EltenLink

Ile warta jest mówiąca waga kuchenna?

Back to Inne

#41 daszekmdn

Potencjometr dobra rzecz. Nie koniecznie podraża, no może max o 5 10 zł, bo to tanie rzeczy są. Sliderek i 2 kabelki do płytki drukowanej, czy jakoś tak?

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2023-08-22 13:14

#42 tomecki

Po za tym ludzie z problemami słuchowymi mogą mieć problem. Ciekaw jestem na ile będzie można ufajnić dźwięk aby komunikaty były jak najbardziej wyraźne. Znaczy czy w sofcie będzie jakieś eq czy coś aby to ustawić na sztywno. Jak coś, chętnie spróbowałbym coś takiego ustawić.

2023-08-22 15:25

#43 misiek

Jak potęcjometr to raczej na dwóch switchach niż na pokrętle.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-08-22 17:03

#44 EugeniuszPompiusz

EQ to processing a my muwimy o opcjach, gdzie każdy przysłowiowy megaherc się liczy i jeśli dobrze rozumiem, dekodowanie czegokolwiek nowoczesnego do sampli będzietak no, na styk uwentualnie z elikatną rezerwą.

bardziej myślę, że same sample będą dopompowane i dowalone jak się patrzy.

wracając do konkretu wątku, 400, 450 zł uwzględniając inflację mogę dać. USB c, wbudowany akumulator, ważenie tarowanie, minutnik, waga osiągana, w sensie wicie rozumicie, pasek postępu z nvdy do zadanej wagi, i trochę rezerwy na przegięcie wagi.
Głośność elektroniczna na zasadzie mowa offf, low, medium high, highest, tyle.
Niestety, może, chcąc naprawdę pokazać, że wyrównujemy szanse i jesteśmy dla wszystkich, to jack słuchawkowy, z możliwością ożenienia tego z pętlą indukcyjną.

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2023-08-22 17:27

#45 Zuzler

I co z tym projektem?

2024-01-02 16:18

#46 pajper

Mamy działający prototyp i hciałbym przekształcić go w coś mniej prototypowego, wciąż mam to na tapecie, tylko czas nie jest łaskawy. Ale na pewno chcę do tematu wrócić gdy tylko będzie okazja.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edited 2024-01-06 23:44

#47 pajper

Nie lubię obiecywać, zwłaszcza przy eksperymentowaniu z tak nowymi działaniami, ale wydaje się, że wszystko idzie bardzo dobrą drogą do pokazania działającej i obudowanej wersji beta w ciągu 2-3 miesięcy. :)
Kończę prace nad jak najtańszą elektroniką, mamy już zaprojektowaną obudowę wymagającą tylko drobnych poprawek.
Obecny prototyp jest już funkcjonalny, ale pod względem ceny komponentów znacznie droższy niż bym sobie życzył. Więc teraz skupiam się na skalowaniu w dół użytych rozwiązań.
Plus, cóż, obudowa ma skłonność do otwierania się jak się stawia coś ciężkiego na boku. To też musimy naprawić. xD

#StandWithUkraine

2024-02-02 19:22

#48 Zuzler

Tak poza konkurencją, myślę, że, choć użytkowanie samo w sobie na pewno nie należałoby do prostych, na możliwość obsłużenia samodzielnie wagi jubilerskiej nie tylko ja bym się nie obraziła. Chyba że jest jakaś dostępna z apką? Ktoś coś kojarzy?

Edited 2024-02-02 20:12

#49 pajper

Więc tak. Finalizowana jest płytka PCB (projekt wymagał kilku poprawek). Na dość zaawansowanym poziomie jest też oprogramowanie. Wciąż sprawdzam kilka pomysłów na interfejs, ale chyba wygrywa tradycyjne menu. Jeszcze zobaczymy.
Jak jakieś nieprzyjemne chochliki nie wyskoczą, pokażemy ją na tegorocznej Resze w październiku. ;)

#StandWithUkraine

2024-05-30 12:02

#50 zywek

Testy ciążowe wymyślcie, tego chyba ni zrobił nikt. Taa, wiem, że można spytać mamusi albo siostry, ale... A może jednak kobiecie fajnie będzie móc wiedzieć i móc wiedzieć samodzielnie, czy jednak dwie te kreski czy jedna, czy jak t tam idzie. :D

2024-05-31 23:50

#51 Numernabis

Nooo i laska będzie sikać na wagę :D

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-06-01 00:03

#52 zywek

Eh, ja mówię o dodatkowych urządzeniach elektrycznych dla niewidomców, nie konkretnie o wadze.

2024-06-01 00:19

#53 MarOlk

Co do testów to są i takie elektroniczne z wyświetlaczem. Niestety dość drogie.

2024-06-01 07:40

#54 Julitka

@zywek przecież z zasady testy ciążowe nie są elektroniczne...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-06-01 11:29

#56 Julitka

No pewnie, są takie, ale to jak mikrofalówki lub szczoteczki soniczne na bluetooth - są, są fajne, ale...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-06-01 12:05

#57 Zuzler

Ale ja mam jedno pytanie - dostępne to, chociaż tochę bardziej niż te zwyczajne? Jeśli tak, to są fajne.

Edited 2024-06-01 14:29

#58 MarOlk

Wynik jest w formie tekstowej, więc różne OCR-y i Bemyeyesy mogą go odczytać.

2024-06-01 15:01

#59 Zuzler

A widzisz, czyli jakoś się to da ogarnąć bez oób trzecich.

2024-06-01 15:14

#60 zywek

Ocry najczęściej latają po internetach, choć nie wszystkie.

2024-06-02 01:05