Forum

Z jakich sieci telefoni korzystacie, i czy jesteście z nich zadowoleni?

inne

1 / 4 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam w tym wątku podzielmy się naszymi sieciami komórkowymi z których korzystacie Ja zacznę od siebie jak miałem swój pierwszy telefon komórkowy A pamiętam że to była Nokia 3310 w sumie taki mój naprawdę pierwszy telefon I pamiętam jeszcze że dostałem go dopiero wtedy jak jechałem na zieloną szkołę Ja w sumie nie pamiętam ile wtedy mogłem mieć lat Ale pamiętam że gdzieś może w okoliczności W okolicach 14-15 Wtedy używałem Podaj że Chyba jeszcze wtedy była Chyba już Orange wtedy właściwie było z tego co sobie przypominam bo to było naprawdę dawno temu Potem już tak parę lat później zacząłem używać Zacząłem używać sieci heja przez jakiś tam też krótki czas ale jednak używałem tej sieci I to było pamiętam w takiej motoroli o której chyba mniej więcej wspomniałem w wątku odnośnie telefonów komórkowych Który oczywiście ja też utworzyłem I potem przez bardzo długi czas czyli od podaj że końca Do czerwca 2012 roku Do 16 stycznia 2016 roku Korzystałem z Orange Od 16 stycznia 2016 roku korzystam obecnie do dnia dzisiejszego spleja I teraz jak miałbym porównać dlaczego tak zmieniłem teraz sieć No to powiem tak O hej jak wtedy miałem tak się mało orientowałem Ja tylko wtedy jeszcze nawet nie miałem telefonu z gadaczem Więc dla mnie było ważne to żeby Tylko ktoś się mógł ze mną skontaktować I sam tam nie dzwoniłem ani nic w tym kierunku nie robiłem Yyyy Ale jak zacząłem używać Orange To na początku mi się ta sieć bardzo podobała Ceniłem sobie w niej pewne rzeczy Przede wszystkim to że wystarczyło doładować konto za 50 złotych I miało się konto aktywne na rok na połączenia przychodzące I potem pamiętam że W sumie bardzo długi czas sobie ceniłem tę sieć Bo jeszcze pamiętam I to chyba było właśnie w roku 2013 jak weszła nowa taryfa na Orange czyli Orange Yes I też to mi się podobało właśnie Bo wtedy weszły te SMSy nie limitowane do wszystkich sieci Tylko już niestety nie pamiętam mniej więcej ile to mogło kosztować Ale coś koło Chyba 10, 15 lub 20 złotych Naprawdę nie jestem sobie w stanie tego przypomnieć No ale w końcu ta sieć mi że tak powiem trochę podpadła Ponieważ po jakimś Już na samej końcówce praktycznie Po prostu w nie parę miesięcy przed tym zanim odeszłem Z tej sieci Były praktycznie codzienne wydzwanianie Proponowanie różnych ofert Których ja nie chciałem A oni i tak wydzwaniali Próbowali na siłę wcisnąć A jeszcze jedna sytuacja która mnie zdenerwowała trochę To była w lutym 2015 roku Ponieważ przez przypadek po prostu straciłem telefon komórkowy Właśnie z kartą z Orange Wyrobiłem sobie duplikat tej karty I żeby tego było mało był tam na siłę wciśnięty kod PIN Którego ja nie chciałem I oczywiście się go wyłączyć nie dało Jeszcze pamiętam że po prostu Kupiłem taki adapter do Znaczy taki czytnik kart SIM Bo gdzieś wyczytałem w internecie Bo na początku próbowałem różnymi sposobami wyłączyć ten kod Ale niestety bez żadnych że tak powiem skutków W związku z powyższym wyczytałem w internecie Że można za pomocą czytnika kart SIM wyłączyć ten kod PIN Więc próbowałem Kupiłem ten czytnik kart SIM Ale niestety nawet i to nie pomogło Bo jakiś tam błąd wyskakiwał A jak się z poziomu telefonu chciało wyłączyć To i tak był problem bo jakiś tam błąd wyskakiwał I po prostu się tego nie dało zrobić Ten kod można było zmienić Ale nie dało się go w ogóle wyłączyć To było bardzo uciążliwe w niektórych sytuacjach No i w końcu Nadszedł 2016 rok No i przeniosłem numer do playa na abonament praktycznie Czyli mam ten sam numer już od właśnie 20 czerwca 2015 Na początku był w Orange Teraz jest w Playu I muszę powiedzieć że bardzo, bardzo, bardzo się z tej sieci po prostu cieszę To jest do tej pory jak dla mnie najlepsza sieć I naprawdę nie narzekam bo Po prostu warto z niej korzystać Teraz jeszcze No ja akurat tak się składa że mam Póki co na abonament Ale zastanawiam się czy jak już mi się umowa nie będzie kończyła Czy po prostu nie spróbować Sobie takiej nowej formuły Play od nowa na kartę Poczytajcie to tam się dowiecie o co mniej więcej chodzi Tylko podpowiem tyle że To jest właśnie Coś podobne Coś takiego że po prostu Pieniądze nie przepadają I są po prostu cały czas Póki ma się pieniądze To środki nie przepadają Ani minuty nie przepadają Ani SMSy nie przepadają A konto jest po prostu ważne Prawdę mówiąc do końca naszych dni No to tyle w tym wątku I pozdrawiam

