Forum

Z jakich sieci telefoni korzystacie, i czy jesteście z nich zadowoleni?

inne

Previous 2 / 4 Next

rylotek111

#21 ·

Transcription

Tak naprawdę myślę, że ta taryfa to jest takim swego rodzaju trendem, takim dość mocnym chwytem marketingowym, ale z jednej strony chwytem marketingowym, bo przyciągnie myślę mnóstwo klientów, z drugiej strony bądź co bądź naprawdę się to opłaca, no bo tak naprawdę jeżeli pobierane jest tylko 2 zł za podtrzymanie konta, a jeżeli się to doładuje to konto tudzież wyśle smsa jakiego bądź, czy zużyje w jakikolwiek sposób środki, czy to w postaci pakietów, czy pieniędzy zgromadzone na koncie, no to tak naprawdę nic na mnie nie schodzi. No i chyba myślę gra warta świeczki. A tak jeszcze zapomniałem dodać, wspomnieć o takim bardzo myślę istotnym fakcie, to jest taki dość, jak to mówią, czytaj zawsze co małym druczkiem napisane, tak? No i tutaj taki mały druczek, kruczek się pojawia, a mianowicie w innych taryfach tych miesięcznych, co trzeba doładowywać cyklicznie w miarę to konto, no może nie tylko miesięcznych, ale również. Mamy wszystko w playu darmowe, w sensie wewnątrz sieciowo mamy wszystko darmowe, a w odnowie jest tak, że jeżeli sobie nie włączymy czegoś, co się nazywa stan darmowy, jest taka usługa stan darmowy, no to niestety równo z kasy nas skubią. To znaczy nie miałem się okazji przekonać, czy rzeczywiście skubią. Ale i z opisu usługi stan darmowy i gdzieś tam z artykułów w internecie, no wiem, że teoretycznie wiem, że mogą nas oskubać, także jeżeli już przenosimy się do tejże taryfy, do odnowy, no to warto pamiętać, żeby sobie jednak stan darmowy włączyć, żeby się potem nie obudzić bez pieniążków, tudzież no myślę, że jeżeli mamy włączone, wykupione pakiety, to również bez pakietów. Bo byliśmy wcześniej przyzwyczajeni do tego, że mamy sobie wszystko darmo w playu, no więc rozgadujemy się z dziewczyną, tudzież z chłopakiem, czy tudzież z kimś innym, z rodziną, po pięć godzin dziennie i wesoło jesteśmy te, a na drugi dzień budzimy się bez kasy, także myślę, że o tym warto pamiętać.

Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

lukasz1993258

#22 ·

Transcription

No właśnie, jeśli chodzi o tę taryfę Play od nowa, to ta taryfa mi się bardzo, ale to bardzo podoba, no bo tak naprawdę ja nigdy w życiu czegoś takiego w żadnej innej sieci nie widziałem, więc tak naprawdę, ja nie wiem, kiedy ta taryfa weszła? To chyba w marcu, jak się nie mylę, o niej po raz pierwszy miałem styczność usłyszeć, więc tak, no, muszę powiedzieć, że trochę mnie to zatkało, jak się tak dowiedziałem odnośnie takiej taryfy, że istnieje i też w Playu, i na jakiej to zasadzie wygląda przede wszystkim, bo to też o to chodziło, no to byłem w szoku, tak jak mówię, no bo nigdy nie spotkałem się w żadnej sieci, tak jak mówiłem, żeby taka taryfa była ciekawa, a tu proszę, taka niespodzianka, tak? Ja jeszcze tutaj chciałem się wypowiedzieć, bo przypomniałem sobie właśnie, że jeszcze przez, ale to było bardzo dawno temu, w sumie przed Orange'em, pamiętam, że miałem w sumie chyba rok wstecz, jeszcze pamiętam, że wtedy kupowałem od kolegi taki telefon w szkole z klapką, taką zamykaną, niestety, ale bateria w nim była taka, jaka była, że niestety telefon musiał cały czas, bez przerwy być pod ładowarką, bo wystarczyło, że go się wypiło nawet na 3 minuty i już był sygnał, że niestety, ale bateria robi sobie pa pa. No w każdym razie w tym telefonie miałem jeszcze właśnie kartę z hej. No nie mogę na nie, nie jestem tak dokładnie w stanie powiedzieć, jakie tam były taryfy i jak to wyglądało w kwestii opłacenia tej karty, aczkolwiek jeszcze wtedy nie no, ta karta nie była, bo nie było tego w ogóle. W tym samym momencie, to ja miałem po prostu zbyt duży zbyt duży abonament, więc to tak generalnie to, to... no ja tylko dzwoniłem i wykony... znaczy, ja tylko dzwoniłem i ktoś do mnie dzwonił, bo no umówmy się, to nie był telefon mówiący, więc wiele, no to nie mogłem w nim, nie mogłem z nim po prostu, znaczy, nie mogłem z tym telefonem więcej zdziałać niż tylko dzwonienie i odbieranie, i odbieranie połączeń, tak? No, i to była właśnie moja taka typowa pierwsza karta. Natomiast jeszcze słyszałem o takiej świeci, znaczy słyszałem o takiej ciekawej jakby yyy usłudze, tylko to już nie jest ani Play, ani Orange, tylko to jest bodajże New Mobile. I tam właśnie słyszałem, że yyy za bodajże 30 coś złotych miesięcznie yyy ma się nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i nielimitowane rozmowy na stacjonarne. Nie wiem ile w tym jest, prawda, ale tak słyszałem. No i w zależności też chyba od tego, ile to ładowujesz, tam tyle dostajesz internetu, czy coś takiego. Ale to ja od znajomego słyszałem, więc tak naprawdę mówiąc szczerze i wprost bardzo ciężko mi jest się właśnie na ten temat tak definitywnie właśnie w tej kwestii wypowiedzieć, więc no tak ja tylko słyszałem to, to co nie umiem usłyszeć chyba raczej, tak? A poza tym powracając jeszcze na chwilę do Orange'a, bo tak sobie teraz jeszcze przypomniałem, że bardzo dużo osób mówiło, że tam były częste awarie i faktycznie, ja raz pamiętam kiedyś, że przez przez całą noc nie mogłem w ogóle ani jednego połączenia telefonicznego wykonać. Nigdzie. I to było bodajże od 22 aż do prawie 9 lub 10 rano, no to... wiecie jak to jest. To była bardzo poważna awaria, nie wiadomo co tam się stało. A Play'a mam, tak jak już wspomniałem, już od dwóch lat. No i jakoś jeszcze ani jednej takiej nieprzyjemności nie było. Zawsze działało i działać dalej działa, tak? Więc tak generalnie