Kultura i sztuka (forum mieszane]

Ulubiona muzyka oraz wspomnienia muzyczne <

Started by lukasz1993258 150 posts last post 2 years ago Page 8 of 8

Transcription

Jeżeli chodzi o rok 2007, to na przykład moim zdaniem bynajmniej popularnym zespołem, który w tych czasach był, to był na przykład Milking. Milking, tak się powinno chyba wypowiadać. Sunrise Avenue. No i co tam jeszcze na przykład tutaj David Guetta. David Guetta. Chociaż David Guetta był bardziej popularny w 2006 roku. Alchemist Project był wtedy właśnie popularny. Music is my ecstasy to też był bardzo popularny hit. Pamiętam roku 2007. Ken Ryan właśnie też to był najpopularniejszy chyba też zespół właśnie tego roku. Czy coś jeszcze? Star Killers Diskoteka. To był fajny utwór pamiętam, ale to jeszcze przed wakacjami on powstał. I też z tym mam bardzo dobre tutaj wspomnienia. I co by tutaj jeszcze wymienić. Patrycja Markowska na przykład Świat się pomyli. To też był hit wakacji 2007 roku. Silver oczywiście też. I tak tutaj sobie myślę co tu jeszcze by mogło być. A więc na pewno Calvi & Remy. Wtedy też dawało niezłe koncerty jak dobrze pamiętam. Oraz, oraz John Marks. John Marks też był właśnie wtedy popularnym hitem, popularnym DJ-em. Na przykład John Marks Carnival. Też pamiętam właśnie jak właśnie w roku 2007 była kolejna audycja Co-Cright Music Festival w Krakowie. To też były bardzo piękne czasy i naprawdę te czasy bardzo miło wspominam. Jeśli coś mi się jeszcze przypomni z tych zespołów to dam tutaj znać. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Dobry wieczór. W dzieciństwie słychałem piosenek w języku polskim zespołu Fasolki. Później miałem takie oczar w życiu, gdzie słychałem piosenek z programu Kocham Cię Polsko, bo bardzo lubiłem ten program i chciałem mieć tą płytę. Natomiast moja przygoda z muzyką rosyjską, białoruską, ukraińską zaczęła się od tego, że któregoś niedzielnego popołudnia moje rodzice, jak jeszcze byłem mały, i miałem normalny wzrok, zabrali mnie na koncert muzyki białoruskiej i przy piosence pod tytułem Zabawa w wykonaniu zespołu Preromaki zobaczyłem jak ludzie hulały i moja mama jak najbardziej, to mi się to bardzo spodobało, to mnie zachęciło, a swój repertuar zwiększyłem dzięki programu Muzyczalnej Skazki i koncertowi Życień w prawosławnym radiu Ortodoksja, gdzie zawsze regularnie dzwoniłem, poznawałem tu jakieś różne fajne zespoły, które mi się podobały i dzisiaj mam bardzo bogatą kolekcję piosenek Zabawa Preromaków, to była moja pierwsza piosenka. Natomiast dzisiaj bardzo mi się też podoba zespół Zorka, czy też pani Natalię Aleksiejuk z Topoła, bardzo ładny ma głos, czy jeszcze zespół Siabry fajne, to takie fajne mają skoczne piosenki, wprawdzie ta pani, dziewczyna, nie wiem dokładnie ile ona ma lat, to wprawdzie wolny, ale ma prześliczny głos. No i czekam na kilka nowych płyt, między innymi właśnie jej resztę nową płytę, gdyż już usłyszałam jej kilka, dwie czy trzy nowe piosenki. Więc zaczęła właśnie moja przygoda z muzyką białoruską. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Jeżeli chodzi o fasolki, to jak byłem w szkole podstawowej, to pamiętam, że wygrałem kasetę właśnie z fasolkami i to chyba była kaseta, tak mi się bynajmniej wydaje, że tam głównie chodziło o to, że fasolki mają już 18 czy 19 lat. I jeżeli chodzi o piosenkę, która mi utkwiła z tej kasety na przykład, z tych fasolek, no to piosenka, która mi bardzo utkwiła w pamięci, to była piosenka Zabiorę Brata na koniec świata. Pamiętam, że właśnie w dzieciństwie tej piosenki bardzo często na tej kasecie słychałem. Pamiętam jeszcze nawet jak robiłem sobie kopię tej kasety. W sensie, że... Przegrywam z kasy na kasetę, żeby mieć jeszcze jedną kopię tej kasety. No ale i oryginał, i kopia długo przy mnie nie wytrzymały.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Fasolki to i ja pamiętam.
Give me a sign.

