EltenLink

#101 misiek

Dobre tortury nie powiem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-11-06 18:10

#102 nuno69

Brawo Łowca, jesteś miszczem! Z tym że jeszcze powinien być regulalny dopływ prądu :).

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-11-06 18:42

#103 papierek

1000 hz mi się podoba

po co mi sygnatura?
2018-11-06 23:51

#104 Lowca_Androidow

A ja właśnie dlatego proponuję nadziewanie na grubego pala, aby kutasowi dupę i wnętrzności rozrywało, żeby poczuł choć namiastkę tego co czuje dziecko w takich chwilach. Choć to i tak wszystko zbyt mało.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-07 14:36

#105 cinkciarzpl

łowca, popieram. Ale 1000HZ też dobre. :D

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-11-07 15:33

#106 Lowca_Androidow

Cinkciarz, tak, im więcej tym lepiej, byle za wcześnie kutasa nie ukatrupić.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-11-07 16:31

#107 Prof.Falkowicz

no ale wrócmy do wadku o mniejszosciach sexualnych, bo pedofilia zasluguje na osobny watek nie?

2018-11-07 20:38

#108 gstar89

Edit postHejka.
Przeczytałam cały wątek, włos mi co chwilę stawał i się kładł , i może po pierwszej lekturze wątku, nie podjęłabym rękawicy rzuconej tu przez wielu z was, jednak...

Gosia

2019-02-12 07:16

#109 Lowca_Androidow

Gratuluję odwagi, w dzisiejszych czasach jest trudniej się przyznać do homoseksualizmu, a nawet do każdej innejodmienności niż kiedyś, mimo, że dawniej nie było to tak nagłaśniane.

--Cytat (gstar89):
Hejka.
Przeczytałam cały wątek, włos mi co chwilę stawał i się kładł , i może po pierwszej lekturze wątku, nie podjęłabym rękawicy rzuconej tu przez wielu z was, jednak po wielogodzinnych rozmowach z tą jedyną, aż nie chce się zabierać głosu. Jednak to zrobię, z jednej strony po to by te które obawiają się zabrania głosu, ze względu na możliwość linczu choć by pogl
Poglondowego,nie miały aż takiego dylematu, a z drugiej strony, chciałabym byście zrozumieli,, że fakt homoseksualizmu, nie jest zależny od wychowania, a co najwyżej od biologii. Mądrzy, inteligentni ludzie, a stereotypami myślenie furczy jak trzeba.
Wychowywałam się w rodzinie kochającej się, heteroseksualnej, a jednak nie interesują mnie mężczyźni. Z Dziewczyną jesteśmy już od 8 lat razem, i mimo że moja partnerka, wychowywała się podobnie jak ja, w rodzinie "normalnej (celowo w cudzysłowie, to nie widzę nic złego w tym że żyjemy-tworzymy rodzinę razem. Odnośnie szkół izolowanych tylko dla osób tej samej orientacji, nie jestem, gdyżdzięki integracji mświat może się zmieniać. Jasne, łatwe to nie jest , ale trzeba próbować. Tak jak czytałam, wątek, najwięcej wpisów potępiających, zauważyłam kolegi Łysego. No ale wiadomo, jeżeli ktoś przyrównuje homoseksualizm u ludzi, do homoseksualizmu u zwierząt, na przykładzie własnych psów, to rzeczywiście chyba Ma dużo do powiedzenia w niniejszym temacie.
Dziękuję: Łowcy, Moni i Profesorowi Falkowiczowi, za optowanie w kierunku pogodzenia hetero, i "muzycznych", to wielka odwaga!
Pozdrawiam wszystkich, i życzę chłodnego rozumowania,
Gosia

--Koniec cytatu

2019-02-12 08:51

#110 cinkciarzpl

gstar, domyśliłem się czytając bloga. Gratuluję odwagi i oby wam się. :)

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-02-12 13:23

#111 iskierka1983 Archived

Gratuluję również.
Tak w sumie potępiacie ten homoseksualizm, a z drugiej strony nie wiecie, czemu te osoby taką drogę wybierają.
Może to się rodzi na podstawie reinkarnacji?
Dusza, która wciela się w nowe ciało, wybiera drogę, którą chce iść, którą chce doświadczyć, by mogła dalej ewoluować.
To jasne, że obnoszenie się na tych paradach równości bardziej szkodzi im i przez to nabiera się takich poglądów, że oni są be, ale w sumie, czy spotkaliście w swoim życiu choć jedną taką parę, która taką drogę wybrała?
@ Gstar.
Mnie też włos się jeżył na głowie, bo widać, jaki w społeczeństwie jest brak tolerancji.

