EltenLink

Prudence Screen Reader - nowy czytnik ekranu na andka

Back to android

#81 monstricek

Co do kursora w Tb, mam podobny problem w BlindGramie, gdy kursor nie przywija się automatycznie, dopuki nie zrobisz to ręcznie, albo naodwrót, przywija się, ale do takich dziwnych miejsc, że nigdy niewiadomo, dla czego i po co. W innych apkach tego nie mam, co ciekawe, inne screenreadery, choć by ten że Prudence, zachowują się w BlindGramie błyskowicznie.

2024-10-11 06:11

#82 misiek

A czego używasz na codzień?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-10-11 19:09

#83 monstricek

Tb.

2024-10-21 08:47

#84 balteam

Pobrałem prudence i powiem wam, zaskoczył mnie pozytywnie. Ma sporo opcji, nie wiem czy wszystkie są w talkbacku, ale co istotne, jest faktycznie szybki, włączyłem speedmode czy jakoś tak się to nazywa, no i potestować muszę, ale może i działa praktycznie tak szybko jak csr, na pewno sporo szybciej od talkbacka.
Ma do tego jakieś chyba nawet automatyczne tłumaczenie, rozpoznawanie obrazów ai i takie tam. Z ciekawostek, potrafi jeszcze przechwytywać przyciski głośności i możemy na nie sobie poustawiać z 8 rzeczy.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-02-19 20:13

#85 balteam

Po dalszych testach powiem, że ta kaemra jakoś tam działa, ale lookout oczywiście lepszy, tłumaczenie mi error wywala, jeszcze jest jakiś czytnik dokumentów w tym psr, czyli prudencescreenreaderze. Responsywność potwierdzam, że jest lepsza, moim zdaniem coś pomiędzy csr a talkback.
Jeśli ten czytnik będzie się dalej tak prężnie rozwijać, to bez wątpienia prześcignie za jakiś rok talkbacka.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-02-19 20:28

#86 zywek

Ee, nie ma działań na pseudopokrętle, to już dla mnie skreśla ten szajs.

2025-02-19 22:38

#87 balteam

Pewnie dodadzą, i dlaczego szajs skoro dużo mu do tb nie brakuje? Fakt, że szybko patrzyłem po opcjach, no ale tak czy tak, rozwija się ładnie.
Jakieś tam forum mają gdzie dyskutują o propozycjach, używam csr, więc niebędęsię w nic angażować, ale jak ktoś chce, to chyba w ustawieniach w helpie jest więcej napisane.

2025-02-19 23:28

#88 zywek

Ja tm nie potrzebuję superbajerów, pokrętło ma być i tyle mi potrzeba. Nawet TB Foss tego nie ma.

2025-02-20 21:27

#89 misiek

Takie jak w Tb cię zadowala?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-02-21 02:16

#90 zywek

No jest w porządku.

2025-02-21 10:39

#91 balteam

No widzisz, niby bajerów nie trzeba, ale mi takie gesty krawędziowe mega się przydają, tłumacz tak samo. No, ale jeśli komuś tb odpowiada ez dodatkó, to bez sensu żeby używał csr gdzie jest opcji aż czasami przesyt.

2025-02-21 12:03

#92 markus1234

A jak ten czytnik się zachowuje w momencie, gdy podłąvczone są słuchawki bluetooth do telefonu? Czy dźwięk gadacza zostaje na głośniku telefonu, czy przekierowuje się na słuchawki tak, jak w TalkBacku?

Edited 2025-02-21 13:41

#93 balteam

Nie wiem, ale obstawiam, że normalnie jak, czyli jak podłączysz słuchawki, to wszystko masz na nich domyślnie.
Jest dodatkowa opcja na pewno w csr, że możesz dać mowę na telefon, le to tak o działa.

Edited 2025-02-21 14:07

#94 Paulinux

Mi to chyba w ogóle nie działa

Happy hacking
2025-02-21 18:29

#95 misiek

Gdyby takie pokrętło było w Csr, a nie jakieś przekombinowane do bólu to byłoby ok, a Iphonowe to już w ogóle cud miód. Prudence na razie nie używam.

2025-02-21 19:19

#96 balteam

no i jest normalne, ja używam takiego jak w tb, tylko trzeba ustawić, bo jest kilka opcji do wyboru, opisywałem nawet jak to zrobić gdzieś tu w którymś wątku.

2025-02-21 20:02

#97 patricus

to jak ten prudence teraz dziala, i czy ma czynnosci?

an error occurred, please press the meow button to continue.
2025-03-23 13:57

#98 balteam

Czynności nie miał na moment pisania mojego postuz przed miesiąca.

2025-03-23 14:02

#99 Adasadula

Ma chyba takie w stylu działania z talkbacka

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2025-03-24 22:54

#100 zywek

Ciekawe gdzie :P

2025-03-25 09:06