Hej :) Ja lubię gorzkie czekolady to tak przede wszystkim. Mega jest ta czekolada z całymi orzechami ta z okienkiem. No i ze wszelkimi ostrymi dodatkami czekolady są mega. Ostatnio też mi podeszły te hmm... ciasteczkowe. Była ostatnio na rozpoznaniu też czekolada gorzka truskawkowa z pieprzem. No i gorąca czekolada z chili :) yeah :) the best :)
Jak mnie się uda to w następną sobotę kupie na próbe białoruską mleczną czekoladę z truflami. Obecnie na giełdzie oprócz słynnej czekolady alionka i goszkiej z truflami na stoiskach białoruskich można kupić czekoladę, która nazywa się biełowiejskaja puszcza. Ta czekolada jest niestety tylko w wersji goszkiej. Oprócz tego można jeszcze kupić też tylko goszką czekoladę z czarną pożeczką. Jak spróbuję tej mlecznej czekolady z truflami to napiszę czy warto jest ją kupować komuś na prezent nawet i pod święta czy urodziny bądź imieniny.
Dobry wieczór! Właśnie dzisiaj spróbowałem czekoladę mleczną z truflami,którą wczoraj kupiłem na giełdzie na stoiskach białoruskich. Myślałem, że będzie trochę goszka ze względu na trufle. Jednak okazuje się, że jest ona jeszcze bardziej słodka niż słynna mleczna czekolada rosyjska alionka.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Jakby co, to przedświątecznie polskie firmy, w szczególności Wawel, naprodukowały nowości; jedną z nich jest np. czekolada Makowiec, a drugą - Miodownik. :)