EltenLink

[poważny] [Pozostałe] reset hasła nie działa

Back to Archiwum błędów

#1 zkoniecznosci

Sorki za 2 konto, ale reset hasła nie działa. Po wejściu w program niestety nie ma opcji skontaktowania się, wysłany mail z kodem przy resecie jest automatem, a forum zdaje się najszybszą i najlepszą formą kontaktu. Ponad to klient jest chyba najbardziej aktualną bazą.

Edited 2023-04-02 12:03

#2 zkoniecznosci

Chciałabym zapytać czy problem został zarejestrowany do korekty? Oczywiście oczekując na swoje konto nie udzielam się i korzystam z programu w ograniczonym zakresie tak, by usunięcie tymczasowego nicku z bazy danych nie przysporzyło trudności.

Edited 2023-04-07 15:34

#3 Paulinux

No ale tak to się odbywa w każdej szanującej się aplikacji. Resetujesz hasło, na maila przychodzi kod, wpisujesz i gotowe

Happy hacking
2023-04-07 20:41

#4 Julitka

Właściwie nie wiemy, na czym polega problem.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-04-07 21:33

#5 zkoniecznosci

@Paulinux właśnie ta funkcja resetu u mnie nie działa.

2023-04-07 21:57

#6 zkoniecznosci

@Julitka dobrze rozumiem, że po sprawdzeniu problem nie występuje na waszych komputerach?

2023-04-08 10:57

#7 balteam

U mnie występuje, ale może muszę eltena restartnąć, Pajper kiedyś pisał co mam zrobić, ale nie pamiętam czy to coś zrobiłem i dalej elten mi nie działa, czy nie :D
Jak zmienisz hasło, to dalej działa te stare

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-04-08 15:50

#8 zkoniecznosci

U mnie wprowadzam klucz z wiadomości mailowej, podaję nowe hasło. Podczas logowania wpisuję dane i program bez żadnego komunikatu wraca mi do pola login.

2023-04-08 16:09

#9 Paulinux

wyczyść dane z %appdata%\elten. Mi raz pomogło

Happy hacking
2023-04-09 12:36

#10 zkoniecznosci

OK, jakie dokładnie składniki usunąć? A może lepiej machnąć ccleanerem wszystko i od nowa zainstalować program?

2023-04-09 15:11

#11 Paulinux

wywal cały folder, wszystko co potrzebne stworzy się przy uruchomieniu

Happy hacking
2023-04-09 17:00

#12 zkoniecznosci

Niestety. Nie pomogło. Próbowałam chyba wszystkiego, logowania różnymi hasłami także przez stronkę. Na niej, swoją drogą brak opcji odzyskiwania hasła, co jest bardzo dziwne. Multikonto ratunkiem, zdaje się, w takich sytuacjach :)

2023-04-09 18:08

#13 zkoniecznosci

Czy zostały podjęte jakieś kroki w celu napraw zaistniałej sytuacji? Jakie działanie jest rekomendowane? Mogę sobie założyć kolejne konto, dla mnie to nie problem, bo nie pisałam niczego osobistego, ale takie rozwiązanie jest średnie. W jakim czasie mogę spodziewać się reakcji?

2023-04-18 11:43

#14 pajper

Tak prawdę mówiąc, to ja już nie wiem, gdzie dokładnie jest problem. Najpierw dostaliśmy info, że mail nie dochodzi, potem że jednak dochodzi... Zgubiłem się w sytuacji.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-04-18 12:49

#15 papierek

Tujest problem
-- (zkoniecznosci):
U mnie wprowadzam klucz z wiadomości mailowej, podaję nowe hasło. Podczas logowania wpisuję dane i program bez żadnego komunikatu wraca mi do pola login.

--

po co mi sygnatura?
2023-05-02 08:43

#16 Julitka

A czy pomogło usunięcie z %AppData%/Elten pliku login.dat?

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-05-02 11:00

#17 Paulinux

najwyraźniej nie, skoro sama wcześniej też o to pytałam
-- (zkoniecznosci):
Niestety. Nie pomogło. Próbowałam chyba wszystkiego, logowania różnymi hasłami także przez stronkę. Na niej, swoją drogą brak opcji odzyskiwania hasła, co jest bardzo dziwne. Multikonto ratunkiem, zdaje się, w takich sytuacjach :)

--

Happy hacking
2023-05-02 13:04

#18 Julitka

Nie napisała, czy usunęła plik, z tego, co pamiętam.

2023-05-03 09:08

#19 zywek

Ale przecież reset hasłą powinien się dziać na serwerze, a nie jakieś usunęła plik. Przecież to jakaś patola, żebym ja resetował hasło do windowsa to musiał wywalić cały plik SAM

2023-05-03 10:24

#20 daszekmdn

Po za tym to jest błąd i trzeba naprawić a nie bawić się w jego obchodzenie i rozwijanie w tym czasie konferencji.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edited 2023-05-03 19:19