EltenLink

forza motosport już jest

Back to Nowości

#81 zywek

Minimalnie 8 gb ramu jakiś i5 4gb karty graficznej i 120 gb miejsca na dysku wolnego przynajmniej.

2023-10-31 00:02

#82 zywek

I windows 10

2023-10-31 00:02

#83 mojsior

Heja.
Ostatnio dużo chorowałem i nie miałem siły na grę w forze, teraz już wróciłem do formy i ogarniam conie co.
Narazie se ćwicze na dowolnym wyścigu, odpalam sobie trasę eagle speedway na torze owalnym bez rywali.
To taka fajna konfiguracja jak się chce poćwiczyć skręcanie.
Już wiem, że tu wcale nie dokońca chodzi żeby starać się utrzymać auto na środku słuchawek.
Tak naprawdę należy zbaczać na te linie co wyznaczają limit trasy.
Jak staram się tak skręcać żeby się od nich oddalać i wtedy nie mam nieczystych okrążeń i ładnie się wyrabiam.
Widzę że co poniektórzy to już mają wprawę.
Ja narazie ćwiczyłem na dwuch egzemplarzach honda i subaru ten podstawowy i jeżeli chodzi o wchodzenie w zakręty to jest podobnie, chociaż subaru moim zdaniem szybciej wchodzi w zakręty od hondy, ale to jeszcze będę musiał posprawdzać na karierze.
Jak macie jakieś rady co do skręcania jak to najlepiej robić co by z zakrętów nie wypadać to piszcie.
Co do hamowania to troche jestem skonfundowany, trochę niedokońca wiem jak to działa.
Mam abs włączony i jak mam hamować to poprostu wciskam lewy spust puszczając po mału gaz, nie próbowałem bez abs, ale ja kompletnie na autac i ich działaniu się nie znam.
Powiem w ten sposób nie zamierzam mieć żadnych asyst więc wolę się nauczyć jeździć porządnie i mieć satysfakcje

2023-11-01 20:00

#84 zywek

No i to jest właśnie ta kwestia, że ja nie do końca wiem, gdzie ta linia skrętu jest, a dopiero dziś mi przyjdzie pad, więc będziemy modzić.

2023-11-02 10:41

#85 mojsior

masz dźwięk tapi piszczący i idący cod najwolniejszego do coraz szybszego.
Musisz tak manewrować żeby ten dźwięk był jak najdalej.

2023-11-02 16:14

#86 zywek

@matius Tobie też się tak ten ds zachowuje tak dziko, jak odpuszczasz gaz? U mnie się szarpie i pomimo przemapowania klawiszy na lewy bumper i prawy bumper do skrzyni biegów na zmiane reaguje raz na jakiś czas nieważne, czy ze sprzęgłem czy bez. Jakoś to porozwiązywałeś wszystko?

2023-11-02 21:55

#87 guliwer

Pytanie ma zielony w sprawach Xboxa itp. Kupiłem gamepass, chciałem zagrać w Forze przez cloud gaming, ale wszędzie jest napisane czy przez przeglądarkę czy w aplikacji że można grać tylko dzięki kontrolerowi. Do mnie idzie pad. Czy nie da się grać w chmurze na klawiaturze? Dodam że chodzi mi o granie na windowsie.

Edited 2023-11-19 22:11

#88 bobo22

Chyba nie.

Sam tupy jest zajebistym człowiekiem
2023-11-21 15:32

#89 guliwer

Pad przyszedł i teraz gra śmiga czyli w chmurze nie można grać z klawiatury a przynajmniej we Forze.

2023-11-21 16:34

#90 AXM04

Robił ktoś jakiegoś gameplay'a, bo w sumie jestem ciekawy jak to wygląda w praktyce?

"Dies irae, dies illa,..."
2023-12-25 08:48

#91 mojsior

w polsce to nie, ale jeśli interesują cię angielskie to brandon cole był pierwszym który zrobił bardzo obszernego streama, parę innych osób też coś zrobiło z tego co wiem.

2023-12-26 12:06

#92 AXM04

U Brandona oglądałem, u Rosa Minora też, ale ciekawiło mnie czy nic się nie zmieniło, bo oni nagrywali odrazu po premierze . Ale teraz już wiem, co i jak, bo kupiłem. xD
-- (mojsior):
w polsce to nie, ale jeśli interesują cię angielskie to brandon cole był pierwszym który zrobił bardzo obszernego streama, parę innych osób też coś zrobiło z tego co wiem.

--

"Dies irae, dies illa,..."
2023-12-27 12:20

#93 zywek

Ja nie ogarniam jakwy gracie na nieodwróconym trybie kierowania.

2023-12-27 20:55

#94 krzywy

Witam,
Po uruchomieniu gry mam dziwne opóźnienie w menu, podczas jazdy ale gra nie tnie się czy coś, zwyczajnie jak nacisnę strzałkę w dół na kierownicy to po jakiejś sekundzie dopiero reaguje, tak samo z skręcaniem. Jak skręcę kierownicą w lewo to dopiero po chwili samochód zaczyna skręcać.
Jakieś pomysły czemu tak jest?
Odpaliłem jakieś 5 minut temu żeby sobie pograć z kolegą, ale tak się nie da xd

2023-12-30 18:22

#95 zywek

Mam podobnie na padzie ds, na pewno w xboxowych tak nie jest.

2024-01-02 11:55

#96 krzywy

Jak odłączyłem kiere żeby zerknąć czy to może wina logitecha, ale nie, na klawie też tak jest, lipa ciut

2024-01-02 11:57

#97 mojsior

Witajcie.
Pojawiło się narzędzie napisane przez jednego z użytkownikó.
Jest to telemetria.
Apka posiada kilka przydatnych rzeczy których w samej grze nie uświadczymy, na przykład.
Mamy Monitor prędkości, którego można customizować, mamy kompas, nie wiem w sumie po co nam kompas w grze wy ścigowej no ale jest.
Mamy monitor biegów, który zadziała nawet w przypadku automatycznej skrzyni biegów i kilka innych bajerów.
W przyszłości ma się pojawic dodatkowa customizacja, np będzie można sobie przypisać preset odnośnie hamowania dla konkretnej trasy, auta czy nawierzcni i zapisywać to potem.
Ma być o ile już tego nie ma wywalanie danych naszego wyścigu do tabelki exela.
Całkiem przydatne narzędzie i fajnie że osobny screen reader może nam prędkość czytać i inne rzeczy.
Podobno microsoft bardzo szczątkowo mówi kiedy telemetry się pojawi więc jest to coś co może ułatwić gre.
Instrukcja jak z tym postępować jest w readme w paczce i na githubie.
Oto link do projektu.
Nie bawiłem się tym narazie, ale zrobie to napewno.
https://github.com/RogueEugor/Accessible_Real_Time_Forza_Companion/releases/tag/v1.2.0

jak coś to to nazywa się companion app tak oficjalnie

2024-01-02 14:28

#98 krzywy

uuu już sprawdzam

2024-01-02 14:39

#99 krzywy

Właśnie utworzyłem ticket na forzasupport w sprawie tego skichanego opóźnienia, ciekawe czy mają na to jakieś rozwiązanie, czy powiedzą jak z innymi ciekawymi błędami, że nie będą rozwiązane

2024-01-04 14:00

#100 zywek

a jakie błędy nie będą rozwiązane?
Na padach od xboxów nie ma tego laga, więc to jst raczej kwestia producenta konkretnego sterownika do kierownic / padów / czegokolwiek.

2024-01-04 15:00