Forum

Magia głosu

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Previous 7 / 8 Next

skrzypenka

#121 ·

Ah, dzięki. <3
Große Operndiva?

Mimi

#122 ·

Co do wypowiedzi Daszka. Sądzę, że chodziło o przydech lub załamanie dźwięku.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lwica

#123 ·

Hmm. Ja np. lubię głosy, w których występuję pewnego rodzaju chrypa, ale taka naturalna. :) Może kiedyś zrobię listę Eltenowiczów o fajnych głosach. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Paulinux

#124 ·

1 likes
O, byłoby fajnie, jakbyśmy się powymieniali takimi listami
Happy hacking

skrzypenka

#125 ·

oo, też jestem za.
Große Operndiva?

Mimi

#126 ·

2 likes
Ja teeeż za. :) To rzucę parę moich typów. Fakt, że trzeba by rozdzielić na mówione i śpiewane. Ale spoks. Zajmijmy się barwą w mowie. Oto moje typy. Może nie wymienię wszystkich, ale. :) Lola, Kasia, Adelcia, Paulinux, Monstricek, Lwica, Siciliano, Juliane, Tomecki, Monia01, Krepell88 i Czekoladka88.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Paulinux

#127 ·

1 likes
Juhuu, dzięki za wymienienie na liście :) No chyba że osobny wątek do tego zrobić?
Happy hacking

Mimi

#128 ·

1 likes
I jeszcze Elanor, Iskierka1983 i Kmicic92.

DJGraco

#129 ·

Gdzieśty słyszała głos Iskierki, bo jam nie słyszał, żeby się głosowo udzielała.

Mimi

#130 ·

1 likes
Na jej blogu i na priv. Słyszałam. Na blogu to wokalnie.

Mimi

#132 ·

1 likes
Osobny wątek.. Good idea. :)

Paulinux

#133 ·

1 likes
Created, gałąź inne, zapraszam
Happy hacking

Mimi

#134 ·

1 likes
:) Będzie się działo!

Paulinux

#135 ·

1 likes
Widzę, że to był dobry pomysł. No poza tym, że niektórzy mają nadzieję na większy rozwój akcji, niż jest przewidziana na ten wątek :D
Happy hacking

tomecki

#136 ·

Moja lista przypadków szczeglnych z kilkoma słowami wyjaśnienia. Pewnie nie wszystkich wyłapię ale może będzie aktualizacja.
Skrzypeńka - w tym głosie słychać historię, a podejrzewam, że do późnej starości głos pozostanie młody baardzo. Musisz, musisz i jeszcze raz musisz odnowić stare piosenki z lat 70-tych!
Jamajka - po raz pierwszy usłyszałem głos czternastoletni i trudno było uwierzyć w ów wiek. Fascynujące to bardzo i ciekaw jestem, co będzie dalej. Oczywiście in plus. Dodając do tego hm... wymiary posiadaczki całość robi się tym bardziej fascynująca. Trochę może to niezbyt zręcznie wyszło ale może jakoś zrozumiecie.
Elanor - Głos również intryguje i za cholerę nie mogę sobie wyobrazić co było np. dziesięć lat temu i jeśli to nie tajemnica chętnie usłyszę przykład.
Agata kantylena - metamorfoza od mowy do śpiewu szokująca, a i średnio można sobie wyobrazić Agatę przybitą, czy w ogóle jakkolwiek smutną, chociaż gdy śpiew słyszałem obraz inny się rysował, znacznie bardziej poważny.
Czekoladka88 - Śmiech fenomenalny! Przy okazji kolejny głos do konkursu pt "serio, ty na prawdę tyle masz lat?"
Zuzler - tutaj chyba najtrudniej oddzielić głos od reszty osoby, a całość również bardzo intryguje.
Jest niemało głosów, które słyszałem zbyt krótko aby jakoś wyrobić sobie o nich opinię mimo, że niektóre dość często na Eltenie usłyszeć można. Mimo to jakoś się dobrze ukrywają więc nie powiem o nich nic. :d

skrzypenka

#137 ·

Waa, Tomecki, super jesteś. dzięki. kiedyś muszę przyjechać i coś u was nagrać, to się coś zaśpiewa. <3 <3
Große Operndiva?

czekoladka88

#138 ·

O kurcze, myślałam, że nie przebrnę, ale się udało :)
Ja też mam tylu ulubieńców głosowych, że nie sposób chyba wymienić i wiele bym powtórzyła, więc tych nazwisk, które już padły, pisać nie będę, ale dodam za to mojego lektorowego faworyta. Uwielbiam Jacka Rozenka! Po prostu ni ma audiobooka w jego wersji, którego nie byłabym w stanie pochłonąć :) A ponadto Leszek FIlipowicz. Za to nie przepadam za Krzysztofem Gosztyłą. Tzn. lubię go słuchać, ale nie koniecznie jako lektora, ponieważ jest dla mnie zbyt przejaskrawiony. Wiem, że mnóstwo osób za nim szaleje, a mnie on trochę męczy. Z kobiet jako lektorów i aktorów rozbraja mnie też Ania Dereszowska i jej imienniczka Romantowska. Jako dziecko kochałamsłuchać książek czytanych przez ANię Nehrebecką, Ona miała właśnie coś tak uspokajającego w głosie, że nawet literatura wojenna w jej wykonaniu zupełnie inne odczucia we mnie wywoływała niż gdyby czytał to np. Siemianowski, którego oczywiście też lubie :) Uwielbiałam również książki dla dzieci i młodzieży czytane przez Włodzimierza Nowakowskiego. Kurcze, on był do bajek stworzony, kiedy naśladował głosy dziadka, dziecka czy jakiegoś stworka, po prostu był cuny :) Zakochałam się w nim od pierwszego usłyszenia, kiedy słuchałam książki tutaj przekręcę tytuł, bo mi wleciał, ale to była jakaś bajka o cebulinku, jakiś tam książę cytryn itd. Jedna z pierwszych moich książek. I mogłabym tak wymieniać jeszcze bez końca. W ogóle jestem fanką słuchowisk dla dzieci i wśród tych gósowych aktorów też mam swoich ulubieńców, ylko nazwiska mi z głowy wyleciały. A i jeszcze któraś z dziewczyn pisała o tej naturalnej chrypce, tak, to też mnie rozbraja i pierwszym takim osobnikiem w aktoró, który mi przychodzi do głowy jest - uwaga, Borys Szyc...
Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma
brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze.
Horace Mann

kmicic92

#139 ·

Ja dodam jeszcze WojciechMalajkata i Krzysztofa Tyńca.

czekoladka88

#140 ·

O tak, Wojciech Malajkat i jeszcze jak już o nim to od razu Zamachowski Zbyszek mi się kojarzy i zarówno jako aktor jak i piosenkarz
Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma
brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze.
Horace Mann
Previous 7 / 8 Next