EltenLink

Jakie czekolady polecacie?

Back to Inne

#161 MarOlk

Czekolada i chili, a raczej ziarna kakaowca i chili to wręcz historyczne połączenie jeszcze z epoki prekolumbijskiej. Sól w niewielkich ilościach podbija smak dania, więc smak gorzkiej czekolady jest bardziej intensywny.

2024-01-03 20:45

#162 lukasz1993258

nie prubowałem, ale bym sie skusił.

2024-01-03 21:21

#163 sanklip

Wprawdzie pytanie nie do mnie, ale: Tak, jadłam będąc nie raz na jakichś foodtruckach ostrą papryczkę nadzianą na patyczek i oblaną czekoladą. Hm, ciekawe połączenie.

A Ty? Jadłaś?

-- (pollyanna):
Czy jadłeś kiedyś papryczkę czekoladową?

--

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2024-01-10 23:34

#164 bratczyk96

Ja właśnie popróbowałem białoruską mleczną czekoladę nadziewaną czarną pożeczką. Jak najpierw spróbowałem ją po świątecznym śniadaniu była strasznie twarda i wogóle nie było czuć tego nadzienia. Natomiast jak właśnie teraz ją spróbowałem to nadzienie czuć bardzo dobrze i jest bardzo dobra. Jak ktoś będzie miał okazję ją spróbować to serdecznie ją polecam. Ja ją kupiłem na stoisku białoruskim na białostockiej giełdzie. Czasami więcej, a czasami mniej przyjeżdża pań z Białorusi ze swoimi białoruskimi towarami nie tylko spożywczymi. Jedyny minus to, iż te panie przyjeżdżają tylko w soboty i to najlepiej zajść z samego rana. Jak raz kiedyś pojechałem gdzieś po 9 rano to mało co już było.

Pozdrawiam
2024-01-13 14:23

#165 lukasz1993258

no to jak bende miał możliwość, to sobie sprubóje.

2024-01-14 01:15

#166 cinkciarzpl

Mam kilka tabliczek mlecznej, Litewskiej chyba firmy Mulate. O kurwa, jakie to topre. Tylko portwel chudszy. No i pewnie za parę dni już nie będzie.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-06-20 14:53

#167 pollyanna

Czy wydajesz dużo pieniędzy na czekoladę?

“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”
2024-08-10 06:40

#168 cinkciarzpl

Zasadniczo nie, ale raz na jakiś czas sobie pozwalam na ekstrawagancje. ;)

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2024-08-12 04:13

#169 DJGraco

Ja raczej nie

2024-08-12 04:59

#170 iwkan

A ja lubię białą czekoladę, lecz najlepsza jest czekolada mleczna produkowana we Lwowie przez "switocz". to znana w Ukrainie fabryka czekolady. Smak ma taki jak dawna wedlowska czekolada. Teraz wedel już takiej nie produkuje. W czasach PRLu to był rarytas i niełatwo dostępny w sklepach.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2024-11-03 07:50

#171 cinkciarzpl

Dziele się, bo to prawdziwe złoto. Chyba wkońcu pierwszy i todość długo prowadzony! Blog z recenzjami czekolad oraz polskich małych firemek ją produkujących, z nastawieniem bardziej na to drugie i dobrze, bo wielu z nich nawet nie znałem a może warto
www.blogczekolady.pl

2025-02-23 14:24

#172 mucha

nie dawno znalazłem czekoladę WW

2025-02-27 05:26