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#2 ·

1 likes
Transcription

Co do dzwonienia etc. używam plusa, czasami playa, jeżeli dzwonię do kogoś, komu nie chcę podawać swojego normalnego numeru. Do internetu używam orange'a, który od paru godzin ślicznie nie działa i muszę korzystać z plusa, który ledwo w ogóle funkcjonuje. Za chwilę będę przełączał się na playa, jeżeli chodzi o net. Mało mam neta, ale może będzie szybciej.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#3 ·

Transcription

Co do Orange'u, to awarie się tam zdarzało, zdarzają i to bardzo często, ja kiedyś osobiście, jak jeszcze byłem w Orange, to była taka poważna awaria, że od godziny, nie pamiętam już w którym to było dniu, tylko od dnia, w każdym razie od 22 aż do 6 lub 7 rano nie można było wykonywać żadnych połączeń. I coś się z zasięgiem w tym momencie stało. Natomiast co do plusa, ja słyszałem, że właśnie plus daje zniżki abonantowe właśnie osobom niepełnosprawnym, ale ta sieć mi się bardzo nie podoba. I też właśnie parę osób na tą sieć tak samo narzekało, jeśli chodzi o plusa. Że po prostu kiedyś jeszcze była taka sytuacja. Bynajmniej mój kolega miał kiedyś z plusa i po prostu wystarczyło, że nie wiem dokładnie jak tam było ze stawkami, jeśli chodzi o doładowanie, ale chyba jak doładowywał sobie miesięcznie, czy tam jakiś jeszcze krótszy okres czasu 40 zł, na przykład to po 7 dniach już miało środki zablokowane. Więc ja uważam, że to jest jakaś totalna kpina. No ale co, każda sieć ma jakby swoje pakiety i... no mi się w każdym razie ta sieć bardzo nie podoba. To tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#4 ·

1 likes
Transcription

I jak ja doładowałem sobie na 30 złotych kiedyś, jak miałem jeszcze na doładowania, to doładowałem i na cały miesiąc.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

wojtas

#5 ·

1 likes
Transcription

No cóż, witam, ja posiadam kartę internetową Orange i jestem z niej zadowolony, jest w miarę dobra, mogę jej używać jako mobilny internet i zawsze jak miałam jakikolwiek telefon to używałam Orange'a, no i tyle chyba, pozdrawiam.

