Intercity w Koleo.
Back to inne#1 CzarnyPies
Cześć.
Jak już pewnie wiecie, od jakiegoś czasu istnieje możliwość zakupu biletów Intercity w apce Koleo.
Sprawdzaliście już jak działa to z czytnikami ekranu?
Testowałam jakiś czas temu i aplikacja niestety lubi się wysypać, najczęściej pod czas wyboru rodzaju wagonu. Mam nadzieję, że to kwestia aktualizacji, bo aplikacja jest naprawdę mega intuicyjna.
#2 Numernabis
Zdecydowanie lepsza, przynajmniej w mojej ocenie jest apka "Portal pasażera" Również można dokonywać zakupu biletów i to nie tylko w intercity.
#3 balteam
Ja polecam skycash, ale w koleo zapamiętuje naszze wybrane ustawienia, np. zniżki i nie trzeba wybierać teo samego za każdym razem, więc chyba kiedyś przetestuję.
#4 CzarnyPies
skycash, znam i urzywałam, też dość prosta.
#5 midzi
Działa fajnie, ale dalej, niestety, nie da się wybrać miejsca.
#6 cinkciarzpl
Będzie wybór miejsca, cierpliwości. Fajny mają support świadomy problemów rużnych dostępnościowych. Portal pasażera może się uczyć intuicyjności, bo tak na prawdę kieruje i tak na strony przewoźników a tu macie wszystko elegancko w dostępnej aplikacji. Jeśli chodzi o kupowanie biletów i ich kontrolę w pociągu niema nic lepszego. Odpadają problemy z powiękrzanim biletu we formie pdf, cudawaniem udawaniem. Mogliby wprowadzić pokazywanie opóźnień pociągów i robię uninstall na pp. Jedyny mankament jest przynajmniej na andku przy płatności i polega na tym, że już na ekranie wyboru metody zapłaty bije licznik czasu, więc zanim się rozejrzymy po dostępnych opcjach to już minuta na płatność blikiem potrafi uciec. :P Także kod najlepiej generować na wcześniejszym ekranie.
#7 Numernabis
Koleo pokazuje opóźnienia? Portal Pasażera pokazuje.
#8 Monia01
Cinkciarzpl napisał,że chciałby, żeby to wprowadzili
🇺🇦 🇵🇱
#9 Numernabis
Nie do końca jest dla mnie wypowiedź Cinkciarza:
Mogliby wprowadzić pokazywanie opóźnień pociągów i robię uninstall na pp.
Nie wiem jak to zinterpretować :) stąd moje pytanie.
#10 Monia01
Ok. Ja to zrozumiałam, że po prostu odinstalowuje PP, jak w Koleo będą się pojawiać opóźnienia :)
🇺🇦 🇵🇱
#11 Numernabis
To zdanie jest tak naprawdę niepoprawne stylistycznie i nie wiadomo o co chodzi.
Mogliby wprowadzić opóźnienia i robię uninstal na PP
robię uninstal czyli odinstalowuję, ale co bo na PP, czyli niby uninsal, ale nie z PP tylko na PP czyli uninstal Koleo na PP, ale wówczas powinno być reinstal na PP, a jeśli ma być odwrotnie to powinno być uninstal z PP na Koleo.
To takie moje dywagacje, nie chodzi tu o czepialstwo. Dlatego się zapytałem o co chodzi bo nie jest dla mnie oczywste co miał na myśli :)
#12 cinkciarzpl
No przecież akcję uninstalla robi się na aplikacji czyż nie? :)
Niejest to termin posiadający jakikolwiek wyznacznik źródła i celu. Gdybym chciał zbudować coś takiego użył bym raczej move. :)
#13 midzi
Pojawił się wstępny wybór miejsca. Choć na razie jest to raczej preferencja, bo nie ma schematu, z którego to miejsce możemy wybrać nawet, jeśli wagon bezprzedziałowy, ale to dobry początek. :)
#14 guliwer
Przed chwilą sprawdzałem i w Pendolino można wskazać dokładny numer wagonu i miejsca, ciekaw jestem co się dzieje jak wpiszemy miejsce które jest już zarezerwowane.
#15 guliwer
Pobawiłem się bardziej i nie tylko w Pendolino można wybierać dokładne miejsce. W Ic również nie wiem czy w TLK też. Co do wybierania ze schematu to będzie, ale niestety ze schematu graficznego z tego co się dowiedziałem, więc raczej nie dla nas. Chyba że to będzie rozwiązane podobnie jak przez stronę.
#16 balteam
Na andku właśnie kupiłem bilety, fajnie to działa, co prawda jakoś nie mogłem znaleźć wyboru miejsca przy oknie, ale zapisywanie konkretnych pasażerów robi robotę.
#17 CzarnyPies
Kupowałam ostatnio pod koniec lutego i też nie byłam w stanie wybrać sobie miejsca, ale wszystko inne działało bez zarzutu.
#18 cinkciarzpl
Regularnie ostatnio kupuję i chyba najlepiej albo płacić kontem Koleo, albo po prostu kartą. Naj mniej pitolenia i faktycznie można bilet mieć w 20 sekund.
#19 balteam
ja płacę google pay, ale od 20 zł można
#20 CzarnyPies
A konto koleo można doładować Google Pay :-)