to... generalnie to uważam, że ta sieć jest najlepsza. Bo jednak Play to Play. Zresztą bardzo, bardzo dużo osób, które ja znam właśnie ma Play'a, albo jest po prostu migracja z Orange'u na Play'a, no to... No co, no jak dla mnie te oferty są dobre, zwłaszcza jak jeszcze ktoś ma Play od nowa, to już tym bardziej jest sytuacja taka, jaka po prostu jest, tak? No to chyba by każdy na to poszedł. No bo pokażcie mi kogoś, kto by na to nie poszedł. Wszyscy by na to poszli. Tym bardziej, że jeśli chodzi o Play od nowa, to... Tak jak tutaj mój poprzednik mówił, jak się nie dzwoni, nie smsuje nic, to się tylko dwa złote pobiera, tak? A jeśli gdzieś dzwonisz, nie smsujesz czy coś, to dzwoń to, a rób to co chcesz. Tak? Jak się jeszcze włącz ten stan darmowy i przykładowo, jeśli się postarasz i masz to, masz na przykład te pięćdziesiąt złotych, żeby sobie je doładować, na przykład co parę miesięcy, ale liczmy na przykład, że w tym miesiącu doładujesz sobie to konto tam w Play od nowa za pięćdziesiątkę, no to kurczę... No to co, po wykupieniu tych... tego darmowego stanu, to to jest po prostu ... to pięknie, tak? Nie musisz się martwić, że ci to wszystko przepadnie, no bo po czym się martwić, skoro to nie przepadnie, tak? No właśnie. I tak to właśnie wygląda. I to jest jak dla mnie najlepsza taryfa, tak? Znaczy osobiście nie mam na razie z tej taryfy, bo ja mam Play na abonament, ale zastanawiam się jeszcze poważnie, czy jakby się nie skończy umowa, czy po prostu... nie przejść do tej taryfy, no bo to by mi się bardziej trochę opłacało, tak? Z jednej strony, tak? Bardziej by mi się z jednej strony to opłacało, byłoby mi to w sumie na rękę w tym momencie, więc no tak sobie myślę, czy po prostu... nie przejść na to, ale to dopiero bym mógł... Dopiero bym na to mógł przejść, żeby was nie skłamać w styczniu, tak? Dokładnie to 16 stycznia 2018 roku, więc w sumie już niedługo, bo dzisiaj już jest 12 sierpnia, ale to tak... Jeszcze jest wrzesień, październik, listopad, grudzień, więc są jeszcze 4 całe miesiące. Więc to tak dopiero wiecie. Znaczy teoretycznie czas szybko leci, ale pamiętajcie, że jeśli na coś się czeka i czegoś się naprawdę chce, to czas będzie bardzo, bardzo leciał wolno, a jak się o tym nie myśli i jest się zajętym zupełnie innymi kwestiami i zupełnie innymi sprawami, to czas leci, leci, leci, leci, leci, tak? Widać, że się rozgadałem trochę tutaj, a w sumie dobrze, bo już chyba wszystko co do pakietów i do tego co miałem do powiedzenia, to już chyba powiedziałem, ale jednak gdyby ktoś chciał o coś zapytać, to na przykład o te pakiety czy coś, no to proszę śmiało pytać, ja z największą przyjemnością odpowiem, bo to w końcu... No wiecie. Trzeba sobie pomagać. No dobra. To ja już kończę ten przydługawy, jak flagi z olejem w PiS i pozostaje mi tylko Wam życzyć udanego, upalnego dnia, bo przecież dzisiaj jest kolejny dzień upałów. W końcu to jest jeszcze połowa wakacji, tak? Ale już połowa. A i tak jeszcze we wrześniu będzie coś pewnie z upałów do nas przyjdzie, więc przynajmniej na początku września, więc tak generalnie nie ma się co martwić. I tym miłym akcentem chciałbym zakończyć już ten wpis, bo już się naprawdę bardzo długi robi. I gdybyście mieli pytania odnośnie tych pakietów czy do sieci Play, to proszę do mnie śmiało napisać lub mi w tym wątku zadawać pytania. Ja w miarę możliwości będę starał się na te pytania wszystkim odpowiedzieć. A więc do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