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Co do internetu z Orange, to ja sobie go nie chwaliłem nigdy, a miałem go w sumie prawie rok kiedyś. Fakt, że to był internet stacjonarny, ale minus był jego taki, że po pierwsze co jakiś czas, na chwilę, właściwie co parę godzin, co paręnaście godzin, była taka sytuacja, że na chwilę zrywało połączenie na jakąś minutę, potem się internet znowu pojawiał, po czym później jak te rachunki przychodziły, to okazało się, że większość tego rachunku, to znaczy połowa tego rachunku była wyłącznie do zapłaty za samoutrzymanie łącza, a w innych tych to się nigdy z czymś takim nie spotkałem wcześniej. Ale w tych innych sieciach, żeby trzeba było opłacić za utrzymywanie łącza. Podaję, że 80 czy 50 parę złotych za utrzymywanie łącza, coś takiego, nie wiem, ale nie podobał mi się ten internet.

olastenka

#7 ·

Transcription

Ja korzystam z sieci Orange, jestem bardzo zadowolona z tej sieci, mam nielimitowane rozmowy, smsy, no z internetem trochę gorzej, mam 1GB, ale nie korzystam tak często z internetu. Pozdrawiam.

a/12a LINE

rylotek111

#8 ·

Transcription

Cześć! Ja jestem w Orange. Na razie tyle. Zaraz, jak to było z tym Orangem i dlaczego jestem, też opowiem, ale teraz tak przykrótkawo, bardzo tytułem wstępu, dlatego, że do każdego wątku, jak się zaczynam wypowiadać, no to muszę takie przykrótkawe wpisy dodawać, żeby się Elten przyzwyczaił, że Rylotek to Rylotek z wolnym łączem. Także na razie tyle. O Orange za chwilę i o całej historii.

Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

rylotek111

#9 ·

Transcription

Tak więc do Orange przeniosłem się dlatego, żeby obniżyć koszty, wiadomo, wcześniej byłem ja sobie w playu, a na samym początku, no to jeszcze wracamy do korzeni, była idea, potem pop, to już była zdaje się wtedy taryfa Orange'a, którą przejął, znaczy się, Boże, no, przejęta jakby idea, no nie? Tak, właśnie. Tak więc najpierw była ta idea, potem był pop, potem na chwilę przemigrowało mnie do plusa, potem od 2010 albo 2011 roku byłem w playu, aż do teraz przeniosłem się do Orange'a, no i za chwilę takie porównanie nagram dwóch. Tychże ostatnich sieci, to znaczy Orange'a i Play'a, no i powiem, co mnie boli w jednej, a w drugiej i czy warto i tak dalej.

rylotek111

#10 ·

Transcription

No cóż, przykro mi, ale raczej dalszego porównania i dalszych refleksji nie będzie, a szkoda, no ale na razie to forum głosowe działa mi jak działa, niestety też jest to wszystko dziwne, nie mogę jakoś dodawać tych wpisów powyżej dwóch minut, a byłoby co do powiedzenia. No niestety nie będę znowu aż tak spamił, także myślę, że na razie kolejnych prób podejmował po prostu nie będę.

rylotek111

#11 ·

Transcription

Chociaż nie, ostatni raz podejmuję się nagrania kolejnych, że tak powiem, trzech wpisów, więc to będzie takie szybkie porównanie. Najpierw zajmiemy się załataniem luki zasięgu, czyli Wi-Fi calling, jak to wygląda, potem powiemy sobie o możliwości pracy w paśmie 2G w tych dwóch sieciach, w Play'u i w Orange'u, no a później powiemy o możliwości zdjęcia sobie PIN-u z karty SIM.

