Transcription
Witam w tym wątku podzielmy się naszymi sieciami komórkowymi z których korzystacie Ja zacznę od siebie jak miałem swój pierwszy telefon komórkowy A pamiętam że to była Nokia 3310 w sumie taki mój naprawdę pierwszy telefon I pamiętam jeszcze że dostałem go dopiero wtedy jak jechałem na zieloną szkołę Ja w sumie nie pamiętam ile wtedy mogłem mieć lat Ale pamiętam że gdzieś może w okoliczności W okolicach 14-15 Wtedy używałem Podaj że Chyba jeszcze wtedy była Chyba już Orange wtedy właściwie było z tego co sobie przypominam bo to było naprawdę dawno temu Potem już tak parę lat później zacząłem używać Zacząłem używać sieci heja przez jakiś tam też krótki czas ale jednak używałem tej sieci I to było pamiętam w takiej motoroli o której chyba mniej więcej wspomniałem w wątku odnośnie telefonów komórkowych Który oczywiście ja też utworzyłem I potem przez bardzo długi czas czyli od podaj że końca Do czerwca 2012 roku Do 16 stycznia 2016 roku Korzystałem z Orange Od 16 stycznia 2016 roku korzystam obecnie do dnia dzisiejszego spleja I teraz jak miałbym porównać dlaczego tak zmieniłem teraz sieć No to powiem tak O hej jak wtedy miałem tak się mało orientowałem Ja tylko wtedy jeszcze nawet nie miałem telefonu z gadaczem Więc dla mnie było ważne to żeby Tylko ktoś się mógł ze mną skontaktować I sam tam nie dzwoniłem ani nic w tym kierunku nie robiłem Yyyy Ale jak zacząłem używać Orange To na początku mi się ta sieć bardzo podobała Ceniłem sobie w niej pewne rzeczy Przede wszystkim to że wystarczyło doładować konto za 50 złotych I miało się konto aktywne na rok na połączenia przychodzące I potem pamiętam że W sumie bardzo długi czas sobie ceniłem tę sieć Bo jeszcze pamiętam I to chyba było właśnie w roku 2013 jak weszła nowa taryfa na Orange czyli Orange Yes I też to mi się podobało właśnie Bo wtedy weszły te SMSy nie limitowane do wszystkich sieci Tylko już niestety nie pamiętam mniej więcej ile to mogło kosztować Ale coś koło Chyba 10, 15 lub 20 złotych Naprawdę nie jestem sobie w stanie tego przypomnieć No ale w końcu ta sieć mi że tak powiem trochę podpadła Ponieważ po jakimś Już na samej końcówce praktycznie Po prostu w nie parę miesięcy przed tym zanim odeszłem Z tej sieci Były praktycznie codzienne wydzwanianie Proponowanie różnych ofert Których ja nie chciałem A oni i tak wydzwaniali Próbowali na siłę wcisnąć A jeszcze jedna sytuacja która mnie zdenerwowała trochę To była w lutym 2015 roku Ponieważ przez przypadek po prostu straciłem telefon komórkowy Właśnie z kartą z Orange Wyrobiłem sobie duplikat tej karty I żeby tego było mało był tam na siłę wciśnięty kod PIN Którego ja nie chciałem I oczywiście się go wyłączyć nie dało Jeszcze pamiętam że po prostu Kupiłem taki adapter do Znaczy taki czytnik kart SIM Bo gdzieś wyczytałem w internecie Bo na początku próbowałem różnymi sposobami wyłączyć ten kod Ale niestety bez żadnych że tak powiem skutków W związku z powyższym wyczytałem w internecie Że można za pomocą czytnika kart SIM wyłączyć ten kod PIN Więc próbowałem Kupiłem ten czytnik kart SIM Ale niestety nawet i to nie pomogło Bo jakiś tam błąd wyskakiwał A jak się z poziomu telefonu chciało wyłączyć To i tak był problem bo jakiś tam błąd wyskakiwał I po prostu się tego nie dało zrobić Ten kod można było zmienić Ale nie dało się go w ogóle wyłączyć To było bardzo uciążliwe w niektórych sytuacjach No i w końcu Nadszedł 2016 rok No i przeniosłem numer do playa na abonament praktycznie Czyli mam ten sam numer już od właśnie 20 czerwca 2015 Na początku był w Orange Teraz jest w Playu I muszę powiedzieć że bardzo, bardzo, bardzo się z tej sieci po prostu cieszę To jest do tej pory jak dla mnie najlepsza sieć I naprawdę nie narzekam bo Po prostu warto z niej korzystać Teraz jeszcze No ja akurat tak się składa że mam Póki co na abonament Ale zastanawiam się czy jak już mi się umowa nie będzie kończyła Czy po prostu nie spróbować Sobie takiej nowej formuły Play od nowa na kartę Poczytajcie to tam się dowiecie o co mniej więcej chodzi Tylko podpowiem tyle że To jest właśnie Coś podobne Coś takiego że po prostu Pieniądze nie przepadają I są po prostu cały czas Póki ma się pieniądze To środki nie przepadają Ani minuty nie przepadają Ani SMSy nie przepadają A konto jest po prostu ważne Prawdę mówiąc do końca naszych dni No to tyle w tym wątku I pozdrawiam