rylotek111

#23 ·

Transcription

Jezu Chryste, Łukaszu, no to żeś się rzeczywiście naprodukował dość mocno. No co do tej oferty od nowa, no to tak jak już też mówiłem, przyszła sobie do nas w marcu, wywołując tym samym dużo rozgłosu, dużo szumu, też medialnego, bo gdzie taka oferta by nie wywołała, no i dobrze, bo tak naprawdę może niewiele gdzieś tam rzeczy na ten szum zasługuje, ta oferta akurat zasługuje, więc to bardzo dobrze. Co do New, New Mobile, to jest z jednej strony niby osobna sieć, z drugiej strony tam nie wiem, markowana jakby przez Orange, gdzieś tam między tymi dwiema sieciami sobie można swobodnie migrować z tego co wiem, bez podpisywania wniosków, wypełniania umów, to znaczy się odwrotnie. Znaczy, w program lojalnościowy, jak tam ktoś paybacki zbiera, punkty payback, to ponoć też i w New. Co do New, New Mobile, to jest z jednej strony niby osobna sieć, z drugiej strony tam nie wiem, markowana jakby przez Orange, gdzieś tam między tymi dwiema sieciami sobie można swobodnie migrować z tego co wiem, bez podpisywania wniosków, wypełniania umów, to znaczy się odwrotnie. Program lojalnościowy, jak tam ktoś paybacki zbiera, punkty payback, to ponoć też i w New działa, takie jakieś opinie. No ale w New jest dużo taniej, z tego co wiem. Tam już nawet za 19 złotych jakieś dość ciekawe oferty się zdarzają, gdzieś tam jeżeli chodzi o nielimitowane, gdzieś tam o internet. Nie wiem, mogę teraz bredzić, gdyż sam nie posiadam, a tak... gdzieś mi się obijało nieraz o uszy, coś takiego. Wszystko jest fajnie, wszystko jest tanio, wszystko jest prawie darmo, jeżeli korzystamy sobie samodzielnie, to znaczy jeżeli nie potrzebujemy wsparcia w postaci biura obsługi klienta, bo w tym jest zasadniczy haczyk, iż biuro klienta pobiera sobie za... tylko teraz to jest chyba całościowa opłata, to znaczy, że nie rozliczana według jakichś tam stawek sekundowych, minutowych i tak dalej, tylko za wykonanie połączenia niezależnie od długości połączenia chyba pobierają sobie, życzą sobie za to 5 złotych, także to też taka drobna uwaga, taki dość chwytliwy haczyk. W temacie by było chyba tyle, jeszcze coś miałem mówić. Aha! Co do tej migracji jeszcze, no faktycznie to jest chociażby jak przeglądam profile facebookowe operatorów, czy Orange'a, czy Play'a, najczęściej jednak Orange'a i Play'a, tak dla porównania, to odnoszę wrażenie, iż więcej imigracji dokonuje się właśnie z Orange niż z Play, niż odwrotnie. No i też niestety dużo tych uwag krytycznych pod adresem Orange pokrywa się na profilu facebookowym, pokrywa się z tym, no, co, no co ty mówiłeś, o czym ty mówiłeś. Tak jeszcze już na sam koniec zupełnie taka mała prośba Łukaszu, jakbyś tak mógł też te wpisy jakoś tak składniej może publikować, jakoś może składniej się w nich wypowiadać, no bo, bo nie da się ukryć, jak się słucha tak dość długich i rozwlekłych, często gęsto powielanych wypowiedzi, no to, to czasem też człowiekowi pewne rzeczy umkną. Jednak jakbyś sobie tak mógł przemyśleć, też przed chwilą

Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

lukasz1993258

#24 ·

Transcription

Witam Was w kolejnym wpisie. Ja tutaj mam dosyć takie fajne pytanie, ponieważ przedtem tego nie brałem pod uwagę. Moje pytanie jest następujące. Czy mieliście kiedyś problem, żeby na przykład sobie zmodyfikować ustawienia przez stronę internetową danej sieci? Bo na przykład ja teraz zauważyłem, a przedtem tego w ogóle nie brałem pod uwagę, że niestety, ale no wydaje mi się, że dla mnie strona Play'a za bardzo nie jest przystosowana. Bo próbowałem... coś dzisiaj zrobić. I w tym celu trzeba było założyć konto. No i niestety jak tam jest przycisk dalej, no to niestety ten przycisk w ogóle nie działa. No więc ten przycisk dalej w ogóle on jest jakoś tak dziwnie zrobiony, że pod tabem go nie ma, a pod kursorem jest. Tylko, że jak daję na nim Enter, no to już niestety to nie działa. Nie powinno to działać. Kiedyś pamiętam właśnie, że jak miałem oczywiście w Orange, to pamiętam, że jeśli chodzi o sprawdzenie stanu konta przez internet, to jakoś tam nie było problemów. I dlatego chciałbym się tutaj was jeszcze spytać, i wy macie taką sytuację, lub mieliście właśnie, co do strony internetowej, na przykład różnych sieci, na przykład Play24, co teraz, no nie wiem, dokładnie no, jeżeli rejestracja aż tak dostępna nie jest, no to nie wiem, jakby to było po rejestracji, tak? Więc chcę się was doradzić, co do tego. Więc w takim razie czekam na kolejne wpisy, i pozdrawiam was. Pozdrawiam was wszystkich bardzo, bardzo cieplutko.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#25 ·

