EltenLink

Nowa, dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej - Time4Bus

Back to inne

#101 Numernabis

Już pisałem, mając na sztywno zaznaczone max dwie przesiadki mogłoby się okazać, że nie ma takiego połączenia i trzeba by było zmieniać ustawienia w celu wyszukania możliwości z trzema przesiadkami lub pokazywałby tak jak mnie, że trzeba przejść prawie kilometr do przystanku żeby była tylko jedna przesiadka kiedy w jednej trzeciej odległości jest przystanek i można tutaj wsiąść i podjechać zamiast dymać na nogach.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-05-21 21:59

#102 balteam

Po prostu najlepiej żeby pokazywało od 0 do tej liczby, która jest zaznaczona.
A jeszcze lepiej żeby trasa najszybsza pokazywała nawet 5 przesiadek, jeśli szybciej się nie da, jeszcze apka nie działa na moich terenach, więc puki co tylko mogę porównać jak to wygląd w mobile mpk, mam nadzieję, że jeszcze coś ciekawe mnie w time 4 bus zaskoczy, ale jak na razie mobile mpk ma prawie wszystko co chcę.
Ps. da się zaznaczyć żeby np. od punktu a do b pokazywało mi trasy z wyłączeniem przesiadek na jednym przystanku? Przydatne to by było jak mamy np. trasę od domu do dworca, a wiemy, że nam pasują wszystkie połączenia poza jednym przystankiem przesiadkowym, bo tam np. trzeba przejść z autobusu na tramwaj przez jakieś trudne przejścia.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-05-21 22:14

#103 Paulinux

No i właśnie dlatgo by się przydało ustawienie tego z poziomu planowania trasy bo można to sobie szybko dostosować

Happy hacking
2023-05-21 22:17

#104 Numernabis

No, ale przecież tak właśnie pokazuje, jak jest zaznaczone 3 przesiadki to pokazuje połączenia zarówno te co mają zero przesiadek jak i te co mają dwie i trzy przesiadki.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-05-21 22:31

#105 Paulinux

No ale chodzi o to żeby móc ustawiać to bo pokazuje połaczenia ktorymi nie jestem zainteresowana zasmiecajac liste

Happy hacking
2023-05-21 22:33

#106 Numernabis

Pisałem o tym wyżej, jeśli byłoby na sztywno ustawione dwie przesiadki to mogłoby się okazać, że nie ma takiego połączenia bo musi być trzy przesiadki i wówczas musiałabyś zmieniać ustawienia na 3 przesiadki i znowu wyszukiwać połączenia.

2023-05-21 22:36

#107 Paulinux

I dlatego gdyby było ustawialne z poziomu trasy można by to było zrobić sprawniej i szybciej

Happy hacking
2023-05-21 22:38

#108 romanro

Paulinux, napisałaś:
6, najważniejsze! Apka nie pozwala użytkownikowi legitnie z niej wyjść. Nie działa przycisk wróć, nie ma żadnej kontrolki umożliwiającej zatrzymania działania aplikacji. Po każdym użyciu trzeba uwalać via system. I nie po to żeby mieć taki kaprys, i nie po to żeby zachować super hiper prywatność, tylko po to żeby oszczędzać bateri.
Wg programisty ten błąd został usunięty. Sprawdź to poproszę, ja nie mam Androida.

2023-05-22 07:18

#109 zywek

Żadna apka ni pozwala z Niej wyjść. W Żadnej apce wróć nie zamyka aplikacji.

2023-05-22 11:00

#110 Paulinux

Ale jest w niektórych wyjdź z menu. Z resztą skąd ta pewność że żadna? Na przykład jak się da wróć z mobile mpk i się do niego wejdzie z powrotem to musimy poczekać aż sobie odświeży, a jak przejdziemy na ekran główny to odświeża w tle.

Happy hacking
2023-05-22 12:11

#111 romanro

Czekajcie, no niekt mnie ktoś oświeci. Na początku Time4Bus miała tak, że gestem powrotu można było dojść do pozycji: "Czy chcesz zamknąć aplikację?" Oczywiście w IOS to nie działało, zatem podjęto prace, żeby mimo iż w IOS wychodzenie wstecz działało tylko do ekranu głównego, to w Androidzie dawało się ją zamknąć właśnie gestem "Wstecz".
Poproszę powiedzcie, działa to, czy nie.

