Dell i menu kontekstowe
Back to Komputery i akcesoria#1 Numernabis
Ten post totak tylko informacyjnie.
Dla zainteresowanych, nie wiem czy to w każdym Dellu, ale u mnie jak się okazało menu kontekstowe to klawisz funkcyjny z prawym controlem wywołuje menu kontekstowe.
#2 djsenter
Tak jest, potwierdzam.
#3 EugeniuszPompiusz
każdy dell od paru już lat. fajne funkcjonane, działą
#4 Numernabis
Może i od paru lat, ale ja mam pierwszy model Dell'a, a wcześniej miałem do czynienia ze starymi modelami gdzie menu kontekstowe było gdzieś w pobliżu przycisku zasilania.
#5 magmar Archived
Oby to byl dobry wybór, Della nie poleciłabym najgorszemu wrogowi.
Po trzech latach mój dell wygląda jak rupieć.SKrót działa.
#6 Numernabis
Mam znajomego, który ma laptopa już ponad 5 lat i śmiga i wygląda jak nówka, ten co ja kupiłem wygląda jak nowy, a to poleasingowy więc musi mieć co najmniej 2 lata. No i ten mój to jst ultrabook i z tej górnej półki a to robi różnicę.
#7 Julitka
Mam już drugiego; oba działają super, teraz się na tego starszego, 10-letniego, przestawiłam z powodu wymiany w nowszym zjechanego przeze mnie gniazda Jack i jest super, mimo wieku. :) Ale fakt, ich ultrabooki na pewno nie mają zdefiniowanego menu kontekstowego i to mi przeszkadza, nie da się ukryć, podobnie jak brak Inserta w XPS, czyli tym nowszym.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#8 Numernabis
A sprawdzałaś ten skrót o którym pisałem, czyli klawisz Fn+prawy Ctrl, wywołuje to właśnie menu kontekstowe.
Mnie w Dell'u jedynie irytuje dźwiękówka, która sobie zmiena głośność NVDA, raz jest ciszej, raz głośniej.
#9 djdenismusic
@julitka teraz 99,9% laptopów nie ma domyślnie zdefiniowanego klawisza menu kontekstowego.
#10 pates
Co ciekawe nawet te z matrycą powyżej 15 cali. Muj ROG dla przykładu nawet fizycznej numerycznej nie ma, ale za to jest bardzo dużo miejsca na łapy a klawisze są rozlazłe, co ja uważam za plus
#11 Julitka
Też fakt.
-- (djdenismusic):
@julitka teraz 99,9% laptopów nie ma domyślnie zdefiniowanego klawisza menu kontekstowego.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.