Stacje radiowe

Wasze ulubione stacje radiowe

Started by lukasz1993258 80 posts last post 7 years ago Page 4 of 4

Transcription

A ja sobie nawet biorę i dżingę nagrywam sobie, żeby po prostu mieć co kiedyś tam wspominać. I tak to potem biorę wszystko i na telabajt nagrywam, więc to na mnie nie ma żadnej różnicy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#62 1 like

Transcription

Włączyłem sobie to radio, a tu resampling i to taki dość mocny.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#63 1 like

Transcription

We're about to go, baby, off the go The blue little speakers Uh-huh, they're the dreamers We're about to go, baby, off the go We're about to go, baby, off the go We're about to go, baby, off the go

Transcription

Swoją drogą chciałem jeszcze zobaczyć to radio Bartoszyce całe, ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć streamingu. Nie wiem czy nie mają streamingu, czy on jest gdzieś ukryty, bo wczoraj próbowałem właśnie szukać tego szczecińskiego radia, które teraz słucham i nie znalazłem. Tylko dzisiaj jak weszłem w Radio Polskę i tam były różne komentarze i ktoś tam link podał dopiero wtedy mi się udało to znaleźć.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A co do stacji radiowych, to ostatnio padła mi bimbuha, taka pewna stacja i dosyć krótko słuchałem, ale myślę, że niektórym fanom muzyki klubowej może się ona spodobać. Jest to mianowicie stacja Vision Radio UK, którą nadaje w Wielkiej Brytanii, w Londynie i myślę, że niektórym osobom może się ona spodobać. Dla chętnych na wiadomość prywatną adres strumienia mogę podesłać, bo tutaj niestety nie mogę linków żadnych podawać. Tak więc tyle.

#66 1 like

Transcription

Cześć. Jeśli chodzi o moje ulubione stacje radiowe, to najchętniej słucham Polskiej Jedynki, właśnie teraz leci w tle, dwóch słowiańskich stacji, też analogicznej Jedynki i Radia Veseliak, BBC, głównie dwójki i Bayern 2 i Bayern 3.

#67 1 like

Transcription

Co do mojego ulubionego radia, to zdecydowanie jest to RMFFM, ponieważ jego najczęściej słucham i chyba tyle bym miała do powiedzenia.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Transcription

I dopiero teraz ten wątek zauważyłem, po paru miesiącach. W każdym bądź razie, Gracjanie, prośba do Ciebie, bo Ty tutaj wspomniałeś o jakiejś stacji radiowej, która puszcza muzykę taką klubową i prosiłeś, żeby prosić Ciebie wiadomość, żeby jak ktoś, żeby Cię prosił, wyślij mi streaming na prywatną wiadomość. Chodzi mi o tą stację, która... nadaje w Wielkiej Brytanii. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

#69 1 like

Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moim ulubionym radiem jest radio, w którym są jakiekolwiek transmisje z meczów piłki nożnej, więc tych rad jest niewiele, ale są takie. Na przykład Polskie Radio Program Pierwszy, Polskie Radio Poznań lub jak kto woli Radio Merkury, Radio Kielce, czasami Radio Gdańsk, więc wszystkie takie radia, w których te owe transmisje są. Ja lubię.

#70 1 like

Transcription

A moim ulubionym radiem jest Media Player Classic w połączeniu z C, Users, nazwa użytkownika, Music.

#71 1 like

Transcription

No cóż, też można i tak. Niektórzy wolą z dysku, niektórzy z radia, ale nie zawsze z tego dysku da się odtwarzać.

Transcription

Przecież w dysku zawsze się da odtwarzać, chyba że w dysku masz uszkodzony, sorry za autopik.

#73 1 like

Transcription

Znaczy, ja sobie radia po prostu dzielę na audycje. Jeżeli w jakiejś rozgłośni jest fajna audycja, to ja sobie tą rozgłośnię po prostu włączam. Ale tak radia bez audycji raczej nie słucham, chyba że skanuję sobie, co na danej istotliwości jest.

Transcription

No można zasadniczo w ten sposób, Taszku, jak Ty mówisz, no i wtedy sobie jakąś ulubioną audycję wybrać i słuchać ewentualnie, jeżeli jest jakaś audycja ulubiona, przykładowo z Radia Talk FM, no to przecież chyba to nawet można ściągnąć, bo pojawia się przecież, znaczy są tyfropodcasty na ich stronie.

#75 1 like

Transcription

Ja przychodzę z takim małym sprostowaniem do Łukasza, gdyż Natok FM to nie są tyflopodcasty, tylko zwykłe podcasty. Gdyż tyflopodcast to po prostu nazwa portalu i audycji tworzonej dla osób niewidomych.

Ulotka, miouuuu!

Transcription

Ano, przepraszam za błąd.

#77 1 like

Transcription

Cześć, po pierwsze dodaję radio, które jeszcze streamuje piłkę nożną, czyli radio Białystok i jeszcze co, chciałem zauważyć, że z biegiem lat znudziła mi się muzyka w radiu puszczana, znaczy może nie o tyle znudziła, o ile jakby dostałem wyjście inne niż radio, czyli dysk, czyli odtworzacz, czyli cokolwiek, gdzie mogę sobie zarządzać muzyką taką jaką chcę. Po trzecie nie lubię tok FM-u, za dużo mówienia, a jedyne to lubię z tok FM-u dżingle, a po czwarte tyle.

Transcription

Jak chcesz radzie bez gadania, no to OpenFM, jedziemy! Bez gadania! Nie, no dobra, ja tu nie będę reklamy robić, ale postanowiłem zarantować. No ale OpenFM jedzie bez gadania, to prawda.

#79 1 like

Transcription

MC Radio. Najlepsze. Bez gadania. Tak mi się przypomniało jako stacji bez gadania mowa, generalnie stacja z Poznania. Przez parę ładnych lat się tego trzymanie i... cóż. Jedyne co tam grało to w weekendy jakieś audycje oraz... pogoda co godzinę każdego dnia. I to też bardzo skrótowa. Gdzieś kiedyś miałem na jakiejś kasecie, ale nie znajdę tego raczej.

#80 1 like

Transcription

A moją ulubioną stacją od około pół roku stało się RSC Zeskierniewic, Polskie Radio Trójka i Radio Poznań.