Transcription
No, też myślę, że nic się nie zmieni, ja też wspomniałem o północy i o dwudziestej trzeciej o północy będę słuchał i będę obserwował, może się w tym zaskoczę, co w tym radiu rzadko się zdarza.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No, też myślę, że nic się nie zmieni, ja też wspomniałem o północy i o dwudziestej trzeciej o północy będę słuchał i będę obserwował, może się w tym zaskoczę, co w tym radiu rzadko się zdarza.
Czas pokaże.
No to co, ostatnia godzinka, na lato hitów na czasie, prawdopodobnie ostatnia, no chyba, że o północy jeszcze zostawiam na lato hity na czasie, do szóstej, co może się okazać prawdą i nie będę zaskoczony, ale jak będą nowe jakieś dżindle już od północy, to będzie fajnie. Jedno, co można zauważyć, to to, że teraz są zagraniczne numery również. Chyba jedenasty numer będzie ostatni, zagraniczny, pierwszy po dziesięciu hitach i potem już chyba będą polskie tylko do północy. O, północy, zobaczymy, zobaczymy, czy coś nam Eska przyszykowała. Lektora to na pewno nie zmienią, ringli Eska, miasto raczej też nie, bo w impresce nic nam to nie zapowiadało. Patrzyłem, sprawdzałem lokalne okienko. I nic tu nie ma, nie było, także czekamy do północy, no, za chwilę pewnie poleci dżindle najlepszy na lato hitem na czasie, co ja mam z tymi najlepszymi hitami na lato, także jeszcze dwa dżindle na lato hitem na czasie, takie krótkie polecą, a raczej zostaną wyemitowane.
Mamy godzinę 3.20, jest 3 września 2018 roku, właśnie teraz sobie odsłuchuję Eski Elbląg i co? No i że tak powiem, dalej są dżingle na lato, hity na czasie, także raczej na bank. Pełen restart będzie dopiero o godzinie 6.00 rano, kiedy zaczną się lokalne magazyny. Także zostało jeszcze generalnie parę wejść z tymi dżinglami na lata. Na lato hit na czasie i o 6.00 już będzie magazyn lokalny, no i potem wiadomo, że będą już, a właściwie będzie obudź się na Jankesa i po obudź się na Jankesa, czyli o godzinie 10.00 zobaczymy. Co, a właściwie jak zaplanowali te wejścia lokalne. Czy będzie hity Eska, E-E-E-S-K, hity na czasie, radio Eska, zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Nie zapomnijcie zasubskrybować kanału.
Dobry wieczór, dzień dobry, dobre rano, dobranoc. Najtrafniejszym dla mnie w tym momencie określeniem będzie chyba dobre rano. Przychodzę dziś do was z prezentacją i informacją. Może już ktoś o tym mówił, jeśli powtórzę to sorry, ale za dużo macie tych postów w tym wątku, że mnie tego wszystkiego słuchał. Od kilku dni trwa konserwacja nadajnika, konkretniej komina EC Karolin w Poznaniu, z którego nadaję Vox, Eska i jeszcze parę innych stacji. I cóż następuje? Eska i Vox nadają z zastępczych nadajników, Eska konkretniej z zapasu na piekarach, jak wyczytałem na Radiopolsce. I tak jak we wrześniu zawsze Eska trochę szumi i ucieka, ten sygnał nie jest stabilny, nie jest bardzo dobry, ale możliwy do słuchania. Po prostu w niektórych miejscach, który zrywa go, tak w tym momencie niestety prezentuje na Voxach na Senkorze maksymalnie mogę odebrać Eskę w taki sposób. ... ... ... ... ... ... ... ... A teraz dla porównania Texum PL660. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Faktycznie tych wpisów mamy dużo, tak już bywa. No, jestem zdziwiony Daszu, że na Senkorze to odbiera lepiej niż na Texunie. A Senkor to jest dobry radio. Prawdopodobnie ten filtr, który tam jest sobie z tym poradził. Sprawił, że ten odbierasz troszeczkę jednak lepszy. Co do dżingli... No tak, o 10 pewnie usłyszymy pierwsze nowe w okienku lekalnym. Tak poza tym to nic się nie zmieni. To już na 200%. To co się miało zmienić, to się zmieniło już w piątek wieczorem. Nawet dżingle S-kachity na czasie mówione sobie weszły. I pryskowe nowe też weszły. Raczej wywrzucę minus i wyobudź się na NKS-a. Też nic nowego nie weszło. A jeszcze tak co do tego, że lepiej to odbierać złote przeboje, które nadają z tego samego obiektu. W tych konserwacjach czasami jest tak, że jakaś stacja jest konserwowana w innym czasie, a jakaś jeszcze w innym. Tak się czasami zdarza. Że na przykład S-kachity. To są dwie konserwacje jednego dnia. Jedna tam od 8 do 14, druga od 10 do 17. Albo tam jedna od północy do 3, druga od 3 do 6, czy jeszcze w innych porach. I w jednej konserwacji mogą ci sprawdzać, konserwować telewizję. Te wszystkie munksy i na przykład SK Voxa. A w drugiej złote przeboje i wszystko inne co odbiera. Co odbiera w tym obiekcie, co jest nadawane. Więc może dlatego złote przeboje odbierasz lepiej. Czy nadal nikt zbyt inny by pokrył cały Poznań? Przepraszam. To nie wiadomo. Zawsze tak jest, że jak przeniosą gdzieś ten nadal nikt. Znaczy nawet nie przeniosą, tylko odpalam jakiś tam rezerwowy. A zawsze rezerwy odpalają z mniejszą mocą, mniejszą mocą. Więc to jest jakby normalne. Więc możliwe, że nawet te maszyny by odpalili z mniejszą mocą. Pozdrawiam serdecznie.
Pamiętuje się ktoś może, do kiedy jest ta konserwacja ranika?
O, musiałbym na stronie imitala to sprawdzić, a to nie ukrywam, że jest troszkę trudne, szczerze mówiąc. Natomiast wracając do tematu głównego, czyli do tematu Rodia Eska, są małe zmiany, a czy ja poczekam cały dzień, no chyba, że Łukasz mi wyprzedzi i powie, cóż tam za zmiany, bo są małe. W dżinglach, nie? Ale takie kosmetyczne, lokalne, także jak ktoś lubi Rodia Eska, to polecam posłuchać konserwację. Spróbuję sprawdzić, ale może mi się to nie udać.
Ta konserwacja nadelnika chyba od dosyć dawna jest z tego co ja kojarzę.
Wiesz Łukaszu, dość częste są konserwacje nadajników, tak naprawdę. Coś tam zawsze trzeba wymienić. Ja dokładnie nie wiem, co się robi podczas takiej konserwacji, ale nieważne. Koniec off-topu i przejdźmy do tematu. Po pierwsze, zmienił się podkład na coś, co jest trafikiem i pogodą jednocześnie. Tak, trafik i pogoda w jednym. Z nowym podkładem, takim śmiesznowym. Która to jest rana w okienku X30 po SKINFO i po pełnej. 15, 20, 20, 20... Pełna. 20 minut przed godziną. 20 minut po godzinie i 20 minut przed godziną są reklamy. Przed SKINFO w pół do... tam siódme, nie, pół do ósmej, pół do dziewiątej nie ma reklam. Kiedyś były, nie ma teraz. I potem SKINFO i tym trafikuj z pogodą jest w stawkach. Czasem się zmieści w reklamach. Kilka fragmentów jakiegoś hitu, kilka fragmentów jakiejś piosenki, a czasem po prostu są wstawki. Instrumentalne wersje dżingli. Jak chodzi o dżingle po... jakby po 10 hitach X40 to wrócili do starych. Chociaż też się chyba lekko odświeżyli. Te z poprzednich wakacji. A, poprzednie, w sensie 2017. Co jeszcze? Przed każdą godziną teraz, od przed 10. Przed SKINFO jest właśnie to coś... Nie wiem jak to nazwać, trafik w każdym razie połączony z pogodą, potem jest... Potem jest SKINFO, potem SKINFO miasto, o właśnie. Zamiast tym, że jej miasto jest SKINFO miasto. I... SKMiSikInfo jest po tym wszystkim i dopiero się zaczyna godzina. Także na razie takie zmiany. Zobaczymy co z SKCity. I czy SKMiSikInfo będzie? Pewnie o 21 będzie ostatnie, ale zobaczymy. Dzisiaj nasłuchuję. A jutro pewnie odłożę sobie słuchanie eski na dłuższy czas, bo... W sumie... Pewnie już nic nowego się nie wydarzy. No może jeszcze weekend, ale... Raczej weekend też nie liczę na coś... Na coś nowego. Pozdrawiam.