Transcription

W Play weszła też taka fajna jakby promocja, że gdy się przyniesie numer z innej sieci do Play, dostaje się 500 zł, 50 giga internetu oraz konto ważne na rok. Tak.

misiek

#26 ·

Transcription

Aktualnie Play, tak jak do dzwonienia i do internetu mobilnego. Czy jestem zadowolony? Generalnie tak. Aczkolwiek z internetem robią sobie jaja czasami. Jest generalnie średnio, jeżeli chodzi o internet. Co do zasięgu też nie jest może najlepiej, ważne jest to, że można korzystać z zasięgu plusa, przynajmniej u mnie. Jeżeli mam ustawiony zasięg plusa, to jest wszystko ok. Jak jest ustawiony na automatyczny, to świruje. Poza tym drugi numer mam w plusie, którego używam sporadycznie. Wcześniej miałem w Orange parę ładnych lat, ale nie będę się o tej sieci tutaj wypowiadał.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#27 ·

Transcription

Jeszcze co do zasięgu. Ja akurat mieszkam w takiej okolicy, gdzie generalnie jest słaby zasięg, ale w dużych miastach jest ogólnie ok. Tak w dużych miastach, jeżeli jestem w mieście, to nie narzekam na zasięg. Jeszcze co do internetu stacjonarnego, bo taki też posiadam, to mam w Orange dawnej Neostradzie, czy tam aktualnej Neostradzie. Nawet nie pamiętam, jak to się teraz nazywa. W każdym razie w Orange.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

lukasz1993258

#28 ·

Transcription

No tak, bo Orange aktualnie przejęło już chyba z 3 lata temu, czy z 4 lata temu, jak się nie mylę, ale w każdym razie przejęło właśnie telekomunikację polską. Parę dni temu też przejęło właśnie multimedię, więc tak to chcąc, nie chcąc, niestety wygląda. Natomiast jeszcze tutaj chciałbym się odnieść do porównania Pleja a Orange. Mianowicie sytuacja... wygląda w następujący oto sposób, mianowicie jak miałem w Orange, a już wtedy czasami jeździłem do Warszawy, szczególnie wtedy jeździłem, kiedy właśnie już przez krótki czas byłem w Rastkach, więc jak jeździłem metrem, no to niestety, ale zasięg jeśli chodzi o Orange... był tragiczny, bo kiedy przebywałem w metrze zasięgu Orange praktycznie niestety nie było. A jeśli chodzi o Plej, to muszę tutaj powiedzieć, że zasięg Pleja, jeśli chodzi o przebywanie w metrze, no to naprawdę muszę powiedzieć, że nie zanika ani trochę. Nawet mogę bez wcześniejszych na to odpowiedzieć, że nieРЕŻYW. problemu z kimś rozmawiać będąc właśnie w metrze, więc muszę naprawdę powiedzieć, że Play naprawdę jeśli chodzi póki co o zasięg, no to aktualnie pobija jak dla mnie póki co wszystko i jeszcze tutaj chcę dodać że do bodajże końca 2020 roku jak się nie mylę no to Play chyba ma mieć już własne bodajże nadajniki, więc no generalnie to zobaczymy jak ta sprawa rzeczywiście się dalej oczywiście podoczy także pozdrawiam

wojtas

#29 ·

1 likes
Transcription

A propos jeszcze oręża, to ja sobie go w miarę chwalę, dlatego że jak jestem na jakichś wakacjach, to internety z oręża chodzą w miarę dobrze i wystarczają mi na moje potrzeby.