rylotek111

#12 ·

Transcription

Tak więc, Wi-Fi Calling. W Play wygląda to tak, że zarówno rozmowy jak i SMS-y idą sobie przez Wi-Fi, jeżeli usługę sobie włączymy w ustawieniach i to jest naprawdę fajna sprawa, bo w wypadku braku zasięgu, tak jak to ma miejsce u mnie, zasięg na lekarstwo, no to sprawdza się to świetnie. Natomiast w Orange mamy także rozmowy, a i owszem, idą sobie przez Wi-Fi i to jest świetnie, świetnie się to sprawdza, aczkolwiek SMS-y już niestety idą sobie tradycyjnie, więc no nie ma co ukrywać, pisanie SMS-ów staje się w tym momencie katorgą, jeżeli dołapiemy gdzieś jakiś dobry zasięg u mnie, no to czasem się zdarzy, że wyślę się ekspresowo, no ale powiedzmy... To już jest raczej święto, przeważnie niestety kończy się to niepowodzeniem i trzeba parę razy się naklikać, żeby wysłać wiadomość, no co do najprzyjemniejszych nie należy, często gęsto frustrujących momentów.

rylotek111

#13 ·

Transcription

A teraz o możliwości pracy w 2G. No więc wygląda to tak, że iPhone przy współpracy z Playem umożliwia włączenie sobie 2G, ograniczenia wyszukiwania tego pasma, no co nie ma co ukrywać, znacznie zmniejsza zużycie baterii, a tym samym zwiększa jego wytrzymałość. W Orange niestety wygląda to tak, że na iPhone nie możemy sobie włączyć tego 2G. No i sytuacja już jest mniej kolorowa, no bateria, urządzenie więcej energii potrzebuje, no bo szuka jednak tego mocniejszego sygnału, mimo że tam jak łapie 2G, ale jednak praktycznie tego nie widzi, tylko szuka sobie tego 3G, więc automatycznie zużycie baterii, zapotrzebowanie energii. Ta energia się zwiększa, tym samym spada również wytrzymałość baterii. Z tego co wiem w Plusie i w Playu właśnie jest taka możliwość, żeby sobie włączyć na iPhone to 2G, natomiast w T-Mobile i w Orange niestety takowej możliwości nie ma, także jeżeli ktoś jest w czarnej dziurze zasięgowej i ma iPhone, to no co tu dużo mówić, raczej myślę lepiej sobie wziąć Play'a. Nie wiem jak tam Plus z Wi-Fi Calling, czy on w ogóle udostępnia taką usługę, no jeżeli tak, no to wtedy fajnie, można sobie również wziąć Plusa, tak myślę, ale raczej no nie brać ani T-Mobile'a, ani Orange'a, też zależy w jakich rejonach kto mierzy, kto mieszka, jakie pokrycie, no ale, no tak to wygląda, jak wygląda, że możliwości 3G, Boże, 2G mają tylko klienci sieci Play oraz Plus.

rylotek111

#14 ·

Transcription

No i zdejmowanie PINu. Wygląda to tak, że w Playu, myślę w pozostałych sieciach można to zrobić, oczywiście w Orange'u tego zrobić nie można, nie ma możliwości zdjęcia blokady PIN. Oczywiście na tej standardowej karcie, bo od niedawna weszły sobie takie karty, tylko nie wiem jak to wygląda, czy domyślnie PIN jest wyłączony, czy można tego już potem bez problemu, czy ta karta to umożliwia dokonanie z poziomu ustawień urządzenia. Aczkolwiek na standardowej karcie tego zrobić niestety nie można. Orange za wymianę takowej karty liczy sobie ekstra 25 zł, podczas gdy Play ma wymianę karty. Za darmo, nie wiem jak to jest w innych sieciach. No, ja myślę, że za tą przyjemność nie zapłacę, już przymknę oko na każdorazowe wpisywanie PINu po restarcie urządzenia, chociaż nie powiem, trochę mnie to irytuje.

