EltenLink

forza motosport już jest

Back to Nowości

#61 zywek

I jak się jedzie? Faktycznie stabilniej czy to tylko moje założenia?

2023-10-26 13:22

#62 zegarmistrz

WIesz, co żeczywiście myślę że stabilniejsza jest jazda.

2023-10-26 13:40

#63 zywek

Mnie potrafi na ostrych zakrętach na klawiaturze obrócić wokół, wyrzucić z toru, dachować i wrzucić na tor z powrotem.

Edited 2023-10-26 13:41

#64 matius

Tu z padem masz więcej informacji, bo pad też wibruje przy tym jak jesteś blisko krawędzi.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-10-26 13:43

#65 zywek

Ale komfort sterowania się poprawia przy tuningu podnoszącym sterowność. No i z kontrolą trakcji i stabilności na sportowej, na klawiaturze też mam włączone lekkie wspomaganie nawigacji, prznajmniej samo za mnie nieskręca, w przeciwieństwie do tego ustawienia znaczne wspomaganie, wczoraj dla beki na chwilę sprawdziłem, co torobi i jest tobez sensu.

2023-10-26 13:46

#66 matius

No tak. Zgadzam sie z tobą.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-10-26 16:01

#67 krzywy

Na kierownicy jest jeszcze ciekawiej niż przy użyciu kontrolera czy klawy.
Próbowałem grać na padzie od ps5 i klawie, pad do dupy, albo przynajmniej ja nigdy nie umiałem na padach jeździć.
Na klawiaturze idzie jako tako, na jednych samochodach trzeba wchodzić w zakręt bardzo ostrożnie i wolno, a w innych można na piątym biegu na maksymalnym gazie.
Na kierownicy większość asyst nie jest potrzebne, przynajmniej ja tak uważam.
Aktualnie gram bez asysty gazu ani ABSów, sterowanie jest na symulacji, a parametry kierownicy ustawiałem według jakiegoś configa co w necie znalazłem, żeby jak najbardziej realnie było, no i jest git.
Może jak znajdę chwile, to pokażę co i jak.

2023-10-28 11:16

#68 zywek

Tak ostrożnie i tak wolno, że zawsze jstem na 24 miejscu wyścigu gdzie przeciwnicy są ustawieni na 1

2023-10-28 16:52

#69 krzywy

Ja tam żeby się nauczyć toru na pamięć, wybierałem gre dowolną, jazde próbną, i jeździłem tak długo, aż się nauczyłem w jakim momencie trza zwolnić, jak ostro skręcić kierownice itd.
Jak chcesz sobie podnieść poziom jakiegoś samochodu do online, to polecam indian motor speedway czy jakoś tak, i w rodzaj czy tam typ toru wybierasz speedway i sobie śmigasz na prostych.
2 max 3 okrążenia i poziom podniesiony.

2023-10-30 00:33

#70 zywek

Ale tu nie chodzi o to zeby sobie podnosić poziom samochodu, tylko po prostu nie da się na niskiej prędkości wejśc w ostry zakręt, o wystarczy na chwilę wcisnąć skręt w lewo i jak masz skręcić ostro w lewo to i tak lądujesz po drugiej strony toru, a zracji, że to jest zakręt to zaraz z niego wyjeżdżasz. Nie da się tego zrobić precyzyjnie z małą prędkością bez użycia stopniowego skrętu, czego na klawie nie zrobisz. Ilekolwiek razy jeździłem na tym pierwszym torze, zawsze na tym ostrym zakręcie zwalniałem tak, że precyzyjnie w lewo skręcić się nie dało, bo wylatywałem za zakręt z lewej strony, a jk jechałem za szybko to wylatywałem z prawej strony.

2023-10-30 00:37

#71 krzywy

Jutro z rana miałem nagrywać jak mi to wychodzi na kierownicy, pedałach i skrzyni biegów, to się też nagra jak mi to tragicznie wyjdzie na klawiaturze i padzie przy okazji.
A tak z ciekawości czym jeździsz?

2023-10-30 00:39

#72 zywek

mustangiem gt którymś, ale teraz to już mam tki poziom i tyle hajsu, że tego dodge'a pierwszego na liście na poziomie R chyba kupiłem, ten to dopiero lata i nim to się nawet na klawie da jechać. Ale i tak kupuję pada, więc zaczynam wszystko od początku grać.

2023-10-30 00:40

#73 krzywy

A który poziom kierowcy masz?
Próbowałeś już w online grać?
Całkiem zabawnie jest

2023-10-30 00:42

#74 krzywy

mustangi uwielbiam, dodge też.

2023-10-30 00:43

#75 krzywy

Nwm jak inni, ale ja zwracam uwagę na silnik, znaczy to jak chodzi, a nie staty.
Bo staty da się wymaksować podnosząc poziom, silnik co prawda też się da wymienić od 25 poziomu samochodu, ale z reguły to pogarsza

2023-10-30 00:44

#76 zywek

Lubię skrzynię biegów wymieniać na sportową wszędzie, gdzie się da, znaczy tą wyścigową, co tak radośnie piszczy jak się rozpędzasz :D i zawsze jadę z kamerką w kokpicie albo na kierowcy, zresztą wygodniej tak się skręca, coś jest mi nie tak, jak jest na masce albo na zderzaku.

2023-10-30 00:45

#77 zywek

Nie próbowałem online, online będę grał pewnie gdzieś tam ze znajomymi, poziom kierowcy 26 i się zastanawiam, jak to w tych przeklętych usługach microsoftu usunąc, znaczy zresetować.

2023-10-30 00:46

#78 krzywy

co piąty poziom dostajesz 35k kredytów, a jak osiągniesz 200, to dostajesz bańkę, także warto podnosić poziom.
I jak chcesz dostać kredyty, to odpalasz jakiś ulubiony tor, jak nie lubisz z kimś, to dajesz bez rywali, i powyżej 12 okrążeń, bo wtedy premie dostajesz.
No i jak jeździsz sam, to poziom podnieś na maxa, to wtedy jeszcze większą premię za ukończenie dostaniesz.
To tak odnosząc się do kasy mi się przypomniało.
Ja właśnie jeżdżę na kamerce ze zderzaka, czasem moim do****nym lambo sobie przełącze na kierowcę, bo to mega dobrze brzmi.
Innych jakoś nie lubię.
W niektórych samochodach po wymianie silnika, fajnie brzmi jak dodasz sobie tween turbo, znaczy dwie turbo sprężarki.

2023-10-30 00:51

#79 zywek

Czego poziom na maksa?
Ale i tak będę chciał zacząć od nowa w to grać, więc bez sensu teraz podnosić poziom.

2023-10-30 11:27

#80 mucha

a jakie parametry musi mieć laptop do tej gry?

2023-10-30 21:57