Transcription
O, klasik właśnie. Stoi pociąg na stacji, na drugim peronie, no. To jest też, to jest fajowe też.
Kultura i sztuka (forum mieszane]
O, klasik właśnie. Stoi pociąg na stacji, na drugim peronie, no. To jest też, to jest fajowe też.
Za minutę odjedzie, już go nie dogonię, w tym pociągu jedziesz ty.
Machasz do mnie ręką, czuję, że zostałem sam, ze swoją piosenką. I ten głos taki, no, no i tak dalej, hej, czy ty wiesz, no i tak, że ja się w tobie, no, no, no i tak dalej, tak dalej, kocham, no. Tak i ten głos, czy, że, że, to taki, taki, no, bardziej, hej, czy ty wiesz, takie, no, taki głos jego specyficznego, coś miał w tym głosie takiego.
To był hit, to było coś pięknego. Ja ogólnie nie robię disco po razy bardzo, ale niektóre piosenki przynoszą mi wspomnienia, mam sentyment do nich i się nie wstydzę tego, obnoszę się z tym i nie mam problemu.
Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o mnie, no to ja tutaj podobnie jak ta pani, która jest tutaj znana jako Iwka. Właśnie bardzo podobnej muzyki słucham jak ta pani. Rosyjska, białoruska, ukraińska, folklor, no i właśnie ewentualnie disco polo. Nie lubię metalu, nie lubię heavy metalu, nie lubię rocku, nie lubię rapu. Właśnie dzisiaj w Białymstoku, w ogóle w województwie podlaskim, zakończyła się już jedenasta. Podlaska Oktawa Kultur. Zakończyła się właśnie jedenasta Podlaska Oktawa Kultur. Bardzo fajny zespół zakończył dzisiaj tą całą oktawę, ten cały koncert. To był chór, bodajże chyba atletyński, z Zakarpacie, który reprezentował Ukrainę. Bardzo piosenki. Tacie to wszystkim to tym ludziom, co byli na jego występie. Tacie podobało, że nie chcieli, żeby schodzili ze sceny, ale wcześniej czy później musiało to niestety nastąpić. To jeden. Na pewno lubię, teraz może wymienię zespoły, które lubię słuchać. Zanim to wymienię, to powiem, że nie lubię piosenek, gdzie jest piosenki o alkoholu, gdyż mnie to denerwuje. Ja akurat nie piję ich. Ja uważam, że ktoś się umie bawić, ktoś się też potrafi bawić na trzeźwie, ale ktoś się trochę ma nie tego, że tak powiem. Nie każde sąsiednie myśli, o co chodzi. I teraz wymienię, jakie zespoły. Lubię słuchać. Zanim już je zacznę wymieniać, jak ktoś będzie miał jeszcze jakiś inny kilka zespoł lub wyczynawcę, który ładnie śpiewa. Który ma takie właśnie piosenki, modelki. To bym prosił o podesłanie mi chociażby nazwy zespołu na wiadomość prywatną. A zespoły nie mam. A zespoły i lokalistki, bo już mam też lokalistkę, którą lubię wysłuchać. To to. I tutaj już mam. To są. Prymakii. As. Zorka. Lider. Sekret. Kalinka. Z Białegostoku. Kalinka. Załóg. Żemerwa. Czermszyna. Czermszyna. Dla pliku zacąpiłem. Czermszyna. Straszka. Asteria. To jest białoruski zespół z Białostoku Podlaskiego. Nierusz. Kiernica. Spittenmoor. Też nawet całkiem taki fajny zespół. Światach. To jest po prostu miasto Białorusi. Wesołych Rebiatach. Też jak jest pojedynczość Rebiatów. To właśnie. Właśnie to jest niepełnosprawnych. Działających przy prawosławnym. Jakieś tam nie wiem. Jakieś tam niepełnosprawni. Właśnie. Tu już mam jakieś zajęcia. Przy prawosławnym. W związku z tym. Święty Elżbiet jest miejscem na Białorusi. Święty Elżbiata. To tam jeszcze. Skazka. Dobre ich rajki. Chociaż nie wiem czy to tylko jest alkohol. Nie no widzę. Nie lubię. Nie no widzę. A silny miejscu. Niech już będzie. To tutaj jest starsza. Ale jeszcze nie wychodzi. Hutar. Kapela. Lajland. Łasilki. Małanka. Luna. Ferata. To co też Białoruski zespół. Luna z Bielska Podlaskiego. Ferata z Orli. Zespół Capres. Też. Lubię. Czyżowianie. Niezły zespołem. Wczoraj byłem również na Siebrowskiej Besiedzie. Nie lubiłem sobie płyty wokalistki. Natali Alek Siejuk. Jest to córka i najgorsza zespoła na świecie. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki. Nie lubię płyty wokalistki.
Jeszcze mi się przypomniał, nie wiem czy tu już wspominałem... Jeszcze był taki Antoś Szprycha też kiedyś. On... On już nawet nie żyje chyba, ten co tam śpiewał. Tam gdzieś czytałem. No... Też było fajne to.