Jest, słuchajcie, ciekawostka, nie wiem jak w innych godzinach nocnych, ale o piątej rano jeszcze dzisiaj słyszałem dżingli na latach i te na czasie. Brawo. Mam jakieś takie wrażenie, że oni nie do końca się z czymś przygotowali, że coś im nie piekło z dżinglami w ogóle za prawą, ale zobaczymy, trzeba to obserwować po prostu. Oni też lubią w środę coś zmieniać, więc może jeszcze coś zmienią w tych dżinglach. Kiedyś muszą wypompić dżingla na latach i te na czasie.
Mamy dzisiaj sobotę, jest dzisiaj 8 września i wygląda na to, że jednak jakieś tam zmiany w ESC są, ponieważ podczas wakacji było tak, że w piątki i w soboty były lokalne okienka podczas imprezki, 19.40 coś aż do 22, tak teraz wygląda na to, że po prostu tych lokalnych okienek już zupełnie nie ma. Także zmiany. Zmiany, zmiany, jeszcze raz, zmiany. Właśnie teraz sobie przeglądałem imprezkę dzisiejszą i już nie ma tych lokalnych okienek, które były w piątki i w soboty. Czy jakieś jeszcze inne zmiany zauważyłem? Nie. Już nie. Tyle. Dziękuję.
Tato tam, pół bidy. Wczoraj zauważyłem, że już nie ma okienka lokalnego od ich 40, po prostu że wrócili do tego co było przed wakacjami i piątek, sobota też już jest tak jak w całym tygodniu, od niedzieli do czwartku. Ale Tato tam, nic. Wczoraj o 23.00 były tylko dwa polskie numery, a tak to były zagraniczne likerenty typu jakiś tam Mike Posner, Ajceke Pili, Niebiza, typu Matthew Koma, Kiss His Back, takie dziwne rzeczy leciały właśnie spoza playlisty i nie tylko. Megan Trainor, Lips Are Moving, też chyba w playlistie nie ma, z tego co wiem. Bardzo pamiętam. Jakiś Sean Paul, Casey Cole, Give It Up, tymi też aktualnie w playlistie nie ma. Także coś kombinują z tymi nockami. Oczywiście nadal zagraniczne numery też się pojawiają w nocy. Znaczy teraz to tak mieszają, zdarza się, że jedna godzina jest prawie cała Polska, potem druga jest zagraniczna. A tak mieszają, mieszają w tych godzinach, w nocy. No i chodzi o to. Przecież po 23.00 zagraniczne numery to już się wcześniej zaczęły pojawiać. Oczywiście tylko te nowsze i na topie, ale już od tamtego tygodnia to się zaczęło pojawiać. Nie wiem, coś zmieniają. Myślę, że to jest chyba bardziej warte odnotowania niż to, co tam w imprezce. Przynajmniej dla mnie.
Właściwie już wczorajszą imprezkę dzielną prowadził niejaki Mateusz Jędraś. Nocne dżingle są przeplatane z tymi nowymi, od hitów na czasie. No, w weekendy pogoda, tak jak myślałem, nie jest emitowana w ogóle. Ale SK Music Info oczywiście jest. W sobotę podaję, że jest do dwudziestej pierwszej, po raz ostatni, jeśli się nie mylę. Natomiast w niedzielę jest emitowany chyba od rana. Podczas podwójnej gorącej dwudziestki jest, że tak powiem, przerwa w emitowaniu tego. A po podwójnej gorącej dwudziestki, na nowo to jest emitowane do dwudziestej pierwszej. Nawiasem mówiąc, wczoraj minął rok, odkąd po raz pierwszy na antenie Radia SK zawitała podwójna gorąca dwudziestka. I na sam koniec dodam jeszcze tyle. Że mamy dzisiaj dziesiąty września dwa tysiące osiemnastego roku, a eski w Kraśniku i w Braniewie, jak nie było, tak nie ma.
