Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 13 of 137

Transcription

Jaki Mateuszy? Kiedy to było? Bo ja ostatnio jazdki tak nie słuchałem, ze względu na ból ucha chociażby. Nie mogę teraz tak słuchać. Co za Mateusz.

Transcription

Co do Twojego pytania Puszkinie, to ja się odniosę w ten sposób, że nie wiem co to jest za Mateusz, on był od godziny 14 w dniu dzisiejszym, ale mówisz mi, że od godziny 14 do godziny 19 się nie przestawił imiem i nazwiskiem, więc to chyba jest jakiś nowy prowadzący. I tutaj też jedna rzecz taka bardzo ważna, że niestety, ale imprezka już nie jest przez całą godzinę łączona, tylko zrobili znowu tak jak to było kiedyś, czyli na pół godziny, a od X40 do pełnej jest lokalnie. Znowu powróciło dawne, stare. Łączenie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

To łączenie jest tak, jak było od niedzieli do czwartku, a w piątki i w soboty jest po staremu. Nie wiem, dlaczego tak, ale tak jest to. A na nowego Meteusza mam nadzieję, że jeszcze trafię kiedyś i będę mógł posłuchać.

Transcription

Zapewne w weekendy będziesz na niego trafiać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Radia SK odświeżyło swoją stronę internetową, niestety już widzę jej jedną wadę, bo nie pokazuje utworów na stronie, nie pokazuje utworów granych w radiu, w związku z powyższym, na odsłuchanych też nie można już sobie sprawdzić playlist, smuteczek, wielki mnie ogarnął z tego powodu. Romówka w ogóle inaczej wygląda, w ogóle ta strona inaczej wygląda, jedyne co, to że się wczytuje szybciej, zdecydowanie, a jeszcze jedno, nie wiem od kiedy, w nocy grają nowe dżingle już, te śpiewane, krótkie, też już grają nowe, nie wiem od kiedy, ale dzisiaj zauważyłem.

Transcription

Puszkinie To jest jeszcze nic To jest jeszcze nic Ponieważ doznałem wielkiego oszuku Dwa dni temu kiedy w SC Usłyszałem w nocy Grupę Perfect Jakąś piosenkę Ale wiesz ja mam Trochę słabość do zapamiętywania tytułu Ale tą piosenkę Słyszałem Z czasów swego dzieciństwa Zawsze tam gdzie ty Poszła O tak To było Gdzieś w granicy drugiej czy trzeciej Także No Na początku myślałem Że to nie SK Ale Potem sobie zdarzałem Że to w końcu SK W końcu Bo tutaj mamy Ważne Właśnie Też radio takie Z RDS Takie coś poszło w ether I w ogóle założyłem że W nocy Puszczają Czasami Starsze kawałki To chyba jak na razie Tyle

Transcription

Któryś z nas, albo ja, albo Łukaszenka o tym nawet mówiliśmy. Naście wpisów temu, że właśnie ESKA zaktualizowała swoją bazę starszych numerów, i tam jakieś różne Lady Panky, Lady Punk, Wilki, Anna Nomorowska, Sisters, różne fajne klasyki doszły, Myslowiec, tak... Krzysztof Krawczyk, takie różne ładne numery ESKA w nocy grzała. Gdyby jeszcze było tego więcej, to ja bym tego słuchał. Gdyby ESKA nie musiała tego wszystkiego tak powtarzać, to być może on nawet na dłużej się na ESCE zatrzymał w nocy. No tak, to posłuchałem jedną noc, drugą, trzecią, stwierdziłem, dobra, wszystko znam, kończymy.

Transcription

Do tych, którzy słuchają eski, że tak powiem to się tyczy esek, które emitują najdłużej lekramy, szczególnie w trakcie imprezki. Jeżeli jest już blisko połączenia, to fajne są te wypełniacze przed połączeniem się, bo to są dżingle w wersji instrumentalnej i z tego co widzę prawdopodobnie w całości. Dlaczego to się nie tyczy większości esek? Bo na przykład eska Żary przykładowo emituje najmniej reklam, więc tych przejść takich nie ma. Więc o reklamie jest muzyka. A jakaś, żeby wypełnić tą lukę przed połączeniem się z resztą sieci. To się tyczy w szczególności eski Wrocław, eski Ostrzeszów na przykład. Tu można te dżingle te wejścia wyłapać właśnie. Także tyle.

Transcription

I te muzyczki wypełniające, te tak zwane wypełniacze, również zostały zaktualizowane, takie fajne klasyki, jak Ricky Martin, Living La Vida Loca, czy Ben Jovi, It's My Life, czy jeszcze, co tam było, Special All Stars, Anastasia, Sick and Tired. No, wszystkich nie będę wymieniał, ale generalnie to też zaktualizowali, w Warszawce też trafiłem na te dżingle instrumentalne, i to nawet dwa z rzędu poleciały, także tak, istotnie coś tam zaktualizowali w tej esce.

Transcription

Tak, Puszkinie, ja sobie słucham eski ostrzeszów i też była taka sytuacja, że dwa takie podkłady naraz poleciały, jeden po drugim, więc no fajnie, że tak zaktualizowali, naprawdę. Ciekawe jak to się dalej wszystko w ogóle potoczy. No bo wiadomo, że na przykład gali Eska Music Awards już nie będzie, jestem już tego niemal pewny, bo już mamy 26 jutro, 27 lipca, no to cóż no, nie będzie raczej, ale ciekawy jestem co dalej będzie i przede wszystkim też ciekawi mnie kiedy wreszcie wystartuje Eska w Braniewie i w Krasniówce. No to cóż, jak na razie tyle.

