[poważny] [Pozostałe] reset hasła nie działa
Back to Archiwum błędów#1 zkoniecznosci
Sorki za 2 konto, ale reset hasła nie działa. Po wejściu w program niestety nie ma opcji skontaktowania się, wysłany mail z kodem przy resecie jest automatem, a forum zdaje się najszybszą i najlepszą formą kontaktu. Ponad to klient jest chyba najbardziej aktualną bazą.
#2 zkoniecznosci
Chciałabym zapytać czy problem został zarejestrowany do korekty? Oczywiście oczekując na swoje konto nie udzielam się i korzystam z programu w ograniczonym zakresie tak, by usunięcie tymczasowego nicku z bazy danych nie przysporzyło trudności.
#3 Paulinux
No ale tak to się odbywa w każdej szanującej się aplikacji. Resetujesz hasło, na maila przychodzi kod, wpisujesz i gotowe
#4 Julitka
Właściwie nie wiemy, na czym polega problem.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#5 zkoniecznosci
@Paulinux właśnie ta funkcja resetu u mnie nie działa.
#6 zkoniecznosci
@Julitka dobrze rozumiem, że po sprawdzeniu problem nie występuje na waszych komputerach?
#7 balteam
U mnie występuje, ale może muszę eltena restartnąć, Pajper kiedyś pisał co mam zrobić, ale nie pamiętam czy to coś zrobiłem i dalej elten mi nie działa, czy nie :D
Jak zmienisz hasło, to dalej działa te stare
#8 zkoniecznosci
U mnie wprowadzam klucz z wiadomości mailowej, podaję nowe hasło. Podczas logowania wpisuję dane i program bez żadnego komunikatu wraca mi do pola login.
#9 Paulinux
wyczyść dane z %appdata%\elten. Mi raz pomogło
#10 zkoniecznosci
OK, jakie dokładnie składniki usunąć? A może lepiej machnąć ccleanerem wszystko i od nowa zainstalować program?
#11 Paulinux
wywal cały folder, wszystko co potrzebne stworzy się przy uruchomieniu
#12 zkoniecznosci
Niestety. Nie pomogło. Próbowałam chyba wszystkiego, logowania różnymi hasłami także przez stronkę. Na niej, swoją drogą brak opcji odzyskiwania hasła, co jest bardzo dziwne. Multikonto ratunkiem, zdaje się, w takich sytuacjach :)
#13 zkoniecznosci
Czy zostały podjęte jakieś kroki w celu napraw zaistniałej sytuacji? Jakie działanie jest rekomendowane? Mogę sobie założyć kolejne konto, dla mnie to nie problem, bo nie pisałam niczego osobistego, ale takie rozwiązanie jest średnie. W jakim czasie mogę spodziewać się reakcji?
#14 pajper
Tak prawdę mówiąc, to ja już nie wiem, gdzie dokładnie jest problem. Najpierw dostaliśmy info, że mail nie dochodzi, potem że jednak dochodzi... Zgubiłem się w sytuacji.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#15 papierek
Tujest problem
-- (zkoniecznosci):
U mnie wprowadzam klucz z wiadomości mailowej, podaję nowe hasło. Podczas logowania wpisuję dane i program bez żadnego komunikatu wraca mi do pola login.
--
#16 Julitka
A czy pomogło usunięcie z %AppData%/Elten pliku login.dat?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#17 Paulinux
najwyraźniej nie, skoro sama wcześniej też o to pytałam
-- (zkoniecznosci):
Niestety. Nie pomogło. Próbowałam chyba wszystkiego, logowania różnymi hasłami także przez stronkę. Na niej, swoją drogą brak opcji odzyskiwania hasła, co jest bardzo dziwne. Multikonto ratunkiem, zdaje się, w takich sytuacjach :)
--
#18 Julitka
Nie napisała, czy usunęła plik, z tego, co pamiętam.
#19 zywek
Ale przecież reset hasłą powinien się dziać na serwerze, a nie jakieś usunęła plik. Przecież to jakaś patola, żebym ja resetował hasło do windowsa to musiał wywalić cały plik SAM
#20 daszekmdn
Po za tym to jest błąd i trzeba naprawić a nie bawić się w jego obchodzenie i rozwijanie w tym czasie konferencji.