Cześć, witajcie. Popradio, Radio Płoński, wasze radio to jest jedna i ta sama grupa dokładnie.
Krzysztof Pietrzyk za to odpowiada. I tak, taka mała poprawka.
Audycja, o której ty Łukaszu mówiłeś, piątkowa audycja, od 18 tam do północy.
Nie nazywa się alokacja, tylko radiolokacja, chyba że coś się zmieniło, a ja nie wiem, ale wydaje mi się, że to jest radiolokacja.
Ale Krzysztof Kołacz i jeszcze drugi gości ją prowadzą.
Przez bardzo długi czas była emitowana na Antonie radia Hobby z Legionowa.
Nawet nie lubiłem czasami tej radiolokacji posłuchać.
Polega to na tym, że jest muzyka, są konkursy, oni sobie gadają.
Konkursy są przeróżne, z nagrodami, można posłuchać jak ktoś lubi.
Myślę, że ci Łukasz uspodoba.
No, tak jak mówiłem, właśnie te radiokacjaleci na dwóch programach jednocześnie właśnie, mógłbym się ja faktycznie pomylić.
A to, że ten sam właściciel jest z tych trzech stacji, no to akurat to ja wiedziałem.
No w sumie tak, bo przecież i w radiu, i w popradiu na przykład, i w radiu Płońsk jest ten sam lektor.
Ale z drugiej zaś strony ten sam lektor jest w Vox FM, w radiu GO, w radiu Września, w Norda FM.
No to taka jakby jeszcze jedna ciekawostka.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
W Radio GO, w radiu wcześniej Nordia FM, jak najbardziej ma prawo być, bo te stacje mają tę umowę, tym pakieciem szczonowskim są, więc tam jak najbardziej.
Jeszcze jest jedno radio, w którym on jest, no nie, w sumie dwie stacje radiowe, wasze radio właśnie podane wyżej i radio RPL z Płocka, też od jakiegoś czasu takie radio nadaje i właśnie tam również ten lektor jest.
On zresztą nawet jest w tym głupim serialu Narodzonek 112, w którym...
Ale to jakby wątek serialu nie dotyczy, ale tam również tego lektora można usłyszeć. Ostatnio on bardzo popularny się zrobił, pan Daniel wydaje się, on ma na imię.
Nie wiem jaką ma na imię, ale co mogę jeszcze powiedzieć. Tak, w Płocku radio RPL FM nadaje na 88,1 i też ten lektor jest. Faktycznie zapomniałem.
Jeszcze w jednym radiu jest. Radio Kołobrzeg. Co prawda nie wiem jak to jest tam podpisane, ale tam tylko emitują serwisy Vox FM.
Ale muzyka jest taka jaka była zawsze w Radio Kołobrzeg. Nie ma muzyki dyskotekowej czy jakiejś innej takiej tanecznej. No, tyle.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No tak, Radia Kołobrzeg ma tylko serwisy. I chyba jeszcze w twoim radiu? W Szczecin... w tym. Nie w Szczecinie, tylko ze Starogardu Szczecińskiego.
Tam chyba też ten lektor jest, jeśli się nie mylę. No i Radia Magoria przez jakiś czas brała te serwisy z Vax FM, ale chyba przez krótki czas.
Podejrzewam, że za jakiś czas albo Radio Kołobrzeg zrezygnuje z tych serwisów, albo będzie próbowała wejść do składu sieci Vox FM, aczkolwiek nie wiem.
Bo na przykład sytuacja z Radią Go jest do tej pory nie wyjaśniona do końca, bo mimo to, że grupa radiowata im ma całość zakupionej w tej stacji, to i tak Vox FM jeszcze w Gorzowie nie ma,
bo przecież jakaś tam sytuacja była, że jakiś podmiot się nie zgodził na zmianę stacji, nie wiem dokładnie o co chodziło, ale ja to gdzieś czytałem, więc tak to wygląda.
No to skoro dwie piosenki disco polo na godzinę, no to okej, no to jednak może przyjdę kiedyś posłuchać.
Ja dużo stacji mam w plikach pls, więc sobie mogę odpalić każdą bądź jaką chęć.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
No polecam, polecam, bo ta stacja jest naprawdę godna polecenia.
Wczoraj na przykład, tylko ja już nie pamiętam w jakich godzinach,
18.20?
Chyba tak, była nadawana muzyka dziesiętna faktycznie.
Po czym potem z powrotem przerzucili się na ten sam styl muzyki,
jaki był nadawany rano, tudzież po południu.
Więc no muszę przyznać, że radio naprawdę zrobione jest z pomysłowością.
A lektorem jest Daniel Orblarski, czy jakoś tak nawiasem mówiąc.
No teraz w Monitorze Polskim ukazało się pięć nowych częstotliwości parę dni temu,
przy czym na dziesięć nadawców, czy jakoś tak.
No zapewne sobie poczekamy rok.
Ale zobaczmy.
Zobaczymy, co oni tutaj zdziałają, bo nawiasem mówiąc, sam jestem tego ciekaw.
Co mogą zdziałać i zobaczymy, jakie radia będą nadawane.
Wiem, że w jednym mieście ma być Radio Katolickie, czy tam w dwóch.
W jeszcze jednym ma być jakieś lokalne.
Ja już tych miast nie pamiętam dokładnie, ale nawet w jednym ma być jakieś uniwersalne,
z tematyką lokalną, więc to albo będzie Wawa Max, czy Eska, nie wiem.