2023-05-22 13:24

#112 Paulinux

Oo, teraz już jest super! Dzięki

Happy hacking
2023-05-22 13:26

#113 Numernabis

Samsung Galaxy S8 i Voice Assistant, aplikacja nie do końca jest dostępna, to znaczy Voice Assistant nie widzi tego pola, które nam mówi gdzie jesteśmy, pomija go przy flikowaniu i trzeba szukać paluchem, to samo z innymi polami edycyjnymi jak np. w Planerze gdzie wpisujemy nasz adres startowy i docelowy, trzeba odszukać paluchem, po przełączenu na TalkBack jest OK.

2023-05-22 15:01

#114 Numernabis

Pytanie techniczne, nie pamiętam co ustawiłem jeśli chodzi o lokalizację, szukałem tej opcji w ustawieniach i nigdzie nie ma żeby srpawdzić i ewentualnie zmienić.
Gdzie szukać tego ustawienia?

2023-05-22 15:02

#115 Numernabis

No cóż, chyba stracili początkowy impet, już zgłaszałem dwukrotnie przez apkę i pisałem do Pana Romana, że od czwartku w Krakowie tramwaje nie jadą na przystanek Dworzec Główny Tunel, jadą objazdem przez ulicę Lubicz, a w aplikacji Time4Bus do chwili obecnej tramwaje te jadą nadal przez tunel na przystanek Dworzec Główny Tunel.
to już trzeci dzień aplikacja podaje nieprawidłowe dane jeśli chodzi o trasy tramwajowe.

2023-08-12 18:24

#116 Zuzler

A to nie są przypadkiem dane, które apka pobiera bezpośrednio od waszego MPK?

2023-08-12 19:23

#117 Numernabis

Tak, jasne, ale program MoovIt oraz MobileMPK podają prawidłowe trasy i też pobierają dane od MPK

Tak samo jak wciąż nieprawidłowo podaje kierunki w statycznym rozkładzie jazdy i tylko Time4Bus, MoovIt oraz MobileMPK podają prawidłowo.
Na przykładzie lini nr 24 są podane kierunki:
z bronowice SKA do Zajezdnia Nowa Huta,
(dziwny kierunek bo Bronowice SKA to przystanek nie pętla, nie ma tam jak tramwaj zawrócić :))
z bronowice SKA do Zajezdnia Podgórze,
Z Zajezdnia Nowa Huta do Bronowice Małe,
Z Zajezdnia Nowa Huta do Kurdwanów P+R,

natomiast brak regularnych kursów:
Z Kurdwanów P+R do Bronowice Małe,
oraz
Bronowice Małe do Kurdwanów P+R

Nie sprawdzałem wszystkich lini, ale linia 8 również nie posiada wszystkich regularnych kierunków.
To także dane przesyłane przez MPK, a co ciekawe MoovIt oraz MobileMPK podają prawidłowo i podają jedynie regularne kursy, te z zajezdni i do zajezdni nie podają, ale akurat te są najmniej istotne choć przydatne bo podają kursy nieuwzględnione w rozkładach jazdy.

To również już kilkukrotnie zgłaszałem

Edited 2023-08-12 19:26

#118 Zuzler

No ok, przyznam, że jeśli chodzi o takie upierdliwości, to w Poznaniu również w pewnym momencie zaczęło się nie tylko mi wyświetlać w starycznym rozkładzie jedna jedyna linia T2. Niestety, trzeba było reinstalować aplikację, żeby się to uspokoiło, ale od tego czasu jest póki co spokój. Może też tego spróbuj? Tak, jasne, problemu to realnie nie rozwiąże, bla bla bla... Ale jeśli chcesz móc korzystać normalnie, to na razie może starczyć.

2023-08-13 16:08

#119 Numernabis

Już reinstalowałem, to jest problem, który występuje nie tylko u mnie. I tak jak z tym statycznym rozkładem jazdy, który nie jest może najistotniejszy w przypadku androida, bo można mieć inną apkę jak choćby MobileMPK to w przypadku iPhone to już problem.
Gorszym jednak problemem jest nieaktualna trasa, bo można np. nie zdążyć na pociąg sugerując się takim rozkładem, umuwię się na przystanku Dworzec główny Tunel i tam nie dotrę, poza tym i czas dojscia na perony jest iny z tego przystanku, a inny z innych przystanków.

2023-08-13 16:14

#120 Zuzler

No nie tylko u Ciebie, u mnie też. Ale czy to znaczy, że reinstalacja Ci nie pomogła? Bo np. nam pomogła.

2023-08-13 19:30