rylotek111

#15 ·

Transcription

Kończąc, wielokrotność wpisów na jeden temat. Sorry bardzo za to zwielokrotnianie wpisów, no ale sytuacja jest niestety jaka jest. Powiem tak, gdybym miał tylko w Orange telefon komórkowy, gdybym miał wybór czy zostać w playu, czy przenieść, to ja bym raczej został w playu, no tak jak już wspomniałem z uwagi na wi-fi calling, gdzie tak naprawdę smsy i rozmowy idą mi przez wi-fi, możliwość pracy po 2G. No i w razie czego, czy to z winy użytkownika, czy to z winy karty, nieważne, play wymienia kartę za darmo. Orange wymienia kartę za darmo tylko w momencie, gdy wina leży po stronie karty. A tak to jak już mówiłem, liczę sobie 25 złotych, no i też z uwagi na możliwość wyłączenia blokady pinem, raczej bym sobie pozostał w playu. To by w zasadzie chyba było tyle, jak mi się jeszcze coś przypomni, to tam dorzucę, ale postaram się już więcej nie zaśmiecać, no bo to i po co. Pozdrawiam wszystkich, trzymajcie się.

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

Tak, tutaj akurat masz rację, niestety w Orange była taka sytuacja, kiedyś miałem właśnie, że musiałem sobie wyrobić duplikat karty i niestety to było płatne 25 złotych, potem był ten nieszczęsny pin, który mnie doprowadzał do białej gorączki, więc najpierw próbowałem go zdjąć za pośrednictwem właśnie telefonu, ale niestety to nie przynosiło spodziewanego skutku, dopiero potem po jakimś długim, długim czasie pomyślałem właśnie sobie, żeby spróbować to ściągnąć przez adapter, właśnie, więc taki adapter kupiłem. I nawet przez, znaczy przez adapter powiem tak. Mogłeś pin zmienić, ale też nie można było go w ogóle zdjąć, bo gdzieś wyczytałem w internecie, że właśnie jeśli nie można zmienić normalnie z poziomu telefonu, no to można to zrobić z poziomu właśnie tego adaptera. No i przekonany byłem, że jeśli kupię ten adapter, to pin jakoś mi się uda wyłączyć, ale niestety nie przeszło to. Bo się po prostu nie udało tego zrobić, bo jakiś błąd wyskakiwał, więc naprawdę drażniło mnie to niemiłosiernie, więc w końcu postanowiłem przejść do playa, jeszcze pamiętam wpadkę przy tym zaliczyłem, bo oczywiście numer telefonu chciałem przenieść, mieć ten sam numer telefonu, bo ten sam numer telefonu, który mam od pięciu w sumie lat już. Więc no trochę już czasu ten numer telefonu mam. Więc tak po prostu mam do niego sentyment, ale wpadkę miałem taką właśnie, że po prostu, bo żeby właśnie przenieść numer trzeba było pójść do Orange i się zarejestrować, tak więc ja pamiętam, że to było przed weekendem i pamiętam, że to właśnie była zima. Więc ja poszedłem zarejestrować. Tę kartę i potem poszedłem do playa, żeby kurcze ją, no żeby po prostu przynieść ten numer, tak, więc wszystko było generalnie dobrze, to co miałem załatwić to załatwiłem, wiadomo, że był weekend to raczej no nie przeszłoby to, ale w poniedziałek nadszedł i pamiętam, że rano dostałem smsa, że jest błąd w bazie danych, jeśli chodzi o. O rejestrację i tak zadzwoniłem do tego Orange'a zapytać dokładnie o co chodzi z tym błędem. No to powiedzieli mi po prostu, że PSL się nie