Mamy dzisiaj 15 września i po raz pierwszy jestem świadkiem jak imprezkę prowadzi Kamil Ryciak. A to oznacza, czy tylko może jedno, że Michał Hamczak poszedł sobie na urlop. Na razie innych zmian, czy jakichś innych wejść nie wyhaczyłem jeszcze. Także tyle. Dziękuję.
Hanczak wrócił w środę, mówił to wczoraj na koniec imprezki.
no to taki no to wygląda no za dwie minuty poleci SK Live Room Mix i zobaczymy jakie dzisiaj fajne utworki będą nadawane
Więc witam Was, chcę Was poinformować, że w dniu wczorajszym większość sieci Radia Eska poza Eską Warszawa, Eską Łódź, Eską Śląsk, jak na razie zmieniły dżingiel reklamowy na ten sam dżingiel, który jest w Radiu Wawa. No, ciekawe jak to będzie wyglądać dalej. Bardzo mnie to ciekawi i będę to obserwować, czy będzie nowy lektor, Tegoś Pawlak. Zobaczymy. Ja idę dalej to obserwować. Jeszcze wczoraj słyszałem, że przez jakiś czas... Poznańska Eska miała ten sam dżingiel reklamowy jaki był i jeśli się nie mylę, to w godzinach wieczornych chyba po 23 zmieniła dżingiel na ten sam, który jest w Radiu Wawa. To samo zrobiła jeszcze Eska Wrocław, bo do 23 poza Eską Warszawa, Eską Łódź i Eską Śląską. Jeszcze Eska Wrocław i Eska Poznań miała ten dżingiel reklamowy, jaki był do wczoraj. Także zobaczymy, czy dzisiaj już cała sieć będzie dysponowała tym samym dżingiem reklamowym, który ma w Radiu Wawa, czy co oni jeszcze innego planują. Także ja idę obserwować. Bo ja sam nie pracuję. Także ja idę obserwować. I jak co, to tutaj będę w miarę możliwości Was o wszystkim informować. Pozdrawiam. No to próbujemy ustalać cokolwiek.
No i jeszcze, Łukaszu, zapomniałeś o Trójmieście. Trójmiasto też jeszcze ma ten stary dżingiel, właśnie, Ruklona. Z Warszawy, Trójmiasta, Łódź i Śląsk. W tym wątku zapomniałeś właśnie o Trójmieście. Zobaczymy, może w godzinach wieczornych się zaktualizuje. Mi się wydaje, że Wrocław zaktualizował trochę później. Przed dwudziestą trzecią już był ten, właśnie, ten sam, który ma radiowała, ale jeszcze o osiemnastej, zdaje się, był ten stary, tak jak słuchałem. I się dziwiłem, o co z nią na Radia Polski chodzi, że zmienić dżingiel w WOKSIE i w ESCE. Tak. Natomiast też trwa zabawa, sezon na jabłka i ona chyba pięć tygodni potrwa, także ewentualnie na jakieś tam wymiany, chyba jeszcze trochę sobie poczekamy, jeśli te kole będą miały miejsce. Znaczy, wydaje mi się, że po prostu chcą tylko i wyłącznie ujednolicić, tak jak ty powiedziałeś, żeby wszędzie był ten sam lektor, a może po prostu przypadkiem załadowali i tak sobie zostanie. Nie, już.
Nie, nie puszkinie, nie przypadkiem, bo Vox Gorzów ma ten sam już dżingiel właśnie co w Radio Bama i po prostu wygląda na to, że w całej grupie Radio Bay Time będzie ten dżingiel z Bawy. No w sumie to jest wyraźny dżingiel, więc tak generalnie to pasowałby moim zdaniem. Tylko, że tutaj jeszcze chcę napomknąć do wrocławskiej eski, to jak w 2017 roku była we wrześniu zmiana tego dżingla na tym co teraz się może tak powiedzieć, powoli wyłącza, to od godziny 15, nie 16 do 19 był ten dżingiel co już teraz powoli się kończy, że tak powiem, a od 19 do 15 był ten, nie, od 16 do 19 był ten dżingiel co był w wakacje, od 19 do 15 dnia następnego był ten dżingiel, który teraz powoli kończy swoją, że tak powiem, żywność.