna rzecz, to jest rzecz normalna. Albo awaria, albo padł. Musimy poczekać co się stanie. Może wróci, może nie wróci. A szczerze mówiąc fajnie by było gdyby wróciło, ale no... Zobaczymy. Czy wróci. Czy nie wróci.

Transcription

No i wygląda na to, że albo to zostało celowo wyłączone, albo gdzieś jest grubsza awaria, bo teraz to nie działa do tej pory. Chociaż ja jeszcze sprawdzę to sobie. Proszę bardzo. Proszę bardzo, włączymy sobie SQL blok. Więc sprawdzamy, czy to działa. I już mówimy, czy to działa. Jest poniedziałek. W SC oczywiście żadnych zmian nie ma ostatnimi czasami. Nawet ten lektor się utrzymuje już rok. I zaraz Wam powiem jeszcze jedną bardzo ciekawą ciekawostkę, do której doszedłem w piątek. Tylko po prostu dopiero teraz to jeszcze zaobserwowałem, przemyślałem i faktycznie tak może być. A już powiem Wam. Nie, niestety nie działa. To dalej jest błąd z symfonizacji, radio, coś tam, coś tam. Ja już tłumaczę, o co mi chodzi. Mianowicie, Krzysiek, zrobisz jeszcze kawę? No. Mianowicie, sprawa jest tego typu, że SK Wrocław jest duże prawdopodobieństwo, że SK Wrocław na satelicie się troszkę różni od SK Wrocław na FM i od SK Wrocław JG. Dlaczego? No dlatego, że wystarczy tylko, jak sobie włączycie SK Wrocław na FM o 16.00 Przed... SK Info jest prognoza pogody z trafikiem. Potem jest sponsorem programu jest to i to i to i to. Nagle jest cisza i nagle wchodzi SK Info, ale zanim wejdzie SK Info jest takie jakby końcówka trafika. Takie, takie... SK Info, takie... Zaraz jak się skończy to sponsorem programu jest coś tam, coś tam. I wydaje mi się, że po prostu SK Wrocław przez satelitę, i jestem tego niemal pewny, właśnie w ten sposób to nadaje, że tam po prostu nie ma sponsorem programu jest to i to i to. Nawet nie zdziwię się, jak są troszkę inne reklamy niż... niż... ...w... ...SK Wrocław tak na FM-ie. Także... ...z moich obserwacji tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Do zakochania jeden krok, jeden jedyny krok mi świętej, do zakochania jeden krok, trzeba go zrobić jak najprędzej, dopóki się zapala krok, dopóki się stracają ręce. Dopóki kłóci nocy mrok, do zakochania jeden krok, do zakochania jeden krok. Dopóki się zapala krok, dopóki się stracają ręce. Dopóki się zapala krok, dopóki się stracają ręce. Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie! Dzięki za oglądanie!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

We wtorek 30 października o godzinie 15.00 w Kraśniku na częstotliwości 92,8 rozpoczęło nadawanie radio SK Kraśnik. Do tej pory niestety nie można słuchać SK Kraśnik jeszcze przez internet, ale pewnie znając ich za parę dni będzie można słuchać. SK Braniewo jeszcze nie wystartowała.

Transcription

I wspomnianą tu już Eske Kraśnik można już słuchać w internecie, nawet są streamy w opusie, tak jak tych mniejszych kanałów, no więc ci, którzy potrafią, prawda, bo nie wiem, czy już można przez Eske go, bo sobie spojrzałem tylko na Icecast, tam już są stosowne strumienie, no więc, prawda, pozostaje życzyć miłego. Odbioru.

Transcription

No cóż, mi to pozostanie zaraz sprawdzić, ale to zaraz zobaczę sobie.

Transcription

Jak jest możliwość, to w wolnej chwili, jeżeli można, takiegoś linka bym poprosił, bo tego nie mogę znaleźć, a na sc.go nie da się tego słuchać, bo formalnie tego jeszcze chyba nie ma. Pozdrawiam i dziękuję i pozdrawiam.