DJGraco

#30 ·

1 likes
Transcription

Ja korzystam z Orange i z pewnością mi ta sieć wystarczy.

nuno69

#31 ·

Transcription

Cześć, no to ja w chwili obecnej korzystam z sieci Play oraz z sieci Folks, która jest w sumie forkiem Play, ale oni mają fajniejszą ofertę, jako że ja korzystam bardziej z internetu jak dzwonię, więc w Folksie mi jest dobrze, bo mam 20 GB internetu i no limit, nielimitowane rozmowy do wszystkich i SMSy za 30 zł miesięcznie. Później jak mi się ten internet skończy, mogę internet sobie dokupić, 1 GB za 2 zł, więc no tak to właśnie wygląda, a korzystam z sieci naprawdę różnych, testowałem od takich standardowych, tam Orange Plus, po sieci naprawdę ciekawe, jak tu Miedronka, M-Bank Mobile, no wiele tych sieci się przewinęło, 36.6 mi się bardzo podobało i z tej sieci korzystałem na poważnie przez dość długi czas. Ale chyba tyle.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

lukasz1993258

#32 ·

Transcription

No a jeszcze w Verge Mobile jest, podejrzeć jak się nie mylę, 10 chyba giga internetu za 9 złotych i jeszcze chyba ponadto jak się przenosi numer to można dostać voucher na przykład na kawę, tylko już nie pamiętam gdzie, chyba w Last Coffee czy coś takiego, właściwie już nie pamiętam. Od niedawna coś takiego jest, właśnie dowiedziałem.

Bartek1

#33 ·

Transcription

Ja korzystam z oręgrza, tak jak chyba w linku sześć kwot, także jestem zadowolona, no tak różnie z tym bywa. Tak różnie z tym bywa, że w tej pracy, że są tylko dziwne pieniądze, znikają, ale to, że jestem zadowolona, ale to internet of my, iPhone i ojewan, ojewan, Wifi, to jest też aktywność. No, tak. No, tak.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

matid25

#34 ·

Transcription

Witajcie, co do sieci komórkowej. To korzystałem z Orange na abonament od 2016 do 2018, do 6 czerwca. No i powiem tak. Abonament niestety nie był jakoś tam powalający, dlatego, że za 30 zł miałem 1 GB internetu i rozmów bez limitu na komórki i SMS-y. Stacjonarki niestety były już dodatkowo płatne 10 zł. Teraz przyszedłem na kartę i mam ten pakiet za 25 zł. To jest rozmów bez limitu, SMS-y bez limitu i na stacjonarne też bez limitu. Więc w sumie oferta o wiele opłacalniejsza. No i plus, ja zawsze ładuję konto wcześniej, czyli mam jeszcze dodatkowe giga za to, że doładuję stacjonarki. Miałem sobie konto wcześniej. Plus, za to, że usługa technicznie się odnawia, no to teraz dostałem 1 GB. Czyli o, teraz mam, jak dobrze pamiętam, jakieś 30 parę giga internetu. A zanim znowu znowu se konto doładuję, no to będzie jakieś znowu, dojdzie jakieś, nie wiem, 15-20 giga. No to myślę, że około 50 giga zbiorę. No z zasięgiem o kartownię tutaj z Orange jest dobrze. No chociaż różnie z tym zasięgiem bywało w poprzednim miejscu zamieszkania. I Orange ma to dobre, to jest dla iPhone'owców informacja, że ktoś, kto ma telefon w Orange i iOS powyżej, czy nie, iOS 10, 10.3, może sobie włączyć tak zwane rozmowy przez Wi-Fi. No to jakoś tam sygnał poprawia. Jeżeli u Ciebie jest zasięg Orange'a, no to te Wi-Fi jednak tym zasięgiem nadrabia. Więc tam w poprzednim mieszkaniu, gdzie mieszkałem, różnica jednak była. Jak byłem bez Wi-Fi Calling tak zwanego i z Wi-Fi Calling.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