A może...
...Vox FM?
Nie wiem, bo Vox FM ma teraz zagrać bodajże w...
...chyba Kwidzynie, czy gdzieś na Pomorzu na 94,5.
Tylko już nie pamiętam dokładnie, gdzie.
No...
...czy coś jeszcze z takich fajnych stacji?
Na razie nie.
Na razie sobie tak spoglądam na różne stacje i sobie je obserwuję.
Akurat na Pop Radio natrafiłem przypadkowo.
Co po prostu w dżinglach na przykład nie jest wymieniona w ogóle Warszawa,
a jednak tutaj łapię i to ładnie.
Więc...
...to raczej jak na razie tyle.
Oczywiście, że łapię i radio Sochaczew łapię, i radio Wiktoria, i radio Bogoria, i co tam jeszcze, RSC ze Skierniewic też, Eskełódź przy dobrych warunkach, radio Jasna Góra łapałem, radio Olsztyn, no i dużo tego w Warszawie.
Nawet kiedyś Polskie Radio Białystok mi się udało i Katolickie Radio Decyzji Płocki, bo to teraz tak się nazywa, KRDP, wtedy jeszcze Katolickie Radio Ciechanów na 103,9 też łapałem, radio Podlasie mi się kiedyś udało złapać, a też przy lepszych warunkach, cóż tam jeszcze mi się udało złapać w Warszawie.
RDC właśnie też, stąd też jego nadajnika podlaskiego, zdaje się Siedlce.
Siedlce, czy jakoś tak, Eske, Rodon, gdzieś tam też się zdarzyło, RMF Max ze Świętego Krzyża, ten nadajnik taki 60 kW zdaje się, no to mocny nadajnik jest, to to można łapać daleko.
No jeszcze pewnie coś teraz by mi się przypomniało, ale no cóż jeszcze łapałem.
No naprawdę tyle tego było.
A wiem, Radio Plus z Łodzi łapałem na 104, Tok FM z Łodzi też, Vox FM z Łodzi mi się udało kiedyś, ale to nie był najlepszy odbiór.
No i chyba tyle na tę chwilę.
Teraz właśnie mam sobie przyjemność słuchania stacji, która nazywa się w Szczecinie 98 i 9, to jest stacja testowa, właśnie sobie jej słucham i pragnę oznajmić, i wobec, że tu muzyka też jest taka różniasta, przy czym tutaj lektor jest ten sam, czyli Daniel Orbrewski.
Teraz sobie jeszcze poczytałem odnośnie Radia Bartoszyce, które miało być uruchomione, znaczy które niby jest uruchomione, ale jest tam na razie tylko muzyka.
Niestety streamingu nie ma, bo sobie chciałem sprawdzić, ale no niestety to rzecz niemożliwa.
Natomiast czytając sobie komentarze, prawdopodobnie Eska do Bartoszyc powróci, ponieważ teraz nadawaniem Radia Bartoszyce jest zainteresowany syn pana Gordewskiego.
A co za tym idzie, prawdopodobnie będzie Eska Bartoszyca, ale nie wiadomo kiedy.
Więc tyle tylko wyczytałem.
No i szczerze powiedziawszy tyle tylko wiem, jak na razie.
No i tyle.
Także pozdrawiam.
Jak się ma dobry, selektywny odbiornik, to spokojnie łapię 468, 469, a przy dobrej propagacji, no, jeżeli jest strona Radomia, to spokojnie taka SK Radom zmiecie po prostu to antyradia.
Tak się da.
Bez problemu łapałem SK Radom kiedyś.
Mieliśmy content wątku, mieliśmy rozmawiać o tym, jakie stacje są naszymi ulubionymi, a tymczasem my rozmawiamy ogólnie o stacjach radiowych.
Zastanawiam się, może by nowy wątek zrobić, po prostu poprzenosić te pisy, a tutaj mówmy faktycznie o tym, czego słuchamy.
No faktycznie, tam troszkę zboczyliśmy z wątku, ale co tu jeszcze mogę powiedzieć, no słucham cały czas tej stacji, o której tu była mowa, no i co, no ciekawa się wydaje ta stacja, chyba jak się nie mylę pozwolenie mają do czerwca, więc zobaczymy jak to będzie wyglądało dalej.
Czy to będzie jakieś radio ABC, bo kiedyś było radio ABC w Szczecinie, tylko że zostało przekształcone w RMF Max Szczecin, więc tak to mniej więcej właściwie wygląda.
W ogóle ta częstotliwość 98,9 miała być, ogólnie była przyznana radiowajce.
Ale że radiowajka nie dostało koncesji, to niestety musiało zaprzestać nadawać.
No i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało, czy to będzie radio ABC, czy to będzie inne radio.
W każdym razie, tak jak mówiłem, lektor jest taki sam, jak w Popradiu, czy w innych tych.
No to jak na razie tyle.
Tak, też trafiłem na to 98,9. Często testujemy w Szczecinie, no tam równie grali, faktycznie gdzieś tam można posłuchać tego i będę na to zerkał, co oni tam grają, bo lubię, gdy coś nowego powstaje i gdy coś nowego jest w eterze, możliwe do słuchania.
Fakt, że niestety muszę tylko w internecie słuchać polskich stacji FM wszystkich, ale w sumie w Wielkiej Brytanii też kilka swoich stacji mam takich bardziej ulubionych, więc wszystko jest do przerzucia, że tak powiem.