zgadza, zamiast dać, było zamiast 93.09 to było 93.03, czyli że niby się w marcu urodziłem i tu już był problem, więc musiałem znowu pójść do Orange'a. Znowu jeszcze raz zarejestrować ten numer i znowu po prostu pójść do playa, żeby jeszcze raz mi ten numer przynieśli. No i w końcu po długiej walce mi ten numer w końcu w nocy przynieśli do playa i tak jak mówię, jeśli mam porównywać to faktycznie tysiąc razy wolę playa niż Orange'a, bo tak jak mówiłem chyba tutaj już w jakimś nagraniu, że. W tych czasach, kiedy ja oczywiście miałem Orange'a, a miałem do stycznia 2016 roku Orange'a i dobrze wiem co się działo, bo potrafili co chwilę dzwonić, aby wciskać jakiś abonament, mimo to, że człowiek nie chciał. Nawet kiedyś miałem taką nieprzyjemną, właśnie bardzo nieprzyjemną rozmowę z konsultantem. Który mówił, że. Nie za wszelką cenę chciał mi właśnie wcisnąć jakiś abonament i to chyba była kwota w wysokości stu coś złotych. Ja się już wtedy zdenerwowałem, powiedziałem, że nie chcę za Chiny Ludowe żadnego abonamentu. Ja sobie miesięcznie doładowywałem, czy co dwa miesiące doładowywałem sobie za pięćdziesiąt złotych konto i to mi w zupełności wystarczało, tak. No ale wtedy to mnie ten facet tak zdenerwował, że mu powiedziałem przesadnie, że. Mam już dosyć ich tego natarczywego wydzwaniania, bo to raczej jest już chore dla mnie, żeby ludziom, którzy nie chcą w ogóle przechodzić na abonament. Za wszelką cenę próbowali na siłę wcisnąć ten abonament. Jeszcze pamiętam, jak powiedział, ale dlaczego pan nie chcesz przejść na abonament, takim bardzo niemiłym głosem. No i w końcu się przebrała miarka. Powiedziałem, że jeśli. Powiedziałem temu konsultantowi wprost. Że jeśli tak dalej będą podchodzili do klientów, to będą ich tracić po prostu, bo i ceny mają za wysokie za niektóre rzeczy. I kurczę, na siłę próbują abonament wcisnąć, co człowiek nie chce. No tak jak tutaj już mówiłem, ja przez jakiś czas miałem jeszcze ten Orange, znaczy internet z Orange'a w domu stacjonarnym. No to rachunki przychodziły masakryczne, tak. Co tutaj, gdzie teraz mieszkam, mam internet z Terpolu. Pół z Vectry, przepraszam bardzo. I jest do tego telewizja, tak. A tutaj internet jest bez limitu i jest telewizja i miesięcznie płacę tutaj osiemdziesiąt dwa złote. Tam niby było dokładnie to samo wszystko. Też niby internet bez limitu. Też telewizja i sto coś złotych, z czego to jak mówiłem, tutaj połowa za utrzymanie łącza. No co to... I wtedy to w ogóle ja się po raz pierwszy spotkałem z takim właśnie przypadkiem, żeby taki numer był. Bo naprawdę w szoku byłem. A na początku bardzo sobie sieć Orange chwaliłem, bo u mnie praktycznie cała rodzina ma w Orange. Ja jako jedyny mam w Play'u. I bardzo, bardzo się cieszę z tej sieci, że mam w tej sieci, bo uważam, że ta sieć jest po prostu najlepsza. Nie wydzwaniają, nie wciskają ci żadnych ofert. Naprawdę... Nie ma problemu w sumie. A już mam, niedługo będzie, w styczniu będzie akurat dwa lata. I z tej sieci jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że ten wpis się doda bez problemu. I pozdrawiam.