#145 1 like

Gdy byłam mała, utwory Fasolek były jedynymi, których w ogóle słuchałam. Radia nie lubiłam, te "dorosłe" piosenki mnie nudziły i w ogóle... No Tylko Fasolki się jakkolwiek liczyły. :)

Transcription

Witajcie! Oczywiście, jak można się domyślić, nie przesłuchałam całego wątku, ponieważ zajęłoby mi to pierwsze pół życia. A po drugie, przy moim obecnym internecie nie jest to możliwe troszkę, bo sobie długą zajmuję w czytanie. Ja słucham prawie wszystkiego. Nie... naprawdę nie słucham tylko disco, polo, no i rapu. W sumie słucham bardzo tak okazjonalnie, jak akurat ktoś słucha. Z rzeczy, które lubię z zespołów, to na pewno TGD, Lady Punk, Myslowitz, Baim ostatnio. Lubię różne gospelowe też zespoły, lubię właśnie rocka, lubię różne występy z The Voice'ów, lubię covery i generalnie mam strasznie szeroką bazę tego, czego słucham.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transcription

Jeżeli chodzi o mnie, to ja mam bardzo dużo muzyki, której słucham, bo ja słucham muzyki od pewnego czasu różnego gatunku, poprzez rok. Disco Polo słucham w ostateczności, kiedy po prostu jestem u kogoś, kto lubi, a tak to tak jak praktycznie lwica. Jeżeli chodzi o rap, no to też tak pół na pół. Jak coś mi się spodoba, to dobrze, jak nie, no to nie. No i miałem kiedyś o wiele więcej muzyki, ale z racji tego, że dysk 4TB mi padł, no to niestety mam tylko jeden dysk, jeden TB i póki co jest zapchany, ale częściowo. Chyba. Jak mnie nie myli pamięć, to 700 giga chyba jest już zajęte, bo tam też jest nie tylko muzyka, wiadomo, ale głównie muzyka. Muzyki samej chyba jest, nie wiem ile, 40-50 giga, żeby nie skłamać. No tylko trochę powiem szczerze, że żałuję, że... Ten dysk 4TB to by mi padł, bo tam było ponad, uuu, tam było dużo więcej składanek, bo to też były składanki ściągane z czasów młodości, że tak powiem. Jak się chodziło z kolegą do szkoły, takim jednym, którego już tutaj na Alteninie ma, chociaż kiedyś był, no to się trochę ściągało tego dużo, no i połowę z tego straciłem, niestety. Może kiedyś, jak pozwolą mi na to możliwości. Właściwie to sobie jakiś jeszcze jeden dysk kupię i może uda mi się częściowo te albumy zdobyć, które straciłem.

Transcription

Witam serdecznie, do moich ulubionych artystów dołączył zespół Sióstr Ostawczych, bardzo fajne, skoczne piosenki mają, bardzo i ładnie śpiewają oraz zespół, który pierwszy raz w tym roku usłyszałem, a tak fajnie śpiewały te panie, te młode dziewczyny, bardzo fajnie śpiewały, zespół Ale Mika to usłyszałem pierwszy raz na Dorzyńcach w białoruskich Grybowach, no i takie piosenki, ja uwielbiam i naprawdę czekam z wycierpliwością na właśnie taką płytę zespołu Sióstr Ostawczych i zespołu Ale Mika, tą dołączymy oraz też taki całkiem fajny, przy wolniejszych piosentach słychać takie brzmienie gitary elektrycznie, ale zazwyczaj to jest taki skoczny folk to jest zespół z Dubin, nazywa się, to teraz zespół białoruski, bo to są małe tematy piosenki rosyjskie, białoruskie, jest zespół, nazywa się Chmara, nie wiem, tutaj wiem, że na Eltenie jest pani z Hajnówki, może stojarzy ten zespół i bardzo mi się podoba, więc tak jak mówię, najbardziej czekam na płyty zespołu Sióstr Ostawczych i zespołu Ale Mika, pozdrawiam

Pozdrawiam

Transcription

Eee, to ciekawe zespoły lubisz z tego, co tutaj teraz mówisz. No, elegancko. U mnie playlista się nie zmieniła, aczkolwiek ostatnio się troszkę bardziej przerzuciłem na Roka. Coraz częściej słucham Roka, nie wiedzieć czemu, aczkolwiek nie jest to z taką dużą częstotliwością jeszcze. Aczkolwiek wiadomo, że wszystko się może zmienić.