2019-02-12 16:36

#112 Lowca_Androidow

Ludzie w większoścy mylą pojęcia i ich wyobrażenie o homoseksualistach jest mylne.
Wyobrażająs sobie ich ajko wyuzdanych zboczeńców, ale jak i wśród homoseksualistów tak i wśród hetero są popaprańcy i wyuzdani zboczeńcy. Jakby nie patrzeć statystycznie więcej jest gwałtów dokonanych przez facetów na kobietach niż na facetach i tak samo gwałconych kobiet przez kobiety, to są naprawdę przypadki.
Tak jak już wspominałem, homoseksualizm to jest najczęściej coś z czym się rodzimy, to nie jest po prostu nasz wybór drogi życiowej, bo raczej trudno byłoby się zmusić na seks z facetem będąc facetem heteroseksualnym.
Bywa jednak, że początkowe życie nas tak ukierunkuje, mała dziewczynka molestowana przez ojca może mieć wstęt do mężczyzn i jedyną przyjemność będzie widziała w kontaktach z kobietami, matki również molestują swoich małoletnich synów i tutaj sytuacja może być odwrotna.
Parady są złe, to znaczy jak tu wyżej wspomniane, więcej przynoszą szkody niż pożytku, ale z drugiej strony Oni chcą pokazać światu, że istnieją, że są wśród nas i że są takimi samymi ludźmi jak my, jedyne co ich różni to odmienne poglądy seksualne.
To tak jakbyśmy my byli wykluczani ze społeczeństwa dlatego, że jesteśmy niewidomi, tak kiedyś było, takich jak my chowało się po piwnicach bo to był wstyd dla rodziny.

2019-02-12 16:52

#113 papierek

dla mnie, to jest tak samo zależne od biologii jak i od wychowania. star89 nie powiesz mi, że wychowanie nie ma na to żadnego wpływu, bo ma ogromny. Albo czasem nie tyle wychowanie, co albo jakieś traumatyczne przeżycia, albo inne.

po co mi sygnatura?
2019-02-12 19:41

#114 Monia01

Przecież jedno nie wyklucza drugigo. Zresztą u każdego może byćróżnie

🇺🇦 🇵🇱
2019-02-12 19:46

#115 iskierka1983 Archived

Myślę, że to po części jest to wina, nie wina, naszej reinkarnacji, poprzednich wcieleń, dlatego z tym się ludzie rodzą, bo ich dusza wybiera, czego pragnie doświadczyć, by ewoluować.

2019-02-12 19:52

#116 papierek

i to też nie na tej zasadzie, że jak powiem dziecku, że geje są źli to dziecko nigdy nie zostanie gejem w przyszłości, bo każdy ma jakieś tam swoje bardziej czy mniej uwarunkowania. Ale wystarczy, że... no właśnie... dziewczynka była molestowana w dzieciństwie przez ojca, nabierze takiego wstrętu do męszczyzn, że jej popęd seksualny znajdzie ujście do innych kobiet i już mamy gotowy przykład, że wychowanie w tej materii ma równie wiele znaczenia, jak uwarunkowania biologiczne. Oczywiście, żeby nie zostało to źle odebrane, wcale nie uważam, że wszystkie osoby odmiennej orientacji seksualnej pochodzą z takich rodzin patologicznych itd, ty @gstar89 jesteś przykładem, że nie, ale napewno nie zgodzę się, że wychowani pozostawia takie ważne kwestie bez znaczenia.

po co mi sygnatura?
2019-02-12 19:53

#117 papierek

Zostawmy argumenty religijne, bo z nimi jest ciężko dyskutować. Jeżeli ktoś totalnie nie wierzy w reinkarnację, to na nic taki argument.
--Cytat (iskierka1983):
Myślę, że to po części jest to wina, nie wina, naszej reinkarnacji, poprzednich wcieleń, dlatego z tym się ludzie rodzą, bo ich dusza wybiera, czego pragnie doświadczyć, by ewoluować.

--Koniec cytatu

po co mi sygnatura?
2019-02-12 19:54

#118 papierek

równie dobrze mógłbym powiedzieć, że chrześcijaństwo uważa to za grzech i że tacy ludzie powinni się modlić o wyzwolenie z grzechu, ale znowu był by to argument religijny, czyli kwestia naszej wiary.

po co mi sygnatura?
2019-02-12 19:57

#119 Lowca_Androidow

Papierku, to na pewno nie jest kwestia wychowania, owszem to co piszeszi ja wyżej pisałem, traumatyczne przejścia jak najbardziej, alenie wychowanie, bo dziecko może być wychowywane przez parę homoseksualną i wcale nie musi zostać homoseksualistą i tak samo wychowywane dziecko w rodzinie heter bywa homoseksualistą.

2019-02-12 19:58

#120 papierek

ja nigdzie nie napisałem, że tak się nie zdaża. Ale traumatyczne przeżycia to niejako część wychowania. Ale może się zdażyć, że eteroseksualna para przez wychowanie niechcący wpłynie bardziej na to, że dziecko będzie homo. Wystarczy, że w wieku dorastania rodzice takiego dziecka przeprowadzą się i dziecko w swoim otoczeniu będzie miało prawie same inne dzieci tej samej płci. Ja nie mówię, że to już stuprocentowo spowoduje odmiane seksualną takiego dziecka, ale jest to jeden mikroelemencik z których składa się właśnie wychowanie.

po co mi sygnatura?
2019-02-12 20:03