rylotek111

#17 ·

Transcription

Ojej, no to faktycznie miałeś przejścia dość, dość nieciekawe, powiem. Co do tego pinu, no to tak, faktycznie tego się nie da zmienić, ani żadnymi adapterami, ani nic, ani ustawieniami, po prostu nie ma przeproś. Niestety te karty głównie telefoniczne, że tak się wyrażę, z numerami, które to głównie telefon, że tak to nazywają, nie da się tego wyłączyć. I domyślnie, niestety tak jak już mówiłem, są sprzedawane domyślnie w standardzie te karty. Z tego co wiem, to już do... Karty do internetu mobilnego raczej, i to chyba też od tego roku, no brawo Orange, są w domyśle bezpinowe, też się ludzie... Tak, z tego co się dowiedziałem, też nie wiem czy to prawda na stówę, no nie da się tego wyłączyć. I domyślnie, niestety tak jak już mówiłem, są sprzedawane domyślnie w standardzie te karty. Z tego co wiem, to już do... Karty do internetu mobilnego raczej, i to chyba też od tego roku, no brawo Orange, są w domyśle bezpinowe, też się ludzie... Z tego co wiem, to już karty do internetu mobilnego raczej, i to chyba też od tego roku, no brawo Orange, są w domyśle bezpinowe, też się ludzie... Taıż się ludzie... Taıż się ludzie... Tak, z tego co się dowiedziałem, też nie wiem czy to prawda na stówę, no gdyż... T 착, z tego co się dowiedziałem, też nie wiem czy to prawda na stówę, no gdyż... 其實, no i ci ludzie, nie ukrywajmy, pues le ciao... 別 sculpture, prime prompted action, complicated action, en no ahora... skarżyli na to, że ilekroć włączają router no, tylekroć muszą ganiać do ustawień, gdzieś tam wprowadzać ten pin, robić cudawianki na kiju

rylotek111

#18 ·

Transcription

Ojej, coś się niedobrego podziało, tak zanikałem, przygasałem, przyciszałem, zgłaśniałem, nie wiem, dlaczego już pierwszy raz się coś takiego zdarza, jak to ja pewnie, szczęście do techniki, do technologii i tak dalej, nawet do akustyki, no cóż. W każdym razie, o tej przypadłości z PESEL-em, to szczerze mówiąc mnie zadziwiłeś, to przy samej rejestracji tam pracownik salonu się pomylił, czy co, bo to szczerze mówiąc, kurde, trochę dziwne, no że wywaliło ci błąd w bazie danych odnośnie PESEL-u. No pewnie się pomylił i potem z tego tytułu nie przyjechał. Przyjemność, tak samo jak mi, pomylono się, jeżeli chodzi o, bo kiedyś ta umowa gdzieś tam, a propos telefonii stacjonarnej była na mamę, no tam, pamiętam, w 2013 była przepisywana na mnie, no i tam oczywiście wspaniałomyślnie pracownik salonu pomylił się, jeżeli chodzi o, o co to było, chyba o pocztę, zdaje się, czy jakoś tak. I to się tak chyba ciągło przez jakieś 2-3 lata, mimo, że tam potem chyba z rok później, jak mi się tak chciało. Zmian wielkich, zmieniłem to, aczkolwiek, no, to się nadal za mną ciągło, no i teraz też, jak sobie tam dobierałem usługi i tak dalej, też jakieś gdzieś tam nieprawidłowości zauważyłem, od razu też to zmieniłem i nie wiem, czy gdzieś tam się jeszcze nie ciągnie, bo nie ukrywajmy, no straszny bałagan Orange ma w papierach, jeżeli o to chodzi, o ewidencję danych, niestety, mimo, że coś zmieniasz, to to jednak nie jest ujednolicane, tylko, że to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to jest, to trzeba gdzieś tam w każdych sektorach, podsektorach, pod, pod, pod, podsektorach, to wszystko gdzieś tam się jeszcze kotłuje, stare dane, po prostu nieaktualizowane, nie, jest to po prostu niekonsekwentnie aktualizowane, nie wiem, co oni z tym robią, że tak psują, no, ale po prostu psują i, cóż, czas najwyższy chyba, żeby się kiedyś ogarnąć, prawda.

