Forum

Niewidomi w filmach, serialach i innych produkcjach telewizyjnych

Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Previous 4 / 6 Next

Mimi

#61 ·

I mieli o czym zrobić film... :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

siwy4don

#62 ·

W serialu Gra o Tron jest taka niewidoma postać Aemon Targaryen i z tego co czytałem to aktor, który grał tę rolę też był niewidomy.

Mimi

#63 ·

Był taki film, a raczej etiuda filmowa "Popatrz". Dwoje niewidomych dzieci oglądało wypukły obraz i rozmawiało. Jest też na adapter.pl. Wersja z audiodeskrypcją.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lirin

#64 ·

Dare Devil to postać komiksowa Marvela która również doczekała się filmowej (dla mnie kiepskiej) oraz serialowej interpretacji który liczy sobie na Netflixie już 3 sezony. Matthew „Matt” Murdock – młody mężczyzna, u którego wskutek oślepienia w dzieciństwie niezwykle wyczuliły się pozostałe zmysły. Z czasem poświęcił się walce z niesprawiedliwością w Nowym Jorku, za dnia pracując jako adwokat, a nocą jako zamaskowany mściciel Daredevil.

Oczywiście wiadomo, że nie ma tu mowy o realiźmie chociaż zakładając, że historia świata pokazuje, że niewidomi samuraiowie byli i walczyli w taki sposób, że do dni dzisiejszego zadziwia.

jamajka

#65 ·

1 likes
O Mój Boże! Napisz coś o tym, cokolwiek jeszcze, to wam powiem taki news, że normalnie... chyba zrobię coming out, bo nikt mnie tym szantarzować nie będzie. xd.
--Cytat (Mimi):
Był taki film, a raczej etiuda filmowa "Popatrz". Dwoje niewidomych dzieci oglądało wypukły obraz i rozmawiało. Jest też na adapter.pl. Wersja z audiodeskrypcją.

--Koniec cytatu
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

jamajka

#66 ·

1 likes
A co do filmów jeszcze, zapomniałam o tym, ale nikt nie napisał o nieo oddychaj. Taki chyba... horror. Porąbany film. Facet niewidomy jest byłym żołnierzem, grupa nastolatków chce go okraść, a on ich wtedy zaczyna gonić itd. No zryty, no

Mimi

#67 ·

Oglądałam ten horror. Uważam tak samo jak Ty. Dawaj tego newsa. :)

jamajka

#68 ·

1 likes
To ja byłam.

Mimi

#69 ·

1 likes
O żesz w mordkę! Fajnie. Super przygoda! <3
Czemu miałby Cię ktoś szantażować? :) Przecież wypadłaś Ok. <3

jamajka

#70 ·

1 likes
Taaaaaa, bo przecież wszyscy uwielbiają oglądać siebie w tym wieku. :d

Monia01

#71 ·

1 likes
Właśnie obejrzałam :D
🇺🇦 🇵🇱

Mimi

#72 ·

To prawda, że niekoniecznie chętnie słuchamy siebie sprzed lat, ale i tak fajnie, że coś takiego się Jamajko w Twoim życiu zadziało.

jamajka

#73 ·

1 likes
Tak. TO mi trochę otworzyło oczy na prawdziwość tego, co jest w takich filmów.

Mimi

#74 ·

Wiesz, ja mam podobne obserwacje na ten temat, bo brałam udział w programie "Załóż się" i w "Jakiej to melodii". Prawda ekranu i nagrywanie na żywo to rzecz względna.. :) Ale przygoda suuuuper!!

Mimi

#75 ·

Przypomniał mi się kolejny film z niewidomym bohaterem. To melodramat "Dotyk miłości". Postać niewidomego Michała, którego gra Artur Barciś, znajdujemy w filmie "Dwa księżyce" na podstawie książki Marii Kuncewiczowej.

biedrona333

#76 ·

informuję, że plik historia marji jest na moich plikach udostępnionych

Mimi

#77 ·

O suuper. <3

biedrona333

#78 ·

mam nadzieje, że da się pobrać, bo jak to wysyłałam, to mi nie mówi, że to jest, ale można pobrać

lwica

#79 ·

Dzięki. Ja dziś ponownie obejrzałam sobie biografie Helen Keller. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Mimi

#80 ·

Jeszcze był taki film "Randki w ciemno" o tym jak ociemniały chłopak szukał miłości. No i z innej półki..Nie zapominajmy o dementorach z filmowych adaptacji "Harry'ego Pottera"..
Previous 4 / 6 Next