Mobile vikings
Back to inne#21 mateponczas
dokupujesz sobie paczki.
#22 djdenismusic
Inaczej: Potrzebuję dwóch kart sim: Jedna telefon/internet, a druga tylko i wyłącznie oferta internetowa.
#23 mateponczas
Cześć.
właśnie się dowiedziałem:
Otóż:
Pakiet 80 GB kosztuje 45 ZŁ w ramach subskrybcji. Oznacza to, że pieniądze są automatycznie pobierane z konta. Jeśli nie masz numeru w Vikings, to płacisz 22,50 przez pierwsze 3 miesiące, a potem standardowo, czyli 45 zł. Z kolei oferta 60 GB kosztuje 35 zł. Na pierwszej, jak i na drugiej karcie masz rozmowy, SMS i MMS, nie można z kolei zrobić tak, że na drugiej karcie do korzystania z neta masz sam net, masz całą ofertę na dwóch kartach.
#24 djdenismusic
Troszkę mało. Ale widziałem osobną ofertę do internetu gdzie 250 gb jest za 60 zł.
Pytanie tylko, czy można mieć dwie karty sim w ramach jednej subskrybcji. Bo jeśli tak, to było by cudownie.
#25 mateponczas
Czyli ty chcesz tak, że w ramach jednej subskrybcji pobierałoby ci kasę za dwie karty, ty ustalasz że za jedną kartę pobierałoby ci 60 zł, a za drugą 35 albo 45 i żeby to się działo w pełni automatycznie?
#26 mateponczas
A w ofercie 60 GB płacisz 17,50 zł przez pierwsze 3 miesiące.
#27 djdenismusic
Tak. Dokładnie o to mi chodzi.
#28 misiek
Skąd biorą zasięg? A w Plusie to już moja noga nie postanie, tam chamstwo i buractwo.
#29 Numernabis
No widzisz Miśku, a moja znajoma jest tam od dawna i jest zadowolona :)
#30 mateponczas
Zasięg biorą z Play, ale, gdyby nie było zasięgu, to przełączają się na pierwszy dostępny nadajnik innego operatora.
#31 zywek
Dopóki play ma jeszcze taką możliwość, a już im się to kończy.
#32 Numernabis
No dobra, a jak jest z zasięgiem Plusa? Przymierzam się
#33 zywek
W plusie najgorzej działa VOLTE jak dla mnie. Nie opłaca się, t-mobile.
#34 Numernabis
a co to takiego volte?
#35 CzarnyPies
Tu jest wszystko chyba dość dobrze wyjaśnione:
https://www.play.pl/nowy/play-expert/porady/czym-jest-volte-i-jak-z-niego-skorzystac
-- (
Numernabis):
a co to takiego volte?
--
#36 Numernabis
Dzięki, coś mi świtało, ale nie wiedziałem, że to jest to i że to tak wygląda od strony technicznej.
#37 misiek
Czyli jak rozumiem zasięg może skakać i zrywać połączenia?
-- (mateponczas):
Zasięg biorą z Play, ale, gdyby nie było zasięgu, to przełączają się na pierwszy dostępny nadajnik innego operatora.
--
#38 misiek
Widzisz, dokładnie to samo mogę powiedzieć o Tmobile przez co musiałem z nich zrezygnować.
-- (zywek):
W plusie najgorzej działa VOLTE jak dla mnie. Nie opłaca się, t-mobile.
--
#39 zywek
Właśnie nie, w t-mobile działa to najlepiej ze wszystkich sieci.
#40 mateponczas
tAK, DOkładnie tak jest.
-- (misiek):
Czyli jak rozumiem zasięg może skakać i zrywać połączenia?
-- (mateponczas):
--
--