Transcription

A też się zdarzyło, w Białymstoku, w Beskidach zdaje się, dzisiaj tak trafiłem, w Lesznie i w Rzeszowie, że była sobie cisza po reklamach, także coś przy tych aktualizacjach nie dopilnowali i tak to właśnie się skończyło, ale to jest Radia SK i oni zdarzają się, że przy jakichś aktualizacjach albo wprowadzeniu czegoś nowego zawsze coś tam gdzieś się musi zepsuć. Kiedy ASK w Broniewieś w Kraśniku ruszy? Tego nie wiem. Trzeba najwyraźniej czekać.

Transcription

Ja Ci powiem tak Puszkinie, że w Poznaniu są takie diody i ich jest 39 i każda z tych diod jest odpowiedzialna za miasto. I ten ktoś, kto to obserwuje, na przykład widzi, jeśli widzi, że na przykład w danym mieście nie gra reklama czy coś, czy jest awaria, to już wiadomo, jest wszystko widać. I na przykład ten, kto nad tym czuwa, już wie, że na przykład we Wrocławiu czy przykładowo... ...w Pile jest cisza, to trzeba coś zrobić. Zresztą wiesz, jak to jest. Tylko nie wiem, czemu w Poznaniu, ja bym myślał, że to w Warszawie, ale gdzieś ktoś mi mówił, że w Poznaniu są takie diody.

Transcription

W Poznaniu? Pierwsze słyszę o Poznaniu jakichś diodach, że tam się, to wszystko po satelicie w ogóle przecież idzie, hmm, ciekawe, że w Poznaniu, dlaczego w takiej Warszawie nigdy nie ma ciszy i dlaczego w takim Poznaniu potrafi się spieprzyć, a nie w Warszawie, skoro w Poznaniu są diody.

Transcription

Wiesz co, ja Ci powiem, Kuszkinie, tak nie wiem dlaczego. Ja się tylko dowiedziałem to, co wiem. Kiedyś z Lasek była wycieczka do Eski i tam tłumaczył to Hamczak z tego, co... nie, Celeda chyba to tłumaczył. Zresztą to chyba można nawet przeczytać na chyba jakiejś gazetce czy coś. Nie, pamiętam, naprawdę. Trzeba było to znaleźć. Zresztą ja to zaraz postaram się poszukać i zobaczę i dam Ci link, o ile ja to znajdę, bo nie obiecuję.

Transcription

Dobra, to czekam na znalezisko, bo mnie to zaintrygowało. Kolejna rzecz, która mnie dzisiaj zaintrygowała. Wycieczka do Eski? Nic o tym nie wiem. A, to pewnie wy po prostu mieliście w Maximilianie taką wycieczkę albo coś. Nie pamiętam, żeby to się mówiło o jakiejś wycieczce do Eski, że jest możliwość wyjazdu. To pewnie tylko w Maximilianie było.

Transcription

No niestety nie mogę tego znaleźć za wszelką cenę, nie wiem dlaczego, ale było coś takiego i wyraźnie pamiętam, że mówili, że w Poznaniu, miałem gdzieś ten plik MP3, ale nie mam tego, no. Może teraz się zmieniło, bo to było w 2013 roku nagrane, mogło to się zmienić, no teraz sobie o tym przypomniałem.

Transcription

Szkoda Łukaszu, że nie masz, ja bym sobie chętnie posłuchał jak celedacz, czy któryś tam z tych prezenterów tłumaczył z tymi jakimiś diodami jeszcze w Poznaniu. Tak, tylko ciekawe skąd te diody się brały, to co teraz jak powstaną kolejne, nie wiem, Kraśnik, Braniewa, to co kolejne dwie diody trzeba będzie, nie wiem, domontować do czegoś? Nie no, dziwne z tymi diodami mi się wydaje, nie wiem, to jest dziwna historia. Dla mnie to wszystko idzie po sadce i muszą mieć kontrolę nad tym w Warszawce, a nie w Poznaniu przecież. Program idzie z Warszawy, a nie z Poznania, więc byłoby to naprawdę bardzo dziwne.

Transcription

Uwaga, uwaga, attention, attention, jak kto woli, słuchajcie, jest godzina 16, jest wrzutka na luz, a kto wie wrzutka na luz? Pilewski i Pawełek, ale surprise, nie wiedziałem.

Transcription

Ja to zauważyłem, teraz właśnie w tym momencie sobie buforuję ze wszystkich esek, czyli Kraków, Łódź, Poznań, Śląsk, Trójmiasto, Wrocław. Ciekawe czy każdy w esce jest teraz pierowski, czy po prostu jak to wygląda. Swoją drogą ciekawy jestem kto będzie prowadził imprezkę po 19 w takim wypadku.

Transcription

Podejrzewam, że Adamczak, bo innego wyjścia nie widzę, natomiast nie, w tych wszystkich większych eskach jest normalnie, takich powinno być, a Kraków to jest przecież, Kraków to jest i tak eska sieciowa, więc tam jest Pirewski, a Łódź, Poznań, Trójmiasto, Wrocław, Śląsk, tam jest raczej normalny program, że tak powiem. No, są normalne wyrzutki na luz miast, nie wiem, lokalne, o, tak chciałem powiedzieć.