ankafurman

#35 ·

Transcription

Ja korzystam z sieci Tinovay i telefon Samsung Galaxy Note 5 też tam był kupowany. No ja teraz płacę 50 zł bez telefonu, kiedyś płaciłam 70 zł można powiedzieć. Jestem bardzo zadowolona, ale słyszałam, że w Orange jest tanio. Że można bez telefonu mieć abonament za 20 zł, czy to jest prawda? Nie wiem. A w Pulsie 25 zł można płacić. Zobaczymy. Firmy telekomunikacyjne przeganiają się w promocjach i w tych różnych rzeczach. Pa.

lukasz1993258

#36 ·

Transcription

Co do Twojego pytania, niestety nie wiem, czy taka prawda jest, ponieważ ja w Ores już od dawna nie siedzę, w sumie już paru lat, szczerze powiedziawszy, więc nadabane ciężko mi to jest w ogóle stwierdzić. Co do T-Mobile'a, to ta sieć akurat pod kilkoma względami mi nie przypadła do gustu. Jeden podstawowy z nich jest taki, że kiedyś, w sumie chyba prawie dwa lata temu, moja taka koleżanka przynosiła numer do T-Mobile'a, tylko już niestety nie pamiętam, z jakiej siedzi. To tak jak na przykład, jeżeli ja przynosiłem numer z Orange do Play i ja czekałem na przykład, nie, inaczej. Jesteś dostępny. Dzięki. W ciągu jednej nocy miałem przyniesiony numer i nie musiałem na nic więcej czekać. Tak koleżanka przez prawie tydzień musiała czekać, aż jej numer przyniosą. Mało tego, ponoć słyszałem, że przez tydzień była w ogóle bez numeru telefonu. Także, no naprawdę ciekawe jazdy były. Pozdrawiam.

matid25

#37 ·

Transcription

Można mieć w Orange abonament za 20 zł, ale to łączy się z tym, że trzeba mieć parę numerów na siebie, czyli na przykład bierzemy sobie jeden numer, mamy za 30, drugi numer mamy za na przykład 30, a trzeci numer jest za 20 z powodu zniżki Orange Open. No też na przykład możemy sobie wziąć Orange Love, wtedy będziemy mieli jeden numer za 30, drugi numer za 30 i trzeci numer internet za 70, no i czwarty numer możemy mieć i wtedy na przykład za internet i za ten czwarty numer płacimy 70 zł i wtedy mamy 100 giga internetu, czy tam 150 giga internetu. W karcie internetowej i jeszcze te trzy numery mają po 60 giga jakby pakietu, czy mają swoje tam 1 giga, czy tam 2 giga i potem 60 giga, ale to się nie opłaca. Lepiej mieć ofertę na kartę, ofertę jak ja mam, czyli za 25 zł jest 15 giga internetu i wszystko jest bez limitu rozmowy na stacjonarne i komórkowe. Z czego jak na przykład doładowujemy sobie konto przed upływem terminu ważności, czyli na przykład mieliśmy konto do tam 23, dajmy na to lipca, doładowaliśmy 18, dostajemy dodatkowe giga. Ja teraz doładowałem 50 i mam 40 giga za to, że doładowałem się 50 plus 15 giga z tego pakietu. Czyli mam około 55 giga plus jeszcze jakieś tam różne usługi, można sobie coś tam włączyć, jakieś tam promocje, tak jak był festiwal teraz Orange'a, czy na mundial, no to mi się można powiedzieć czasami udało mieć około 60 paru giga w telefonie na kartę. Jak bym doładował 100 to pewnie bym miał nie 40 do 100 giga, tylko jeszcze więcej. Więc w sumie jeżeli chodzi o Orange. Abonamentów nie polecam, bo się nie opłaca. Polecam za to bardzo kartę Orange Free na kartę.