lukasz1993258

#19 ·

Transcription

A teraz wam pewne rzecz powiem coś co zapomniałem wam powiedzieć wczoraj i to mi poleciało na śmierć z głowy będąc z wami szczerym. Mianowicie sprawa jest tego typu, że jak już tak porównywaliśmy wszyscy Play a Orange, no to od pewnego czasu jest pewna bardzo ciekawa taryfa w Play, której nigdy nie było w Orange. Mianowicie mam na myśli Play od nowa. Nie wiem jak to się wydarzy. Nie wiem czy wszyscy dokładnie wiecie co mam na myśli mówiąc Play od nowa, ale jeśli jest ktoś kto nie wie co to jest Play od nowa to pokrótce wyjaśnię. Play od nowa to jest taryfa w której nic nie przepada. No dobra. Nie do końca zupełnie nic. Ponieważ tu chodzi o to, że połączenia... ... ...wychodzące są ważne na roku. Jak na przykład dzisiaj kupimy pakiet startowy, a już mamy dzisiaj środę 9 sierpnia, no to połączenia wychodzące będą ważne do przyszłego roku, do 9 sierpnia. A połączenia przychodzące są ważne, że tak powiem wprost dożywotnio. Więc ja się nigdy z taką taryfą nie spotkałem w jakiejkolwiek sieci. Naprawdę. Aczkolwiek jeśli chodzi o tepli oto to sobie jeszcze w wolnej chwili poczytam. Dokładnie ze wszystkimi szczegółami jakie są usługi. Ale na dzień dzisiejszy uważam, że to jest naprawdę bardzo fajna opcja. Ponieważ no jeśli chodzi o połączenia przychodzące. One nigdy nie przepadają. A w Orange tego nie było. W Plusie tego nie było. No i w paru innych sieciach tego raczej nie było. Więc jednak Play się różni pod pewnymi względami. Jeśli chodzi o takie rzeczy. To znaczy chciałem powiedzieć usługi. Więc naprawdę pozdrawiam i do usłyszenia.

rylotek111

#20 ·

Transcription

tak Łukaszu taryfa bardzo fajna bardzo sobie ją chwaliłem tak ona chyba jakoś wyszła w marcu bodajże tego roku ja tak sobie wesoło z niej korzystałem bodaj od kwietnia aż do lipca mamę też tam przeniosłem do tej taryfy i myślę, że nie żałuję tak naprawdę bo też rzadko dzwoni, rzadko gdziekolwiek piszę, więc jej to akurat bardzo na rękę tak to jej się gromadziły skarbce złota na koncie i nieraz się zbierały pokaźne sumy a jednak trzeba było co miesiąc cały czas doładowywać te konto odkąd jest w tej odnowie no to odkąd miała te przysłowiowe 40 zł tak chyba przez 3 miesiące zjadła może z 10 także bardzo się to opłacało wyraźnie i myślę, że nie spadnie i w ten sposób to jest tak naprawdę w ten sposób powiedzmy na pewno to jest zjadła może z 10, także no, bardzo się to opłaca. Co do tej taryfy jeszcze, to wygląda to tak, że jeżeli nie wykonasz żadnego połączenia, nie napiszesz żadnego SMS-a w ciągu miesiąca, czy to SMS-a z pakietu, czy generalnie do playa, czy nie wykonasz żadnego połączenia, czy nie zużyjesz internetu, bądź też nie wykupisz żadnego kolejnego pakietu, to będzie, zostaje co miesiąc pobrana opłata 2 zł. No tak, to taka prowizyjka za utrzymanie konta. Ale tak naprawdę z chwilą, kiedy doładowywujesz to konto, choćby przysłowiową piątką, no to wtedy już to konto się tak jakby znowu przedłuża dla połączeń wychodzących o kolejny rok i tak naprawdę to znaczy o kolejny, o kolejne te dni, więc całkowicie, cały czas jakby ten rok się utrzymuje, więc to, no myślę, że jak ktoś, raz dajmy na to, jak już naprawdę ktoś nie dzwoni i tam wykonuje połączenie,

1 / 4 Next