A propos wokalistek, niestety w sobotę zmarła artystka Olga Kora. Taki miała chyba przydomek, która śpiewała piosenkę na przykład Muchola i takie inne piosenki. Zmarła w sobotę w wieku 60 paru lat. A jak ona się nazywała, niestety do końca nie pamiętam. Wczoraj jakiś Tomasz zmarł też, jeżeli chodzi o muzykę, która miała wpływ na muzykę jazzową. Też niestety zmarł. Także cóż, pozdrawiam.
Ona się Olga Jackowska nazywała.
No, a tak jak mówiłem, wczoraj jakiś Tomasz zmarł, ale niestety już nazwiska nie pamiętam. Tak jak już tutaj wspomniałem, ten kompozytor był odpowiedzialny za muzykę jazzową.
Witam. Do moich zespołów i wokalistów, których lubię słuchać, dołączyli zespół ukraiński Oriana, był on na ukraińskim festiwalu pod lastą jesień. Skoczne, fajne piosenki, a tylko dwa żeńskie głosy, a bardzo fajne takie piosenki, coś w stylu disco, coś podobnego do disco, ale nie takie disco. Dołączył zespół folkloristyczny Mikron, zespół Mikron, zespół Kolaski. Zespół Kolaski. Zespół Kupalinka. Chyba też słuchać, jeśli nie wspominałem. Zespół Ranok. Lubię też zespół Dobryna, to jest chyba jeden z dwóch, bodajże, zespołów, które śpiewają biały śpiew. I co czytałem, mi się podoba. Bo to są młodzi ludzie. Też lubię, dołączył zespół Omorfos. Z Siemiaty, czy zespół białoruski, zespół Omorfos. Zespół, ja tu chyba mówiłem Kolaski, nie przed chwilą jakoś. Zespół Zolotło. Też mi się spodobał zespół. Zespół Suwenir. Zespół Seven. Zespół Sherion. No i młodzi, fajni wokaliści śpiewający na tenrocznym festiwalu, ogólnopolskim festiwalu. Piosenka białoruska 2020. Bardzo fajnie, jak ci młodzi wokaliści śpiewali. Chociaż powiem, że... A, zespół Białe Skrzydła. Też mi się spodobał. Zespół Czerwone Szpilki. Również. Bardzo fajny zespół. Yyy... Zespół Słowiańska Nuta. Kolejny taki zespół białoruski, który lubię słuchać. Studio Piosenki Hainowskiego Domu Kultury. Też ma bardzo fajne, skoczne piosenki. Tak to jest nazwa. Studio Piosenki HDCAD. Studio Piosenki Hainowskiego Domu Kultury. Bardzo fajnie, bardzo fajnie śpiewają. Jesteś tysiącem dzisiaj? Heh, Eee, co tam jeszcze? Eee... Aha, po prostu, brodki jasne mam w poprzednim swoim wpisie. Przed moją przerwą. Eee... Lubię... Też chcę słuchać... Seven, Charion. Te zespoły, tak. I kontynuuję. Chór Mesto Hainow. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że byłem na koncercie Cloland, to powiem naprawdę tak, że śpiewali, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w raju, jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się po prostu jak w niebie czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Piętki śpiewają w prawdzie a cappella, ale jak powiem, że w czasie ich występu czułem się przepięknie. Pozdrawiam.
Powiem tak, nie ma to jak odświeżyć wątek sprzed dwóch lat, w którym ostatni wpis był 30 lipca 2018 roku. No fajnie. Co do tych zespołów, o których ty tutaj mówiłeś Bracyku, to ja ani jednego z nich nie znam, być może dlatego, że po prostu się taką muzyką trochę zbytnio nie interesuje. A co do moich zainteresowań muzycznych i wspomnień muzycznych, to jeszcze takich wspomnień sprzed roku nie mam, aczkolwiek cały czas idę za nowościami, także nic się tutaj nie zmieniło, że tak powiem, także nie ma jak sobie odświeżyć stary wątek sprzed dwóch lat, aż sobie go musiałem w całości przesłuchać. I się w końcu udało. No także tyle, pozdrawiam, dziękuję Państwu. Dziękuję za uwagę, dobranoc.