Transcription

Słuchajcie, dosyć taka niecodzienna sytuacja jest, ponieważ zasadniczo od 6 do 6.30 lecą magazyny w ESC, w niektórych ESCach do 7. Tak w ESC Kraśnik nie dość, że od 6 nie ma magazynu w ogóle, jest tylko wyłącznie muzyka bez ani jednego dżingla, żeby jeszcze to było śmieszne, tak? To lecą nawet ciekawe utwory. No bo leciał sobie Manam, co w ESC nigdy w życiu nie słyszałem piosenek tejże wokalistki. I co jakieś 2-3 piosenki zdarzają się, piosenki naprawdę stare piosenki się zdarzają, nie wiadomo co się stało, co jest tego w ogóle przyczyną, ale dżingla w ogóle, jakichkolwiek dżingli, nie ma. Czy jakieś jeszcze starsze piosenki były? Jakieś leciały, z dwie tylko sobie nie mogę w tym momencie przypomnieć jakie. Zobaczymy, czy po siódmej wszystko wróci do normy, ale dziwnie to wyszło, naprawdę nie wiadomo co się stało. Więc... Tak sytuacja się w ESC Kraśnik obecnie przedstawia. Także pozdrawiam Was.

Transcription

A teraz na dowód na to pokażę Wam, co leci obecnie w SC Kraśnik. Zaraz dojdziemy do godziny 7 i zobaczymy, czy dalej będą jakieś nieporozumienia, czy wszystko wróci do normy. Oto, co obecnie leci w SC Kraśnik. Proszę bardzo. Zobaczymy, co będzie dalej. Zobaczymy, co będzie dalej. Nie słyszałem i pierwszy raz go słyszę w SC. Także naprawdę dziwnie to brzmi. Pozdrawiam.

Transcription

już się sytuacja wyjaśniła przepraszam was za wprowadzenie w błąd ale musiałem się pomylić chyba z jedną gdzieś cyfrą czy coś w każdym bądź razie SK Kraśnik jednak działa normalnie a ten streaming, który tu był przedstawiany, nie wiem co to jest nie mam prawego pojęcia w każdym razie tam też się wpisuje 104 ale chyba gdzieś literówkę musiałem zrobić, w każdym razie ten streaming jest dziwny, bo muzyka taka mieszana leci i w każdym bądź razie przepraszam za błąd, ale przez chwilę byłem pewny że to jest SK Kraśnik, dopóki jeszcze raz nie wziąłem i nie wpisałem adresu jest strasznie podobny do tego właśnie i tak to wygląda, pozdrawiam

Transcription

To jest jeden z kanałów Eski.go, bo Ty pomyliłeś istotnie cyferki, dlatego że eskakrośnik jest T104, a Ty wpisałeś T014. Ja dokładnie nie pamiętam, który to tam z kanałów jest na tym, bo tych kanałów na Eska.go to ja już nie słucham, bo to mnie w ogóle zbytnio nie interesuje. Tam po prostu lecą jakieś mieszane hity, które są emitowane, ale niestety nie powiem Ci, który to kanał. Znaczy, może zajrzę sobie na to coś. Natomiast jak chodzi o numer, który tam był emitowany przed Playem Seed, jak najbardziej ten numer był emitowany w Esce. I to w którejś nocy, takiej właśnie w lutym. Na przełomie lutego marca, jak była ta nocka z tymi... Była kilka noc z tymi takimi fajnymi playlistami. Wtedy ten numer był emitowany. Very oil. Ładny numer swoją drogą.

Transcription

no nic, no to najwidoczniej się pomyliłem no i tak niestety bywa co można poradzić no ale przynajmniej wiem że to jakiś kanał jest ja nie wiem czy to przypadkiem nie jest kanał który wydaje się nazywa się SK nie tylko hit na czasie czy coś takiego bo coś mi się wydaje, że taki kanał również był ale mogę się mylić albo jeszcze jest

Transcription

W dzisiejszym dniu wystartowało Radio SK w Świnoujściu.