lukasz1993258

#38 ·

Transcription

Co do tego, co ty tutaj mówisz, Matnito. Słyszałem o tej Taryki właśnie, Orange Free. Ale jedna rzecz trochę tak mnie dziwi. Bo ja zawsze uważałem, że jeżeli ktoś ma numer telefonu, to powinien mieć jeden numer telefonu i po sprawie. Nie rozumiem, dlaczego czasami jest tak, że większość osób sobie rejestruje kilka numerów naraz na siebie jednocześnie, po jakimś czasie te numery są nieaktywne. Ja na przykład teraz mam tylko jeden numer telefonu w Play'u i tego numeru się trzymam, bo już ten numer telefonu mam. Ho, ho, ho! Prawda? Ja mam tylko jeden numer telefonu w Play'u i tego numeru się trzymam, więc tego nie rozumiem, dlaczego kilkanaście na przykład numerów można rejestrować na siebie i potem z nich w ogóle nie korzystać. A tak coraz więcej osób niestety robi i to chyba nawet nieważne jaka sieć to jest, ale spotkałem się właśnie z czymś takim, że dużo osób coś takiego właśnie robi i nie wiem dokładnie w jakim to jest celu robione. Nie wiem dokładnie w jakim to jest celu robione. Ale tak jest. Pozdrawiam.

matid25

#39 ·

Transcription

Kiedy wyszła ta rejestracja, no to np. niektórzy sobie rejestrują parę numerów np. na siebie, bo np. mają 2 czy 3 np. telefony, a bo to się czasami tak luźnie np. robi, nie wiem, bo ten numer jest do pracy, ten jest coś tam i po prostu dlatego też tak. Albo np. też ludzie rejestrują sobie numer np. do testów, nie wiem, ma iOS-a i ma Androida i np. porównuje sobie jaki system jest np. lepszy. Ja np. będę sobie za, no nie wiem, pół roku rejestrował drugi numer, no bo jak mi się gabinet otworzy, no to będę sobie drugi numer rejestrował, żeby mieć po prostu numer służbowy. Żeby pacjenci nie wyzmieniali mi na prywatny, co się często np. zdarzało, jak miałem prywatny, że o 23.00 mi pacjent zadzwonił, Panie Mateuszu, ja się spóźnię, będę o 12.00, a nie o 11.30, więc żeby uniknąć takich różnych dziwnych numerów, to po prostu sobie zarejestruję drugi numer i będę go miał po prostu na działalność.

matid25

#40 ·

Transcription

I na przykład też rejestrują sobie ludzie parę numerów, na przykład mamy na to, mama tak ma, że tu w Polsce kosztuje z Orange, a w Niemczech z T-Mobile'u, dlatego że T-Mobile w Niemczech ma dobre zasięgi, problemu nie ma, a Orange znowu coś tam się tnie i strasznie przerywa, a New Mobile to w ogóle tam nie działa. Więc też na przykład ludzie sobie parę numerów biorą, żeby na przykład właśnie jak jadą za granicę do pracy czy coś, to żeby mieć jakiś kontakt po prostu z Polską, bo też czasami się nie opłaca brać tych niemieckich znowu numerów, bo oni tam jakieś dziwne jakieś utrudnienia mają, jakiś kod trzeba podać i coś. I szczerze powiedziałem, że do tej pory żeśmy nie doszli jak zareagowali. Także nie chcę rejestrować tą Aldi Talk czy coś takiego.

Previous 2 / 4 Next