A taki sobie mały update nagram, skoro wszyscy gdzieś tam nagrywają się w różnych wątkach. No, od 2017 bardzo dużo się zmieniło, przede wszystkim gusta muzyczne. Znowuż wróciłem bardziej do rocka, głównie tego symfonicznego, czyli Apokaliptyka, Within Temptation, Nightwish, Catharsis, etc., etc. Wciąż szukam nowych zespołów, więc jeżeli znacie coś fajnego, to dajcie znać w podobnym klimacie. Oczywiście jeszcze jakieś zespoły folkrockowe gdzieś tam się przewijają. Oczywiście te nazwy są tak trudne, że nie jestem w stanie ich pewnie w większości wymówić, a z resztą żadnej nie pamiętam. Ponadto Eurodance i pop z początków lat 2000, jak i z lat 90. No, po prostu dzieciństwo mi się przypomina, że tak powiem. Znaczy, w tym pierwszym przypadku, że z początku lat 2000, bo w 90. niestety mnie na świecie nie było. No i dalej gdzieś. Tam hip-hop, chociaż już w o wiele mniejszej ilości niż kiedyś. Z nowych wykonawców to mi się chyba tylko Sana spodobała, bo gdzieś tam słyszałem koncert w latzie z radiem w jedynce. Nawet zarchiwizowałem, słuchajcie, i te wykonania były spoko. Bardziej mi podpasowują oczywiście niż te wykonania studyjne, no bo były na żywych instrumentach, prawda, gdzieś tam grane. Bo ogólnie nowa muzyka. To jest dla mnie nieporozumienie. Wszystko na jedno kopyto, wszystko ctrl-c, ctrl-v. Już naprawdę pomysły im się skończyły i tłuką w kółko to samo. Remiksują wszystkie utwory sprzed lat, bo już nie mają pomysłu na nowe. Dalej gdzieś tam czasami mi się też posadzi tech na hands-upu, takich rzeczy. Rave'u, ale to już mniej niż kiedyś tam wcześniej. Nie wiem, mi się tak przemodyfikowuje gust raz na parę lat. No i w kółko się kręci gdzieś tam. Bo już fazę na rocka miałem. Cztery razy w życiu. No i oczywiście jeszcze punk mi się zdarza odpalić, bo fajne teksty mają. No i cóż, to chyba byłoby na tyle z moich jakichś tam muzycznych podróży, prawda. Chociaż zdarza mi się jeszcze słuchać folk'u... Ja pierniczę. Jakiego? W sensie... Nie pamiętam teraz jak on się nazywa dokładnie, skąd on jest. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on jest. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on jest. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on jest. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie. ...Jak on się nazywa dokładnie, skąd on się nazywa dokładnie.
W daszku to mogę Ci polecić z takich mniej znanych zespołów, przynajmniej jeden z nich jest mało znany, drugi, to zależy, Five Finger Dead Punch i Sisters of Mercy, dwie fajne kapele.
Co do wypowiedzi Daszka, to Ci Daszku muszę powiedzieć, że rap, z tego co ja wiem, wraca do łask, czyli że zaczyna tekst naturalny, jak kiedyś. Co prawda, nie chodzi tutaj chyba głównie o jakieś starze piosenki z tego numeru, tylko właśnie coraz więcej raperów nagrywa z tych nowych piosenek. Rap znowu wraca do łask.
Łow co dzięki, na pewno sobie gdzieś tam w wolnym czasie obczaję, natomiast co do wypowiedzi Łukasza, to co grają teraz w radiach, to co nazywają rapem, czyli to całe połączenie popu, rapu i jeszcze jakiegoś gówna, to jest bagno, a nie hip-hop. Są wykonawcy trapu czy innych tam podgatunków nowych, którzy robią dobrą muzykę, natomiast to co jest grane w stacjach radiowych, to totalna komercha, jest dla mnie słuchalna jako słuchacza rapu od praktycznie dziesiątego roku życia.
Daszku, mogę Ci podesłać, jakbyś był zainteresowany, także mogłeś sobie posłuchać. Mam, no można to nazwać dyskografię, ile się udało znaleźć płyty, tyle mam w dobrej jakości.
No i jeszcze klasyka Peru John, nie wiem czy jesteś zainteresowany, bo też mogę Ci podesłać ich dyskografię.
Daszku ja wiem, że ten rap, który leci w radiu jest taki jaki jest po prostu, że to jest mieszanka popu i tak dalej. Ja to wszystko wiem. Także tak to wygląda, no. Wiesz, to nie jest to co było kiedyś. To rok 2004 i 2005. 6 no i 7. To były fajne czasy. Jeżeli chodzi o rap, to tak jak już się wypowiadałem w tej kwestii gdzieś tutaj na forum. Pamięta się jak się nagrywał Hip Hop Noc w Esce. Albo jak leciał Hip Hop na Planecie Poznań.
Witam serdecznie, jak już bodajże kiedyś wspominałem w tym wątku, iż słucham muzyki rosyjskiej, białoruskiej, ukraińskiej. W Radiu Racja, przynajmniej kiedyś, teraz się nie spotkałem, ostatnio, co jakiś czas jest puszczana bardzo fajna piosenka. Fajna z tego względu, iż śpiewa to małe dziecko. Nie wiem kiedy to było nadrane, jakieś kilka lat temu, teraz to może ten chłopak jest nastolatkiem, bo to chłopiec. I w następnym swoim audiowpisie pokażę tą piosenkę. Ciekawy jestem waszych reakcji na tą piosenkę, na ten utwór. Pozdrawiam.
Muzyka Muzyka Muzyka Muzyka Muzyka Muzyka Muzyka Muzyka