Transcription

A dodatkowo od wczoraj wprowadzono trzeci blog reklamowy w godzinach od 10 do 16, przy czym ten blog reklamowy jest gdzieś tak o 20. I co ciekawe, są lokalne reklamki z różnych miast, ale jakoś tak mają ładnie ten czas wyznaczony na te reklamy, że musi się wyrobić tyle i tyle czasu i ładnie jest dżingiel, reklama i się łączą dżingle'em krótkim radia SKS-ka miasta. W dodatku, we wrzuceniu na luz, ten blog reklamowy, OX, tam dwadzieścia. On był kiedyś z reklamami ogólnymi, a teraz też były reklamy z miast, także taka ciekawostka.

Transcription

Witajcie, jak Eska mnie wczoraj zaskoczyła, no ale niestety Gzindiel został skasowany jakimiś testowymi kotami, więc potwierdzenia, że to Eska mieć chyba nie będziecie. Chociaż nie, fragment Gzindla się zachował, więc jednakowoż da się uwierygodnić to nagranie. Tak wczoraj zagrała Eska, gdzieś koło dziewiątej. No no, fragment Gzindla się zachował jednak.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Tadaszku niestety nie zaskakującego, bo skadaje w Ritamu i Tasztorn, zaczęli już nawet w 2006 roku grali, później do bazy recurrentów to dodawali. Ja mogę powiedzieć ze swojej strony, że Eskad wczoraj grał Christmasy i nawet już jakieś dżingle świąteczne się pojawiają. Także jak ktoś bardzo lubi te słynne hał hał hał dzwoneczki, to może sobie posłuchać. No, fajne, że Cię Eskadaszku zaskoczyła. A mnie by zaskoczyć, gdyby mi z handzapów zagrali coś innego, jakiegoś Alley to Last Chance na przykład. To by mnie Eska zaskoczyła, dlatego to się po Esce spodziewać nie mogę, najsłuszniej, bo to hit na czasie.

Transcription

Ech, no i szkoda, że tutaj postów się nie da edytować, ale zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy. Wczoraj bardzo ciekawą rzecz w imprezy zauważyłem. Tak bardziej dla zainteresowanych. Dla Łukaszu na przykład. Po TAC OX55 i 56 okienko lokalne zaczynało się zupełnie inaczej. Pirołski z Pawełkiem skończyli gadać, a następnie zostały wyemitowane wypełniacze, po których to wypełniacze dopiero autopromocje i reklamy. Także przez to wychodziło tak, że było ładnie. Reklama. Eska Music Info. A OX25 było ok. Więc pytanie, czy jakieś zmiany się szykują. Oni co chwilę coś zmieniają. Te blaki zaczynają się zmieniać. Te blaki reklamowe, które zostały wprowadzone tak jakoś w połowie listopada. Tak, dokładnie to one zostały wprowadzone 15 listopada. No, czyli dobrze powiedziałem, że już w połowie. No, to tyle na razie ode mnie o ESC. W razie gdyby coś nowego się pojawiło, to będę informować.

Transcription

Ale nie, mnie po prostu zaskoczyło, że tego typu utwory w ogóle SK gra kiedykolwiek, bo się pierwszy raz z tym spotkałem, bo to, że kiedyś takie grali, to ja wiedziałem o tym, bo przecież mam kasety z tamtych lat nawet.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Gdzieś w jakichś fiskalnych filmikach jeszcze się jakiś Bass Hunter gdzieś zdarzył, a w ogóle kiedyś jeszcze fajnie się te numery grała, grali te Bass Hunter'y, Cascade'y, grali jakieś te pierdolce tak zwane hity, typu Double Nation, Royal Gigolos, chociaż w Royal Gigolos to jeszcze gdzieś tam się zdarzy, na przykład Tilly To My Heart. W każdym razie, muzycznie to wszystko w 2009, według mnie, zaczęło psuć. Oczywiście było dużo fajnych numerów w 2008, 2009, 2010, w każdym roku coś do siebie znajdowałem, ale tego było coraz mniej, jak chodzi o AS-kę. Mogło Cię zaskoczyć, jak mało AS-ki słuchasz, to w sumie mnie nie dziwi, że Cię to zaskoczyło.