Prudence Screen Reader - nowy czytnik ekranu na andka
Back to android#61 misiek
A jest tam coś na wzór pokrętła, albo raczej na menu czynności jak w Talkback?
#62 monstricek
Tak, jest. Popatrz w ustawieniach, tam są gesty do tego.
#63 misiek
Niby jest coś takiego jak działania, ale jakoś to średnio działa i jakby nie na wszystkich aplikacjach i nie wiem czy do końca o to chodzi.
#64 zywek
Bo nie wszystkie aplikacje mają je zaimplementowane.
#65 djdenismusic
Te działania zrobione są po chińsku, bo dla powiadomień nie chcą banglać :P
Niestety kolejny chiński badziew do wywalenia. Przynajmniej póki co.
#66 misiek
A to fakt, na powiadomieniach nie robotayet.
#67 Numernabis
W TalkBacku działają
#68 balteam
w jsr już też powinny, ale w płatnej wersji pewnie, chociaż coś tam było poprawiane dla redmi czy czegoś podobnego, ne przetestuję, bo mam samsunga.
#69 misiek
Talkback ma 1 zasadniczo irytujący problem, z którym już nie mam pojęcia jak sobie poradzić. Kursor na aplikacjach często gęsto się zapętla, lub przechodzi sobie w losowe miejsca. Już nawet tą jego ociężałość względem alternatyw bym wybaczył, ale ten kursor to serio irytuje. Nie wiem, może to ja jestem jakiś dziwny, skoro nikt pod tym względem problemów nie zgłasza. A może muszę coś włączyć wyłączyć by to działało jak trzeba?
#70 Numernabis
Ja u siebie nie zauważyłem tego problemu ze skaczącym kursorem, ani na S8, ani teraz na Z Flip 4.
#71 djdenismusic
Android to w ogóle ma ostatnio jakis regres jeśli chodzi o dostepność aplikacji. Revolut przestaje być dostępny, w glovo skacze kursor, allegro też świruje, w impoście nie widać opcji nadawania przesyłek. Przypadek?
#72 DJGraco
Jak to nie widać? Ja normalnie mam tą opcję nadawania przesyłek.
Aktualizowałem aplikację jak coś.
-- (djdenismusic):
Android to w ogóle ma ostatnio jakis regres jeśli chodzi o dostepność aplikacji. Revolut przestaje być dostępny, w glovo skacze kursor, allegro też świruje, w impoście nie widać opcji nadawania przesyłek. Przypadek?
--
#73 balteam
ja na revoluta nie narzekam jakoś bardzo, tylko na wpisywanie z ABK, bo tam coś do dupy to idzie, inpost na luzie wszystko gra, może czasami trzeba w ikonę trafić, ale chyba i to nie, pogorszenia żadnego nie widzę.
W revolucie wcześniej były problemy i są dalej, na allegro też jakoś nigdy nie było git, ale z niego akurat głównie przez kompa zamawiałem, więc nie upieram się jakoś na pogorszenia, na pewno da sięzkaup teraz zrobić, tylko tyle, że jakoś inaczej oferty niż na kompie pokazuje, więc ja sobie linka zkompa przerzucałem jak mi sięchciało z telefonu kupować.
Cały czas z CSr korzystam jeśli to coś zmienia
#74 Numernabis
U mnie również Inpost jest całkowicie dostępny, nadawanie paczek również.
#75 zywek
U mnie też jest git, ostatnio allegro naprawili, że czyta nazwę produktu, był taki okres przez chwilę z 3 tygodnie temu, że czytał tylko np. sponsorowane.
#76 djdenismusic
to u mnie teraz w inpoście podzielili to to na zakładki inpost, przesyłki, itp, ale w żadnej z zakładek nie ma nic o utworzeniu nowej przesyłki. A na wierzchu są wyeksponowane jakieś coiny na kiju.
#77 misiek
Z Allegro to i tak jest lepiej jak na Iphone, tam to jest jakaś masakra zwłaszcza przy wyborze płatności, dostawy etc.
#78 djdenismusic
ja zawsze wolałem appke allegro na iphone. Lepiej mi się z tego korzystało bez dwóch zdań.
#79 misiek
Nie wiem kiedy ostatnio korzystałeś, ale ostatnio to była mordęga serio.
#80 monstricek
Co do Prudence, bo o tym jest wątek, działania na powiadomieniach u mnie działają, ale ogulnie ten screenreader czasami dziwnie się zachowuję w niektórych apkach, choćby w naszej do autobusów, albo w jednej apce rosyjskiego banku, dla tego stwierdziłem, że ten czytnik jest nie dla mnie, choć ogółem wydaje się spoko.